Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

σώστε το δέρμα σας!

Δεν χρειάζεστε πολλά για να προετοιμάσετε τα μαλλιά και το δέρμα σας για τη νέα σεζόν.


Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη εποχή του χρόνου για να μας πείσουν οι εταιρείες καλλυντικών να επενδύσουμε σε νέα, ειδικά προϊόντα που προετοιμάζουν την επιδερμίδα για το χειμώνα. Και ενώ υπάρχει καλός λόγος για να αλλάξετε λίγο τις συνήθειες σε σχέση με την περιποίησή σας, τώρα που αλλάζει η εποχή, -η διαφορά θερμοκρασίας ταλαιπωρεί το δέρμα, ενώ η θέρμανση δημιουργεί ξηρότητα και αφαιρεί τη δροσιά από το πρόσωπο- επιλέξτε προϊόντα με προσοχή, αφού το δέρμα δεν χρειάζεται απαραίτητα και τελείως καινούργιες κρέμες ή λοσιόν. Αυτό που χρειαζόμαστε οι περισσότερες γυναίκες είναι, τελικά, ένα serum για τόνωση και/ή μια κρέμα νυκτός που θα ζωντανέψει την επιδερμίδα.




Vana Antonopoulou





τέλος οι σακούλες κάτω από τα μάτια

Τέλος οι σακούλες κάτω από τα μάτιαΤα αποτελέσματα της συνταγή θα σας εντυπωσιάσουν


Μια μάσκα που κάνει θαύματα θα μπορέσει να απαλύνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια ενώ ταυτόχρονα θα τους χαρίσει λάμψη.



Είναι ιδανική περιποίηση ομορφιάς πριν από την έξοδο αφού κάνει λείο το δέρμα γύρο από τα μάτια και χαρίζει στο μακιγιάζ μεγάλη διάρκεια.



Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι ελιάς

1 κρόκο αβγού

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα

1 κουταλιά της σούπας μέλι



Εκτέλεση

Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε μια πλούσια στρώση του μείγματος κάτω από τα μάτια.

Περίμενε για 10 λεπτά.

Αφαίρεσε τη μάσκα μαλακά, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.



ένας άνδρας εξηγεί τι είναι εκείνο που τον συνδέει με τα πιτσιρίκια…

Μικρά και μεγάλα παιδιά!


Βγάζουν από μέσα μας αυτό που πραγματικά είμαστε. Είναι τα μικρά μαγικά πλασματάκια (δεν είναι μπλε) που μπορούν να μας κάνουν και πάλι να νιώσουμε ελεύθεροι. Είναι η αφορμή να κυλιστούμε και πάλι στο χώμα και να γυρίσουμε σπίτι μουντζουρωμένοι από την κορφή μέχρι τα νύχια. Ο άνδρας είναι γεννημένος να τα πηγαίνει καλά με τα μικρά παιδιά… το έχει μέσα του! Μην βιαστείς όμως να κλείσεις εκκλησία και στέφανα… Αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το δικό μας παιδί!


Μένουμε πάντα παιδιά…

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να πληκτρολογώ αυτό το άρθρο παίζει στο μυαλό μου το τραγουδάκι εκείνης της παλιάς ελληνικής ταινίας “Όσο έχουμε τα νιάτα, νιάτα… Μ’ ένα όμορφο τραγούδι, μένουμε πάντα παιδιά”! Άνδρες ίσον Μεγάλα παιδιά… χμ! “Μια ακόμη δικαιολογία για να εξηγήσουμε την ανωριμότητα” θα μου πεις. Σκέψου το όμως λίγο καλύτερα: Πόσους άνδρες έχεις γνωρίσει που δεν γουστάρουν ακόμη να παίζουν pro; Δείξε μου έναν άνδρα που δεν τρελαίνεται στην ιδέα να κανονίσει να παίξει μπάλα με τους κολλητούς του. Κι ας έχει γίνει η κοιλιά μας σαν μπάλα ποδοσφαίρου… Κι ας βαριόμαστε να γυμναστούμε μια σταλιά. (*οι εξαιρέσεις είναι πάντα εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα!).



Εντόπισε έναν άνδρα που να μην τα έχει καταφέρει με ένα μικρό παιδί:

– Όχι να το βάλει να κοιμηθεί. Αλλά να παίξει μαζί του μέχρι εξαντλήσεως, με αποτέλεσμα στο τέλος να πέσει “ξερό”.

– Όχι για να το ταΐσει. Αλλά για να κάνει το φαγητό παιχνίδι κι έτσι ο μπόμπιρας να φάει όοοολο του το φαΐ χωρίς να το καταλάβει.



Με ένα μαγικό τρόπο μπορώ να μιλήσω στη γλώσσα του, να το καταλάβω. Το τονίζω… όχι αν έχει πυρετό ή δεν είναι καλά. Αλλά θα βρω τι θα το έκανε να ξετρελαθεί από τη χαρά του και να μην ξεκολλά από πάνω μου. Όσες φορές βρέθηκα σε παρέα με κάποιο ανηψάκι ή μικρό παιδί φίλου, κατέληξα στο γκαζόν να κυλιέμαι σαν παιδί! Και με ένα μαγικό τρόπο αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλους τους άνδρες. Επικοινωνούμε σαν ίσος προς ίσο… σαν να μιλάμε τη δική μας γλώσσα!



Πες μου που πουλάνε πατρικά φίλτρα!

Ξαφνικά βλέπω το βλέμμα του θαυμασμού στα μάτια σου. Λιώνεις που με παρακολουθείς να αφιερώνω τόσο χρόνο στα παιδιά. “Τι γλυκό! Μα δεν θα γίνει φοβερός πατέρας;”… Μπάστα κοπελιά! Μιλάμε για το ανηψάκι μου. Το μικρό του κολλητού μου. Όχι για δικό μου παιδί. Μην μπερδεύεσαι. Ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Η λέξη πατέρας δεν είναι συνώνυμη του Λούνα Παρκ.



Αν γίνω πατέρας θα πρέπει να μπορώ να κάνω ένα εκατομμύριο πράγματα εκτός από το να αφουγκράζομαι ένα παιδί και να παίζω ασταμάτητα μαζί του. Άλλωστε όλα εκείνα τα πιτσιρίκια που είναι φιλαράκια μου, στο τέλος της ημέρας θα πάνε στον μπαμπά τους και τη μαμά τους. Σε εκείνους θα γκρινιάξουν, εκείνοι θα πρέπει να τα κοιμήσουν. Εκείνοι να τα ντύσουν, να τα ταΐσουν! Εγώ θα γυρίσω στο σπιτάκι μου και θα κοιμηθώ ήσυχος!



Είναι ζήτημα εργοστασιακής κατασκευής. Μια γυναίκα είναι φτιαγμένη από απαρχής κόσμου και ζωής με το μητρικό φίλτρο. Εγώ πάλι μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω να το αγοράσω μαζί με το γαμπριάτικο κοστούμι. Όχι, δεν ισχυρίζομαι πως δεν θέλω παιδιά. Αλλά δεν είναι ένα θέλω εγκατεστημένο στο λογισμικό μου από την αρχή. Χτίζεται μέσα μου με τα χρόνια, μέσα σε μια σταθερή μακροχρόνια σχέση, ίσως πολλές φορές και πολύ μετά τα 30.



Εγώ πότε θα γίνω πατέρας?

Πριν λοιπόν κάνεις ΤΗΝ κουβέντα για το που πάει αυτή η σχέση, φρόντισε να μην βάλεις σαν επιχείρημα την καλή σχέση μου με τα παιδιά. Δεν πιάνει… Εκείνο που θα σου δώσει το σήμα πως πάμε για καροτσάκια και σαλιάρες είναι η σχέση που έχω μαζί σου και μόνο αυτή. Το πόσο έχει ωριμάσει μέσα μου για να με κάνει να σκέφτομαι το επόμενο βήμα. Γιατί εγώ δεν σκέφτομαι την ημέρα του γάμου μου για το γαμπριάτικο κοστούμι και το τραπέζι της δεξίωσης. Όταν σκεφτώ το γάμο θα το κάνω γιατί αποφάσισα πως θέλω να κάνω το μεγάλο βήμα. Να βγω από το club των εργένηδων και να κάνω οικογένεια. Kids Included….

