Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Huge Bike Jump into a Pond 35 feet in the air

Παντρεμένη 35άρα... ξεζούμισε τον μικρό!

http://dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20101008_18204.jpg&width=360&height=240Σάλος επικρατεί σε δήμο της δυτικής Αχαΐας για την περίπτωση γυναίκας, η οποία δεν έχει αφήσει σε...








χλωρό κλαρί έναν μικρότερό της, γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, και παρ' ότι η ίδια είναι παντρεμένη αλλά και... μητέρα, εν τούτοις φαίνεται ότι τον έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα και τον διεκδικεί με τέτοιον τρόπο που η πίεσή της, του έχει κάνει τη ζωή... μαύρη!



Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι 35 ετών περίπου και ήδη έχει... φέρει στη ζωή περισσότερα από δύο παιδιά (!) ενώ ο νεαρός που έχει βάλει στο «στόχαστρό» της δεν έχει φτιάξει ακόμα τη ζωή του και όσο η ίδια τον στριμώχνει μάλλον δεν θα το καταφέρει... Το τι κάνει η ίδια δεν περιγράφεται.... Πολλά βράδια περιμένει κάτω από το σπίτι του και τον παρακαλάει να ενδώσει στις προτάσεις της να συνάψουν παράνομη ερωτική σχέση. Επίσης, του στέλνει μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ακόμα και τις νύχτες ενώ το περιεχόμενό τους πολλές φορές είναι... άκρως ακατάλληλο. Ακόμα και μέσω facebook λειτουργεί σε βάρος του καθώς έχει δημιουργήσει ξεχωριστό προφίλ με ψευδώνυμο και χωρίς φωτογραφία της και μπαίνει στον «τοίχο» του γράφοντας διάφορα από τα οποία προκύπτει ότι οι δυο τους όχι μόνο έχουν σχέση αλλά ότι είναι ερωτευμένοι χρόνια! Ο ίδιος την διαγράφει κάθε τόσο, αλλά εκείνη φτιάχνει νέα προφίλ και του ξανακάνει αίτημα. Κάνει φίλους της διάφορους δικούς του φίλους και γράφει και σε εκείνους για τον υποτιθέμενο έρωτα που έχει με τον νεαρό. Η ιστορία αυτή δεν είναι πλέον άγνωστη, αλλά αντιθέτως έχουν πολλοί να πουν πολλά για την περίπτωση. Στην περιοχή τους ξέρουν άπαντες για τον πόθο της 35χρονης και την προσπάθεια του νεαρού επιχειρηματία να την αποφύγει, γιατί η ζωή του έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη! Ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό ακόμα είναι ο... σύζυγός της. Και μάλιστα, κάποιοι γνωστοί του σκέφτονται αν πρέπει να τον ενημερώσουν ή όχι. Κυρίως γιατί σκέφτονται τα παιδιά του, αλλά και τις επιπτώσεις από κάτι που δεν μπορούν να αποδείξουν σε περίπτωση που του το αναφέρουν.





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Παντρεμένη 35άρα... ξεζούμισε τον μικρό! http://24wro.blogspot.com/2010/10/35.html#ixzz11tgMZ0ZP

ΣΗΜΕΡΑ 22 05

Μέγεθος mb 4,5


Περιφέρεια ΕΛΛΆΔΑ

Ημερομηνία ώρα 09/10/2010 19:04:49.9 UTC

Τοποθεσία 38,16 N? 22,71 E

Βάθος 2 χιλιόμετρα

Αποστάσεις 84 χιλιόμετρα W Piraieús (pop 172.429? Τοπική ώρα 22:04 10/9/2010)

16 χιλιόμετρα ΒΔ Κιατο (pop 10.032? Τοπική ώρα 22:04 10/9/2010)

12 χιλιόμετρα ΒΑ Xilókastron (pop 5.256? Τοπική ώρα 22:04 10/9/2010)





παράμετροι Πηγή αναθεωρηθεί με σεισμολόγος

ΤΟ ΚΙΑΤΟ




 
 




ΚΙΑΤΟ

sismos tora sto kiato

Μέγεθος mb 4,5


Περιφέρεια ΕΛΛΆΔΑ

Ημερομηνία ώρα 09/10/2010 19:04:49.9 UTC

Τοποθεσία 38,16 N? 22,71 E

Βάθος 2 χιλιόμετρα

Αποστάσεις 84 χιλιόμετρα W Piraieús (pop 172.429? Τοπική ώρα 22:04 10/9/2010)

16 χιλιόμετρα ΒΔ Κιατο (pop 10.032? Τοπική ώρα 22:04 10/9/2010)

12 χιλιόμετρα ΒΑ Xilókastron (pop 5.256? Τοπική ώρα 22:04 10/9/2010)





παράμετροι Πηγή αναθεωρηθεί με σεισμολόγος

Ποδοσφαιριστής εντοπίστηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης!

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/10/09/202034.jpgΘετικός σε χρήση κοκαΐνης...


βρέθηκε ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής Ρομπέρτο Σερεσέδα, σύμφωνα και με το δεύτερο δείγμα του ελέγχου στον οποίο υπεβλήθη.

Ο ποδοσφαιριστής της Κόλο-Κόλο πέρασε από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ μετά τον αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Ουνιβερσιτάριο Ντε Σούκρε για το Κόπα Σουνταμερικάνα (17/8). Ο ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το δεύτερο δείγμα.



Ο Σερεσέδα που βρίσκεται με την εθνική του ομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κινδυνεύει πλέον με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Εξαφανίστηκε 15χρονη από τη ΝίκαιαΣτις 4 Οκτωβρίου 2010 στις 8:00 το πρωί, η ανήλικη Κελεπούρη Σοφία, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Νίκαιας από όπου και διαμένει. Η ανήλικη ξεκίνησε να πάει στο σχολείο της, στο οποίο όμως δεν εμφανίστηκε και από τότε αγνοείται.




Η Σοφία έχει μακριά μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1,60 εκ. και βάρος 54 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκό μπουφάν, λευκό παντελόνι και παπούτσια μάρκας AllStar.

Newsbeast.gr - No woman no cry

Τρομερή διασκευή του θρυλικού No Woman No Cry του Bob Marley από Λαρισαίο μουσικό. Δυναμώστε τον ήχο!

ΒΙΝΤΕΟ: Επιχειρηματικό δαιμόνιο

Έγινε κι αυτό! Ένας έμπορος από την Ταϊβάν κατασκεύασε σκιάχτρα που φέρνουν στον Μάικλ Τζάκσον και με την στάση του σώματος να αναπαριστά την χαρακτηριστική φιγούρα με το πιάσιμο του καβάλου. Ο έμπορος ισχυρίζεται ότι είναι πιο αποτελεσματικά από τα κοινά σκιάχτρα!

Man falls through ceiling on CCTV

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FULGOR

ceb1ceb3cf89cebdceb1cf83 H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FULGOR



Η Επιτροπή Ενάντια στα μέτρα Κορινθίας καταγγέλλει την ιδιοκτησία της Fulgor για το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Κόρινθο. Με πρόσχημα την κρίση η εταιρεία κλείνει το εργοστάσιο, ενώ απειλεί τους εργαζομένους ότι δεν θα τους πληρώσει ούτε τις νόμιμες αποζημιώσεις τους!!!. Αδιαφορεί για το πέταγμα στην ανεργία 330 εργαζομένων. Δεν λέει κουβέντα για τα κέρδη που αποκόμισε τόσα χρόνια - 38 εκ € μόνο για τα χρόνια 2000-2007!!!! Ενώ δουλειά υπάρχει και δεν είναι μυστικό ότι η Fulgor διεκδικεί -και κατ’ άλλους έχει ήδη πάρει- κομμάτι από ένα χρυσό συμβόλαιο των δύο δισ € που αφορά τα υποβρύχια καλώδια υπερυψηλής τάσης με τα οποία θα γίνει η καλωδιακή σύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι απολύσεις αυτές είναι η συνέχεια των απολύσεων που είχαν γίνει στην εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια. Έρχονται σε συνέχεια των απολύσεων σε ΚΕΡΑΦΙΝΑ, ΜΟΥΡΙΚΗ και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέλος.

Παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται και θα δοθούν από διάφορους στους εργαζομένους, και στην τριμερή αλλά και μετά, η εμπειρία δείχνει ότι οι εργαζόμενοι μόνο με τον ανυποχώρητο αγώνα τους και την ενεργή συμπαράσταση της κοινωνίας μπορούν να κερδίσουν κάτι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δηλώσεις των παραγόντων -πολιτικών και συνδικαλιστικών- είναι για την διατήρηση των θέσεων εργασίας (και όχι των εργαζομένων!!!), γεγονός που δείχνει ότι ο σχεδιασμός προβλέπει το εργοστάσιο να ανοίξει και πάλι, αλλά με καθεστώς νέων συνθηκών εργασίας. Αυτό γιατί απαίτηση των «επενδυτών» είναι να παραλάβουν το εργοστάσιο χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό καθώς η Fulgor έχει αρκετούς εργαζόμενους «ανελαστικό», με «μεγάλο μισθολογικό κόστος» και «αδικαιολόγητα πολλά δικαιώματα…..»

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι δεδομένη. Δε μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο το ότι στο μακρύ κατάλογο των ανέργων θα προστεθούν άλλες 330 οικογένειες. Το ζήτημα της FULGOR μας αφορά όλους. Για τον λόγο αυτό πρέπει η υπόθεση αυτή να ξεφύγει από το εργοστάσιο, από τους εργαζόμενους και από τα συνδικαλιστικά γραφεία και να γίνει υπόθεση της Κορινθιακής κοινωνίας. Πρέπει να σταματήσουμε τη μετατροπή του νομού μας σε περιοχή εγκαταλελλειμένων εργοστασίων, ανέργων και φτωχών. Η ανεργία στην Πελοπόννησο έχει φτάσει ήδη στο 10% και τα χειρότερα έπονται…..

