Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Προς αυτούς που δεν πρόκειται να ψηφίσουν...

Αν είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση της χώρας αλλά δεν θες να ψηφίσεις, έχει καλώς...


Αν δεν είσαι ευχαριστημένος και δεν πιστεύεις στην....

εκλογική διαδικασία, την θεωρείς αυταπάτη αλλά δραστηριοποιείσαι με άλλους τρόπους και δείχνεις έμπρακτα τη δυσαρέσκεια σου και δεν θες να ψηφίσεις πάλι έχει καλώς...

Αν δεν ανήκεις σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, είσαι δυσαρεστημένος, δεν δραστηριοποιείσαι με κανένα τρόπο αλλά και πάλι δεν θες να ψηφίσεις, να τσακιστείς να πάρεις τα πόδια σου και να σηκώσεις την κωλάρα σου από τον γαμημένο καναπέ και να πας να εξασκήσεις το τελευταίο δικαίωμα που μας έχει απομείνει και έχει ουσία και να στείλεις το μήνυμα της δυσαρέσκειάς σου... Τουλάχιστον μην γκρινιάζεις, κάτσε να σε καβαλήσουν και μην μιλάς, μην μας ζαλίζεις αφού δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα...

Η αποχή δεν στέλνει κανένα μήνυμα, νερό στον μύλο τους ρίχνει, ξύπνα ζωντόβολο!!!

Stin agkalia sou(Στην αγκαλιά σου)-Lena Papadopoulou(New Song 2010 c.d. ...

Natali Thanou 2010- Now I'm ready (Official video)

Ποια είναι τα "Sunshine girls" του Alpha και γιατί "πάγωσαν" τα γυρίσματα;

Eδώ και ενάμιση μήνα περίπου ξεκίνησαν τα γυρίσματα του reality "Sunshine girl". Τα δικαιώματα της εκπομπής έχει αγοράσει ο Alpha και έχει αναλάβει μία εταιρεία παραγωγής να γυρίσει τα επεισόδια αυτά που εγκρίνει κάθε φορά το κανάλι της Κάντζας.




Στην εκπομπή πρόκειται να δούμε πέντε γυναίκες στην καθημερινή τους ζωή, στις περιοχές που ζουν και κινούνται . Μοιάζει με το reality του ΑΝΤ1, αλλά όλα θα είναι πιο λιτά. Για πρώτη φορά γράφονται τα ονόματα των γυναικών που συμμετέχουν στην εκπομπή "Sunshine girls", πάμε να τις γνωρίσουμε λοιπόν.





Η πρώτη είναι Μάντα Παπαδάκου, πρόεδρος W.I.N και μένει στη Βούλα, η Κωνσταντίνα Βαϊοπούλου, μοντέλο και ιδιοκτήτρια μαγαζιού ρούχων και μένει στο Καλαμάκι, η Χριστίνα Κοντοβά ιδιοκτήτρια εταιρείας μαγιώ και μένει στην Άνω Βούλα, τέταρτη η Μαίρη Αλεξίου ιδιοκτήκτρια gallery που κινείται στην περιοχή του Κολωνακίου και τέλος η Ειρήνη Λαιμού(της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών) πτυχιούχος ναυτιλιακής σχολής που τη βλέπουμε να κινείται στην περιοχή της Γλυφάδας. Η Ειρήνη συμμετείχε και στην ταινία του Σάκη Ρουβά "Alter Ego".



Η Μάντα Παπαδάκου

























Η Κωνσταντίνα Βαϊοπούλου





















Η Μαίρη Αλεξίου Η Χριστίνα Κοντοβά(δεύτερη από αριστερά)









Η Ειρήνη Λαιμού







Γιατί πάγωσαν τα γυρίσματα;



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TLIFE, το άτομο που είναι υπεύθυνο για την εκπομπή απέναντι στο κανάλι της Κάντζας και ανήκει στην εταιρεία παραγωγής δε διαχειρήστηκε σωστά την ιστορία του συγκεκριμένου consept με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά λάθη που έχουν κοστίσει οικονομικά.



Χτες ήταν η πέμπτη φορά που η εταιρεία παραγωγής ξαναπαράδωσε το πρώτο επεισόδιο μετά απο διορθώσεις. Τα γυρίσματα έχουν παγώσει εδώ και δύο εβδομάδες και μάλιστα παραιτήθηκε και ο αρχισυντάκτης. Στο συμβόλαιο υπάρχει ο όρος πως η εκπομπή δεν πρόκειται να έχει παρουσιαστή.



Τα γυρίσματα προφανώς και θα συνεχιστούν κανονικά μόλις λυθούν αυτά τα προβλήματα και ο Alpha δει τα αποτελέσματα που θέλει.

Aterrizaje forzoso en Puerto Vallarta

Τρομακτική προσγείωση για 99 επιβάτες! - Δείτε το βίντεο






17:48
ΔΙΕΘΝΗ



Tην τρομάρα της ζωής τους πήραν οι 99 επιβάτες πτήσης της Global Air που ταξίδεψαν από το Μέξικο Σίτυ στην πόλη Πουέρτο Βαγιάρτα.



Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά την προσγείωση η οποία δεν μπορούσε να γίνει κανονικά όπως διαπίστωσε το πλήρωμα λόγω προβλήματος στο ρύγχος του αεροσκάφους. Όλες οι προσπάθειες του πληρώματος να λυθεί το πρόβλημα απέβησαν άκαρπες και τελικά αποφασίστηκε να γίνει η προσγείωση χωρίς το ρύγχος να βρίσκεται στη θέση προσγείωσης.



Ο πιλότος προσπάθησε να κρατήσει το μπροστινό μέρος σε μία θέση ώστε να μην αναφλεγεί και κατάφεραν να σταματήσουν με όση ασφάλεια μπορούσαν το αεροσκάφος.



Αμέσως έτρεξαν πυροσβέστες που περιέλουσαν το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου με αφρό και οι έντρομοι επιβάτες αποβιβάστηκαν τελικά σοκαρισμένοι αλλά σώοι.

Η κηδεία του Χρήστου Μακρή

Ο ηθοποιός Χρήστος Μακρής έφυγε από τη ζωή μόνος






22:24
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ SHOW BIZZ





Μια ζωή σε απόγνωση. Πολλές φορές μάλιστα σκέφτηκε να βάλει οριστικό τέλος. Ο ηθοποιός Χρήστος Μακρής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 χρόνων.



Τα συσσωρευμένα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία είχαν προκληθεί εξαιτίας του υπερβολικού βάρους, έκοψαν το νήμα της ζωής του. Αφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του Θριάσιου, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε σοβαρή κατάσταση.



Ενιωθε μόνος, στο περιθώριο, ξεχασμένος από φίλους και συναδέλφους. Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό του. Μιλούσε συχνά για τους ανθρώπους με τους οποίους είχε συνεργαστεί και οι οποίοι του γύρισαν την πλάτη στις πολύ δύσκολες στιγμές.

«Εγώ γέλιο πρόσφερα στον κόσμο, χαρά έδινα, δεν μπορεί κάποιος να κάνει και για μένα κάτι;» μας είχε πει στη συνέντευξή του στην «Espresso» τον περασμένο Απρίλιο. Ρομαντικός και ευαίσθητος καθώς ήταν, έδειχνε κατανόηση και συγχωρούσε την ίδια στιγμή.



«Γνωρίζω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα προβλήματά τους. Είναι δύσκολη η εποχή μας. Οι ηθοποιοί μπορεί να συμπονούν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν τηλεφωνούν» μας είχε πει.



Το κοινό είχε γνωρίσει και είχε αγαπήσει τον Χρήστο Μακρή μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Γιώργου Μητσικώστα.



Χαρακτηριστική παρουσία, ξεχώρισε στους τύπους τους οποίους είχε κληθεί να ενσαρκώσει μέσα από τη σάτιρα. Αν και είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το θέατρο, το οποίο ήταν και η μεγάλη του αγάπη, δεν πρόλαβε να συνεχίσει και να κάνει όλα όσα είχε ονειρευτεί. Τα προβλήματα της υγείας του ξεκίνησαν νωρίς και ο Χρήστος περνούσε μεγάλα διαστήματα της ζωής του μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία. Από μία σοβαρή λοίμωξη κινδύνεψε να χάσει και τα δύο του πόδια. Νοσηλεύτηκε τότε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Σισμανόγλειο και η κλινική του εικόνα παρουσίασε μικρή βελτίωση. Προσωρινά όμως, αφού πολύ σύντομα η κατάσταση άρχισε και πάλι να επιδεινώνεται.



Η μεγάλη ταλαιπωρία που δεν είχε τέλος τον οδήγησε στην απελπισία και στην απόγνωση. Καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί, η επιβίωση για τον ίδιο και την ηλικιωμένη, ανήμπορη μητέρα του γινόταν μέρα με την ημέρα ακόμη πιο δύσκολη. Ζούσαν σε ένα υπόγειο στο Νέο Ηράκλειο, με μία πενιχρή σύνταξη της κυρίας Αννας. Οι προσπάθειες που έκανε κατά καιρούς να αδυνατίσει, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στη δουλειά, κόστιζαν ακριβά και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά. Αυτό τον κατέβαλλε.



«Γιατί σε εμένα; Δεν έκανα κακό σε άνθρωπο!» έλεγε και ξανάλεγε. Δεν έχανε όμως και την ελπίδα του, αν και ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι. «Είμαι στρατιώτης, δεν το βάζω κάτω. Υπομένω και περιμένω. Και θα επιστρέψω στη δουλειά μου, θέλω να κάνω πολλά που έχω στο μυαλό μου».



Τους τελευταίους μήνες αισθανόταν πολύ κουρασμένος από τα προβλήματα. Οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν και μαζί και το λιγοστό κουράγιο που του είχε απομείνει. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επιδεινώθηκε και η κατάσταση της υγείας της μητέρας του, η οποία δεν ήταν πλέον σε θέση να του προσφέρει το παραμικρό. Αντίθετα, χρειαζόταν βοήθεια και η ίδια. Ενας φίλος του είχε αναλάβει τη φροντίδα και των δύο.



Ο Χρήστος Μακρής είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη («Βολπόνε») και με τον Μανούσο Μανουσάκη («Για μία γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο»).

Η Lily Allen εσπευσμένα στο νοσοκομείο από σηψαιμία μετά την αποβολή του μωρού της

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως η Lily Allen έχασε το μωρό της ενώ ήταν έξι μηνών έγκυος. Τα αίτια της αποβολής αυτής φαίνεται πως ήταν κάποιος ιός.




Η γνωστή τραγουδίστρια είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι κι ενώ οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το μωρό της, αλλά δεν τα κατάφεραν.



Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποβολή του μωρού της, η γνωστή τραγουδίστρια της εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο. Το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάσχει από σηψαιμία!

Τόσο εκείνη όσο και ο αγαπημένος της Sam Cooper είχαν υποστεί σοκ από την αποβολή του παιδιού τους καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη αποβολή της καθώς είχε πάθει το ίδιο το 2008. Τώρα όμως η 25χρονη τραγουδίστρια δίνει μάχη για την ζωή της! "Είμαι ακόμα πολύ άρρωστη αλλά τα μηνύματα σας με βοηθάνε να γίνομαι πιο δυνατή", είχε γράψει η ίδια στην σελίδα της στο Twitter λίγες ώρες πριν.



"Η Lily ήταν σπίτι με τον Sam και την οικογένειά της, αλλά τη γύρισαν πίσω στο νοσοκομείο και την παρακολουθούν οι γιατροί τώρα. Όλοι είναι πολύ ανήσυχοι, αλλά βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για να γίνει καλά", ανέφερε άτομο από το φιλικό της περιβάλλον.

Του κόσμου.τα παράξενα...

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910...




2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς: ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ, ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος, ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος ΚΑΡΟ- Ιούλιος Καίσαρας



3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987..654.321



4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη. - Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη. - Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε φυσικό θάνατο.



5. 'I am.' : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα.



6. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ? Aπάντηση: One thousand.



7. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν , το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου , η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser ? Aπάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.



8. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει? Aπάντηση: Το μέλι



9. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά ,έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό ,για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.



10. Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο ,ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα <υδρόμελι> για να πίνει. Το υδρόμελι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη (moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.



11. Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)..



12.. Στη Σκοτία , ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν "Gentlemen Only, Ladies Forbidden" έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.



13. TO 1981



1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε



2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης



3) O Πάπας απεβίωσε



TO 2005



1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε



2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης



3) O Πάπας απεβίωσε



Eαν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό του Champions League, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Πάπα..



14. Aν και ο πληθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα



είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.