Toυ Λευτέρη Σαββίδη



φτιάξτε υγρό για την κακοσμία του στόματος

Φτιάξτε υγρό για την κακοσμία του στόματοςΑποτελεσματικό!


Φτιάξτε το δικό σας υγρό για την κακοσμία του στόματος:



–Ρίξτε σε κατσαρολάκι μία μεγάλη κούπα νερό.

– Προσθέστε 8 φύλλα φρέσκιας μέντας ή βασιλικού και μία πρέζα σπόρους γλυκάνισο

– Βράστε για τρία λεπτά, βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει



Για να είναι αποτελεσματικό το υγρό που φτιάξατε θα πρέπει να πλένετε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα καθημερινά. Το υγρό το πίνετε μετά από τα γεύματα και το βράδυ πριν κοιμηθείτε και αφού έχετε πλύνει τα δόντια.



ΣΥΝΤΑΓΕΣ junk food με λιγότερες από 300 θερμίδες…

Kι όμως… Σου βρήκαμε τον τρόπο οι “απαγορευμένες” τροφές να μπούνε στο τραπέζι σου χωρίς ενοχές. Απόλαυσέ τες!



Είσαι σπίτι και νιώθεις μια λιγούρα… το χέρι φεύγει μηχανικά προς το τηλέφωνο και ξεκινάς να σχηματίζεις το τηλέφωνο του αγαπημένου σου delivery. Στοπ εκεί! Όχι, δεν θα σε βάλει κανείς να απαρνηθείς το αγαπημένο σου junk food. Γιατί όμως να μην τα απολαύσεις με λιγότερες θερμίδες;



Pizza, Burger, Club Sandwich, σπανακοπιτάκια και γλυκιές κρέπες με θερμίδες που δεν ξεπερνούν τις 300 ανά μερίδα και φυσικά από τα χεράκια σου. Δηλαδή με τα καλύτερα υλικά και την δική σου μαεστρία!



Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας δίνει τις συμβουλές για να μειώσεις τις θερμίδες, αλλά όχι τη γεύση!

μάθε περισσότερα για το πως θα μειώσεις τις θερμίδες, αλλά και τα συστατικά και τον τρόπο παρασκευής των συνταγών!
 
Burger Γαλοπούλας light

30 Λεπτά Ποιος είπε πως πρέπει να πεις αντίο στα burger για να διατηρήσεις τη γραμμή σου; Ένα νόστιμο burger από κιμά γαλοπούλας και νόστιμο μπλέ τυρί με μόλις 250 θερμίδες. H Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος δίνει μικρές, αλλά σημαντικές συμβουλές για να μειώσεις τις θερμίδες, αλλά όχι τη γεύση!



- Για το μπιφτέκι αντί για μοσχαρίσιο κιμά, προτιμάτε κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

- Το λευκό ψωμί καλό είναι να το αντικαταστήσετε με ψωμί ολικής ή σίκαλης ή πολύσπορο.

- Την κέτσαπ την εναλλάσσετε με φρέσκια ντομάτα.

- Αν θέλετε να προσθέσετε τυρί επιλέγετε εκείνα με περιεκτικότητα σε λίπος 10-17%.