Η κυβέρνηση του μνημονίου και το υπουργείο Εργασίας οφείλουν να καταλάβουν ότι πέρα από τα spread υπάρχουν και οι ζωές των ανθρώπων. Πέρα από τις ανάγκες των δανειστών υπάρχουν και οι ανάγκες της κοινωνίας. Αν αυτή έχει βαλθεί να υπερασπίσει τις πρώτες εμείς είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τις ανάγκες μας και το δικαίωμα κάθε πολίτη σε αξιοπρεπή, καλά αμοιβόμενη εργασία.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

http://enantiastametra.wordpress.com

enantiastametrakor@gmail.com



Σχετικά άρθρα:



Η “Επιτροπή Κορινθίας ενάντια στα μέτρα” διοργανώνει λαϊκή συνέλευση με θέμα “Κοινωνία απέναντι στα μέτρα”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ME STAGE

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣΠΡΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

cf80cebbceb7cebccebccf85cf81ceb11 ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣΛαχτάρισαν χιλιάδες κάτοικοι χθες βράδυ στα χωριά Ευαγγελίστρια, Κρήνες , Κοκκώνι , Μπολάτι και Πουλίτσα από την έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή και τις συνέπειές της.


Συγκεκριμένα όπως μας δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου κ. Σωτηράκος και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου κ.Ματθαιόπουλος από την έντονη βροχόπτωση ξεχείλισε ο χείμαρρος που ξεκινάει κάπου μεταξύ Στιμάγκας και Ελληνοχωρίου και η στάθμη του νερού ανέβηκε τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από τον χείμαρρο.

Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Κοκκωνίου και η Πυροσβεστική να αποκλείσει τη κίνηση των οχημάτων για πολύ ώρα. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ.Σωτηράκος αν δεν απέκλειαν την κίνηση και δεν αντλούσαν τα νερά θα κινδύνευαν άμεσα να παρασυρθούν από την δυνατή ορμή των νερών άνθρωποι και αυτοκίνητα !

Με δηλώσεις του στη sfedona.gr o δήμαρχος Βόχας κ.Λιούντρης κατήγγειλε την ΕΡΓΟΣΕ ότι με τις κακοτεχνίες των έργων της στη περιοχή ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τις χθεσινές πλημμύρες. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ.Λιούντρης έχει κάνει από καιρό εγγράφως τις καταγγελίες του αυτές αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι σήμερα.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έχουν κάνει περισσότερες από 30 αντλήσεις σε πλημμυρισμένα σπίτια της περιοχής και συνεχίζουν ακόμα το έργο τους επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών είναι παραθεριστές και έρχονται τώρα από Αθήνα για να δουν τι έχει συμβεί στις περιουσίες τους.cf80cebbceb7cebccebccf85cf81ceb12 ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣΟ κ. Λιουντρης αλλα και ολοι οι αρμοδιοι της Νομαρχιας, γνωριζουν πολυ καλα οτι το φταιξιμο ειναι εν μερει της ΕΡΓΟΣΕ.


Η κυρια αιτία ειναι το μπάζωμα του ρεμματος Περιστεριωνα στο υψος της περιοχης οριων Μπολατιου-Κοκκωνιου και πλησιον της Π.Ε.Ο Κορινθου-Πατρων.

Εκει που διαφοροι μάγκες ιδιοκτητες εχτισαν οικοδομες μπαζωνοντας το ρεμμα, με συμπαραστατες μηχανικους λαμογια στελεχη των κομματων της εξουσιας!

Βρειτε τους, φυλακιστε τους και μαυριστε τους υποψηφιους δημαρχους που κανουν την παπια.

Πέταξαν αυγά στην Τζούλια!


Πριν περίπου 3 εβδομάδες, η Τζούλια Αλεξανδράτου ήθελε να διασκεδάσει…

πήρε λοιπόν την παρέα της, τους γνωστούς άγνωστους συνεργάτες της, και πήγαν σε ένα club στον Κορυδαλλό. Η Τζούλια περιχαρής, με ...ελάχιστα ρούχα όπως συνήθως και με ύφος χιλίων καρδιναλίων, μπήκε στο μαγαζί ελπίζοντας πως ήδη θα έχουν στρώσει το κόκκινο χαλί. Τα πράγματα όμως δεν έγιναν όπως τα περίμενε η…

celebrity ! Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις την είδαν οι θαμώνες του μαγαζιού άλλαξαν δέκα χρώματα από τη σύγχυσή τους και μάλλον δεν χάρηκαν καθόλου με την παρουσία της στο μαγαζί. Αντί λοιπόν να την καλωσορίσουν και να ενθουσιαστούν αρκέστηκαν στο να της πετάξουν μια ντουζίνα αυγά και να τη διώξουν κακήν κακώς! Η Τζούλια με τους συνεργάτες της, σηκώθηκαν αμέσως και έφυγαν από το μαγαζί, έχοντας μια κακή ανάμνηση από τη βραδινή τους έξοδο! Βλέπετε δεν είναι μόνο προνόμιο της κ. Αλεξανδράτου και τον συνεργατών της να πετάνε αυγά στους δημοσιογράφους τα πάνε κι άλλοι καλά με το… πέταγμα!

Πύλη προς τον άλλο κόσμο;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHnhX7i1rlHGP65KOoksT1Jvbc2bwytfDOwBhL21M3xgPd3YryWFRK3uAJ0Y5beLYwYieUWjBOCIeFtiwZi2bPdEvbyTkaIz3isP72RMTjHPGhl__DJmAqoliwYO2VCqt4Aj8tKu3AGZ0/s320/fos.jpgΘα ήθελα να σας πω την δική μου αληθινή ιστορία....




Είμαι κάτοικος της Θεσσαλονίκης.

Όλα άρχισαν όταν...

ήμουν δευτέρα-τρίτη δημοτικού (7-8 χρονών. Τώρα είμαι 22), όταν μια Κυριακή πρωί πήγα με την μητέρα μου και την φίλη της με τα παιδιά της (με τα παιδιά αυτά κάναμε παρέα από μικρά κι ακόμα και τώρα έχουμε επαφές) στην εκκλησία του Αι-Γιάννη στην περιοχή του Φαλήρου γύρω στα 200 μέτρα πιο πάνω από το νοσοκομείο "ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ". Θυμάμαι πως όταν...

τελείωσε η εκκλησία βγήκαμε όλοι έξω και κάτσαμε στο προαύλιο σε ένα παγκάκι. Εμείς τα παιδάκια πήγαμε να παίξουμε. Εκεί που τρέχαμε γύρω-γύρω από την εκκλησία μου ήρθε η ιδέα να μπω σε ένα δωμάτιο να δω τι έχει (το δωμάτιο αυτό βρίσκεται δεξιά της εκκλησίας από την κεντρική είσοδο). Με το που ανοίγω την πόρτα και μπαίνω μέσα προς έκπληξή μου βρίσκομαι....

σε έναν άλλο κόσμο να το πω;! πάντως όχι στο δωμάτιο το οποίο μπήκα. Παρατηρώ λοιπόν πως είμαι σε μια τεράστια έκταση δίχως κτίρια ή κάποια άλλα αντικείμενα. Σηκώνω το κεφάλι μου ψηλά στον ουρανό και βλέπω πως το χρώμα του ουρανού είναι πορτοκαλί και με πυκνά σύννεφα σε πιο ανοιχτή απόχρωση. Επίσης άκουγα πολύ συχνά ήχους μαχητικών αεροσκαφών να περνούν από πάνω μου. Η παύση τους δεν ήταν περισσότερη από 15-20 δευτερόλεπτα. Σαν μικρό παιδί κι εγώ χαιρόμουν με τα αεροσκάφη και έψαχνα να τα βρω. Όταν όμως γυρίζω πίσω για να φύγω βλέπω το ανεξήγητο! Μια πόρτα στην μέση του πουθενά. Σοκαρίστηκα και έτρεξα αμέσως να βγω. Ανοίγω την πόρτα, βγαίνω έξω και βρίσκομαι στο προαύλιο της εκκλησίας. Παραξενεύτηκα! Κοιτώ ψηλά στον ουράνο. Ο ουρανός... ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ! Τρέχω κατευθείαν στην μητέρα μου και κάθομαι δίπλα της χωρίς να της πω τίποτα. Μετά από λίγα λεπτά θέλοντας να ξαναδώ αυτό το θέαμα πάω ξανά στο "δωμάτιο" και περνάω την πόρτα. Η εικόνα; Ακριβώς η ίδια. Το ίδιο και οι ήχοι. Δεν έκατσα πάνω από μισό λεπτό, φεύγω τρέχοντας στους φίλους μου για να τους πω αυτό το "μαγικό δωμάτιο". Έτσι πήγαμε όλοι μαζί εκεί. Άνοιξα την πόρτα.... και προς έκπληξή μου..... δεν ήταν τίποτα απ' ό,τι τους περιέγραψα. Ήταν απλά μια αποθηκούλα που φύλασσαν τα καθαριστικά (σκούπες, σφουγγαρίστρες, κλπ). Κανείς δεν με πίστεψε! Έτσι φύγαν οι φίλοι μου, αλλά εγώ είχα την περιέργεια να δω γιατί αφού εγώ το έζησα, όταν πήγα εκεί με άλλους ήταν απλά μια αποθήκη;! Έτσι μπήκα και πάλι μόνος... Μπορείτε να φανταστείτε τι επακολούθησε.... Όταν το είπα στους γονείς μου δεν με πίστεψαν. Ούτε όμως και οι φίλοι μου.