15.Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική!



16. Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης



αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.



17. Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της!



18. Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.



19. Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13



Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας,



εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.



20. Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!



21. Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.



22. Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες.



23. Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.



24. Εως και 6 μηνες μετα τη γεννηση ενος μωρου, ο εγκεφαλος του συνεχιζει να αναπτυσεται οπως ακριβως και στην κοιλια της μητερας του. Για τον λογο αυτο θεωρειται ακομα εμβρυο.



25. Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.



26. Ο γαιοσκώληκας έχει 5 καρδιές!



27. Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.



28. Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους



29. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορές συχνότερα απ' ότι οι άντρες.



30. Οι νυχτερίδες πάντα στρίβουν αριστερά μόλις βγαίνουν από μια σπηλιά!



31. Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους, τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.



32. Στα αντρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, στα γυναικεία στην αριστερή!



33. Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο. Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γενετής, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν



34. Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.



35. Τουλάχιστον 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.



36. Υπάρχει μια πόλη σε κάθε ήπειρο της Γης που ονομάζεται Ρώμη.



37. Οι βλεφαρίδες κρατούν 5 μήνες, μετά πέφτουν.



38. Οι Αμερικάνοι τρώνε κάθε μέρα κατά μέσο όρο 72.000 τμ. πίτσα!



39. Οι πεταλούδες μυρίζουν με τα πόδια.



40. Είναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

Ένα παράξενο φαινόμενο σε κεντρικό δρόμο στην Κίνα.

Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να μαντέψετε τι ακριβώς είναι αυτό το μαύρο πράγμα που μοιάζει σαν ύφασμα απλωμένο στην άσφαλτο?






Για να σας βοηθήσω σας λέω ότι συνέβη στην κινεζική πόλη Zhengzhou την περίοδο αρχές Ιουλίου όπου καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες άνευ προηγουμένου.

Λοιπόν, αυτό το μαύρο 'ύφασμα΄είναι ένα στρώμα πίσσας από την άσφαλτο! Λόγο των υψηλών θερμοκρασιών, το τελευταίο στρώμα της ασφάλτου, (που είναι ένα ειδικό και ειδικά λεπτό στρώμα στην συγκεκριμένη περίπτωση), ξεκόλλησε, δημιουργώντας αυτό το παράξενο θέαμα, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. (Λέτε να φταίει ότι κι αυτό είναι Κινέζικο?! Δεν νομίζω... Οι δικοί μας δρόμοι μήπως είναι καλύτεροι...)

Αγνοείται στη θάλασσα δημοσιογράφος – Βρέθηκε μισοβυθισμένο το σκάφος του

Θρίλερ στο Αιγαίο για τον εντοπισμό αγνοούμενου δημοσιογράφου που παλεύει με τα κύματα από τη Δευτέρα.




Στη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος με πλωτά σκάφη και ένα ελικόπτερο για τον εντοπισμό του 80χρονου αθλητικογράφου Θεόδωρου Σγουρδέου ο οποίος ξεκίνησε πριν από 6 ημέρες με μία πλαστική λέμβο από τη Σέριφο για να πάει σε ένα νησάκι του Αργοσαρωνικού.



Από τη Δευτέρα αγνοούνται τα ίχνη του δημοσιογράφου,ενώ πριν από λίγες ώρες σκάφος του Λιμενικού εντόπισε μισοβυθισμένη τη βάρκα του.



O Θ. Σγουρδέος έχει διατελέσει προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

newsit.gr

Pela platanos.

...λέτε να ανοίγει και μπύρα;ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!!!...


Καθάρισε μπανάνα με τον Πισινό του!

διμηνιο

ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΑΥΤΑ  ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΕΣ  ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΥΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ?  ΠΑΛΙ  ΘΑ     Η ΕΡΓΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΙΟΜΑΣ????

ΧΟΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟΥ

ΕΛΠΙΖΟ  ΟΠΙΟΣ    ΒΓΗ  ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΗ  ΤΟ ΧΟΡΙΟΜΟΥ   ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΤΕ   ΤΑ ΘΑ   ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ  ΜΗ ΜΑΣ ΦΤΙΣΕΤΕ  ΟΠΟΣ ΟΙ ΤΟΡΙΝΟΙ ENTAΞΗ  ΚΥΡΙΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ? ΚΥΡΙΕΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΕ?  ΚΥΡΙΕ ΚΕΛΛΑΡΗ? ΚΥΡΙΕ ΧΩΡΕΜΗ?

Ο άνθρωπος χωρίς φύλο


Και με επίσημο έγγραφο!
Ο άνθρωπος χωρίς φύλο

Η ιδιαιτερότητα αυτού του ανθρώπου είναι πως είναι επίσημα καταγεγραμμένος ως... ασέξουαλ. Ακόμα και το διαβατήριο του αναγράφει χαρακτηριστικά: «δεν έχει εξακριβωθεί».



Πώς γίνεται αυτό; Τα εξηγεί όλα η ιστορία του.



Ο/η Νόρι Μέι Ουέλμπι γεννήθηκε ως άντρας στην Σκοτία. Στα 7 του/της μετακόμισε στην Αυστραλία. Το 1989 αποφάσισε να κάνει αλλαγή φύλου. Η ζωή ως γυναίκα του/της φάνηκε πολύ δύσκολη κι έτσι σταμάτησε την αγωγή με ορμόνες. Το 2010 οι ειδικοί γιατροί αφού έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις αποφάνθηκαν ότι αυτό το πρόσωπο δεν είχε συγκεκριμένο φύλο καθώς δεν είχε γεννητικά όργανα κανενός από τα δύο φύλα.

Η σκοτεινή ενέργεια του μυαλού

Ανακαλύφθηκε στον εγκέφαλο ένα δίκτυο σε διαρκή εργασία. Θα μπορούσε να είναι ο κρυφός σκηνοθέτης της ζωής μας. Και να εξηγεί τις ψυχικές νόσους...Είστε ξαπλωμένοι σε μια πολυθρόνα, με κλειστά μάτια, στο ζενίθ της...


χαλάρωσης. Αν πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή ο εγκέφαλός σας λειτουργεί στο ελάχιστο, κάνετε λάθος: οι νευρώνες σας ζουν μια σημαντική δραστηριότητα, ανταλλάσσοντας βιοχημικά μηνύματα χωρίς σταματημό. Μάλιστα, η ενέργεια που καταναλώνει ο εγκέφαλος είναι 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεται για να συνειδητοποιήσετε το κουδούνισμα του τηλεφώνου. Αυτό οφείλεται στη «σκοτεινή ενέργεια» του εγκέφαλου: όπως και αυτή του σύμπαντος, είναι υπεύθυνη για μεγάλο μέρος των γεγονότων, αλλά είναι αόρατη με άμεσο τρόπο.



Βουητό στο υπόβαθρο;

Η ανακάλυψη της σκοτεινής ενέργειας του εγκέφαλου αποδεικνύεται πολύτιμη. Μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της λειτουργίας όχι μόνο του εγκέφαλου αλλά και διάφορων διανοητικών ασθενειών και να ανοίξει νέες προοπτικές που θα μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η συνείδηση. Το εγκεφαλικό σύστημα που είναι επιφορτισμένο με αυτή τη βασική λειτουργία έχει ονομαστεί DMN (Default Μode Νetwork, Δίκτυο Αυτόματης Λειτουργίας) και μοιάζει να έχει το ρόλο του συντονισμού, του κρυφού σκηνοθέτη στις χιλιάδες εργασίες με τις οποίες η φαιά ουσία μας είναι απασχολημένη στη ζωή μας.Οι βάσεις αυτής της ανακάλυψης ανάγονται στο 1929, όταν ο Χανς Μπέργκερ, εφευρέτης του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, εντόπισε συνεχείς ηλεκτρικές διακυμάνσεις στον εγκέφαλο: «Το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι διαρκώς ενεργό, όχι μόνο όταν είμαστε ξύπνιοι», είχε πει.Όμως οι παρατηρήσεις του αγνοήθηκαν. Η άφιξη της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET) τη δεκαετία του ’70 και της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου (fMRI) τη δεκαετία του ’90 επέτρεψε την ανακάλυψη των εγκεφαλικών περιοχών που ελέγχουν διάφορες λειτουργίες (όραση, λόγος, κίνηση κ.λπ.). Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, έμεινε στη σκιά η δραστηριότητα του εγκέφαλου όταν αναπαύεται. «Σχεδόν όλες αυτές οι έρευνες σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος των εγκεφαλικών περιοχών παραμένουν σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι που καλούνται να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη εργασία», παρατηρεί στο Scientific American ο Μάρκους Ε. Ράιχλε , καθηγητής νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις (ΗΠΑ), πρωτοπόρος στις μελέτες αυτού του τομέα. Με άλλα λόγια, επισημαίνονται μόνο οι εγκεφαλικές περιοχές που είναι ενεργές σε μια εργασία, για παράδειγμα κατά την ακρόαση μουσικής, σαν ο εγκέφαλος να ήταν ανενεργός μέχρι τη στιγμή που το άτομο άρχισε να ακούει. Έπειτα προέκυψαν διάφορα στοιχεία που υποδείκνυαν μια εκτεταμένη δραστηριότητα υποβάθρου του εγκέφαλου, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.



Σκέψεις χαμηλής κατανάλωσης



Τη δεκαετία του ’90 ο Ράιχλε, κατά τη διάρκεια μελετών με την PET, παρατήρησε ότι κάποιες εγκεφαλικές περιοχές είναι πάντα ενεργές. Μάλιστα, έχουν μια πτώση δραστηριότητας ακριβώς όταν διεξάγεται μια εργασία (ομιλία, ανάγνωση, γράψιμο κ.λπ.).Αυτό ήταν φανερό σε ένα τμήμα του μέσου βρεγματικού φλοιού, κοντά στο κέντρο του εγκέφαλου, που χρησιμοποιείται στην ανάμνηση των αυτοβιογραφικών γεγονότων. Άφησε τόσο αμήχανους τους ερευνητές ώστε την ονόμασαν «μέση μυστηριώδη βρεγματική περιοχή».«Έπειτα από διάφορα πειράματα επιβεβαιώθηκε ότι ο εγκέφαλος δε λειτουργεί στο ελάχιστο όταν δεν είναι απασχολημένος με κάποια συνειδητή δραστηριότητα. Αυτή η περιοχή, κατά μυστήριο τρόπο, όπως το μεγαλύτερο μέρος των άλλων περιοχών, παραμένει διαρκώς ενεργή, μέχρι ο εγκέφαλος να επικεντρωθεί σε μια νέα εργασία», προσθέτει ο Ράιχλε.Όταν ο ίδιος το 1998 παρουσίασε τα αποτελέσματα σε ένα επιστημονικό περιοδικό, απορρίφθηκαν, γιατί θεωρήθηκαν λανθασμένα. Αυτές οι εγκεφαλικές περιοχές (και άλλες, ακόμα και απομακρυσμένες αλλά συνδεδεμένες μεταξύ τους) αποτελούν τμήμα ενός ξεχωριστού συστήματος, του DMN Εγκέφαλος στο φουλ

Είναι ένα εγκεφαλικό σύστημα που είναι ενεργό εν ώρα ανάπαυσης, όταν δεν κάνουμε καμιά νοητική προσπάθεια και αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να αρμενίζει. Εργάζεται λιγότερο όταν είμαστε απασχολημένοι με κάποια δραστηριότητα, σαν να μην θέλει να ανακατευτεί με τα άλλα εγκεφαλικά συστήματα που είναι πιο ενεργά εκείνη τη στιγμή. Αυτή η έντονη εσωτερική δραστηριότητα αφήνει χώρο στις απαιτήσεις του εξωτερικού κόσμου, όταν παρίσταται ανάγκη. Όμως οι καθημερινές εργασίες, όπως η ανάγνωση, δεν επιφέρουν αύξηση στην κατανάλωση εγκεφαλικής ενέργειας μεγαλύτερη από 5% σε σχέση με αυτήν που χρειάζεται στη βασική κατάσταση, που είναι περίπου 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που χρησιμοποιείται σε μια απλή απάντηση σε ένα εξωτερικό ερέθισμα, όπως το να διώξουμε μια μύγα.