Μια κλασικη συνταγή έχει μέχρι και 400kcal θερμίδες

Η Light εκδοχή της έχει μόλις 250kcal θερμίδες



Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

•500 γρ. κιμά γαλοπούλας

•240 γρ. φρέσμα μανιτάρια ψιλοκομμένα

•1 μεγάλο κρεμμύδι

•1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

•4 φύλα μαρουλιού

•2 κ.σ. σός σόγιας

•Αλάτι, πιπέρι

•1/4 του φλιτζανιού μπλέ τυρί

•4 ψωμάκια για burger ολικής άλεσης

Τρόπος μαγειρέματος

•1Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου ή ετοίμασε το barbeque

•2Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη σος σόγιας

•3Αλατοπιπέρωσε και πλάσε τον κιμά σε τέσσερα μπιφτέκια

•4Ψήσε στο γκριλ για περίπου δέκα λεπτά από κάθε πλευρά και βάλε από πάνω το μπλε τυρί για λίγα λεπτά να λιώσει

•5Βάλε στη βάση του ψωμιού μια ροδέλα ντομάτας, ένα φύλλο μαρουλιού και το μπέργκερ και σκέπασε με το άλλο ψωμάκι



ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ; Η κλασική συνταγή έχει μέχρι και 400 θερμίδες, ενώ η παραπάνω light εκδοχή θα σου “γλιτώσει” 150 θερμίδες!





Σοκολατένιες κρέπες με γέμιση κρέμας φρούτων Εκεί που κάθεσαι με φίλους σου έρχεται η ιδέα. “Δεν παραγγέλνουμε μια κρεπούλα;” Γιατί να μην την ετοιμάσεις μόνη σου και να μειώσεις τις θερμίδες;


Σοκολατένια ζύμη κακάο τυλίγει μια βελούδινη κρέμα από φρούτα και άνθος αραβοσίτου. Η συνταγή είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο που να μην σου δίνει πολλές θερμίδες.



Οι δύο κρέπες έχουν μόλις 203 θερμίδες



Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

•1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

•1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα εβαπορέ

•2 ασπράδια αυγών

•1 αυγό ολόκληρο

•1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1/4 του φλιτζανιού κακάο

•1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

•1/2 κ.γ αλάτι

•4 1/2 κ.γ άνθος αραβοσίτου

•1 φλιτζάνι νερό

•4 1/2 φλιτζάνια raspberries (μούρα)

•Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

•1 κ.γ ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

•1Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Συμπλήρωσε το αλεύρι, και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά

•2Σκέπασε τη ζύμη και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα

•3Σε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος ανακάτεψε το άνθος αραβοσίτου με την υπόλοιπη ζάχαρη

•4Βάλε το νερό και τα φρούτα σου – κρατώντας ένα φλιτζάνι – σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας πουρές

•5Πρόσθεσε τον πουρέ στο άνθος αραβοσίτου και βάλε το σκεύος να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου. Μετάφερε σε ένα μπολ και αφού κρυώσει άφησε στο ψυγείο

•6Βάλε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε σπέρι σε ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Πρόσθεσε λίγη λίγη, 3 κ.σ. περίπου, την ζύμη για κρέπες και περίστρεψε το τηγάνι να κάνεις μια κρούστα

•7Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη

•8Βάλε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. από την κρέμα σου και δίπλωσέ τες. Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και τα φρούτα που έχεις κρατήσει

Μπορείς να κάνεις την ίδια κρέμα με φράουλα ή μπανάνα



ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ; Mια απλή κρέπα σοκολάτα μπισκότο μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 300 θερμίδες. Η συνταγή αυτή σε απαλλάσσει από 100 ολόκληρες θερμίδες. Plus – Στην συνταγή αυτή είναι οι δύο κρέπες που έχουν 200 θερμίδες…




προσέφυγαν στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Προσέφυγαν στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτωνΑίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε βάρος του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, κατέθεσε το σωματείο Έλληνες φορολογούμενοι, μια ανώνυμη εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και ένας ιδιώτης.








Στην πολυσέλιδη προσφυγή τους, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το νέο μέτρο είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και ενάντια στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σύμφωνα με όσα γράφονται στην αίτηση, το νέο χαράτσι αποτελεί φόρο και όχι τέλος, παραβιάζει την αρχή της φορολογικής ικανότητας και αντίκειται στην αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου.







Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης, με την οποία απειλούνται όσοι δεν πληρώσουν το τέλος οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση τους οικονομικά ασθενέστερους σε βάρος των οποίων ασκείται ένα είδος ψυχολογικής βίας.







Το σωματείο Έλληνες φορολογούμενοι, η ανώνυμη εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και ο ιδιώτης ζητούν από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Επικρατείας να προσδιορίσει σύντομα τη συζήτηση της υπόθεσης, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα απόφαση.



πηγή:megatv.com



κρίση ηλικίας” από τα…35

Ακόμα πιο νωρίς ”χτυπά” πλέον η κρίση της μέσης ηλικίας, σύμφωνα με βρετανική έρευνα της Relate, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 29/09.


Τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν ότι οι Βρετανοί, που πλησιάζουν ή έχουν μόλις περάσει τα 40, ενδίδουν όλο και περισσότερο στο αίσθημα της μοναξιάς ή ακόμα και της κατάθλιψης.






Καθώς εντείνονται δε, οι πιέσεις στον οικογενειακό και επαγγελματικό τομέα, το πρόβλημα επιδεινώνεται.






Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ένα πέμπτο των Βρετανών ηλικίας 35-44 ετών εύχεται να είχε καλύτερη σχέση με την οικογένειά του, ενώ το ένα τρίτο σχεδόν πιστεύει ότι θα μπορούσε να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, εάν εργαζόταν λιγότερες ώρες…










Σε ποσοστό που ξεπερνάει το 20%, οι ερωτηθέντες Βρετανοί απάντησαν ότι αισθάνονται συχνά μόνοι, ενώ το 5% δήλωσε ότι δεν έχει καθόλου φίλους.






”Συνήθως, με τον όρο «κρίση μέσης ηλικίας», αναφερόμαστε σε άτομα που πλησιάζουν ή έχουν κλείσει τα 50 έτη. Η έρευνα, όμως, αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι διανύουν αυτή την περίοδο νωρίτερα απ’ ό, τι θα περιμέναμε”, σχολιάζει η Κλερ Τάιλερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Relate.






Είναι η εποχή που η ζωή γίνεται πιο απαιτητική ενώ το ξεκίνημα μια νέας οικογένειας, οι δυσκολίες στον εργασιακό χώρο καθώς και η οικονομική κρίση αποτελούν επιβαρυντικούς στρεσσογόνους παράγοντες.






Σύμφωνα με τη Relate, το 22% των ατόμων ηλικίας 35-44 ετών, που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι έχει παρουσιάσει κατάθλιψη εξαιτίας μια κακής σχέσης, ενώ το 40% δηλώνει ότι έχει εξαπατηθεί από συνεργάτη.






ένα σπίτι που φέρνει τα πάνω… κάτω!

Ενα σπιτι που φερνει τα πανω... κατω!Τάση στη Γερμανία από τους Klaudiusz Golos και Sebastion Mikuciuk που φέρνει τα πάνω κάτω σε σπίτια, που αποτελούν έργα τέχνης ή ακόμα και κατοικούνται! Το περίεργο δεν είναι μόνο ότι τα σπίτια είναι ανάποδα χτισμένα, αλλά και όσα έπιπλα θα θέλατε να έχει το σπίτι των ονείρων σας βρίσκονται στο ταβάνι! Ακολουθούν απίστευτες φωτογραφίες.




σήΜερα

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου



Ημέρα του ΟΗΕ


Παγκόσμια Ημέρα Ακτών


Σαν σήμερα














1147 Μετά από πολιορκία τεσσάρων μηνών από τους σταυροφόρους του Αλφόνσο Ενρίκες η Λισσαβόνα πέφτει.






1185 οι Νορμανδοί της Σικελίας υπό τον Κόμη Βαλδουίνο καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προξενούν μεγάλες καταστροφές.






1648 υπογράφεται στο Μάνστερ η Συνθήκη της Βεστφαλίας, μεταξύ Γαλλίας και Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με την οποία τερματίζεται ο Τριακονταετής Πόλεμος, επιφέροντας αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων της Ευρώπης.






1725 πεθαίνει σε ηλικία 65 ετών ο Ιταλός συνθέτης Αλεσάντρο Σκαρλάτι, γνωστός για τις όπερες και τις θρησκευτικές του συνθέσεις.