Μετά από κάποια χρόνια όταν ξαναείπα το συμβάν αυτό στους φίλους μου κανείς δεν το θυμόταν. Όταν τύχαινε να περνάω από εκείνο το σημείο σκεφτόμουν πάντα αυτό που έζησα τότε. Έτσι μια μέρα αποφάσισα να δω τι απέγινε αυτό το μέρος. Αυτό που αντίκρισα ήταν ότι υπήρχε μια σκάλα που οδηγούσε σε έναν υπόγειο χώρο (κατηχητικό πρέπει να είναι). Μια φίλη μου με συμβούλεψε να μιλήσω με τον παπά της εκκλησίας αλλά δυστυχώς δεν βρήκα τον χρόνο ή το ξεχνούsa

Θρησκόληπτοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης!

Νέα βρετανική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι θρησκόληπτοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης μετά την υποβολή τους σε κάποια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αποδεικνύοντας ότι τα Θεία σώζουν ζωές...






Η έρευνα διεξήχθη σε 179 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από το 2004 έως το 2007 και απέδειξε ότι όσοι ασθενείς είχαν στενούς δεσμούς με την εκκλησία, σώθηκαν από ασθένειες ή επιβίωσαν μετά από δύσκολες θεραπείες.

Οι ασθενείς ερωτήθηκαν πριν από τη μεταμόσχευση για τα θρησκευτικά τους πιστεύω και διαπιστώθηκε πως τρία χρόνια μετά την επέμβαση, περίπου το 20% των άθεων ασθενών είχαν φύγει από τη ζωή.

«Οι ασθενείς με έντονη θρησκευτική πίστη και σχέση με τον Θεό παρουσίασαν μεγαλύτερες ικανότητες επιβίωσης απ΄ ό,τι ασθενείς με χαμηλή ή καθόλου θρησκευτικότητα», επισήμανε ο επικεφαλής της μελέτης, δρα Φράνκο Μποναγκουίντι.

Σημείωσε ακόμα πως δεν έπαιζε κανένα ρόλο το θρησκευτικό δόγμα που πρέσβευε κάθε ασθενής, αλλά η προσωπική σχέση που θεωρούσε ότι είχε με το Θεό στον οποίο πίστευε.

Έχει διαπιστωθεί ότι κατά την προσευχή παράγονται ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της ευτυχίας που μπλοκάρουν το αίσθημα του πόνου, δίνοντας τη θέση τους, αν όχι σε εκείνο της ευχαρίστησης, σε εκείνο της ηρεμίας και της στωικότητας.

Τον περασμένο μήνα, ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Πεν Στέιτ διαπίστωσαν πως όταν κάποιος άνθρωπος χάνει την πίστη του στον Θεό, τότε αυτομάτως αυξάνονται οι πιθανότητες να αρχίσει τις καταχρήσεις, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, ενώ επίσης γίνεται πιο αρνητικός και αγχώνεται ευκολότερα.

Τον έπιασαν με μια σακούλα χασίς

Στα χέρια του Λιμενικού Σώματος έπεσε ένας 21χρονος στο λιμάνι της Χίου, για παράβαση του νόμου περί κατοχής ναρκωτικών ουσιών...Συγκεκριμένα, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε μια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους ενός κιλού.




Από τη Λιμενική Αρχή Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

Ζήτησα από το γιατρό να θανατώσει τον πατέρα μου!

Σοκ προκαλεί η δήλωση του καταξιωμένου ηθοποιού Sir Michael Caine ότι ζήτησε από...




τον γιατρό που παρακολουθούσε τον πατέρα του να βάλει ένα τέλος στη ζωή του. Και πρόκειται για ένα μυστικό που κρατάει κρυμμένο από το 1957 και αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική Telegraph, κατόπιν δικής του συνέντευξης που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.



Στην συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός είπε: "Ο πατέρας μου έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων κι εγώ πονούσα τόσο που τον έβλεπα να υποφέρει ώσπου μια μέρα είπα στον γιατρό: Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να του δώσετε κάποιο φάρμακο και να πεθάνει; Γιατί ήθελα να φύγει, να ξεκουραστεί!"



Και συνεχίζει: "Εκείνος μου απάντησε πώς είναι αδύνατον και τότε φεύγοντας γυρνάει και μου λέει: ελάτε ξανά τα μεσάνυχτα. Επέστρεψα όντως τα μεσάνυχτα και ο πατέρας μου πέθανε στις 12.05. Έτσι έγινε!"



Εν συνεχεία, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν είναι υπέρ της ευθανασίας, εκείνος απάντησε: "Φυσικά! Αν κάποιος βρίσκεται πια σε τέτοιο στάδιο ώστε να υποφέρει και να μην αντέχει την ζωή του, καλό είναι να φύγει. Και αυτό είναι μια απόφαση που την παίρνει ο καθένας για τον εαυτό του".



"Βέβαια, ο πατέρας μου δεν ήταν 100% σίγουρος. Ωστόσο, οι γιατροί μου είπαν ότι ούτως ή άλλων θα πέθαινε σε τρεις- τέσσερις μέρες. Ήταν θέμα χρόνου".



Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η μητέρα του γνώριζε τι είχε συμβεί, ο Sir Michael Caine είπε ότι δεν είχε ιδέα και δεν της το αποκάλυψε ποτέ, ενώ είπε ότι με τον πατέρα του έχουν πολλά κοινά σημεία και ότι ήταν κρίμα που χάθηκε προτού τον καμαρώσει να γίνεται διάσημος.



Η συνέντευξη και η αποκάλυψη για την ευθανασία προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις πολλών.

Τον έκλεψαν δείχνοντας... τα στήθη τους!

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα γυναικεία κάλλη είναι το ισχυρότερο όπλο...


αφού δύο γυναίκες στη Γαλλία κατάφεραν να κλέψουν έναν άνδρα παραπλανώντας τον με τα κάλλη τους!Οι δυο όμορφες παρουσίες εντόπισαν έναν άνδρα στο Παρίσι ο οποίος ετοιμαζόταν να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ. Χωρίς να χάσουν χρόνο έβαλαν σε δράση το πανούργο σχέδιο τους: η μία θα τον απασχολούσε επιδεικνύοντας το εκρηκτικό μπούστο της και η άλλη θα τον έκλεβε με την ησυχία της.Όπερ και εγένετο! Ο άνδρας πλησίασε το ΑΤΜ και αφού έβαλε την κάρτα και τον κωδικό του, η μία από τις δύο νεαρές κοπέλες (ούσα ντυμένη προκλητικά και με αποκαλυπτικό μπούστο) άρχισε να του μιλάει με «άγριες» διαθέσεις.Όσο ο ίδιος ήταν… «αφοσιωμένος» στα κάλλη της κοπέλας, η συνεργός της έκανε ανάληψη 300 ευρώ από το ΑΤΜ της τράπεζας.....



Λίγα δευτερόλεπτα μετά, αποχωρούσε πρώτα η μια και μετά η άλλη σαν να μην τρέχει τίποτα για να διαπιστώσει ο «άτυχος» άνδρας ότι τον είχαν εξαπατήσει εκμεταλλευόμενες την ανδρική αδυναμία στο ωραίο φύλο!Το περιστατικό καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας και οι αρχές -μετά την καταγγελία του παθόντα- διεξάγουν έρευνα για να εντοπιστούν οι δύο πανούργες κοπέλες.Η τράπεζα, από την άλλη, συνέστησε στους πελάτες των ΑΤΜ να μην… χάνουν την προσήλωση τους από το στόχο τους (δηλαδή την ανάληψη χρημάτων από τα συγκεκριμένα μηχανήματα) για κανέναν λόγο...

Τελάρα στην υπηρεσία του Ε.Σ.Υ.

Τελάρα στην υπηρεσία του Ε.Σ.Υ.Στο νησί του Ιπποκράτη δεν υπάρχουν φορεία…


Σπουδαία διαφήμιση για τη χώρα μας, η μεταφορά ενός τραυματισμένου γερμανού τουρίστα με… τελάρα στο αεροδρόμιο του νησιού. Ο τουρίστας που τραυματίστηκε σε χέρια και σπονδυλική στήλη, μπορεί να μην χρειάστηκε την ιατρική φροντίδα του νησιού, καθότι τον κάλυπτε η ασφάλειά του, αλλά ούτε μέχρι το αεροδρόμιο δεν μπορούσε να φτάσει. Στο νησί δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ασθενοφόρο, ούτε καν φορείο. Ειδικότερα, στην περίπτωσή του, ήταν αναγκαία η ακινητοποίησή του και για αυτό στήθηκε το αυτοσχέδιο φορείο με τα τελάρα. Οι ιδιωτικοί γιατροί που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο θα έχουν να λένε στην Γερμανία. Μπορεί να είναι λίγο τριτοκοσμικοί εκεί στο Ελλάντα αλλά από φαντασία έχουν περίσσευμα.



Σχόλια επί του περιστατικού περισσεύουν...

Nέα ελικόπτερα made in Turkey



Share Η απάντηση της Τουρκίας στα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι λέγεται Τ - 129 και με τεχνογνωσία από την Ιταλία, θα παράγονται μαζικά σε τουρκικά εργοστάσια, πιθανόν από το 2012. Δείτε τα χαρακτηριστικά και τα μυστικά τουςΣτην τελική ευθεία για τη μαζική παραγωγή επιθετικών ελικοπτέρων έχει μπει η τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ (Tusas Aerospace Industriew), εταιρεία που αντιστοιχεί στην ελληνική ΕΑΒ.




Οι γείτονές μας δεν πτοήθηκαν από τους κακούς οιωνούς. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο το πρωτότυπο ελικόπτερο Τ-129 στην πρώτη δοκιμαστική πτήση του παρουσίασε απώλεια ισχύος και συνετρίβη – οι Ιταλοί χειριστές-δοκιμαστές γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.











Οι Τούρκοι έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, διόρθωσαν τις ατέλειες και τώρα διατείνονται ότι το επιθετικό ελικόπτερό τους θα είναι ανώτερο από το καταξιωμένο αμερικανικό Απάτσι που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός!



Ήδη σχεδιάζεται νέα δοκιμαστική πτήση τους πρώτους μήνες του 2011 και στη συνέχεια, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα συναρμολογηθούν τα πρώτα Τ-129, που ενσωματώνουν όλες τις επιχειρησιακές διαμορφώσεις που απαιτεί ο τουρκικός στρατός.



Το Τ-129 είναι ένα νέο, εξαιρετικά ευέλικτο ελικόπτερο, μεγάλης ισχύος και παντός καιρού. Έχει τη δυνατότητα να πετάει σε μεγάλο ύψος, ημέρα αλλά και νύχτα αφού διαθέτει προηγμένο σύστημα FLIR και είναι ικανό να αναλάβει πολλαπλές, κυρίως επιθετικές αποστολές.



Μπορεί να επιχειρεί σε περιβάλλοντα «hot and high» με διάρκεια πτήσης μέχρι 3 ώρες. Φέρει δύο εξελιγμένους κινητήρες LHTEC-T800.











Οι δύο πιλότοι του θα έχουν στη διάθεσή τους κάσκες με ενσωματωμένη οθόνη και μια πληθώρα οπλικών συστημάτων όπως αντιαρματικά βλήματα, κατευθυνόμενους πυραύλους 70mm και βλήματα αέρος-αέρος.



Πέρα από τους δύο κυβερνήτες έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 6 επιβάτες.



Τεχνογνωσία από Ιταλία



Με μια εξόχως συμφέρουσα συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Agusta, ήδη από το 2007, οι Τούρκοι εξασφάλισαν όχι απλώς -με τη μεταφορά τεχνογνωσίας- να κατασκευάζουν μόνοι τους τα ελικόπτερα αλλά και να αποκτήσουν την κυριότητα και την άδεια εξαγωγής του ελικοπτέρου παγκοσμίως!



Το συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 50 ελικοπτέρων με τη δυνατότητα επέκτασης (option) για άλλα 41 ελικόπτερα.











Με το πρόγραμμα Τ-129 η Agusta μεταφέρει στην τουρκική αεροναυπηγική βιομηχανία, το know-how της κατασκευής ενός εκ των κορυφαίων ελικοπτέρων στο είδος του, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για απόκτηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.



Αλλά και οι Ιταλοί κατασκευαστές είναι ευχαριστημένοι καθώς μπαίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Ο υπεύθυνος της Agusta Guiseppe Orsi έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία με την Τουρκία ως «ορόσημο για μακροχρόνια συνεργασία».



Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο Τ-129, επιχειρησιακά πιστοποιημένο, θα παραδοθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Έκλεβαν και εκβίαζαν

Τη νύχτα της Τετάρτης συνελήφθησαν στα Σεπόλια από αστυνομικούς του τμήματος Χαλανδρίου τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 21, και 21 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 22 ετών, οι οποίοι έκλεβαν αυτοκίνητα και στη συνέχεια παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα οχήματα σε ημεδαπό έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος μέσα από τη φυλακή εκβίαζε τους ιδιοκτήτες απαιτώντας τη καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ προκειμένου να τους επιστραφούν τα οχήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τα επέστρεψαν.




Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7,7 γραμμάρια κάνναβης και αποκόμματα Τραπεζικών συναλλαγών, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν αποκομίσει 2.000 ευρώ από τρεις περιπτώσεις εκβιάσεων.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Νέοι δρόμοι για τη θεράπεια του καρκίνου

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τη δομή του μορίου μιας σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του καρκίνου, όσο και στην μόλυνση του οργανισμού με τον ιό του AIDS. Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την κατανόηση του τρόπου... λειτουργίας και ελέγχου της δραστηριότητας της πρωτεΐνης-υποδοχέα με την ονομασία CXCR4, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα.


Η ανακάλυψη, υπό τον καθηγητή Ρέιμοντ Στίβενς του Ινστιτούτου Ερευνών Σκριπς της Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το Live Science, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η επιζήμια δράση του συγκεκριμένου μορίου.

Οι ερευνητές χρειάστηκαν τρία χρόνια μελέτης, με την χρήση μιας απεικονιστικής τεχνικής (της κρυσταλλογραφίας ακτινών Χ), για να αποκαλύψουν τη δομή του μορίου CXCR4, το σχήμα του οποίου μοιάζει με δύο ποτήρια κρασιού που το ένα αγγίζει το άλλο όπως σε μια πρόποση!

Το συγκεκριμένο μόριο ανήκει σε μια οικογένεια πρωτεϊνών (GPCRs) που βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και μεταβιβάζουν τα εξωτερικά σήματα στο εσωτερικό των κυττάρων. Πολλά υπάρχοντα φάρμακα στοχεύουν σε αυτή ακριβώς την ομάδα των πρωτεϊνών, επειδή οι τελευταίες ελέγχουν κρίσιμες διαδικασίες όπως η ανάπτυξη των κυττάρων (δυστυχώς και των καρκινικών) και η παραγωγή ορμονών.

Οι επιστήμονες, εδώ και καιρό, γνωρίζουν ότι ειδικά το CXCR4, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και την κίνηση των κυττάρων. Μπορεί όμως, παράλληλα (όταν τα βιοχημικά σήματα που δέχεται, δεν είναι σωστά ρυθμισμένα), να βοηθήσει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. Επίσης βοηθά τον ιό HIV του AIDS να μολύνει τα λευκά κύτταρα του αίματος, επιτρέποντας στον ιό να προσδεθεί στα υγιή κύτταρα και να εισέλθει στη συνέχεια στο εσωτερικό τους για να τα καταστρέψει.

Μετά την αποκάλυψη της δομής του ζωτικού μορίου, ελπίζεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες θα βρουν ένα τρόπο να το "χειραγωγήσουν", ώστε να σταματήσει να διευκολύνει την ανάπτυξη του καρκίνου και τη ν εξάπλωση του AIDS.

Anna Vissi - Mou Anikis

[HQ] Anna Vissi - Agapi einai esi (New song 2010)

Obama NBA Jam

Σχολεία με ηλεκτρονικό βιβλίο αλλά χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) από το δημοτικό έως και το λύκειο, φροντιστήριο για τα βασικά μαθήματα των πανελλαδικών μέσω του υπολογιστή στο σπίτι, πλήρης ψηφιοποίηση της σχολικής τάξης (διαδραστικοί πίνακες σε όλο το γυμνάσιο αλλά και στη Στ' δημοτικού, περισσότεροι υπολογιστές κ.ά.) αλλά και ψηφιοποίηση όλου του σχολείου που θα αποκτήσει γρήγορη σύνδεση με το Ιντερνετ και οπωσδήποτε τη δική του ιστοσελίδα όπου όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς θα έχουν πρόσβαση.






Αυτά είναι ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του «ψηφιακού σχολείου», το οποίο ταυτίζεται απολύτως με το «νέο σχολείο» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Στόχος μέσα στην επόμενη πενταετία (μέχρι το 2015) το ελληνικό σχολείο να έχει ενσωματώσει πλήρως τις νέες τεχνολογίες και να περάσει στην ψηφιακή εποχή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιστοποιητικό Γνώσεων

Το Πιστοποιητικό Γνώσεων στις νέες τεχνολογίες, που από του χρόνου το υπουργείο φιλοδοξεί να δίνει στους μαθητές της Γ' γυμνασίου, σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα εποχή, η οποία περιλαμβάνει και τις ευρύτερες προωθούμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα (νέο λύκειο, νέα αναλυτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες κ.ά.)

Τα ηλεκτρονικά βιβλία όλων των τάξεων σε όλες τις βαθμίδες είναι ήδη έτοιμα. Τα ψηφιακά βοηθήματα για τους φετινούς υποψήφιους των πανελλαδικών, που ουσιαστικά είναι βιντεοσκοπημένες πρότυπες διδασκαλίες, έχουν ήδη ξεκινήσει και προς το παρόν έχουν καλύψει την ύλη των μαθημάτων των Αρχαίων, της Φυσικής και της Βιολογίας.

Παράλληλα ετοιμάζεται όλο το πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες, το οποίο θα εισαχθεί στην ίδια ψηφιακή πλατφόρμα που θα μπουν και τα ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα υποστήριξης με α) την ενίσχυση των υποδομών και β) την επιμόρφωση 103.000 εκπαιδευτικών που είναι περισσότεροι από τους μισούς οι οποίοι απασχολούνται στα σχολεία με σχετικά προγράμματα αλλά και μέσω ειδικής e-πλατφόρμας για την από απόσταση επιμόρφωσή τους.





Οπως ανακοινώθηκε και χθες από την υπουργό Παιδείας, που παρουσίασε το ψηφιακό σχολείο με τον πρωθυπουργό παρόντα στο λύκειο Μούδρου της Λήμνου, έχει αρχίσει ήδη η προμήθεια των σχολείων σε:

*Συστήματα διαδραστικής διδασκαλίας (διαδραστικοί πίνακες, data-projectors) αρχικά στη Β' γυμνασίου, δηλαδή στα 1.250 σχολεία που υπέβαλαν σχετικό αίτημα (μέχρι τέλος του χρόνου) και στη συνέχεια σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου και τη Στ' δημοτικού. Ητοι, σε 1.190 γυμνάσια (60% του συνόλου) και 5.200 δημοτικά (85% του συνόλου). Σκοπός είναι του χρόνου όλα τα σχολεία, 20.000, να έχουν στις τάξεις τους τον νέο εξοπλισμό.

*Φορητό εργαστήριο Η/Υ (15 Η/Υ, 1 Wifi, 30USB memory sticks, ερμάριο τροχήλατο) για τα 800 ολοήμερα δημοτικά και όλα τα γυμνάσια.

*Εναν Η/Υ σε 400 σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές.





*Διευκόλυνση σε 1.300 σχολεία σε 57 δήμους να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση μέσω Μητροπολιτικών Αστικών Δικτύων (ΜΑΝ) οπτικών ινών.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο:

- Δημιουργείται δημόσια διαθέσιμη ψηφιακή πλατφόρμα ανοικτού λογισμικού, με δυνατότητες ενεργού εμπλοκής των χρηστών με εργαλεία Web 2.0 στην οποία θα είναι ενσωματωμένα:

* Ολα τα βιβλία σε ψηφιακή μορφή και εμπλουτισμένα με πρόσθετο διαδραστικό υλικό (animations, videos, υπερσυνδέσμους, κ.λπ.).

* Ψηφιακή υποστηρικτική διδασκαλία (βιντεοσκοπημένες πρότυπες διδασκαλίες) για τα βασικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

* Σχέδια μαθημάτων για κάθε ενότητα όπου εντάσσονται οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία.

* Πρόσθετο ψηφιακό υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια αντιστοιχισμένο ανά ενότητα μαθημάτων από ψηφιακά αρχεία (ΕΡΤ, ΓΑΚ, βιβλιοθήκες, μουσεία κ.λπ.).

* Δυνατότητες τοπικής εκπαιδευτικής διαχείρισης της κάθε τάξης (ανταλλαγή εργασιών μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών, ανακοινώσεις, διαγωνίσματα, βαθμολογίες, απουσίες, κ.λπ.). *

Γύρνα με στο χθες... νέο τραγούδι από την Έλενα Παπαρίζου..ακούστε το..

Δυναμική επιστροφή από την κορυφαία σύγχρονη ελληνίδα τραγουδίστρια...

Θέρμανση από... την μπύρα!

Μια ζυθοποιία στο Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες (θέρμανση και μαγείρεμα) 235 νοικοκυριών.






Το πρόγραμμα της ζυθοποιίας Adnams στο Σάουθγουολντ του Σάφολκ, που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία φυσικού αερίου British Gas, περιλαμβάνει τη μετατροπή σε βιοαέριο των απορριμμάτων από το κριθάρι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της μπύρας. Το βιοαέριο διοχετεύτηκε την περασμένη Τετάρτη στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τη ζυθοποιία, κάθε νοικοκυριό καταναλώνει για θέρμανση και μαγείρεμα ενέργεια που ισοδυναμεί με την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται από τη διαδικασία παρασκευής 150 λίτρων μπύρας.

Η μονάδα βιοαερίου αναμένεται να παράγει αρκετή πράσινη ενέργεια ώστε να λειτουργεί η ζυθοποιία και τα φορτηγά της, διοχετεύοντας το 60% του παραχθέντος αερίου στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Τα απόβλητα του εργοστασίου του βιοαερίου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους αγρότες ως λίπασμα για την καλλιέργεια του κριθαριού, από το οποίο παρασκευάζεται η μπύρα.





"Είναι μια εξαιρετική εβδομάδα όσον αφορά την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε ο βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για την Κλιματική Αλλαγή Γκρεγκ Μπάρκερ.

Πράγματι, ένα δεύτερο πρόγραμμα "πράσινης" ενέργειας ανακοινώθηκε στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα: ένα εργοστάσιο μετατροπής των ακάθαρτων υδάτων σε βιοαέριο άρχισε να λειτουργεί στο Οξφορντσάιρ της νότιας Αγγλίας. Το πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατομμυρίων στερλινών υλοποιείται σε συνεργασία με τις εταιρίες British Gas, Thames Water, Scotia Gas Networks

Η αντιτρομοκρατική στο Διαδίκτυο

H αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να επιβλέπουν ακόμα περισσότερο το διαδίκτυο, τα μηνύματα και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υπάρχει ...μεγαλύτερη επιτήρηση για την αποφυγή πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών, γράφουν στο σημερινό τους φύλο οι Times της Νέας Υόρκης.




Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει να στείλει στο Κογκρέσο τον προσεχή χρόνο, όλες οι υπηρεσίες στο διαδίκτυο θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο επόπτευσης από τις αρχές.

«Πρόκειται να μπλοκάρονται κάποια μηνύματα με τρόπο τελείως νόμιμο», δήλωσε στην εφημερίδα η Βαλερί Καπρόνι του FBI. «Δεν θα πρόκειται για μια επέκταση εξουσίας από μέρους των αρχών. Πρόκειται για προφύλαξη της ικανότητάς μας να εξασκούμε την πρέπουσα εξουσία με στόχο την προστασία του πληθυσμού και την εγγύηση της εθνικής μας ασφάλειας», επισήμανε η κ. Καπρόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες μελετώντας το σχέδιο νόmoy

Φυτεία σε μάντρα στην Πέλλα

Φυτεία σε μάντρα στην ΠέλλαΣυνελήφθη 49χρονος


Φυτεία με περίπου 500 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε ένας 49χρονος σε μάντρα στο νομό Πέλλας. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε χασίς ποσότητας 5 κιλών...



Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ μεταξύ άλλων στην κατοχή του 49χρονου εντοπίστηκαν ένα κυνηγετικό μονόκαννο όπλο που διατηρούσε παράνομα, μία ξιφολόγχη και φυσίγγια.

Stripper Down!!! (Lovie)

Έμαθε απο την τηλεόραση το θάνατο και το βιασμό του πτώματος της κόρης της

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στην ιταλική κοινή γνώμη το έγκλημα που αποκαλύπτεται τα τελευταία 24ωρα στην κοινότητα Αβετράνα, έξω από το... Μπάρι ενώ ανοίγει ένας νέος γύρος συζήτησης και για τα όρια των μέσων ενημέρωσης. Η ιστορία έχει ως εξής:!


Η 15χρονη Σάρα Σκάτσι, εξαφανίστηκε στις 26 Αυγούστου και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Τύπο, δολοφονήθηκε και στη συνέχεια έπεσε θύμα βιασμού από τον 53χρονο θείο της, Μικέλε...

...Μισέρι.



Τραγικό πρόσωπο στην ιστορία αυτή, η ίδια η μητέρα της, η οποία πληροφορήθηκε τη δολοφονία του παιδιού της καθώς και την ομολογία του συζύγου της αδερφής της από την παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, ενώ βρισκόταν «στον αέρα».



Η μητέρα, Κοντσέτα Σεράνο, ήταν στο σπίτι της αδερφής της, ενώ εκείνη και ο σύζυγός της βρίσκονταν στα γραφεία της αστυνομίας. «Ο γαμπρός μου είναι αθώος. Δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε, σε κατάσταση σοκ, μόλις την ενημέρωσε η παρουσιάστρια της εκπομπής ότι ένα από τα άτομα που ανακρίνονταν είχε ομολογήσει και πως το πτώμα... είχε βρεθεί. Η εκπομπή «Chi l'ha visto» στην κρατική τηλεόραση RAI ερευνά εξαφανίσεις ατόμων.

Ο θείος Μισέρι



Η εκπομπή της είχε ζητήσει να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό πρόγραμμα από το σπίτι της αδερφής και του γαμπρού της, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όμως, λίγες ώρες πριν αρχίσει η αστυνομία άρχισε να ανακρίνει τον γαμπρό της. Ο Μισέρι είχε καταφέρει να απομακρύνει τις υποψίες από το πρόσωπό του λέγοντας ότι την ώρα της εξαφάνισης της ανιψιάς του, είχε ακούσει το θόρυβο ενός αυτοκινήτου που απομακρυνόταν με μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια όμως της ανάκρισης, «έσπασε» και ομολόγησε.



Τις προηγούμενες μέρες είχε εμφανιστεί κρατώντας το κινητό της ανιψιάς του καμένο, και υποστήριζε ότι το είχε βρει τυχαία στα χωράφια, όπου εργαζόταν. Όμως η αστυνομία κοινοποίησε ότι είχε εντοπίσει ηλεκτρονικά ίχνη του δικού του κινητού, την ημέρα και στο σημείο, όπου είχε εξαφανιστεί η 15χρονη. Ακόμη, από τα μικρόφωνα που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του, καταγράφηκε συνομιλία με την κόρη του, Σαμπρίνα, η οποία στη διάρκεια διαπληκτισμού μαζί του, τον κατηγόρησε λέγοντας ότι «εσύ εξαφάνισες την ξαδέρφη μου».

Οι λεπτομέρειες...



Και οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Μισέρι ανάγκασε τη 15χρονη να τον ακολουθήσει στο γκαράζ του σπιτιού του, της ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή και, όταν εκείνη αρνήθηκε, τη δολοφόνησε και ασέλγησε στο άψυχο σώμα της. Το πτώμα εντοπίστηκε σε στενό πηγάδι, έξω από την κοινότητα Αβετράνα...



Περίπου 3,5 εκατομμύρια Ιταλοί παρακολούθησαν χθες με κομμένη την ανάσα το τηλεοπτικό πρόγραμμα για την 15χρονη Σάρα. «Ένα από τα άτομα που ανακρίνονται φέρεται να έχει ομολογήσει», είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής στη μητέρα κι εκείνη στράφηκε στον δημοσιογράφο που είχε κοντά της, ρωτώντας τον «αν είναι αλήθεια». Τότε κάποιος από την εκπομπή της είπε ότι μάλλον θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι της. Με το πρόσωπο σκυμμένο η μητέρα συγκατένευσε κι έφυγε.