Αυτοσυγκεντρώνομαι

Αυτή η αλλαγή πορείας άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα. Σε μια μελέτη με επικεφαλής τον Φαμπρίτσιο Εσπόζιτο του Τμήματος Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Φρειδερίκος Β΄ της Νάπολης, διαπιστώθηκε ότι, όσο περισσότερο μια νοητική εργασία (απομνημόνευση αριθμών) είναι απαιτητική, τόσο λιγότερο λειτουργεί το DMN.πιπλέον, τα άτομα που κατάφερναν να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις ήταν αυτά στα οποία το DMN ήταν λιγότερο ενεργό, δηλαδή με μικρότερη δράση ενόχλησης απέναντι στη συνειδητή αυτοσυγκέντρωση που απαιτούσε η εργασία. Συγκεκριμένα, ήταν πιο αποτελεσματικός αυτός που είχε λιγότερο ενεργή την οπίσθια έλικα του προσαγωγίου, που είναι ένας κεντρικός κόμβος του DMN. «Αυτή η περιοχή ελέγχει τις πιο ενδόμυχες όψεις της σκέψης, αυτές που εξαρτώνται λιγότερο από το γύρω περιβάλλον», εξηγεί ο Εσπόζιτο.Όμως ο ρόλος της σκοτεινής ενέργειας είναι πιο σύνθετος. Δεν περιορίζεται στο να μας αποσπά από τον εξωτερικό κόσμο, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει τις νοητικές επιδόσεις μας. Πώς εξηγείται αυτό;

το γραμμα ενος εβδομηνταρη

το γραμμα ενος εβδομηνταρη


Είμαι η γενιά που εχτισα την Ελλαδα...

Ειμαι αυτος που πεινασα, που πολεμησα, που δουλεψα σα το σκυλι για να χει η φαμιλια μου δυο δωματια σε μια αυλη, και στο τσουκαλι της να σιγοβραζει φασολαδα.

Ειμαι αυτος που απο παιδι, κουβαλαγα το ντορβα με τα κουλουρια στις πλατειες, για να συμπληρωσω το κουτσο μεροκάματο, του κουτσου πατερα μου, που αφησε τα ποδαρια του στην Αλβανια πολεμωντας για μια πατριδα.

Ειμαι αυτος που ηρθα απο το χωριο μου στην Αθηνα, γιατι μου ειπανε πως θα χω ευκαιρια για δουλεια και μια καλυτερη ζωη.

Αυτος που στιβαχτηκα προσφυγας στα χωραφια που τανε τοτε τουτη η πολη, και μεσα στις λασπες και τους χωματοδρομους, εφτιαξα γειτονιες και παλεψα για το αυριο.

Αυτος που θελησε για τα παιδια του ενα μελλον καλυτερο, και δε σταματησε ποτε να δουλευει για να τους το δωσει.

Τωρα μου λενε πως εκαμα λαθη.

Πως εθρεψα ενα συστημα πολιτικο που ειναι σαπιο, και πρεπει να πληρωσω.

Αλλα πολλα δεν ηξερα κι εγω, και σχολειό δεν πηγα, ολη μερα με τον ντορβα με το κουλουρια απο μικρο παιδι, τοσα μου μαθανε και τοσα ηξερα να κανω. Ηξερα μοναχα κεινα που μου λεγανε, κι ολοι μου λεγανε "για την πατριδα". Και για μενα, ητανε πατριδα το χωμα που γεννηθηκα κι αξιωθηκα να ζω, πατριδα ητανε τα παιδια μου και το δικο τους το αυριο, πατριδα ητανε η φαμιλια μου. Κι εκαμα παντα κεινο που μου λεγανε πως ητανε καλο για την πατριδα.

Τωρα μου λενε πως αυτα τα λιγα που δικαιουμαι για να ζησω, απομαχος πια της ζωης, πρεπει να τα θυσιασω για την πατριδα.

Κι αμα θυμωσω και βγω να φωναξω, με χτυπανε τα παιδια μου με τα γκλομπς και μου ριχνουν χημικα. Και ξερω τωρα πως δε φταινε τα παιδια μου, γιατι και σαυτα για μια πατριδα τους ειπαν να το κανουνε. Για μια πατριδα, για μια δουλεια, για ενα μισθο. Δεν εχει και πολυ σημασια.

Και μαθημενος χρονια με τα λιγα, παλι με τα λιγα θα ζησω. Και με τα λιγοτερα απο τα λιγα.

Μπορω να ζησω φτωχος, γιατι φτωχος εζησα ολη μου τη ζωη.

Μα μη μου λες να ζησω με το κεφαλι σκυμμενο, γιατι αυτο δεν εμαθα πως να το κανω....

(Με αφορμη την εγγραφη του Βασιλη, κι ολων των Βασιληδων που βλεπουμε τη γενια που παντα μας εδινε, να βρισκεται στην αναγκη να ζητησει...)

Γιατί τα ψάρια δεν μπορούν να αναπνεύσουν έξω από το νερό;

Δεδομένου ότι το νερό περιέχει πολύ λιγότερο οξυγόνο από τον αέρα, τα βράγχια αποτελούνται από εξαιρετικά λεπτά ελάσματα που μεγιστοποιούν την επιφάνεια απορρόφησης.


Όταν λοιπόν βγάζουμε ένα...

ψάρι από τη θάλασσα ή το ποτάμι, το αναπνευστικό σύστημα του καταρρέει, καθώς το νερό που κρατάει διασταλμένα και διαχωρισμένα τα βράγχια σταματάει να ρέει ανάμεσά τους.

Υπάρχει όμως και μια εξαίρεση: το τροπικό ψάρι Rivulus marmoratus, το οποίο μπορεί να ζήσει έως και δύο μήνες στη στεριά, κρυμμένο σε κουφάλες δέντρων, αναπνέοντας διαμέσου του λεπτού δέρματος του.

Focus

Δεν ντρέπεστε μωρέ?

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Καλά, είναι δυνατόν στελέχη μιας κυβέρνησης που ανάλγητα έχει φέρει το λαό σε εξαθλίωση με περικοπές συντάξεων, μισθών, με επιβολή βάρβαρης φορολογίας «για το καλό του τόπου», να προκαλούν με τη...

συμπεριφορά τους και να το παίζουν «φίρμες», καλαμοκαβαληκευτές, εκμεταλλευόμενοι την «εξουσία» που με δόλο απέσπασαν, για να μη ξεχνάμε και το «λεφτά υπάρχουν»;Ο ένας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπερφίαλος και αλαζών όπως πάντα, προφανώς λόγω όγκου, χρειαζόταν -λέει- ελικόπτερο super Puma για να πάει να ανάψει κεράκι στην Παναγία της Τήνου τον δεκαπενταύγουστο, με κόστος μετακίνησης 17.000 ευρώ.Βλέπετε ο εν λόγω κύριος δεν έχει μάθει να συνταξιδεύει με την «πλέμπα» που τη θυμάται όπως όλοι τους μόνο όταν έχει την ανάγκη της ψήφου της για να «ξεχωρίσει», να «προβληθεί» και να «εξουσιάσει».Αν τα πλήρωνε από την τσέπη του με γεια του και χαρά του.Όμως τη δαπάνη την επιβαρύνθηκε το δύστυχο κρατικό ταμείο που οι υπόλοιποι χαχόλοι δύστυχοι πολίτες προσπαθούν να καλύψουν στερούμενοι τα βασικά τους επειδή «έτσι γουστάρει» στους παραπάνω κυβερνήτες. Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικό και το μπουγιουρντί που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως είναι κοντά στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο προκλητικά ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να τον μεταφέρει στην Κρήτη.Βλέπετε ο κύριος υπουργός δεν καταδέχτηκε να πάει μέχρι το αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου σταθμεύει το κρατικό αεροσκάφος, καθώς θεώρησε την περιοχή μπας κλας.Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ... πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ. Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφος Legacy έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή.Όσο για τον αξιότιμο κύριο υπουργό Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας και έχει χάσει τον ύπνο του ψάχνοντας να βρει όβολα να βουλώσει τις τεράστιες τρύπες των ελλειμμάτων, προφανώς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο.

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχησαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα.Αυτά τουλάχιστον δημοσιεύθηκαν στον τύπο χωρίς να διαψευσθούν από τους αρμοδίους.Θα μου πείτε αυτό σε πείραξε; Τόσα και τόσα γίνονται.Ναι ρε φίλε, αλλά όταν αυτοί που επικαλούνται την ανάγκη περιστολής δαπανών στον Δημόσιο τομέα γιατί αυτός δημιούργησε το χάλι των οικονομικών, αυτοί που χαρακτηρίζουν τους δημόσιους υπάλληλους αντιπαραγωγικούς και τους ένστολους «άχρηστους», αυτοί που έχουν ανοίξει με τη βία το πορτοφόλι των ανυπεράσπιστων πολιτών και του βουτάνε και το τελευταίο λεπτό, θα έπρεπε τουλάχιστον να τηρούν τα προσχήματα και να μη προκαλούν με την επιδειξιμανία τους, την αλαζονεία τους και την αφροσύνη τους.Προκαλούν που προκαλούν με τους μισθούς τους, ας τους ξοδεύουν τουλάχιστον. Όχι να τους πληρώνουμε και τα έξοδά τους. Νισάφι πια.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1577.html

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ - ΕΨΑΧΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ

Poso Akoma / Nikos Ganos (HD - Official Video Clip 2010)

Koita Ti Ekanes / Nikos Ganos (HQ - Official Videoclip 2010)

"Αυτή είναι η μπύρα που μεγαλώνει το στήθος!"

"Είναι νέα ξανθιά και από τη Βουλγαρία! Λέγεται Bοhza και είναι η μπύρα που υπόσχεται ότι μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του γυναικείου στήθους, μέχρι και δυο νούμερα...


Η ιδιαίτερη μπύρα, αρχικά δημιουργήθηκε για να...



σαν προιόν για την καταπολέμηση προβλημάτων θηλασμού που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά την γέννα. Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι ότι μεγαλώνει το γυναικείο στήθος!



Ο Kristian Gyoshev, εκπρόσωπος της εταιρείας, που κυκλοφορεί στην αγορά την συγκεκριμένη μπύρα, υποστηρίζει: "Δεν κάνουμε συγκεκριμένους ισχυρισμούς αλλά έχουμε εκατοντάδες μαρτυρίες από γυναίκες που λένε ότι το στήθος τους μεγάλωσε ένα ή δύο νούμερα."



Τώρα δεν παίρνουμε και όρκο για τα μαγικά αποτελέσματα της μπύρας, αν πριν δεν την δοκιμάσουμε...."

"Ατάκες για καμάκι προς αποφυγή"

"Έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι φλερτάρουν ολοένα και λιγότερο; Ή ότι το περίφημο καμάκι δεν πετυχαίνει πάντα επειδή πολύ απλά οι...


περισσότεροι λένε ατάκες με εντελώς αποτυχημένο τρόπο ή χωρίς καμία μα καμία έμπνευση;

Οι γυναίκες εξακολουθούν να περιμένουν τον άντρα να τις πλησιάσει, και ό,τι και αν λένε και όσα κι αν κάνουν τα παραδοσιακά στερεότυπα δεν πέφτουν έτσι εύκολα. Μπορεί να δείτε γυναίκες να...



διακηρύσσουν ότι μπορούν και πρέπει και εκείνες να φλερτάρουν, αλλά επί της ουσίας, οι περισσότερες από αυτές εξακολουθούν να θεωρούν τον άντρα «κυνηγό». Το καμάκι όμως είναι τέχνη και αν δεν την κατέχεις άστη γιατί μπορεί να συμβούν και

ατυχήματα – βλέπε χυλόπιτες.



Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να φλερτάρει κανείς. Κάποιοι απαιτούν μόνο ένα βλέμμα – εκείνο το κατάλληλο… – κάποιοι και λίγες περισσότερες λέξεις. Και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και γραφτεί απίστευτες ατάκες για καμάκι και φλερτ. Κάποιες από αυτές είναι τόσο αστείες που είναι να απορεί πραγματικά κανείς αν ειπώθηκαν σοβαρά, και αν κάποιος πίστευε όντως ότι θα ρίξει άνθρωπο έτσι.



Ας δούμε κλασικές ατάκες για καμάκι προς αποφυγή, γιατί σιγά μη ρίξετε γυναίκα έτσι…



- Έχει πολύ ζέστη εδώ μέσα ή απλά εσύ ζεσταίνεις την ατμόσφαιρα;

- Είσαι από τη Χιροσίμα; -Όχι γιατί; (εύλογη απορία) – Γιατί μωρό μου είσαι βόμβα!

- Σε ξέρω από κάπου; ( εδώ η κλασική απάντηση είναι «αν με ξέρεις από κάπου και δεν με θυμάσαι, καλό είναι να μη ρωτάς».)

- Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου;;; (κλασικό και αποτυχημένο).

- Συγγνώμη, έχασα τον αριθμό του τηλεφώνου μου, μήπως μπορείτε να μου δανείσετε τον δικό σας;

- Τελικά τα πόδια σου που ακριβώς τελειώνουν;

- Να η ευκαιρία που έψαχνες για να με γνωρίσεις !