1795 η Πολωνία για τρίτη φορά στην ιστορία της παύει να υπάρχει ως κράτος καθώς η Γερμανία, η Ρωσία και η Αυστρία «διαμελίζουν» τα εδάφη της.






1857 ιδρύεται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο, η αγγλική Σέφιλντ.






1861 η εταιρεία Western Union, ολοκληρώνει την πρώτη διηπειρωτική τηλεγραφική γραμμή.






1862 πεθαίνει ο οπλαρχηγός Θεόδωρος Γρίβας.






1891 γεννιέται ο Ραφαέλ Τρουχίγιο Μολίνα, ο δικτάτορας, που εξουσίαζε με σιδερένια γροθιά τη Δομινικανή Δημοκρατία για περισσότερα από 30 χρόνια. Δολοφονήθηκε από δυσαρεστημένα μέλη του στρατού του το 1961.






1900 η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξαγγέλλει την πρόθεσή της να εξαγοράσει από τους Δανούς τις Δυτικές Ινδίες, έναντι 7 εκ. δολαρίων.






1901 η 43χρονη Άννα Έντσον Τέιλορ είναι η πρώτη γυναίκα, που “ταξιδεύει” στα νερά του καταρράκτη Νιαγάρα, μέσα σε ένα… ξύλινο βαρέλι και βγαίνει σώα.






1907 σε αγώνα αερόστατου στο Σεν Λούις, το γερμανικό “Πόμμερν” καταλαμβάνει την πρώτη θέση κερδίζοντας το Κύπελλο James Gordon Bennett και 2.500 δολάρια.






1909 το Σύμφωνο του Ρακονίτζι επικυρώνει συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας: τα Βαλκάνια τίθενται στη σφαίρα επιρροής τους.






1909 η Ελλάδα αγοράζει το θωρηκτό «Αβέρωφ», αντί 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.






1911 ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του Μεξικού, Μαντέρα, έχει να αντιμετωπίσει τα πλήγματα του επαναστατικού στρατού του Ζαπάτα.






1912 ο ελληνικός στρατός διαβαίνει τον ποταμό Αξιό και κινείται προς τη Θεσσαλονίκη, προς την οποία κατευθύνεται και ο βουλγαρικός στρατός. Οι Έλληνες θα φτάσουν πρώτοι δυο μέρες αργότερα.






1922 πεθαίνει ο πεζογράφος Ανδρέας Καρκαβίτσας.






1926 ο θρυλικός μάγος Χάρι Χουντίνι δίνει την τελευταία του παράσταση σε θέατρο του Μίσιγκαν.






1929 οικονομικό κραχ ξεσπά στις ΗΠΑ. Κατατρομαγμένοι επενδυτές δίνουν εντολές στους χρηματιστές τους να πωλήσουν σε οποιαδήποτε τιμή, γεγονός, που σύντριψε το Χρηματιστήριο. Ο πανικός οδηγεί στην αναγκαστική εκποίηση 19.000.000 μετοχών. Μέσα σε λίγες ώρες χάνεται επενδυμένη υπεραξίας 23 δις δολαρίων. Μέσα στη μέρα κλείνουν 50.000 επιχειρήσεις.






1930 κάνει πρεμιέρα η ταινία “Η Μεγάλη Δίκη”, στην οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζον Γουέιν.






1931 ο θρυλικός γκανκστερ Αλ Καπόνε καταδικάζεται σε φυλάκιση 11 χρόνων για φοροδιαφυγή.






1932 ξεκινούν στην Ελλάδα οι εργασίες της νέας Βουλής και Γερουσίας.






1934 παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος του Εθνικού Κογκρέσου ο Μαχάτμα Γκάντι, απογοητευμένος από την χρήση της παθητικής απείθειας προς τις βρετανικές Αρχές περισσότερο ως πολιτική σκοπιμότητα παρά ως θεμελιώδης αρχή.






1939 σύμφωνα με στοιχεία ,που δίνονται στη δημοσιότητα, ο πληθυσμός στην Ελλάδα στις 31/12/1938 είναι 7.107.472.