Η κοινή γνώμη...

Μια μέρα αργότερα, στην Ιταλία, το θέμα προκαλεί ανάμεικτες αντιδράσεις για τα όρια και τις ευαισθησίες των μέσων ενημέρωσης. «Η μητέρα ήταν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Έφτασαν πληροφορίες στο στούντιο και η δημοσιογράφος τις διάβασε. Είναι η δουλειά της», υπερασπίστηκε την παρουσιάστρια ένας τηλεθεατής. «Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία να μιλά πρώτα στον Τύπο και ύστερα στη μητέρα;», απάντησε ένας άλλος. Και η συζήτηση, δεν έκλεισε εδώ.

Newsbeast.gr - Σίγουρος τρόπος για να κοπεί το κάπνισμα

ΒΙΝΤΕΟ: Έκτακτα μέτρα






Ας ελπίσουμε ότι ο Λοβέρδος δεν θα πάρει τοις μετρητοίς το ακόλουθο βίντεο...

Ταξίδι στον νέο κόσμο

Στον κόσμο των νέων διαδικτυακών ΜΜΕ, αλλά και των εφαρμογών μετάδοσης πληροφορίας που κατακτούν και το ελληνικό κοινό, θα μυήσει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όσους θέλουν να πάρουν γεύση από τις καινοτόμες μορφές δημοσιογραφίας που προσφέρει το ίντερνετ






Ξενάγηση στον κόσμο των Νέων Μέσων με τίτλο "Upload the story" ξεκινά από τις 13 Οκτωβρίου το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη.







Η γενική ιδέα, είναι να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται, επαγγελματίες ή μη, για τον χώρο των νέων διαδικτυακών ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα των Μέσων Μετάδοδης Πληροφορίας που πλέον κατέχουν σημαντική μερίδα στην ενημέρωση των πολιτών, με εγκυρότητα και αμεσότητα και να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία τους, σε πολλές σύγχρονες εφαρμογές.





Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διατρέξουν τις βασικές εξελίξεις που καθόρισαν τη δημοσιογραφία στο διαδίκτυο διεθνώς, να παρακολουθήσουν ανάλογα βήματα και σταθμούς στο ελληνικό πεδίο, να εξοικειωθούν με την εργαλειοθήκη του διαδικτυακού δημοσιογράφου και να δοκιμάσουν εφαρμογές για την ενημέρωση σε iPad, iPhone, smartphones με λειτουργικό android.





Στις 11.30 το πρωί η λέκτορας του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ Ευγενία Σιαπέρα θα αναπτύξει στην ομιλία της με θέμα "Κατανοώντας τα Νέα Μέσα" τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές προϊόντων ενημέρωσης αλλάζουν τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους.





Η αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 έως τις 17.00 και θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης-ξενάγησης σε οργανωμένα τμήματα φοιτητών-σπουδαστών δημοσιογραφίας ή και μαθητών, έπειτα από ραντεβού

Έκαναν το Ι.Χ. τους μοτοσυκλέτα

Πρόκειται για εκατοντάδες και είχαν βρει όλοι την ίδια λύση. Πήγαιναν με παπάκι στην εφορία, αγόραζαν σήμα τέλους κυκλοφορίας για μοτοσυκλέτα και κατόπιν το κολλούσαν στο παρμπρίζ και κυκλοφορούσαν με αυτό.






Το εντόπισε η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που τώρα θα ζητήσει πίσω χρήματα





Λυπητερό ραβασάκι θα λάβουν από τις αρχές Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που αγνόησαν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και στους οποίους θα αποσταλούν σχετικά ειδοποιητήρια.





Τα μέχρι τώρα στοιχεία έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι αγόραζαν σωρηδόν 4-5 σήματα τελών κυκλοφορίας για μηχανάκι τα οποία ωστόσο κόλλαγαν ανενόχλητοι στο ΙΧ αυτοκίνητό τους.





Ωστόσο, τέλος επιχειρεί να βάλει σε αυτή τη κατάσταση η εφορία καθώς η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, ξεκινά για πρώτη φορά, διασταύρωση στοιχείων οχημάτων και τελών κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί τι είχε πληρωθεί και πότε.





Έλεγχος αρχίζει επίσης για τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων οι οποίοι εντάχθηκαν στις κατηγορίες εκείνες που απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών, χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται και θα κληθούν από την εφορία να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα τέλη κυκλοφορίας περασμένων ετών.





Ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς το υπουργείο δέχεται ότι η λανθασμένη καταβολή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπαιτιότητά τους.





Ανάμεσα στους φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα περιλαμβάνονται πολύτεκνοι, επαναπατριζόμενοι και ναυτικοί, που έχουν μεν δικαίωμα μειωμένων τελών κυκλοφορίας, αλλά όχι πλήρους απαλλαγής.





Σημειώνεται ότι η αναδρομικότητα δεν θα αφορά το προηγούμενο έτος δεδομένου ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στην έκδοση σημάτων το 2008 (σήμα 2009), ενώ η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.





Σύμφωνα με τον νόμο, απαλλάσσονται κυρίως άτομα με αναπηρίες, τα οποία υποχρεούνται μόνο στην ελάχιστη καταβολή 3 ευρώ για το κόστος του σήματος.





Τέλος, στα ειδοποιητήρια που θα σταλούν θα αναγράφεται η χρονιά για την οποία καλείται ο κάτοχος του οχήματος, εντός πέντε ημερών, να προσέλθει στην εφορία και να πληρώσει τα κανονικά τέλη.

Δουλειές με… φούντες

Δουλειές με… φούντεςΣύλληψη 31χρονου στα Χανιά


Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορείται ένας 31 χρόνος από τα Χανιά που συνελήφθη από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν κάτοικο του δήμου Κεραμείων, που είχε ναρκωτικά στο σπίτι και το ...ποιμνιοστάσιο του.



Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και μετά από έρευνα στο σπίτι του βρήκαν 34 δενδρύλλια κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα και στο ποιμνιοστάσιο του 31 χρόνου όπου βρέθηκαν 1,8 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:Κυρία της καλής κοινωνίας ήθελε σληρό σεξ σε ... φέρετρο!

Η περιγραφή αποδίδεται όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, ενώ απαλείφονται στοιχεία που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση των προσώπων ηθελημένα, αν και τα γεγονότα από μόνα τους προκαλούν ενδιαφέρον... Πρόκειται για ένα γνωστό 40χρονο εργένη που μπήκε στον πειρασμό να γνωρίσει ένα άτομο ψαγμένο και με στυλ, μια γυναίκα όλα τα λεφτά, που αφού την πολιόρκησε σαν αληθινό αρσενικό την κατέκτησε. Η γνωριμία εξελισσόταν κανονικά ακολουθώντας την ανιούσα, η κυρία τον κρατούσε σε απόσταση, έβγαιναν για ποτό σε μπαράκια, έκαναν εξορμήσεις στην φύση αλλά σταματούσαν στις πρώτες περιπτύξεις, τα προκαταρτικά και...


...τα καυτά φιλιά. Μετά όλο και κάτι προφασιζόταν λέγοντας ότι για να ολοκληρώσουν την σχέση τους, θα πρέπει να είναι έτοιμοι και οι δύο ψυχοσυναισθηματικά.

Το ζευγάρι έβγαινε, υπήρχε αυτή η αγωνία της κατάκτησης, τα δωράκια, το φλερτ που δημιουργούσε όλο και πιο αυξημένη ερωτική επιθυμία μέχρι που κλείστηκε το πρώτο ερωτικό ραντεβού στο σπίτι της κυρίας για να είναι άνετοι και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και να επιδοθούν σε …αχαλίνωτο σεξ. Και οι δύο ήταν κάτι που το ήθελαν μετά από μια περίοδο απλά προκαταρτικών παιγνιδιών.



Όπως είπε στον σαραντάχρονο η κυρία θα χτυπήσει το κουδούνι του διαμερίσματός της θα ακούσει μια ψαλμωδία που διαρκεί λίγα λεπτά και αμέσως θα σπρώξει την πόρτα που ανοίγει αυτόματα.



Πράγματι πήγε στο σπίτι, πάτησε το κουδούνι άκουσε την ψαλμωδία και μπήκε μέσα. Η κυρία τον περίμενε στην πόρτα με μια διάφανη ρόμπα που όμως είχε ζωγραφισμένο τον ανθρώπινο σκελετό ενώ από κάτω φέγγριζαν τα απόκρυφα σημεία της. Πέρασε μέσα στο σπίτι όπου έκαιγαν λιβάνια, υπήρχαν έντονες μυρωδιές και παντού κεριά. Ο 40χρονος αν και αισθάνθηκε λίγο περίεργα δεν το παρεξήγησε ενώ καταλάβαινε ότι έπεφτε από έκπληξη σε έκπληξη. Η γυναίκα μπήκε στην τουαλέτα για να ετοιμαστεί όπως είπε σε λίγα λεπτά αφού ήθελε να μακιγιαριστεί αναλόγως όπως είπε και ο 40χρονος άρχισε να περιεργάζεται το σαλόνι όπου ακουγόταν πάλι ψαλμωδίες και άλλοι ήχοι όταν από την ανοικτή πόρτα δίπλα της κρεβατοκάμαρας, είδε ότι υπήρχε ένα …φέρετρο.



Κατάλαβε ότι κάτι περίεργο πια παίζεται. Του ήρθε κρύος ιδρώτα και περίεργες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του. Το άτομο με το αγγελικό πρόσωπο που ήθελε, μπορεί να είναι και σατανίστρια ή να έχει και τα πιο περίεργα βίτσια. Έκανε μια προσπάθεια να φύγει. Κατευθύνθηκε στην πόρτα και είδε με έκπληξη ότι ήταν κλειδωμένη. Μαύρα φίδια τον έζωσαν. Άλλο σημείο διαφυγής δεν υπήρχε αφού ήταν και σε όροφο. Με το που βγήκε η «καλή του» βαμμένη έντονα, ζήτησε ευγενικά να του ανοίξει να φύγει. Μάταια τον παρακαλούσε να συνευρεθούν ερωτικά έχοντας την εμπειρία και σε φέρετρο αλλά δεν μπορούσε να τον πείσει και προ του γεγονότος να γίνουν θέαμα και να ακουστούν στα άλλα διαμερίσματα τον άφησε κι έφυγε...



Το φυσά και δεν κρυώνει ο 40χρονος που διηγήθηκε το περιστατικό σε φίλους του. Θα σκέφτεται πλέον πριν πλησιάζει γυναίκα, τι μπορεί να συναντήσει. «Ε. όχι και σε φέρετρο έλεος», έλεγε και ξανάλεγε.

Τα ζώα έχουν μεταφυσικές ανησυχίες ...

Όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα ενδέχεται να έχουν μεταφυσικές εμπειρίες, σύμφωνα με νευρολόγο που μελετούσε τις διαδικασίες της πνευματικής αίσθησης για πάνω από τρεις δεκαετίας...


Η έρευνα του λοιπόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα υποστηρίζει πως οι πνευματικές εμπειρίες έχουν βαθιές ρίζες στις πρωτογενείς περιοχές του ανθρώπινου μυαλού. Περιοχές που βρίσκονται και στον εγκέφαλο όλων των άλλων ζώων.



“Λόγω του ότι τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν με την ανθρώπινη γλώσσα, δεν θα ξέρουμε ποτέ με σιγουριά αν όντως βιώνουν τέτοιες εμπειρίες. Όμως, επειδή μοιραζόμαστε την ίδια δομή στο τμήμα αυτό του εγκεφάλου όπου συμβαίνουν οι πνευματικές διεργασίες, τότε δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι δεν έχουν τις ίδιες εμπειρίες με εμάς”, λέει ο νευρολόγος Κέβιν Νέλσον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι.



Τα ευρήματα αυτά είναι μια επέκταση της έρευνας του για τους ανθρώπους, όπου υποστηρίζει πως μεταφυσικές εμπειρίες όπως το να αισθανθείς ότι έχεις βγει έξω από το σώμα σου, προέρχονται από την υπερδιέγερση του συστήματος του εγκεφάλου που ρυθμίζει τις διάφορες καταστάσεις της συνείδησης.



“Στους ανθρώπους, ξέρουμε ότι εάν διαταράξουμε την εγκεφαλική περιοχή όπου η όραση, η αίσθηση της κίνησης και τους προσανατολισμού σε σχέση με το βαρυτικό πεδίο της Γης συγκεντρώνονται, τότε μπορεί να βιώσουμε μια τέτοια κατάσταση. Άρα δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην πιστέψουμε ότι μια τέτοια εμπειρία μπορεί να έχει και ένας σκύλος ή μια γάτα”.



Ο νευρολόγος πιστεύει επιπλέον ότι πολλά θηλαστικά έχουν και επιθανάτιες εμπειρίες...!

Κατηγορείται ότι θώπευσε... τα οπίσθια μαθητή!

Το κείμενο δεν εμπίπτει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων αφού έχει δημοσιευτεί ακόμη και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (λέτε η κατηγορούμενη να κάνει αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση). Ήδη κυκλοφορεί στα mail των καθηγητών!!!
Το κείμενο δεν εμπίπτει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων αφού έχει δημοσιευτεί ακόμη και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (λέτε η κατηγορούμενη να κάνει αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση). Ήδη κυκλοφορεί στα mail των καθηγητών!!!








Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα:







.α) ......Θώπευση των οπισθίων του μαθητή .......... και αναφορά της σε αυτό, ενώπιον των μαθητών, εκθειάζοντας εκείνο το σημείο του σώματός του. Ασπασμός ενώπιον των μαθητών στην Τάξη .......... στον μαθητή. Σκηνή ζηλοτυπίας, απόγευμα στο Σχολείο, όπου ανέφερε ότι: «δε θέλω να κοιτάει άλλες ο Γιώργος ΜΟΥ». Θωπεία στο κεφάλι ενώπιον συμμαθήτριας και ερώτηση: «δεν είναι όμορφος ο Γιώργος ΜΟΥ».



Συνεχής αναζήτηση του παιδιού, είτε στο κινητό του, αφού κατείχε τον αριθμό, αλλά και μέσω συμμαθητών, που έστελνε να τον βρουν σε αίθουσες ηλεκτρονικών, εκτός Σχολείου, οσάκις απουσίαζε. Στην καφετέρια «Ανατολίτικο» του Ρεθύμνου συνάντηση με τον μαθητή, μετά από δική της πρωτοβουλία, όπου του εκμυστηρεύεται τον έρωτά της και τον συμβουλεύει να μην το αναφέρει στους γονείς του. Εκεί του αναφέρει ότι θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και μετά από την άρνησή του, ότι θα τον περιμένει να ενηλικιωθεί. Ενώπιον των συμμαθητών του αγκαλιάζει τον μαθητή και αφού είπε: «ο Γιώργος το μωρουλίνι μου» τον φιλάει στο μάγουλο.



Αναφορά στην τάξη, ότι το πιο σέξι σημείο του σώματος του Γιαννουλάκη είναι το «κωλαράκι του». Στο χορό της Γ΄ Λυκείου χόρευε και φώναζε ενώπιον όλων: «φέρτε μου το Γιώργο». Διαπραγματευόταν με μαθητές ότι αν τον φέρουν πίσω από το 1ο Λύκειο, που είχε μετεγγραφεί, θα τους έβαζε είκοσι. Η αναφορά της Καθηγήτριας σε έκθεση μαθητή ότι είναι όμορφος, ζωηρός κ.ά. σημαίνει ότι πέραν του ρόλου της εμφιλοχωρούσε και άλλου είδους ενδιαφέρον (ερωτικό).

Και για όλα αυτά επιβλήθηκε στην εγκαλούμενη για το πιο πάνω πειθαρχικό παράπτωμα η ποινή της επίπληξης.






 







Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα:







.α) ......Θώπευση των οπισθίων του μαθητή .......... και αναφορά της σε αυτό, ενώπιον των μαθητών, εκθειάζοντας εκείνο το σημείο του σώματός του. Ασπασμός ενώπιον των μαθητών στην Τάξη .......... στον μαθητή. Σκηνή ζηλοτυπίας, απόγευμα στο Σχολείο, όπου ανέφερε ότι: «δε θέλω να κοιτάει άλλες ο Γιώργος ΜΟΥ». Θωπεία στο κεφάλι ενώπιον συμμαθήτριας και ερώτηση: «δεν είναι όμορφος ο Γιώργος ΜΟΥ».



Συνεχής αναζήτηση του παιδιού, είτε στο κινητό του, αφού κατείχε τον αριθμό, αλλά και μέσω συμμαθητών, που έστελνε να τον βρουν σε αίθουσες ηλεκτρονικών, εκτός Σχολείου, οσάκις απουσίαζε. Στην καφετέρια «Ανατολίτικο» του Ρεθύμνου συνάντηση με τον μαθητή, μετά από δική της πρωτοβουλία, όπου του εκμυστηρεύεται τον έρωτά της και τον συμβουλεύει να μην το αναφέρει στους γονείς του. Εκεί του αναφέρει ότι θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και μετά από την άρνησή του, ότι θα τον περιμένει να ενηλικιωθεί. Ενώπιον των συμμαθητών του αγκαλιάζει τον μαθητή και αφού είπε: «ο Γιώργος το μωρουλίνι μου» τον φιλάει στο μάγουλο.



Αναφορά στην τάξη, ότι το πιο σέξι σημείο του σώματος του Γιαννουλάκη είναι το «κωλαράκι του». Στο χορό της Γ΄ Λυκείου χόρευε και φώναζε ενώπιον όλων: «φέρτε μου το Γιώργο». Διαπραγματευόταν με μαθητές ότι αν τον φέρουν πίσω από το 1ο Λύκειο, που είχε μετεγγραφεί, θα τους έβαζε είκοσι. Η αναφορά της Καθηγήτριας σε έκθεση μαθητή ότι είναι όμορφος, ζωηρός κ.ά. σημαίνει ότι πέραν του ρόλου της εμφιλοχωρούσε και άλλου είδους ενδιαφέρον (ερωτικό).

Και για όλα αυτά επιβλήθηκε στην εγκαλούμενη για το πιο πάνω πειθαρχικό παράπτωμα η ποινή της επίπληξης.

Με το φραπέ στο χέρι μας βρήκε η κρίση

Σε καφέ, εστιατόρια, ένδυση, κινητά και αυτοκίνητα ξόδευαν - με τη βοήθεια των τραπεζών - οι οικογένειες τα χρήματά τους την εποχή των πιο "παχιών αγελάδων" δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2004-08.








Σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν την μεγάλη κρίση οι Έλληνες ξόδευαν το 10% του οικογενειακού προϋπολογισμού σε καφέ και εστιατόρια – η τρίτη μεγαλύτερη κατά ποσοστό δαπάνη των νοικοκυριών και αυτή που αυξήθηκε κατά 33,4% μέσα σε τέσσερα χρόνια – ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης.