- Ο θεός θα πρέπει να είχε πολλά κέφια , όταν σε έφτιαξε ! (ναι είχε έμπνευση που λέει και το τραγούδι…)

- Εκτός από το να προκαλείς σεισμό στο πέρασμα σου , τι άλλο κάνεις στη ζωή σου;

- Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά ή να ξαναπεράσω σε κανένα τέταρτο;

- Κάτι πρέπει να έπαθαν τα μάτια μου γιατί δεν μπορώ να τα πάρω από πάνω σου !

- Έλα να μείνεις στην καρδιά μου , δε θα πληρώνεις νοίκι !

- Μήπως είσαι η θεά Αφροδίτη ;

- Κάνε μου μια χάρη, πες στο αγόρι σου πόσο τυχερό είναι !

- Ξέρεις τι θα πήγαινε όμορφα επάνω σου; Εγώ!

- Μήπως ξέρεις από Πρώτες Βοήθειες; Μόλις σε είδα μου κόπηκε η αναπνοή!

- Πιστεύεις στον Θεό; ωραία γιατί εγώ είμαι η απάντηση στις προσευχές σου!



Αντί να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω αποτυχημένες ατάκες λοιπόν, οπλιστείτε με το καλύτερο σας χαμόγελο, πλησιάστε την κοπέλα και συστηθείτε απλά και ευγενικά. Αν δεν πιάσει αυτό, μάλλον δεν είναι γραφτό σας…

Τα ατσαλένια λέπια του παγκόσμιου φασισμού

Του Θύμιου Παπανικολάου




Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δραματικό αδιέξοδο: Σε μια ολοκληρωτική οικονομική, πολιτική και ηθική κατάρρευση.

Αυτή η κατάρρευση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δρομολογεί γιγάντια κύματα αντιδράσεων και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ των λαών όλου το κόσμου. Οι λαοί δεν θα αποδεχτούν, ούτε θα υπογράψουν το θάνατό τους…

Το μόνο μέσον άμυνας που...

διαθέτει ο πλανητικός ιμπεριαλισμός είναι να θωρακιστεί με τα ατσάλινα λέπια του φασισμού. Με τα πλανητικά όργανα μιας ανοικτής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Παγκόσμια διακυβέρνηση, πλανητικά και ευρωπαϊκά όργανα ωμής καταστολής και τα ανάλογα τοπικά προτεκτοράτα.

Ένα ουσιαστικό στρατήγημα αυτών των πλανητικών ατσάλινων λεπιών είναι η Κάρτα του Πολίτη. Το ολοκληρωτικό και το πλέον αποτρόπαιο, ιστορικά, φακέλωμα των λαών και του ανθρώπου: Η υπόταξη και ο θάνατος του Ανθρώπου.



Το στρατηγικό όχημα αυτού του εφιάλτη είναι η πλαστή τρομοκρατία: Δηλαδή η τρομοκρατία που κατασκευάζουν, προωθούν και σκηνοθετούν τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι μυστικές υπηρεσίες τους.



Η χώρα μας αποτελεί και σε αυτόν τον τομέα τον πιο αδύνατο κρίκο, συνακόλουθα τον «πιλοτικό χώρο» εφαρμογής όλων των νεοταξικών μεθόδων υποδούλωσης και υπόταξης των λαών.



Ήδη η παγκόσμια κρίση εκδηλώνεται εδώ με τα πιο ζοφερά παθολογικά της φαινόμενα και οι δυνάστες της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν «χρήσει» την Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας. Δηλαδή στο δοκιμαστή των μακάβριων σχεδιασμών που έχουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης και της υφηλίου.



Έχουν, ήδη, επιβάλει μέσω των κυβερνητικών τους ανδρείκελων και των δωσίλογων κομμάτων, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, μια οικονομική και πολιτική δικτατορία, καμουφλαρισμένη με τα «δημοκρατικά» (ακόμα) φύλλα του κοινοβουλευτισμού.



ΟΛΑ τα κόμματα προετοίμασαν του όρους (υλικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς) για την αναίμακτη επιβολή αυτής της δικτατορία της ΕΕ, των ΗΠΑ, των τραπεζών, των «νταβάδων»: Από την αλλοδαπή εισβολή, τα αντιρατσιστικά ιδεολογήματα και την κατεδάφιση των ιστορικών, κοινωνικών και εθνικών ιστών της χώρας μέχρι τη ληστρική εκμετάλλευση του λαού, την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, τον παρασιτισμό, την Ιθαγένεια, τον Καλλικράτη και πολλά άλλα (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε πολλά σχετικά κείμενα).



Ξαφνικά έγινε η χώρα μας το «επίκεντρο» της παγκόσμιας κρίσης και παρακμής, κέντρο της παρασιτικής ασυδοσίας, της διαφθοράς, και της τεμπελιάς. Αφού, η Ελλάδα, ετέθη στο επίκεντρο όλων αυτών και με όχημα το χρέος οι ισχυροί του πλανήτη της πέρασαν χειροπέδες: Αποφασίζουν πλέον, άμεσα και ανοικτά δικτατορικά, οι μηχανισμοί της διεθνούς μαφίας του χρήματος, για τα πάντα…



Τώρα μπαίνει σε εφαρμογή η «επένδυση» αυτής της παγκόσμιας δικτατορίας με τα φασιστικά ατσάλινα λέπια: Ολοκληρωτικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, ο «γύψος».



ΤΩΡΑ, αρχίζουν οι πλανητικοί μηχανισμοί των λήσταρχων να κατατάσσουν την Ελλάδα σε «μήτρα» και της «τρομοκρατίας».



Η ξαφνική νεροποντή από «συστημένες» βόμβες αυτό το σχέδιο εξυπηρετεί. Προλειαίνει το έδαφος για την ΕΠΙΒΟΛΗ μιας στυγνής και ανοικτής δικτατορίας των κατασταλτικών μηχανισμών και των διεθνών μυστικών υπηρεσιών, μια ΣΙΩΠΗ και ΑΚΙΝΗΣΙΑ νεκροταφείου.



Η Ελλάδα και εδώ χρησιμοποιείται σαν Ιφιγένεια. Γιατί αυτά τα μακάβρια σχέδια δεν σταματούν εδώ: Επεκτείνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ.



Η Ελλάδα χρησιμοποιείται, ως αφετηρία, όπως και στα οικονομικά ζητήματα (χρεοκοπία, πτώχευση κ.λπ) για να σφυρηλατηθούν τα ατσάλινα λέπια σε όλη την Ευρώπη, στον κόσμο ολόκληρο.



ΗΔΗ, με το σκηνικό των «επιστολών-βομβών» οι ηγέτες της Ευρώπης και ιδιαίτερα τα πρώτα ιμπεριαλιστικά βιολιά μιλούν ΑΝΟΙΚΤΑ για δρακόντεια Ευρωπαϊκά μέτρα ελέγχου και Ασφάλειας!!!



ΤΩΡΑ, μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον βλάκας την πολιτική σκοπιμότητα της πλαστής τρομοκρατίας και ιδιαίτερα το στρατηγικό στόχο αυτής της βλακώδους σκηνοθεσίας των «συστημένων» βομβών, καθώς και το ρόλο των πολιτικών και δημοσιογραφικών πορνών που μας εμπαίζουν τόσο ξετσίπωτα με την «τρομοκρατία» και το θέαμά της…



Η Ελλάδα γίνεται ο πρώτος στόχος και των τρομοκρατικών σκηνοθεσιών διότι εδώ έχουν υλοποιήσει, σε μεγάλο βαθμό, τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και προωθούν και νέα «συμβόλαια θανάτου».



Αυτή η εφιαλτική κατάσταση μοιραία θα ξεσηκώσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει ΤΑΧΙΣΤΑ να περάσουν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας τα ατσάλινα λέπια.



Ας δώσουμε συνοπτικά το μακάβριο οικονομικό και κοινωνικό πίνακα:



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ



α).ΟΙ μισθοί μειώθηκαν, το ίδιο και οι συντάξεις και τα δώρα καταργήθηκαν!



β). Το ΦΠΑ ανέβηκε δύο και τρείς φορές και ετοιμάζουν νέα αύξηση.



γ). Η τιμή της βενζίνης διπλασιάστηκε. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά 30% και σχεδιάζουν να την εκτινάξουν στα όρια της τιμής κίνησης!!!



δ). Ανακοινώθηκε αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά 44%!!!



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

α). Διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Πήγαν τον κατώτερο μισθό από τα 740 στα 590 ευρώ και με την «ευέλικτη» και «εκ περιτροπής εργασία» στα 300 και 200 ευρώ.

β). Εκτίναξαν τον πληθωρισμό στο 6% και τάζουν να δώσουν «εφάπαξ» τρεις δεκάρες του ευρώ «βοήθημα» στους γέροντες.

γ). Πήγαν στα 40 τα χρόνια εγασίασ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λίγο πριν το μνήμα.

δ).Νομοθέτησαν ότι τα επόμενα πενήντα χρόνια (!) οι εργαζόμενοι που θα προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν θα πάρουν σύνταξη «τρεις κι εξήντα».

ε).«Απελευθέρωσαν» τις απολύσεις και τους εργοδότες από τις αποζημιώσεις προς εκείνους που απολύουν.

στ).Τίναξαν την ανεργία στο 20%.

ζ).Νομοθέτησαν ακόμα και την ανασφάλιστη εργασία των 15χρονων παιδιών.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

α). Ρήμαξαν τη λαϊκή οικογένεια, αλλά βρήκαν και χάρισαν 78 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες.

β). Χρεοκόπησαν το χαμηλόμισθο, αλλά βρήκαν τα κατ’ έτος 10 δισ. ευρώ δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

γ). Πτώχευσαν το χαμηλοσυνταξιούχο, αλλά βρήκαν ακόμα 2,5 δισ. ευρώ για να απαλλάξουν από ασφαλιστικές εισφορές τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

δ). Βούλιαξαν τη χώρα στο ΔΝΤ και την ΕΕ , αλλά βρήκαν ακόμα 5 δισ. ευρώ για να κατασκευάζουν οι εφοπλιστές τα πλοία τους στην… Κίνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ανωτέρω στοιχεία τα πήραμε από το σημερινό άρθρο (4/11/10) του Νίκου Μπογιόπουλου στο «Ριζοσπάστη».

ΜΕΤΑ από όλα αυτά γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί βιάζονται να μας φορέσουν τις χαλύβδινες χειροπέδες.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ επίσης άμεσα αντιληπτά και τα «χαλύβδινα ψεύδη» των πολιτικών και των δημοσιογράφων, καθώς και το ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ θέατρο που παίζουν γύρω από την πλαστή τρομοκρατία…

Καταζητείται η ερωμένη του άνδρα μου! Αμοιβή!

Αγγελία σε εφημερίδα έστειλε μια ζηλιάρα σύζυγος από την Κίνα προσφέροντας αμοιβή 1.200 δολάρια σε όποιον τη βοηθούσε να βρει την ερωμένη του συζύγου της.




Η γυναίκα ανακάλυψε την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της όταν την ημέρα του...

Αγίου Βαλεντίνου βρήκε στην τσέπη του ένα ραβασάκι. «Αγάπη μου, σήμερα είναι η Ημέρα των Ερωτευμένων. Έχω ένα πολύτιμο δώρο για σένα», έγραφε το μήνυμα.

Η σύζυγος πείστηκε για τα καμώματα του συντρόφου της όταν εκείνος...

άρχισε να επιστρέφει σπίτι, αργά τα βράδια. Όπως είπε η ίδια δεν επιθυμεί να αποκαλύψει το όνομά της γιατί δεν θέλει να τσακωθεί με τον άντρα της για την ερωμένη του.

«Δεν θέλω να διαλύσω την οικογένεια μου. Ελπίζω να εντοπίσω την αντίζηλο και να την πείσω να αφήσει ήσυχο τον άνδρα μου», δήλωσε στην εφημερίδα Τσάινα Ντέιλι.

Τα μυστικά του Google

Οι μηχανές αναζήτησης; Χρήσιμα εργαλεία. Όμως στο μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερες, σαν αυτές στο Star Trek. Έτσι λέει ο πατέρας του Google.


Φανταστείτε ένα βιβλιοθηκάριο που δεν ξέρει λέξη ελληνικά, ο οποίος απλώς καταφέρνει να αναγνωρίσει δύο όμοιες λέξεις σε μια...

σελίδα, χωρίς να καταλαβαίνει το νόημά τους. Και περιορίζεται στον έλεγχο της μιας αίθουσας από τις 4 που διαθέτει η βιβλιοθήκη, χωρίς να πηγαίνει στα τεράστια υπόγεια... Θα του αναθέτατε την αναζήτηση ενός βιβλίου που σας ενδιαφέρει; Πιθανώς όχι. Κι όμως, αυτό κάνετε όταν πληκτρολογείτε μια αναζήτηση στο Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης.