1941 γεννιέται ο Μπιλ Γουάιμαν, μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των Ρόλλινγκ Στόουνς.






1942 τεράστια στρατιωτική δύναμη υπό τον στρατηγό Αϊζενχάουερ αναχωρεί για τη Βόρεια Αφρική.






1945 τίθεται σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, που θεωρείται ως η «γέννηση» του ΟΗΕ.






1946 μια κάμερα τοποθετημένη πάνω στον πύραυλο V-2 No. 13 παίρνει την πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα.






1946 ο Βρετανός πρωθυπουργός Ατλι καταδικάζει τον κομμουνισμό στο Συμβούλιο Εργατικών Συνδικάτων.






1947 Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ καταθέτει στην Επιτροπή αντιαμερικανικών δραστηριοτήτων και κατονομάζει υπαλλήλους του που θεωρεί ότι είναι κομμουνιστές.






1948 ο Μπερνάρντ Μπαρούχ εισάγει τον όρο “Ψυχρός Πόλεμος”.






1948 πεθαίνει ο Φραντς Λέχαρ, αυστροουγγρικής καταγωγής συνθέτης οπερετών. («Η Νυχτερίδα») [γεν. 30/4/1870]






1955 η Γαλλία αναγνωρίζει τη νέα Κυβέρνηση του Ντιέμ στο Νότιο Βιετνάμ.






1956 γεννιέται ο Ελληνοαμερικάνος μπασκετμπολίστας Ντέιβιντ Στεργάκος.






1956 σοβιετικά τανκς κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης, ενώ αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Ίμρε Νάγκι.






1957 πεθαίνει, σε ηλικία 52 ετών, ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, δημιουργός του «New Look», Κριστιάν Ντιόρ.






1958 ξεκινά να εργάζεται πάνω στο τελευταίο του βιβλίο, The Poodle Springs Story, ο Αμερικανός συγγραφέας μυστηρίου Ρέιμοντ Τσάντλερ. Θα πεθάνει πριν προλάβει να το ολοκληρώσει.






1959 ο Wilt Chamberlain ξεκινάει ένα ρεκόρ 799 συνεχόμενων αγώνων, στα οποία δεν αποβλήθηκε ούτε μια φορά με 5 φάουλ.






1960 πανηγυρικά εορτάζεται η εγγραφή του χιλιοστού πλοίου στα ελληνικά νηολόγια.






1960 ένας βαλιστικός πύραυλος εκρήγνυται πάνω στην βάση απογείωσης στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ. Σκοτώνονται πάνω από 100 άτομα.






1961 η Μεγάλη Βρετανία εγγυάται την αυτονομία της Μάλτας, στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας.






1964 η Βόρεια Ροδεσία κερδίζει την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία και μετονομάζεται σε Ζάμπια.






1966 γεννιέται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Τσέλσι.






1967 οι Ισραηλινοί χτυπούν διυλιστήρια πετρελαίου στο Σουέζ.






1968 μεταβαίνει στην Μαδρίτη προκειμένου να μετάσχει στο Διεθνές Τουρνουά Αθιγγάνων η ομάδα ποδοσφαίρου του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας.






1969 ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπάρτον θαμπώνει τη γυναίκα του Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αλλά και τις λεγεώνες των θαυμαστών τους, προσφέροντας της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.






1970 ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5,49 στο Καραϊσκάκη. Ταυτόχρονα γίνεται και ο πρώτος Βαλκάνιος αθλητής, που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μεταπολεμικά. Το ρεκόρ θα αντέξει 22 χρόνια σαν πανελλήνιο και θα το καταρρίψει το 1992 ένας άλλος Χρήστος, ο Παλλάκης, με 5.52, σε άλλη μια σύμπτωση, όπου ο πήχης είχε ζητηθεί να τοποθετηθεί δύο πόντους πιο κάτω και το ύψος του ξαναμετριέται.






1973 τελειώνει ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, με τις ισραηλινές δυνάμεις να φθάνουν 100 χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο και 45 χιλιόμετρα έξω από τη Δαμασκό.