Από το 2004 μέχρι το 2008 το καταναλωτικό πρότυπο στη χώρα μας άλλαξε άρδην, καθώς βασίστηκε κατά πολύ σε δάνεια, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Μετά από “καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία”, έρχονταν τα έξοδα για ένδυση, αυτοκίνητα, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, κρέας (οι δαπάνες για φρούτα και λαχανικά μειώθηκαν την ίδια περίοδο), λιπαντικά αυτοκινήτου, καπνό κ.α. Το μικρότερο μέρος των δαπανών αφορά την εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η κατανάλωση είχε αγγίξει “ταβάνι” καθώς “σπρωχνόταν” πολύ από τα δάνεια που τότε οι τράπεζες μοίραζαν αφειδώς. Η μηνιαία καταναλωτική δαπάνη του νοικοκυριού ανήλθε σε 2.117 ευρώ καταγράφοντας αύξηση 18,2% σε σχέση με το 2004. Και να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία ο ρυθμός κατανάλωσης βρέθηκε στο μισό!

Αναλυτικά, το 16,4% του οικογενειακού προϋπολογισμού πήγαινε σε είδη διατροφής, το 13,4% σε μεταφορές, το 10,9% σε καφενεία και εστιατόρια και το 3,1% μόλις στην εκπαίδευση. Η μεγαλύτερη αύξηση είναι για καφέ και για στέγαση – ενοίκιο, ηλεκτρισμό, ύδρευση κ.α. Μείωση καταγράφεται μόνο σε οινοπνευματώδη και τσιγάρα.

25 αλήθειες που ισχύουν για τις γυναίκες !

Δεν κάνεις κάτι λάθος όταν δεν καταλαβαίνεις τι θέλει. Πολλές φορές, ούτε κι εκείνη ξέρει. Υπάρχουν όμως 25 αλήθειες, που ισχύουν για όλα τα θηλυκά του πλανήτη. Σου τις μαθαίνει η Ιταλίδα θεά και μοντέλο Bianca Balti.








1. Ακου με, σε παρακαλώ! Οχι επειδή λέω κάτι που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σου, αλλά επειδή η ικανότητα να ακούς είναι σημάδι σεβασμού κι έχει τη δύναμη να αλλάζει τη δική μου κοσμοθεωρία.







2. Οι γυναίκες μιλούν στη δική τους γλώσσα. Για παράδειγμα, το «είμαι μια χαρά» σημαίνει «μου λείπουν οι δυο τρομάρες» ή το κλασικό «εγώ δεν θα πάρω γλυκό», που σημαίνει «θα φάω από το δικό σου».













3. Θυμήσου ότι το ΠΜΣ, εκτός από ακρωνύμιο του Προεμμηνορρυσιακού Συνδρόμου, είναι και η Περίοδος Μεταβλητών Συναισθημάτων. Ασε με λοιπόν να κλάψω, να φάω το γλυκό σου, να κάνω ό,τι μου έρθει στο κεφάλι. Οι αλλαγές στη διάθεσή μου έχουν να κάνουν με τις ορμόνες μου, όχι με σένα.













4. Μακιγιάζ, ανταύγειες, χτένισμα, πεντικιούρ, μανικιούρ: όλα είναι δώρα για σένα. Γιατί το μόνο που θέλω είναι να σου αρέσω. Να ανησυχήσεις λοιπόν όταν πάψω να τα κάνω.













5. Οταν σου αρέσω πολύ, να μου το λες. Μη μου το λες όταν δεν σου αρέσω. Γιατί μέχρι να το ξεχάσω, πρέπει να ακούσω από το στόμα σου καμιά εικοσαριά κομπλιμέντα.













6. Θυμάμαι τι φορούσες την πρώτη φορά που μου είπες πως με αγαπάς. Το γεγονός όμως ότι δεν θυμάσαι τίποτα από εκείνη τη μέρα με κάνει να πιστεύω ότι δεν το εννοούσες.













7. Σε αγαπούσα πολύ καιρό πριν αρχίσω να σου το λέω. Είναι γυναικεία τακτική να οδηγούμε το παιχνίδι στην παράταση (και ύστερα λες ότι δεν ξέρω από μπάλα).













8. Εννοείται ότι είσαι ο καλύτερος απ' όσους έχω πάει. Οι άλλοι έπαψαν να υπάρχουν από τη στιγμή που σε ερωτεύτηκα.













9. Ποτέ δεν θα σου αποκαλύψω των πραγματικό αριθμό των πρώην εραστών μου. Εξάλλου, τι νόημα έχει; Ξαναδιάβασε το 8!













10. Διαβάζω κάθε μέρα τις προβλέψεις για το ζώδιό σου.













11. Κρυφογελάω όταν ακούω το σερβιτόρο να σου λέει: «Θα δοκιμάσετε εσείς το κρασί ή η κυρία σας;».













12. Σκύψε αυθόρμητα πίσω μου και φίλα με στο λαιμό. Αν είσαι καλός, θα σε αφήσω να περάσεις κι άλλο χρόνο στα προπύλαιά μου.













13. Οι φίλες μου ξέρουν τι κάναμε χθες το βράδυ. Ανάμεσά μας δεν υπάρχουν μυστικά.













14. Κάνε με να γελάω και θα είμαι ευτυχισμένη. Γέλα με τα χάλια σου και θα είμαι δική σου.













15. Λίγη ζήλια δεν βλάπτει αν α) και οι δύο παραμένουμε αρτιμελείς και β) δεν με αφήνεις να αναπνεύσω με τις καχυποψίες σου. Αν βρεις το μέτρο, θα ξέρω ότι νοιάζεσαι και θα με κολακέψεις.













16. Οταν δεν σου κάθομαι, δεν το κάνω για να σε τιμωρήσω. Απλώς, μερικές φορές θέλω να με αφήνεις ήσυχη, δηλαδή όχι ακριβώς ήσυχη. Ο.Κ., δεν μπορώ να σου το εξηγήσω, γιατί ούτε κι εγώ ξέρω τι θέλω.













17. Μπορώ να προσποιηθώ, το θέλω και θα το κάνω. Αν έχει τη σειρά που θέλω να δω κι εσύ έχεις ορεξούλες, τι πρέπει να κάνω; Μήπως προτιμάς να έχω πονοκέφαλο;













18. Λατρεύω το σεξ! With or without you, που λέει και ο Μπόνο. Το μυαλό μου είναι πιο βρώμικο απ' ό,τι φαντάζεσαι.













19. Δυσκολεύομαι να σου αντισταθώ την ώρα που βγαίνεις από το ντους, αθλείσαι, αλλάζεις τη λάμπα στο σπίτι μου, μιλάς με την ηλικιωμένη γειτόνισσά μου, φοράς το κοστούμι σου, με βοηθάς με τη φορολογική δήλωση, παίρνεις master στο DIYing.













20. «Θέλεις να σου πάρω λουλούδια;». Αφού με ρωτάς, όχι! Το θέμα είναι να το κάνεις αυθόρμητα. Αν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνητικό από πριν, άσ' το.













21. Εννοείται ότι θα αργήσω στο ραντεβού μας. Βλέπεις, θέλω το χρόνο μου για να στολιστώ και να σου αρέσω. Δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός; Η ικανότητά μου να εφευρίσκω δικαιολογίες θα σε τρομάξει.













22. Αν μάθω ότι μου τα φόρεσες, μπορεί να σε συγχωρήσω. Στην πορεία όμως θα εύχεσαι να σε είχα χωρίσει.













23. Με ακούς που τραγουδάω με πάθος: Ι kissed a girl and I liked it, the taste of her cherry ChapStick. Ξέρω ότι θα ήθελες να είναι ένας στίχος βγαλμένος από τη ζωή μου, αλλά, sorry! Θα μείνει απλώς μία φαντασίωση.













24. Θες μία απλή συμβουλή για να διορθώσεις τα λάθη σου στο κρεβάτι: όταν πηγαίνεις γρήγορα, το θέλω πιο γρήγορα. Και όταν το κάνεις αργά, μου αρέσει ακόμα πιο αργά.













25. Νιώθω πολύ τυχερή που είμαι μαζί σου κι ελπίζω να νιώθεις κι εσύ το ίδιο. Ακόμα κι αν έχεις τα πάντα, χρειάζεσαι κάποιον να τα μοιραστείς μαζί του.

Τέρμα με την απόσυρση των Ι.Χ.

Τέρμα με την απόσυρση των Ι.Χ.Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία αλλά στην περίπτωση της απόσυρσης καινούργιων αυτοκινήτων η Κυβέρνηση φαίνεται πως δίνει το τελειωτικό χτύπημα, αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο αυτό δεν θα προχωρήσει.




Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν δεκάδες δημοσιεύματα που ήθελαν τους υπεύθυνους από τα αρμόδια Υπουργεία, ιδιαιτέρως αυτό του υπουργείου Οικονομικών, να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή το εν λόγω μέτρο.



Σκοπός ήταν να αναθερμανθεί κάπως η αγορά του αυτοκινήτου, η οποία παρουσιάζει πτώση μεγαλύτερη του 60% τους τελευταίους μήνες αλλά και να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές εκατοντάδες επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 90.000 εργαζομένους.



Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, το πολυσυζητημένο μέτρο που κράτησε και πολλούς υποψήφιους αγοραστές stand by, δεν θα προχωρήσει. Από την πλευρά των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων παρουσιάστηκαν πολλές λύσεις προκειμένου να προχωρήσει το μέτρο αλλά τα ρολά ήταν κατεβασμένα από την αντίθετη πλευρά.



Οι αρμόδιοι φορείς έκριναν ότι η απόσυρση δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που υπάρχουν εκατοντάδες δεκάδες προβλήματα, ενώ όπως δήλωσαν ηγετικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο» επισημαίνοντας ότι «την ιδέα της απόσυρσης την διακινούσαν μέσω του Τύπου μόνο οι αυτοκινητιστές».





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τέρμα με την απόσυρση των Ι.Χ. http://24wro.blogspot.com/2010/10/blog-post_1194.html#ixzz11pu3c3fN