Για να ρίξουμε φως στα όρια του διαδικτύου σήμερα και να καταλάβουμε πώς θα είναι σε 20 χρόνια, δε χρειάζεται να πάμε μέχρι τις ΗΠΑ. Αρκεί να μπούμε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας και να κάνουμε μια κουβέντα με τον Μάσιμο Μαρκιόρι, καθηγητή πληροφορικής. Είναι μόλις 40 ετών αλλά χάρη σε αυτόν εξελίχτηκαν οι μηχανές αναζήτησης: το 1997 επινόησε έναν αλγόριθμο που επέτρεψε τη γέννηση του Google και των μηχανών αναζήτησης δεύτερης γενιάς.

Και μάλιστα, μέχρι την προηγούμενη χρονιά ήταν απελπισμένος, καθώς δεν κατάφερνε να κερδίσει τους πανεπιστημιακούς διαγωνισμούς, που συχνά είναι κλειστοί σε όσους δεν έχουν συστάσεις. Έτσι έστειλε το βιογραφικό του στις ΗΠΑ, στο MIT της Βοστόνης, όπου ο εφευρέτης του διαδικτύου, ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, του είπε: «Το πανεπιστήμιό μας είναι πλήρες, αλλά για εσάς θα κάνουμε μια εξαίρεση: καλώς ήρθατε». Αφού επινόησε τον αλγόριθμο του Google (χωρίς να κερδίσει ούτε ένα ευρώ), το 2000 απέρριψε προτάσεις των 50.000 δολαρίων μηνιαίως, για να επιστρέψει και να διδάξει στην Ιταλία, με 970 ευρώ το μήνα: «Τα χρήματα δεν είναι το παν. Προτιμώ να διαπλάθω τους νέους της χώρας μου και να κάνω έρευνα ελεύθερα». Οι φοιτητές ανταπέδωσαν την αφοσίωσή του, αφιερώνοντάς του ένα φαν κλαμπ στο ίντερνετ.

Πώς λειτουργούσαν οι μηχανές αναζήτησης πριν από το Google;

«Έψαχναν σε κάθε ιστοσελίδα τη λέξη που είχε εισαχθεί στην αναζήτηση και επιβράβευαν τις επαναλήψεις: αν μια σελίδα ανέφερε πολλές φορές εκείνη τη λέξη, εμφανιζόταν στην κορυφή της λίστας των αποτελεσμάτων. Ήταν όμως ένας χαζός τρόπος εργασίας, καθώς οι μηχανές (Altavista, Lycos και Excite) περιορίζονταν στην αναζήτηση μεμονωμένων σελίδων, χωρίς να ερευνούν τις σχέσεις με τις άλλες σελίδες. Και τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ανεπαρκή. Αν πληκτρολογούσατε “rose”, θα εμφανίζονταν σελίδες για μνημεία, πόλεις, εταιρείες, αλλά όχι για το λουλούδι».

Τότε εσείς τι κάνατε;

«Διεύρυνα την προοπτική. Αν θέλω να καταλάβω έναν άνθρωπο σημαδεύοντας τα κιάλια πάνω στο πρόσωπό του, παίρνω ελλιπείς πληροφορίες. Αν όμως διευρύνω το πεδίο, βλέπω ότι κάνει χειραψία με ένα μαφιόζο, παίρνω μια πιο σημαντική πληροφόρηση... Οι σχέσεις με τις άλλες ιστοσελίδες, τα links, είναι αυτές που μας δίνουν να καταλάβουμε αν μια σελίδα είναι χρήσιμη. Έτσι επεξεργάστηκα ένα μαθηματικό μοντέλο που έδινε φθίνουσα βαθμολογία (από 1 ως 0) σε κάθε σελίδα με link, και το δοκίμασα. Αφού τελειοποίησα τον αλγόριθμο, που ονομάστηκε hypersearch, τα αποτελέσματα των αναζητήσεων βελτιώθηκαν κατά 60%. Το 1997 παρουσίασα την έρευνα στη Διεθνή Διάσκεψη Διαδικτύου στη Σάντα Κλάρα (ΗΠΑ): εκεί ο Λόρενς Πέιτζ (ένας από τους δύο ιδρυτές του Google, Σ.τ.Σ.) ζητούσε επίμονα πληροφορίες και το 1998 λάνσαρε το Google, που βασιζόταν ακριβώς σε αυτόν τον αλγόριθμο. Όμως με μια διόρθωση: ενώ ο αλγόριθμός μου επιβράβευε τις πιο χρήσιμες σελίδες, δηλαδή αυτές που είχαν τα περισσότερα links, αυτός του Google, το pagerank, επιβραβεύει τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες» (βλ. πάνω).

Έκτοτε τι άλλαξε;

«Η έλευση του Google έφερε επανάσταση στο ίντερνετ: για να έχουν μεγαλύτερη «ορατότητα», οι σελίδες εισήγαγαν πολλά links, ακόμα και με αυτόματο τρόπο. Και αυτό αποδυνάμωσε την αξία των links. Ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν μια συνειδητή επιλογή, σήμερα είναι πληθωριστικά. Γι’ αυτό, οι μηχανές αναζήτησης συνεχίζουν να διορθώνουν τις επιδόσεις τους με τα tweak, τις διορθώσεις στον αλγόριθμο, που είναι εκατοντάδες το χρόνο. Με αυτά τα «μπαλώματα» οι μηχανές αναζήτησης τα βγάζουν πέρα, καλώς ή κακώς, όμως εξισώνουν τους πάντες. Οι μηχανές αναζήτησης σήμερα είναι σαν την τηλεόραση: δε δυσαρεστεί κανέναν, αλλά δεν εμβαθύνει σε τίποτα».

Ποια είναι τα όρια του Google;

«Διάφορα. Πολλοί πιστεύουν ότι το Google βολιδοσκοπεί τις ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Όμως δεν είναι έτσι: σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, σήμερα το Google κάνει έρευνες στο 35% των σελίδων» (όμως μόνο στο επιφανειακό διαδίκτυο, που είναι το 1/500 του συνολικού: βλ. σχέδιο στην επόμενη σελίδα).

Με ποιο κριτήριο το Google επιλέγει πού να ψάξει;

«Κανείς δεν το ξέρει: είναι ένα βιομηχανικό μυστικό. Αν ήταν ένα αμερόληπτο και αυτόματο κριτήριο, θα ήταν αποδεκτό. Υπάρχει όμως και η ανθρώπινη παρέμβαση. Όλα τα λήμματα της Wikipedia θεωρούνται “πρώτης τάξης”, γιατί δίνουν γενικές πληροφορίες και συνεπώς καταλήγουν πάντα στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Όμως οι “υποδείξεις” μπορεί να είναι λιγότερο αμερόληπτες. Το Google διαθέτει το Doubleclick, τη μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία του διαδικτύου. Ποιος μας εγγυάται, λοιπόν, ότι δεν επιβραβεύει τους πελάτες της με μεγαλύτερη “ορατότητα” στις αναζητήσεις; Το 2003 το Google είχε δημοσιεύσει το pagerank: για κάποιες ιστοσελίδες, όπως το Google, ήταν μεγαλύτερο από 10, το οποίο είναι ανέφικτο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Και τίποτα δεν μας εμποδίζει να σκεφτούμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν προνομιακές λωρίδες στην οικονομία ή την πολιτική: η λογοκρισία του Google στην Κίνα είναι ένα παράδειγμα... Το γεγονός ότι το Google δεν αποκαλύπτει τα κριτήριά του είναι σαν τις εκλογές χωρίς έλεγχο στην καταμέτρηση των ψήφων: αναπόφευκτα κάποιος θα μπορέσει να επωφεληθεί. Όμως αυτά τα προβλήματα ισχύουν για όλες τις μηχανές αναζήτησης, όχι μόνο για το Google. Το ιδανικό θα ήταν μια “διάφανη” μηχανή αναζήτησης, open source, που θα αποκάλυπτε τα κριτήρια που υιοθέτησε στην επιλογή και την επιβράβευση των σελίδων. Όμως ακόμα και αυτή η λύση έχει κάποιες αντενδείξεις: αν κάποιος ξέρει πώς λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης, θα μπορέσει να επωφεληθεί, για να κατασκευάσει σελίδες που προσαρμόζονται σε αυτά τα κριτήρια, αποκτώντας έτσι μια προνομιακή λωρίδα».

Και τα θέματα απορρήτου;

«Αυτό είναι άλλη μια σκοτεινή όψη. Το Google διατηρεί για πάντα τα δεδομένα κάθε χρήστη για τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκε και τις αναζητήσεις που έκανε. Μόλις το 2007, μετά από διαμαρτυρίες της ΕΕ, αποφάσισε να τις κάνει ανώνυμες μέσα σε δύο χρόνια από την καταγραφή τους. Όμως ποιος ελέγχει ότι όντως το κάνει; Και τι γίνεται με τις άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως το Yahoo και το Bing; Όλοι έχουν μια τρελή περιουσία: μπορούν να αποθηκεύσουν τις αγορές, τις σεξουαλικές, πολιτικές, θρησκευτικές προτιμήσεις του καθένα μας. Το Google διαβάζει, αν και με αυτόματο τρόπο, τα μέιλ μας: αν γράψουμε “Παρίσι”, θα εμφανιστούν διαφημίσεις για ταξίδια στο Παρίσι. Και φέτος, στη Γερμανία, ανακάλυψαν ότι τα αυτοκίνητα του StreetView, που φωτογραφίζουν τους δρόμους για το Google Maps, κατέγραψαν “κατά λάθος” 600 GB δεδομένων σχετικά με την κυκλοφορία στα ασύρματα δίκτυα που συνάντησαν στη διαδρομή τους. Και πιθανώς αυτό συνέβη κι αλλού. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν μια γιγαντιαία βάση δεδομένων με πληροφορίες - πώς θα τις χρησιμοποιήσουν; Η αστυνομία θα πρέπει να κάνει σφαιρικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν οι αυθαιρεσίες».

Μια εξουσία χωρίς όρια...

«Η οποία μπορεί να αυξηθεί. Σήμερα το διαδίκτυο είναι φιλελεύθερο. Όποιος πληκτρολογεί μια αναζήτηση δεν μπορεί να επιλέξει ποιο ταξίδι θα κάνουν τα δεδομένα του. Το πακέτο των bytes διατρέχει τα τηλεφωνικά καλώδια και φτάνει στο σέρβερ, που τα ταξινομεί χωρίς διακρίσεις. Όμως το 2008 το Google ζήτησε από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να έχει προνομιακές λωρίδες για τα δεδομένα του: αν συμβεί αυτό, οι σελίδες του Google (και των πιο ισχυρών ιστοσελίδων) θα φορτώνονται αμέσως, ενώ οι υπόλοιπες πιο αργά. Και έτσι θα τελειώσει η δημοκρατία του διαδικτύου».

Ποια θα είναι η επόμενη εξέλιξη των μηχανών αναζήτησης;

«Το σημασιολογικό διαδίκτυο. Σήμερα οι υπολογιστές δεν καταλαβαίνουν αυτό που κάνουν: είναι σαν έναν άνθρωπο που δε γνωρίζει κινέζικα αλλά μπορεί απλά να παρατηρήσει αν το ίδιο ιδεόγραμμα επαναλαμβάνεται σε διάφορες σελίδες. Στο σημασιολογικό διαδίκτυο, όμως, οι υπολογιστές θα είναι σε θέση να καταλαβαίνουν αυτό που θέλει ο χρήστης. Ήδη σήμερα αν γράψω “ποτό”, οι μηχανές αναζήτησης ψάχνουν και σε σελίδες που περιέχουν συνώνυμα (κοκτέιλ, απεριτίφ, ουίσκι...). Μέσα στο 2020, με σταδιακό και αόρατο τρόπο, οι μηχανές αναζήτησης θα μπορούν να καταλαβαίνουν το νόημα σύνθετων φράσεων όπως “Πού είναι το πιο κοντινό εστιατόριο όπου το κρασί δεν είναι πολύ ακριβό;”. Το ιδανικό θα ήταν να αναπαραγάγουμε στον υπολογιστή τους συνειρμούς του εγκέφαλου. Όμως για να διαχειριστούμε τον όγκο δεδομένων, θα χρειαζόμασταν υπερυπολογιστές, που θα ήταν όμως πολύ αργοί».

Πώς φαντάζεστε το διαδίκτυο του μέλλοντος;

«Μια μηχανή αναζήτησης στο στιλ του Star Trek, που εκτελεί τις φωνητικές εντολές. Θα μπορεί να προσαρμόζεται στις λεκτικές ικανότητές μας, χωρίς να χρειάζεται να μελετά το εγχειρίδιο χρήσης. Και θα έχει τρισδιάστατη διεπιφάνεια, για να χειριζόμαστε τις εικόνες. Το διαδίκτυο, χάρη στο GPS, θα μας ακολουθεί παντού: θα ξέρει πού βρισκόμαστε και θα μας κάνει να αλληλεπιδράμε με το χώρο».

Katy Perry - Firework

Katy Perry: Το σεξ, οι επιδόσεις και το ακατάλληλο βίντεο!Φωτιές άναψε το video clip της Katy Perry «Firework», αφού κρίθηκε ακατάλληλο από την βρετανική τηλεόραση.




Το εν λόγω clip δείχνει την Katy Perry να πετάει σπίθες από το...

στήθος, αλλά και δυο άντρες να φιλιούνται σε ένα club.

Η τραγουδίστρια πιστεύει πως αν τη βαθμολογούσε ο σύντροφός της στις σεξουαλικές της επιδόσεις θα τις έβαζε χωρίς δισταγμό δέκα.



«Όπως λέει και ένα γνωστό τραγούδι, στο δρόμο είμαι τεμπέλα, στο κρεβάτι ένα φρικιό. Δεν μπορώ να βαθμολογήσω τον εαυτό μου αλλά αν ρωτούσατε τον Russell σίγουρα θα σας έλεγε πως θα μου έβαζε δέκα στα δέκα».



Κλείνοντας τη συνέντευξή της πρόσθεσε: «Δεν μου έχει αποκρύψει τίποτα από το παρελθόν του ωστόσο τώρα κοιτάμε το μέλλον. Έχει απατήσει τις προηγούμενες συντρόφους του και γνωρίζει πόσο καλά περνά μαζί μου οπότε δεν πρόκειται να κάνει κάτι το οποίος θα χαλάσει αυτό που έχουμε. Το εμπιστεύομαι απόλυτα».



Δείτε το video…

Lucky: ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΜΙΛΙΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

Η Πατρίτσια Περιστέρη και η γυμνή φωτογράφηση! (ΒίντεοΗ Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη σκέφτεται «στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα» όσον αφορά εκείνη την πολύ sexy φωτογράφηση που είχε κάνει για περιοδικό μερικά χρόνια πριν.




«Δεν μπορώ πια το...

κουτσομπολιό, αυτό που ο καθένας θα ασχοληθεί με το τι κάνει ο άλλος. Λες και κάποιος ιός έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα. Αν είναι δυνατόν! Το έχω ζήσει στο πετσί μου. Το πρακτορείο μου, μού είχε προτείνει κάποτε να κάνω...

μια σέξι φωτογράφιση υπό την ασφάλεια (υποτίθεται) που θα μου πρόσφεραν.

Δέχτηκα και την πάτησα. Ε, αυτή η φωτογράφιση με κυνηγάει ακόμα. Έκτοτε δεν είχα ξανακάνει κάτι ανάλογο. Με την τωρινή φωτογράφιση νομίζω ότι θα πέσουν να με φάνε. Με έχουν όλοι σαν το μικρό κοριτσάκι, με έχουν ταυτίσει με το ρόλο μου στο “Χαρά αγνοείται” και δεν περιμένουν να κάνω τέτοιες κινήσεις”».

[HD] Dude Gets Some Major Action Off The Field At Cowboys Game! [DatFix....

Eκανε στριπτίζ στην εξέδρα γηπέδου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό συνέβη στο γήπεδο των Ντάλας Καούμποι και το βίντεο που τράβηξε ένας από τους θεατές κάνει το γύρω του κόσμου.


Η νεαρή ξανθιά ξέχασε ότι...

βρίσκεται σε γήπεδο και αποφάσισε να καβαλήσει το φίλο της και να τον φίλα με πάθος.

Κατά τι διάρκεια των φιλιών τους το πλήθος ζητωκραύγαζε και της ζητούσε να βγάλει το μπλουζάκι της και να του χαρίσει ένα χορό.

Αποφασιστικά έχοντας μια μπύρα στο χέρι να αρχίσει να λικνίζεται και μετά από λίγη ώρα ο φίλος της σήκωσε το μπλουζάκι της και άρχισε να την χαϊδεύει.

Τότε προς έκπληξη όλων εμφανίστηκε το λεοπάρ σουτιέν της και προκάλεσε ντελίριο σε όλο το πλήθος.

Savas Poumpouras lives 2 sing???

dVIDEO: Γνωστός παρουσιαστής γυμνός στο μπάνιο!

Γυμνός εμφανίζεται ο ...Σάββας Πούμπουρας να τραγουδά και να λικνίζει τα οπίσθια του σε βίντεο στο μπάνιο του. Δείτε το video του γυμνού Σάββα Πούμπουρα.

Το όνειρο πολλών γίνεται πραγματικότητα, καθώς μετά τον γυμνό Δημήτρη Βλάχο, και ο κολλητός του, Σάββας Πούμπουρας, εμφανίζεται γυμνός σε video από το μπάνιο του, όπου τραγουδά και λικνίζεται. Πώς γυρίστηκε το βίντεο;

Το βίντεο με τον Σάββα Πούμπουρα γυμνό αποτελεί την συμμετοχή του Σάββα στον διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού με επώνυμους, live2sing. Με αυτό το video ο Σάββας Πούμπουρας αναμένεται να πάρει πολλές ψήφους.

Το live2sing είναι ένας διαγωνισμός όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος ανεβάζει ένα βίντεο με την ερμηνεία του και οι επισκέπτες αναλαμβάνουν το ρόλο του κριτή. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και όλοι έχουν δικαίωμα ψήφου. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απολύτως δωρεάν και ο νικητής αναδεικνύεται αποκλειστικά από τις ψήφους του κοινού, δεν υπάρχουν επίσημοι κριτές. O διαγωνισμός τραγουδιού live2sing είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης νέων ταλέντων στην Ελλάδα, εξ ολοκλήρου στο internet.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο του Σάββα Πούμπουρα, αρχικά τον βλέπουμε πλάτη μέσα στην ντουζιέρα να κουνά τους ακάλυπτους γλουτούς του υπό τους ήχους του «Addicted to Love». Ξαφνικά, η ντουζιέρα ανοίγει και ο σέξι μελαχρινός τυλίγεται με μια πετσέτα, αφήνοντας -φυσικά- τους γραμμωμένους κοιλιακούς του σε κοινή θέα. Το τραγούδι και τα λικνίσματα συνεχίζονται, με το ντους να χρησιμεύει για μικρόφωνο και τα νερά να κυλούν από το σώμα του Σάββα. Τώρα όσον αφορά το τραγούδι του, αυτό μάλλον δεν θα το προσέξουν πολλοί.

Δείτε το βίντεο με τον γυμνό Σάββα Πούμπουρα:

Buried Alive: 20 min 'death' heals stress

VIDEO: Τους θάβουν ζωντανούς για να τους φύγει το... άγχος!

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ομάδα "θεραπευτών" στη Ρωσία θάβει ανθρώπους ζωντανούς κάτω από το χώμα, για να τους βοηθήσει να... διώξουν το άγχος!

Αυτή η ακραία μορφή "θεραπείας" εφαρμόζεται από μία ομάδα με την βαρύγδουπη ονομασία Enlightenment Territory (Περιοχή Διαφωτισμού). Οι συμμετέχοντες όχι μόνο θάβονται πρόθυμα αλλά πληρώνουν και 120 ευρώ τη φορά παρακαλώ!"Το πρώτο πράγμα που προκαλεί αυτή η εμπειρία στον "ασθενή", είναι πανικό! Μόλις το σώμα του καλυφθεί από το χώμα σκέφτεται "τι διάολο κάνω εδώ κάτω;". Αλλά μόλις ηρεμήσει, συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν αυτό! ", διαφημίζει το προϊόν του ο υπέυθυνος της εταιρείας!

Και προσθέτει: " Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσει κανείς τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να έχει. Κάτω από το έδαφος, δεν ακούς και δεν βλέπεις τίποτα, συνεπώς έρχεσαι αντιμέτωπος με τις βαθύτερες σκέψεις ή φοβίες σου και τις καταπολεμάς". Η μέθοδος που ακολουθούν είναι η εξής: αφού βάλουν τον "ασθενή" μέσα σε μία πράσινη θήκη, του δίνουν να βάλει στο στόμα ένα λάστιχο ποτίσματος! Στη συνέχεια τον τοποθετούν σε έναν λάκο βάθους 30 εκατοστών και τον σκεπάζουν με χώμα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία! Εκεί τον αφήνουν για περίπου σαράντα λεπτά! Υποτίθεται ότι αναπνέει από το λάστιχο, αφού την άλλη άκρη του τη στερεώνουν έξω από τη γη, όπως θα δείτε στο βίντεο!

Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώσαμε ότι δεν εμφανίζεται σε αυτό κάποιος που να έχει επισήμως την ιδιότητα του γιατρού ή ψυχοθεραπευτή. Δεν είδαμε πουθενά φιάλες οξυγόνου ή κάποιον απινιδωτή για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά!

Το pyles.tv, θεωρεί πως αυτές οι μέθοδοι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα αποφυγής για όλους μας αφού, πέρα από το ότι πρόκειται για τσαρλατανισμούς, είναι οφθαλμοφανέστατα επικίνδυνες για την ίδια μας τη ζωή!

Εξουδετέρωσε ένοπλο και βρέθηκε… κρατούμενος!

Απροσδόκητη εξέλιξη είχε η παρέμβαση ενός νεαρού που αφόπλισε έναν ένοπλο αλλοδαπό ο οποίος ...πυροβολούσε μεθυσμένος στον αέρα μέσα σε ένα καφενείο στην Κομοτηνή! Ο ένοπλος βρέθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και ο 21χρονος που τον εξουδετέρωσε κατέληξε στα… κρατητήρια!Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 53χρονος αλλοδαπός μπήκε στο καφενείο φανερά μεθυσμένος και, σηκώνοντας την κυνηγετική καραμπίνα που κρατούσε, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα χωρίς λόγο! Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν πανικό στους θαμώνες, που έσπευσαν να φύγουν όπως- όπως. Όμως, ο 21χρονος κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στο καφενείο, δεν τα έχασε.Επιτέθηκε στον οπλισμένο άνδρα, τον αφόπλισε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο δάπεδο με χαμένες τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματισμένο αλλοδαπό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ ο 21χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κομοτηνής με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών

ΔΕΙΤΕ: Η γυμνή αλήθεια του 80χρονου Sean Connery!

O 80χρονος σήμερα sir Sean Connery θα αντικρίσει τη γυμνή αλήθεια... 60 χρόνια πριν, δηλαδή πριν αρχίσει τη καριέρα του ως James Bond. Ο νεαρός τότε Sean δούλευε ως γυμνό μοντέλο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Ένας από τους τότε φοιτητές είχε φυλάξει ένα πορτρέτο του τότε άσημου ηθοποιού από το 1951. Ο πίνακας ανακαλύφθηκε από τους συγγενείς του όταν ο Rab Webster πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξία του πίνακα είναι πολύ μεγάλη παρ' όλο που ο καλλιτέχνης δεν είναι γνωστός και δεν είχε εκθέσει ποτέ έργα του. Τουλάχιστον θα λάβει αναγνώριση μετά θάνατον.
Διάσημη τραγουδίστρια ήθελε να μικρύνει το στήθος της!



Η τραγουδίστρια φωτογραφήθηκε με κλασικό look για γνωστό βρετανικό περιοδικό και μίλησε όσο γοα την προσωπική της ζωή όσο και για την σχέση της με τις... πλαστικές!





Η Katy Perry φωτογραφήθηκε για το περιοδικό "Harper’s Bazaar" με ένα κλασικό look που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά την παράσταση έκλεψαν τα όσα δήλωσε για τον σύζυγο της, την καριέρα αλλά και πολύ προσωπικά ζητήματα στ αοποία αναφέρθηκε.



Μία από τι αποκαλύψεις της ήταν πως κάποτε ήθελε να κάνει πλαστική επέμβαση για να μικρύνει το στήθος της. Αυτή η επιθυμία είχε γεννηθεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, όταν ήταν 13 ετών καθώς τότε το μεγάλο της στήθος την ενοχλούσε στην πλάτη. Φυσικά τώρα ούτε καν σκέφτεται κάτι τέτοιο!



Όσον αφορά τον σύζυγό της, Russell Brand, τον χαρακτήρισε άνθρωπο του Θεού. Ταυτόχρονα είναι αυτός που την κάνει να γελάει και να αισθάνεται καλά. Τέλος, δήλωσε ενθουσιασμένη με την πορεία της καριέρας της.



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Διάσημη τραγουδίστρια ήθελε να μικρύνει το στήθος της! http://24wro.blogspot.com/2010/11/blog-post_8323.html#ixzz14UO4Jvae

Νταλίκα με φορτίο που καίει!

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και το ΣΔΕΟΕ εντόπισαν στη Μεταμόρφωση μια νταλίκα που ο οδηγός της επιχείρησε να εξάγει χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια.

Νταλίκα με φορτίο που κάνει… «τζιζ»



Τα απόβλητα θεωρούνται επικίνδυνα και για τη μεταφορά τους πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας, κάτι που φυσικά δεν συνέβη.



Την παράνομη διακίνηση κατήγγειλε μέτοχος της εταιρίας ενώ το φορτηγό είχε βουλγαρικές πινακίδες.

Ξύλο σε προεκλογικό πάρτι

Αιθέριες υπάρξεις υποδεχόταν τους καλεσμένους υποψήφιου δημοτικού συμβούλου σε προεκλογικό πάρτι στην Ηλεία .

Το πάρτι είχε οργανωθείαποκλειστικά για τους άνδρες φίλους του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που όμως δεν άργησε να γίνει η πέτρα του σκανδάλου στην περιοχή.



Ενώ στην αρχή οι χορεύτριες υποδεχόταν απλά τους καλεσμένους, στη συνέχεια οι εκπλήξεις ερχόταν η μία μετά την άλλη. Μόλις ο υποψήφιος τελείωσε τον προεκλογικό του λόγο, ακολούθησε το σόου που τους είχε υποσχεθεί για να περάσουν ευχάριστα το βράδυ τους.



Ανάμεσά τους κυκλοφορούσαν οι αλλοδαπές καλλονές που τους υποδέχτηκαν στην αρχή, οι οποίες ξαφνικά άρχισαν να πετούν το ένα μετά το άλλο τα λίγα ρούχα που φορούσαν αρχίζοντας να λικνίζονται στους ήχους της σάμπας. Το ποτό και ο χορός έφερε το κέφι ώσπου οι καλεσμένοι με τις νεαρές κοπέλες έγιναν ένα.



Η βραδιά έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν δύο από τις κοπέλες ανέβηκαν σε μία μικρή σκηνή και άρχισαν να κάνουν στριπτίζ. Στη συνέχεια της νύχτας στο χώρο εισέβαλλαν δύο από τις συζύγους των καλεσμένων, οι οποίες αφού είδαν το θέαμα αντέδρασαν ως... ταύροι σε υαλοπωλείο.



Οι θερμόαιμες σύζυγοι σχεδόν τα έσπασαν όλα, ενώ μάταια οι καλεσμένοι προσπαθούσαν να τις σταματήσουν. Τα πρώτα θύματα της νύχτας ήταν δύο από τις χορεύτριες που για κακή τους τύχη βρισκόταν στην αγκαλιά καλεσμένων.



Στο Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ειδοποίησαν την αστυνομία, με την επέμβαση της οποίας έληξε ο καυγάς.

Καινούργιο κινητό ή... ένα καφεδάκι ακόμα;

Ένα κινητό πιο φτηνό από ένα…burger; Κι όμως, η Carphone Warehouse παρουσιάζει το απόλυτο αξεσουάρ της οικονομικής κρίσης. Το κινητό τηλέφωνο των 0,99 βρετανικών πενών!





Διαθέσιμο σε ποικιλία χρωμάτων και με την προϋπόθεση μόνο να έχει την ασημένιου χρώματος βάση, η εν λόγω συσκευή είναι το καλύτερο δωράκι για τους καλεσμένους του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν!



Η αλυσίδα καταστημάτων ισχυρίζεται ότι το OT-209, που κατασκευάζεται από τη γαλλική εταιρεία Alcatel, είναι το φθηνότερο τηλέφωνο που πωλείται αυτή τη στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία και πως το μόνο πραγματικό έξοδό του θα είναι η αγορά κάρτας ανανέωσης ομιλίας.

Συνεργάτης των βομβιστών μέσα στο Ελ.Βενιζέλος

Συνεργάτη της ομάδας των τρομοκρατών που εργάζεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και βοήθησε τους βομβιστές να περάσουν από τους ειδικούς έλεγχους του αεροδρομίου τα κουτιά – βόμβες προς το εξωτερικό ( για Μπερλουσκόνι, Μέρκελ, Σαρκόζι, κ.α.), αναζητά από τα ξημερώματα η αστυνομία.





Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, του newsbomb.gr που προέρχονται από απόλυτα έγκυρη αστυνομική πηγή, άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους κρίκους του συστήματος ασφάλειας του αεροδρομίου για να βρουν την «τρύπα» από την οποία πέρασαν τα πακέτα με τις βόμβες.



Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πιστεύουν ότι τα μηχανήματα ανίχνευσης βομβών που υπάρχουν στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» είναι αδύνατον να περάσει οποιοδήποτε αντικείμενο που να έχει εκρηκτικό μηχανισμό. Μόνο η μεσολάβηση ανθρώπινου παράγοντα μπορεί να δημιουργήσει το άνοιγμα σε αυτό το φράγμα ασφάλειας για να περάσει μια βόμβα ακόμη κλεισμένη και σε έναν φάκελο. Αναζητούν λοιπόν τον συνεργό των τρομοκρατών εντός του αεροδρομίου που προφανώς μεσολάβησε για μην περάσουν από τον ειδικό έλεγχο τα κουτιά – βόμβες που ταχυδρομήθηκαν στο εξωτερικό χθες.



Πάντως τα συστήματα ασφάλειας που έχουν εγκαταστήσει στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» είναι απροσπέλαστα και δεν ελέγχονται από την ελληνική αστυνομία αλλά από ιδιώτες ειδικά εκπαιδευμένους για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών. Μέσα σε αυτούς αλλά και στο προσωπικό του αεροδρομίου που εργάζεται στους χώρους εμπορευμάτων και στην πίστα αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τον συνεργό των τρομοκρατών.

Κι όμως είναι το ίδιο άτομο!

Μια απίστευτη ιστορία διερευνούν οι Αρχές του Καναδά, μετά την αποκάλυψη ότι ένας ηλικιωμένος άντρας με χαρακτηριστικά Ευρωπαίου πολίτη επιβιβάστηκε σε πτήση της Air Canada από το...


Χονγκ Κονγκ με προορισμό το Βανκούβερ, όπου αποβιβάστηκε ως ένας νεαρός Ασιάτης!

Το περιστατικό έγινε στις 29 Οκτωβρίου στην πτήση AC018 της Air Canada. Οι Αρχές του Καναδά χαρακτήρισαν το περιστατικό «πρωτοφανές και απίστευτο».

Το πλήρωμα εδάφους και αέρος της εταιρείας παρατήρησε ότι ο «ηλικιωμένος» άντρας είχε... «νεανικά» χέρια. Επίσης οι αεροσυνοδοί πρόσεξαν ότι σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πτήσης σηκώθηκε από τη θέση του, πήγε στην τουαλέτα και όταν βγήκε, ήταν ένας νεαρός Ασιάτης!

Ο «δράστης» ήθελε να φτάσει στον Καναδά και να ζητήσει πολιτικό άσυλο και παρά το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός τα κατάφερε. Βέβαια είναι πλέον εξαιρετικά απίθανο να γίνει δεκτό το αίτημά του από τις καναδικές Αρχές

Ένα μικρό ηλεκτροσόκ σας κάνει εξπέρ στα μαθηματικά

Για 6 μήνες


Η διέγερση του εγκεφάλου με πολύ μικρής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις στα μαθηματικά και μάλιστα...

η βελτιωμένη αυτή απόδοση να διατηρηθεί και για περίπου 6 μήνες.



Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Βρετανοί νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έβαλαν «στο μικροσκόπιο» 15 εθελοντές.



Αφού διοχέτευσαν μικρής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο των εθελοντών, οι ερευνητές υπέβαλαν τους 15 σε μαθηματικές δοκιμασίες. Βρήκαν λοιπόν πως η ηλεκτρική διέγερση βελτίωσε τις επιδόσεις τους, βελτίωση που μάλιστα διατηρήθηκε για ένα 6μηνο μετά το πείραμα.

Τα πορνό της Προϊστορίας

Απεικονίσεις ερωτικών σκηνών σε προϊστορικά σπήλαια, χρυσές πεοθήκες, ειδώλια γυναικών με τονισμένα στήθη, καψαλισμένα απομεινάρια αφροδισιακών βοτάνων.


Πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της γης, άγνωστα τα....

περισσότερα έξω από τους κύκλους των ειδικών, αποκαλύπτουν πώς διαμορφώθηκε η κουλτούρα του σεξ στην αρχαιότητα.

«Ξεκινώντας από μια χρονική αφετηρία 5.000 χρόνων πριν

από την εποχή μας, είμαστε σε θέση πια να τεκμηριώσουμε μια ευρύτατη ποικιλία ανθρώπινης σεξουαλικότητας στην περιοχή της Ευρασίας: κτηνοβασία, ομοφυλοφιλία, πορνεία (εμφατικά όχι το αρχαιότερο επάγγελμα), παρενδυσία (ανδρική ή γυναικεία), τρανσεξουαλικότητα, ορμονοθεραπεία, σαδομαζοχισμός, αντισύλληψη, ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας, σεξ ως αναψυχή, αλλά και ως υπερβατική πνευματική εμπειρία», σημειώνει ο αρχαιολόγος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, Τίμοθι Τέιλορ, στη μελέτη του με τίτλο «Η προϊστορία του σεξ. 4.000.000 χρόνια ανθρώπινης σεξουαλικότητας», που θα κυκλοφορήσει αύριο από τις εκδόσεις «Αιώρα» (μετάφρ. Δημήτρης Ραπτόπουλος).

Οπτική ποίηση

Βασισμένος σε συμπεράσματα από σύγχρονες αρχαιολογικές ανακαλύψεις ο συγγραφέας -συνεργάτης του History Channel και National Geographic- επιχειρεί να αποτυπώσει με διαφωτιστικό αλλά και ρηξικέλευθο τρόπο τις αρχαίες καταβολές του ερωτισμού και τις ομοιότητές του με τη σύγχρονη εποχή.

Αλλες φορές οι αρχαίος άνθρωπος είναι ένα παιδί της φύσης: Σε σπήλαιο της Σικελίας οι εγχάρακτες εικόνες δείχνουν δύο νεαρούς άνδρες σε περίπτυξη, ενώ γύρω τους χορεύουν άνδρες και γυναίκες.

Αλλοτε πάλι είναι συντηρητικός σε «αποκλίνουσες» συμπεριφορές.

Πιθανότατα κάτι τέτοιο συνέβη στο «Κόκκινο τρίο», όπως ονομάστηκε η μυστηριώδης τριπλή ταφή νεαρών ατόμων της Εποχής των Παγετώνων, που βρέθηκε στη Σλοβακία: Ενας πάσαλος διαπερνά την ηβική χώρα του ενός από τους δύο άντρες, ενώ κόκκινη ώχρα εντοπίστηκε ανάμεσα στους μηρούς της γυναίκας...

Σίγουρα, πάντως, οι αρχαίοι μπορούσαν να ανάγουν σε οπτική ποίηση το ομαδικό σεξ: Στη Λέτνιτσα της Βουλγαρίας έχουν βρεθεί όμορφα ασημένια και επίχρυσα διακοσμητικά χαλινών αλόγων του 4ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζουν σκηνές από ένα έπος με άνδρες και γυναίκες, αλλά και τους γάμους μεταξύ θεών και θνητών.

Το σεξ δεν αλλάζει μέσα στους αιώνες, αλλάζουν οι αντιλήψεις μας περί ηθικής. «Οι Ισπανοί του 16ου αιώνα εξοργίστηκαν με την ομοφυλοφιλία και την παρενδυσία των ιθαγενών λαών τους οποίους κατέκτησαν στην Αμερική.

Γι' αυτό κατέστρεφαν συστηματικά τα αγάλματα, τα κοσμήματα και τα μνημεία που απεικόνιζαν και εξυμνούσαν τέτοιες πρακτικές», επισημαίνει ο Τέιλορ.

«Ακόμα και σήμερα ορισμένοι έφοροι μουσείων κρατούν κλειδωμένο αρχαιολογικό υλικό που το θεωρούν "άσεμνο" ή ανάρμοστο προς έκθεση.

Πολλές σημαντικές συλλογές από ρωμαϊκές "μάρκες πορνείων" σκουριάζουν στα υπόγεια διαφόρων ευρωπαϊκών μουσείων».

Οι «μάρκες πορνείων», που στη ρωμαϊκή εποχή ήταν διαδεδομένες σε όλη την Ευρώπη, είχαν στη μια όψη μια σεξουαλική παράσταση και στην άλλη έναν αριθμό. Ετσι, κάθε μισθοφόρος μπορούσε να ζητήσει αυτό που ακριβώς ήθελε από την πόρνη. Τότε θεσμοθετήθηκε ο αγοραίος έρωτας ως επάγγγελμα, κατά την άποψη του συγγραφέα, ενώ έγινε η πρώτη «οργανωμένη βιομηχανία του σεξ, που συμπεριελάμβανε τα πάντα: Από το να σχεδιάζουν και να κόβουν τις μάρκες μέχρι να διαχειρίζονται τα πορνεία».

Η επιστήμη του οργασμού

Οι αρχαίοι Ελληνες, ωστόσο, κατείχαν την επιστήμη του οργασμού.

Ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, πρώτος περιέγραψε τον γυναικείο: «Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια της συνουσίας ο κόλπος τρίβεται, η μήτρα δονείται, δημιουργείται ένας ερεθισμός στη μήτρα, ο οποίος προκαλεί ευχαρίστηση και θέρμη στο υπόλοιπο σώμα...»

Ο ίδιος γνώριζε ότι οι σπόροι του άγριου καρότου εμπόδιζαν ή ακόμα και διέκοπταν την εγκυμοσύνη.

Το πιο ισχυρό όμως και περιζήτητο αντισυλληπτικό ήταν το σίλφιο, που επίσης ανακαλύφθηκε από τους Ελληνες στις ακτές της Βόρειας Αφρικής τον 7ο αιώνα π.Χ.

Αν ο Θεός έπλασε τη γυναίκα, ο άντρας έπλασε το άγαλμά της. Ισως το πιο γνωστό έργο παλαιολιθικής τέχνης είναι η Αφροδίτη του Willendorf (βρέθηκε κοντά στο Δούναβη, στην Αυστρία, το 1908), ένα αγαλματίδιο ύψους 15 εκατοστών που αναπαριστά μια γυναίκα με τονισμένους γλουτούς και μεγάλα στήθη. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί περί τα 200 αγαλματίδια γυναικών από την Εποχή των Παγετώνων, ωστόσο τόσο ο σκοπός όσο και η χρήση τους αποτελούν πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων.

Μήπως απεικονίζουν ιέρειες, προγονικές ηγέτιδες ή τη «Μεγάλη Μητέρα Θεά»;

Αποτελούσαν μέρος κάποιου κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα σε απομακρυσμένες κοινότητες, τις χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές;

Την πιο προκλητική, ίσως, απάντηση έχει δώσει ο παλαιοντολόγος Ντ. Γκάθρι, ο οποίος θεωρεί πως οι Αφροδίτες ήταν τα πρώτα πορνογραφήματα στον κόσμο και κατασκευάστηκαν από άνδρες ως ένα προϊστορικό τρισδιάστατο... Playboy.

Σε εποχή που το ψυχρό κλίμα επέβαλλε τις γούνες για ένδυμα και επομένως το γυναικείο σώμα ήταν καλυμμένο, αυτές οι πρώτες απεικονίσεις του γυμνού γυναικείου σώματος πιθανότατα έδιναν παρηγοριά στους άντρες.

Στον αντίποδα της θηλυκής οντότητας, υπήρχε η γονιμική δύναμη του φαλλού.

Τα «φαλλικά αντικείμενα» της Παλαιολιθικής Εποχής θεωρούνται τελετουργικά «σκήπτρα εξουσίας», χρησιμοποιούνταν για το ίσιωμα βελών ή ακοντίων ή ακόμα και ως σεξουαλικά βοηθήματα.

Ενίοτε όμως το ζήτημα του φύλου και της εξουσίας περιπλέκεται: Το 1968 ανακαλύφθηκαν στη Βάρνα, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, πάνω από 250 τάφοι που χρονολογούνται από το 4000 π.Χ.

Σε έναν από τους πιο πλούσιους από αυτούς βρέθηκε σκελετός με έναν χάλκινο πελέκη στο δεξί του χέρι, χρυσά περιβραχιόνια και μια χρυσή «πεοθήκη» ανάμεσα στα πόδια του.

Καθώς το φύλο του σκελετού δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί και με αφορμή τα ενδύματά του που μοιάζουν γυναικεία, οι επιστήμονες ερίζουν εάν πρόκειται για κάποιον άντρα με εξουσία ή κάποια γυναίκα, πιθανότατα ιέρεια, που πρωτοστατούσε σε τελετουργίες.

Η κληρονομιά του αμαρτωλού

Οσο πηγαίνουμε σε βάθος χρόνου, όπου δεν υπάρχουν γραπτές πηγές, τόσο τα ερωτήματα πληθαίνουν.

Για παράδειγμα, στις εικόνες που έχουν χαραχθεί στα σπήλαια κυριαρχούν οι αρσενικές μορφές που συχνά περιγράφονται ως σαμάνοι, με κεφάλι πτηνού και σώμα βίσονα ή ελαφιού.

Καθώς αυτά τα ζώα σχηματίζουν «χαρέμια», οι κοινωνίες της Παλαιολιθικής Εποχής υιοθέτησαν τα κοινωνικά/σεξουαλικά πρότυπά τους ή απλώς θαύμαζαν τη δύναμή τους;

Οι βραχογραφίες πάλι, που εντοπίστηκαν στη Μογγολία, απεικονίζουν δύο άνδρες που ακουμπούν τους φαλλούς τους.

Πρόκειται για ένα θέμα με εμφανές ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, ή είναι απλώς μια συμβολική αναπαράσταση της ανδρείας δύο μαχητών;

Ενα από τα πιο αινιγματικά αγαλματίδια προέρχεται από το σπήλαιο Γκριμαλντίτο και δείχνει μια φιγούρα με φουσκωμένα στήθη και κοιλιά και κάτω από αυτήν ένα εξόγκωμα με δάκτυλα. «Ερμαφρόδιτος» ή «αυνανιζόμενος».

Οι αρχαιολόγοι ακόμα το ψάχνουν.

Πάντως, στα σωζόμενα αιγυπτιακά θρησκευτικά κείμενα ο ανδρικός αυνανισμός φαίνεται να αποτελεί τη βάση για τον διαδεδομένο μύθο περί Δημιουργίας.

Τα Κείμενα των Πυραμίδων (2600 π.Χ.) αναφέρουν πως ο Ατούμ, ο θεός ήλιος, παίρνει το φαλλό του στα χέρια του και δημιουργεί με το σπέρμα του δύο αδέρφια.

«Ολη αυτή η ποικιλότητα στο σεξ πέρασε στην αφάνεια όταν υιοθετήθηκαν πλήρως οι χριστιανικές αξίες», σημειώνει ο συγγραφέας.

«Ετσι, το ρομαντικό ιδεώδες του ιπποτικού έρωτα οδήγησε στην παγίωση της εικόνας του σαρκικού έρωτα ως κατ' ουσίαν αμαρτωλού και απαγορευμένου, μια κληρονομιά που ακόμα μας καταδυναστεύει». *

Τ Ι ΑΛΛΟ ΘΑ....ΣΚΕΦΤΟΥΝ ??? ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΑΔΑ !!!

«Κατεβαίνουν τα τανκς»! Θα ήταν ένα καταπληκτικό πρωτοσέλιδο.Θα έβγαιναν «αναλυτές» στα «σοβαρά» τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να εξετάζουν τις πιθανότητες, ενδεχομένως και τις...




νομικές δυνατότητες.

Υπερβολικό; Ασφαλώς! Ας κατεβούμε όμως ένα-δυο σκαλιά κι ας δούμε άλλο ένα σενάριο: «Αναβολή του β' γύρου των τοπικών εκλογών για διπλές κάλπες τον Δεκέμβριο». Το είδαμε σε πρωτοσέλιδα, το ακούσαμε στα κανάλια, μάθαμε και το χειρότερο: κυβερνητικός παράγοντας επιβεβαίωσε ότι στο Μαξίμου το σκέφτηκαν στα σοβαρά.

Σκέφτηκαν δηλαδή να εφαρμόσουν ένα σενάριο με όλα τα στοιχεία πολιτικής ανωμαλίας.

Μ' άλλα λόγια, η ηγεσία της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης» χρησιμοποιεί «φερέφωνα» και «βαποράκια» από το χώρο των μέσων ενημέρωσης, για να παίξει με στοιχειώδεις δημοκρατικούς θεσμούς.

Τόσο πολύ άραγε παραφροσύνη;

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 (Με τις υγείες μας κύριοι…)

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ




ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!! Τους ψηφίσατε μία, τους ψηφίσατε δύο, σας (μας) έχουν καταληστέψει κι εσείς συνεχίζετε να τους ψηφίζετε ξανά και ξανά και ξανά!

Αυτό σημαίνει ότι ΜΑΛΛΟΝ τα...

θέλει ο κ-----ς σας! Από την άλλη όμως ο δικός μου ο πισινός ΔΕΝ τα θέλει γι αυτό και δεν ψηφίζω εδώ και πολλά χρόνια κανέναν, όμως δυστυχώς τις δικές σας επιλογές μπροστά στην κάλπη τις......

πληρώνω ΚΑΙ εγώ και όλοι οι υπόλοιποι σαν κι εμένα που ΔΕΝ τους ψηφίζουμε!



Κι αυτό γιατί έχουμε επιλέξει να συνεχίσουμε να μήν ζούμε σε αυτήν την χώρα. Γιατί έτσι πού την έχουν καταντήσει τα τζάκια τα οποία κάνουνε κουμάντο. Διότι από πολύ μικρός, από τότε που άρχισα να έχω πολιτική συνείδηση και να παίρνω μυρωδιά τι συμβαίνει, ακούω διαρκώς τα ΙΔΙΑ ονόματα! Καραμανλήδες, Παπανδρέοι, Πάγκαλοι, Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτηδες, Γεννηματάδες…

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Τα ίδια και τα ίδια λαμόγια εδώ και 30 χρόνια χώνουν τη χερούκλα τους στο βάζο με το μέλι κι εμείς ψαχνόμαστε που «πήγαν» τα λεφτά; ΠΟΣΗ αποβλάκωση πια σε αυτή τη χώρα;

Και ΠΑΛΙ φυσικά τη νύφη θα την πληρώσουμε εμείς τα υποζύγια, διότι σε τέτοιους μας έχουν υποβιβάσει. Και όχι άδικα, κι εγώ στη θέση τους έτσι θα μας έβλεπα! Μας έχουνε κάνει τόσα και τόσα εδώ και δεκαετίες κι εμείς συνεχίζουμε να τους κρατάμε στην εξουσία…

Από την μια έχουμε εκείνους, που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, και είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της. Το χειρότερο όμως είναι ότι ανερυθρίαστα μας ζητούν, πάλι να τους δώσουμε την δυνατότητα να μας «σώσουν», δηλαδή να βάλουμε τους λύκους να φυλούν τα πρόβατα.

Από την άλλη έχουμε τον κύριο “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” να τρίβει τα χέρια του χαιρέκακα για τη ζημιά που έχει κάνει στη δεξιά, την κεντροαριστερά να ψάχνει την ταυτότητα που του έχουνε πάρει ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και το ίδιο το ΚΚΕ φυσικά που 50 χρόνια τώρα κατακρίνει τα πάντα χωρίς να έχει προτείνει ΠΟΤΕ τίποτα!

Εδώ και καμιά εβδομάδα ακούω τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό της οικονομίας αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και διάφορα άλλα στελέχη της κυβέρνησης να διατείνονται πως “ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος και διατεθειμένος να κάνει θυσίες για το καλό της χώρας”. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως έχουν βγάλει αυτό το συμπέρασμα και είναι μάλιστα και τόσο σίγουροι γι αυτό που το τονίζουν με τόσο στόμφο;

ΕΣΑΣ σας ρώτησαν;

Γιατί εμένα δεν με ρώτησε ΚΑΝΕΙΣ!

Έγινε κανένα δημοψήφισμα και δεν το πήρα χαμπάρι;

Έγινε ΕΣΤΩ καμία δημοσκόπηση και δημοσιεύτηκαν τ’ αποτελέσματα;

Όχι έ;

Τότε με ποιό ΔΙΚΑΙΩΜΑ λένε κάτι τέτοιο δημόσια;

Δυστυχώς όμως έχουν φτιάξει έτσι το σύστημα στα μέτρα τους ώστε θέλεις δε θέλεις θα σου πάρουν ότι έχεις και δεν έχεις.