1971 Βρετανοί στρατιώτες σκοτώνουν 5 Ιρλανδούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Όλστερ.






1975 κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το μιούζικαλ “Κόρους Λάιν”, μία από τις μακροβιότερες παραστάσεις όλων των εποχών.






1977 ο 17χρονος Steve Cauthen γίνεται ο πρώτος τζόκεϊ, που τρέχει για 1 εκατομμύριο δολάρια, σε έναν χρόνο.






1980 ο Νικολάι Τιχόνοφ αντικαθιστά στην πρωθυπουργία της Σοβιετικής Ένωσης τον Αλεξέι Κοσίγκιν, που παραιτείται για λόγους υγείας.






1982 ο Δημήτρης Μπέης εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.






1984 η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Στέφι Γκραφ δίνει τον πρώτο της επαγγελματικό αγώνα τένις.






1987 συγκροτείται επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Ζητείται η παραίτηση Τόμπρα.






1991 στην Αυστρία, σφυγμομέτρηση δείχνει, ότι το 1/3 των κατοίκων αντιπαθεί τους Εβραίους και τους αλλοδαπούς.






1992 στη Γερμανία, χιλιάδες διαδηλωτές από το Κοσσυφοπέδιο συγκεντρώθηκαν στη Βόννη για να ζητήσουν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους.






1993 πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός Βίνσεντ Πράις, ένας από τους πιο δημοφιλής ηθοποιούς ταινιών τρόμου.






1994 για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια απουσιάζουν από τους δρόμους του Λοντεντέρι στη Βόρεια Ιρλανδία, τα βρετανικά στρατεύματα, καθώς αίρονται τα μέτρα ασφαλείας μετά την κατάπαυση του πυρός από τις αντιμαχόμενες πλευρές.






1995 πεθαίνει ο Δημήτρης Μαρούδας, δημοσιογράφος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σε ηλικία 68 ετών, ύστερα από πολύμηνη ασθένεια.






1996 αποχωρεί από τα γήπεδα του τένις η Αργεντινή πρωταθλήτρια Γκαμπριέλα Σαμπατίνι λόγω μεσογειακής αναιμίας.






1997 στη Φινλανδία, ψήφο εμπιστοσύνης λαμβάνει η κυβέρνηση για έβδομη φορά από το 1995.






2000 ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σε ηλικία 39 ετών, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ατλέτικο Αλμάργκο αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της, Ντάρντο ντε Μερσί.






2002 η αστυνομία συλλαμβάνει τους Τζον Άλεν Μουχάμαντ και Λι Μπόιντ Μάλβο, τους μανιακούς ελεύθερους σκοπευτές που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στην Ουάσινγκτον.






2003 γεωμαγνητική καταιγίδα “βομβαρδίζει” το μαγνητικό πεδίο της Γης με φορτισμένα σωματίδια. Το δεύτερο κύμα, που καταγράφεται στις 29/10 αποτελεί μία από τις ισχυρότερες ηλιακές εκλάμψεις των τελευταίων 30 ετών ενώ το αέριο υλικό, που κινείται με 7,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα, περίπου 5 φορές πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, δημιουργεί μία γεωμαγνητική καταιγίδα της κατηγορίας G5, της πιο ισχυρής κατηγορίας, η οποία, ωστόσο, εξασθενεί γρήγορα. Η γωνία “πρόσκρουσής” της στο γήινο μαγνητικό πεδίο, αποτρέπει τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων σε δορυφόρους ή δίκτυα ηλεκτροδότησης.






2003 το Concorde κάνει την τελευταία του εμπορική πτήση.






2008 η «ματωμένη Παρασκευή» των χρηματιστηρίων. Οι δείκτες σε πολλά μεγάλα χρηματιστήρια του πλανήτη παρουσιάζουν σημαντικές απώλειες με μέσο όσο 10%.






VIDEO: Το ανατριχιαστικό γέλιο μιας ύαινας !!!

Θυμίζει εκείνο μιας πονηρής...


γιαγιάς