Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κυδωνάτες κοκκινιστές πατάτες στο φούρνο

Κυδωνάτες κοκκινιστές πατάτες στο φούρνο
Υλικά για 6 άτομα
•1 ½ κιλό μεγάλες πατάτες
•1 κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες
•1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
•1 κουτ σούπας ζάχαρη
•1 κουτ σούπας ξύδι
•Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τις πατάτες από τα φλούδια και τα μαύρα στίγματα και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου , τις αλατίζετε και τις πιπερώνετε καλά. σε μια λεκάνη χοντροκόβετε τις ντομάτες κρατώντας μέσα της όλα τα ζουμιά τους. Ρίχνετε τη ζάχαρη μέσα στις ντομάτες, το ξύδι, το ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά πολύ καλά. ρίχνετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά ανάμεσα από τα κομμάτια της πατάτας και αμέσως μετά περιχύνετε τις πατάτες με την ωμή σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο . αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Τις σερβίρετε ζεστές σε πιατέλα μαζί με κομματάκια ντομάτας και πιπεριάς.
Σημείωση. Εάν οι πατάτες σας είναι πολύ μεγάλες ίσως χρειαστούν ακόμα 20-30 λεπτά ακόμα ψήσιμο για να γίνουν τρυφερές.










Δεν υπάρχουν σχόλια: