Στην Κάλυμνο που λέτε όταν πέφτουν πολλές φούσκες τις καθαρίζουν, τις βάζουν σε μπουκάλια μαζί με άλμη, τις κλείνουν αεροστεγώς και τις φυλάνε σε δροσερό μέρος.
Και όταν έρθει η ώρα για το μεζέ ανοίγουν το μπουκάλι και το απολαμβάνουν μαζί με παξιμάδια, ντόπιο τυρί, ντοματούλες και τσίπουρα. Γευστικά δεν διαφέρει διόλου από τη φούσκα μόνο που είναι πιο αλμυρό. Την ύπουλη γεύση του ιωδίου την ηρεμεί λίγο ελαιόλαδο εάν βάλετε μέσα στο πιατάκι με τις φούσκες.
Να ξέρετε πάντως ότι οι καθαρισμένες φούσκες μέσα σε αλμυρό νερό λέγονται σπινιάλο.
Και όταν έρθει η ώρα για το μεζέ ανοίγουν το μπουκάλι και το απολαμβάνουν μαζί με παξιμάδια, ντόπιο τυρί, ντοματούλες και τσίπουρα. Γευστικά δεν διαφέρει διόλου από τη φούσκα μόνο που είναι πιο αλμυρό. Την ύπουλη γεύση του ιωδίου την ηρεμεί λίγο ελαιόλαδο εάν βάλετε μέσα στο πιατάκι με τις φούσκες.
Να ξέρετε πάντως ότι οι καθαρισμένες φούσκες μέσα σε αλμυρό νερό λέγονται σπινιάλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου