Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

"Ναι! Μπορεί η ψυχή να ζει μετά τον θάνατο."

Ο Μόγλης στην παραγματική ζωή ? [Video

Στις φλόγες τυλίχθηκε θαλαμηγός

Οταν έξυπνοι άνθρωποι πιστεύουν σε ανοησίες: η μήπως οχι ;

Όταν τα ζώα περνούν στην επίθεση

New powerful Merapi volcano eruption in Indonesia

Motion.TV Sky diving in a car?

Σότης Βολάνης - Πω πω πω (NEW PROMO 2010)

Spagna : Baci Gay contro il papa. Gays against pope

Με... φιλιά υποδέχτηκαν τον Πάπα οι ομοφυλόφιλοι

Εντυπωσιακή η αποχή μέχρι στιγμής στην Αττική - Προσεγγίζει το 50%!

Newsbeast.gr - Σέρφινγκ μέσα στην πόλη

Κοιμηθείτε πάνω σε γιγάντιο μανιτάρι για 1400 δολάρια

Ανατριχιαστικό τροχαίο με θύματα δύο βρέφη

Πώς να αχρηστεύσεις μία κάμερα ασφαλείας

Πώς να αχρηστεύσεις μία κάμερα ασφαλείαςΔΕΙΤΕ: Και μάλιστα χωρίς νομικές επιπτώσεις

Προς τα Kόμματα

Αγαπητοί εκπρόσωποι του Λαού.


Δεν πάτε καθόλου καλά. Ούτε ένας σοβαρός δεν υπάρχει στα επιτελεία σας που να πει, απλά, ότι ήρθε η ώρα να χάσουμε; Ναι γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το... μνημόνιο και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί προτάσσουμε το συμφέρον των κομμάτων και τις...ημέτερες δυνάμεις...

Την Κυριακή και την άλλη Κυριακή θα ...

έχουμε χάσει ΟΛΟΙ.



Το βλέπω τρόπος που πάμε στις εκλογές δείχνει πως καταλαβαίνουμε την οργή του κόσμου, καταλαβαίνουμε τις στερήσεις, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα διαχειριστούμε.



Το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά,έχει αυτοδυναμία αλλά... σκέφτεται η απειλεί, με εκλογές! Είναι διαχείριση κρίσης αυτό; Είναι η δεν είναι αδυναμία εξήγησης προς τον Λαό; Δεν θα ήταν εντιμότερο και πρακτικότερο να πει ο Γιώργος, απευθυνόμαστε σ αυτούς που φώναζαν, άλλαξε τα όλα... Ε λοιπόν τα αλλάζω και στέλνω στην δικαιοσύνη ΟΛΟΥΣ όσοι ευθύνονται, Ημέτερους και... ξένους... Όσους μας έφεραν εδώ... Αντί για αυτό,αντί να προηγηθεί η κάθαρση, μας λέει να καταπιούμε την οργή μας για να σωθεί η Χώρα και βεβαίως το ΠΑΣΟΚ... Και πότε θα πληρώσουν οι φταίχτες;



Η Δεξιά, αφού εγκλημάτησε, άλλαξε... οδηγό, που καλύπτει τον προηγούμενο, που καθαρίζει η έτσι νομίζει, το κόμμα (βλέπεις αυτό προέχει). Και ως άσπιλη παρθενοραμμενη κόρη έτοιμη για εκλογές και νέα σχέση, αν... χρειασθεί... Επενδύει στην οργή μας που... θα τα καλύψει όλα... Και τι προτείνει; Να φύγει το ΠΑΣΟΚ η έστω να συγκυβερνήσουμε για να... ξεπλυθούν όλοι.



Η αριστερά,τραγωδία αυθεντική. Της φταίει το μνημόνιο. Μα δεν καταλαβαίνετε πως και να ξεπερασθεί το μνημόνιο η ΙΔΙΑ μιζέρια θα μείνει; Μέσα του ο γνήσιος αριστερός, γουστάρει το σφίξιμο του μνημονίου γιατί έτσι ενδέχεται να πληρώσει και κάποιος, που έφαγε τον αγλέουρα. Την αριστερά, όμως, δεν την απασχολούν τα... πρόσωπα. Τότε γιατί δεν αναρωτιέται, πως γίνεται να μην... σαρώνει;

Φτάνει να δεις ως πολιτικές φιγούρες την Αλέκα, τον Αλέκο, τον Αλέξη, την... πρόταση Μητρόπουλου, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ..



Α ξέχασα είναι και οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι οι τοπάρχες του Καλλικράτη. Ενός μεγάλου σχεδίου, αναδιάρθρωσης που... θα ,ναι θα, εξελιχθεί, θα διαμορφωθεί, θα εφαρμοσθεί. Αν πρώτα τα πάμε καλά και... ξεμπερδέψουμε, με την απόδοση δικαιοσύνης, αν ξαναγίνουμε κράτος, αν πιάσουμε τους φοροφυγάδες, αν η γενιά των... εξακοσίων ευρώ ... πειθαρχήσει, αν οι άνεργοι καθίσουν ήσυχα, αν οι...μετανάστες προσαρμοσθούν ήπια, αν όλα γίνουν με μια τάξη που δεν θα θίγει το βολεμένο πολιτικό μας προσωπικό...



Ελάτε. ΔΩΣΤΕ λοιπόν, μια απάντηση τώρα που η κάλπη γυρίζει...

Ο κυρίαρχος Λαός θα είσαι ως την Κυριακή. Άντε Ελληναρά μου να σε δω. Και ως την επόμενη Κυριακή θα σε...περιμένω. Μετά τη απομάκρυνση εκ του ΤΑΜΕΙΟΥ ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ο Στρος Καν μίλησε, ο Τρισέ μίλησε, η Ευρώπη μίλησε, οι υποψήφιοι μιλήσανε, ο Καραμανλής θα... μιλήσει, άντε να πει και η κάλπη καμιά... κουβέντα να περάσει η ώρα.

Μόνο που πες, πες, πες, πέρασε η Ζωή μας ελπίζοντας....

Έχω άδικο;...

Omorfes kataramenes Official Video CLIP-Sanny Baltzi ft. Vasilis Papako...

Το ολοκαίνουργιο τραγουδι απο τον Βασιλη Παπακωνσταντινου και την Σανυ Μπαλτζη

Exit Poll Εκλογές 2010: Θρίλερ στην Αττική

Τι δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα exit poll για τις εκλογές 2010; Το πρώτο κύμα αποτελεσμάτων exit poll από τις κυλιόμενες μετρήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων για την Περιφέρεια Αττικής.


Θρίλερ στην Αττική δείχνουν τα exit poll 2010 δύο εταιρειών μετρήσεων, αλλά τα αποτελέσματα τους δεν είναι ταυτόσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο exit poll της πρώτης εταιρείας για τις εκλογές 2010 οι μετρήσεις ανεβοκατεβάζουν στην 1η θέση τους Γιάννη Σγουρό και Γιάννη Δημαρά με τη διαφορά τους στη μισή ποσοστιαία μονάδα. Ο Γιάννης Δημαράς φαίνεται να χάνει μέρος της δυναμικής του μετά την αποκάλυψη της μυστικής συνάντησης του με τον Σαμαρά, αλλά παραμένει ισχυρός.

Διαφορετική εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος δίνει το exit poll της άλλης εταιρείας. Σύμφωνα με το δεύτερο exit poll, ο Δημαράς στις πρωινές ψήφους προηγείται με 30-32% και θρίλερ παίζεται για τη δεύτερη θέση μεταξύ Σγουρού-Κικίλια. Στο πρώτο κύμα των exit poll 2010 ο Δημαράς είναι άνετα μπροστά, ενώ ο Σγουρός βρίσκεται 0,5% πίσω από τον Κικίλια.

Εαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν Σγουρό, έστω και την τελευταία στιγμή, τότε πάμε σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, όπως έχουμε γράψει.

Exit Poll 2010: Ποια είναι η πανελλαδική διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ποια η πανελλαδική διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα exit poll για τις εκλογές 2010; Ποιος προηγείται στις κυλιόμενες μετρήσεις και ποια η διαφορά των δύο κομμάτων;


Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων διενεργούν κυλιόμενες μετρήσεις στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας, που όμως δεν θα μεταδοθούν από τα κανάλια λόγω κόστους. Τα πρώτα δείγματα των exit poll 2010 μέχρι το μεσημέρι έχουν αναλυθεί και δίνουν μια εικόνα για την πανελλαδική διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στα πρώτα exit poll 2010 η αποχή στην Αττική εκτιμάται στο 38-40% και προέρχεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη μείωση στα ποσοστά του Γιάννη Σγουρού σε μια περιφέρεια όπου ψηφίζει το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των exit poll 2010 φέρνουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στην επικράτεια με διαφορά 3-4% από τη δεύτερη ΝΔ.

Το αποτέλεσμα αυτό, εάν επαληθευτεί, είναι οριακό, καθώς ο πρωθυπουργός έθετε το ανεπίσημο όριο για πρόωρες εκλογές στο 5%. Η τελική εκτίμηση της διαφοράς και το ποσοστό του Σγουρού στην Αττική θα κρίνει αν θα πάμε σε εθνικές εκλογές το Δεκέμβριο ή όχι.

Ένας κόσμος χωρίς μέλισσες;

Αν χαθούν απειλούνται με εξαφάνιση πολλά είδη φυτών
Ένας κόσμος χωρίς μέλισσες;

Οι μέλισσες της Ευρώπης σιγά - σιγά χάνονται. Πόσες μέλισσες θα ζήσουν να δουν την άνοιξη; Μέχρι και το 70% των τροφίμων μας εξαρτώνται από τις μέλισσες και τη γύρη που μεταφέρουν και αν αυτές εξακολουθήσουν να εξαφανίζονται μαζί ίσως εξαφανισθούν και τα περισσότερα φυτά…



Στην επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου η ψηφοφορία για την πρώτη πρόταση που κατατίθεται συγκεκριμένα για τη μελισσοκομία, με προτάσεις για την αντιμετώπιση της προοδευτικής εξαφάνισης των μελισσών.



Το ψήφισμα ζητά την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μεταξύ άλλων με την προώθηση γεωργικών πρακτικών και μεθόδων φιλικών προς τις μέλισσες. Ζητά επίσης περισσότερα κονδύλια για τη μελισσοκομία, την ένταξη των ασθενειών των μελισσών στην κτηνιατρική στρατηγική της Ένωσης, τη βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών στοιχείων για τις μέλισσες και, τέλος, τη σαφέστερη σήμανση του ευρωπαϊκού μελιού, τόσο σε ότι αφορά την προέλευση όσο και την… περιεκτικότητά του σε μέλι που δεν πρέπει να πέφτει κάτω από το 50%.



Ο σλοβένος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Alojz Peterle, πρώην πρόεδρος ο ίδιος της Ένωσης Μελισσοκόμων Σλοβενίας το αποτελεσματικότερο μέσο αντιμετώπισης της εξαφάνισης των μελισσών είναι η βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος: «Οι μέλισσες χάνουν την ανοσία τους λόγω της ρύπανσης. Η βελτίωση των κτηνιατρικών φαρμάκων δεν αρκεί, εκείνο που είναι απαραίτητο είναι η μείωση της χρήσης των παρασιτοκτόνων από τους γεωργούς που πρέπει να γίνουν σύμμαχοι των μελισσοκόμων».



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει εθνικά προγράμματα δράσης και για τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ με στόχο την προστασία την προστασία και προώθηση των προϊόντων της μελισσοκομίας. Μεταξύ άλλων προβλέπονται ετήσια κονδύλια ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2008-2010 και 32 εκατομμυρίων για το 2011-2013 και με το ψήφισμά του το ΕΚ ζητά επέκταση της στήριξης και για την περίοδο μετά το 2013.



Σημείωσε σχετικά ο ιταλός πρόεδρος της επιτροπής Γεωργίας και εισηγητής της έκθεσης, Paolo de Castro (Σοσιαλιστές), ότι τα εθνικά προγράμματα έχουν αποδειχθεί παραγωγικά και αποτελεσματικά αλλά "η εντεινόμενη εξαφάνιση των μελισσών απαιτεί επείγουσες παρεμβάσεις και μέτρα με ενίσχυση της πολιτικής για τον τομέα μετά την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2013.



Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα πρέπει κυρίως να δοθεί για την ενίσχυση των μελισσοκόμων και τη χρηματοδότηση εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των ασθενειών που πλήττουν τις μέλισσες.



Το ζήτημα είναι πράγματι επείγον: μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ορισμένες περιοχές της Ευρώπης καταγράφουν θνησιμότητα που υπερβαίνει το 80% αντί για το φυσιολογικό 5%, με προφανείς συνέπειες και για την παραγωγή μελιού. Βασικές αιτίες του φαινομένου οι ειδικοί εικάζουν ότι είναι η μειωμένη ανοσία τους λόγω συγκεκριμένων παθογόνων όπως η Varroa Mite, η χρήση εντομοκτόνων στη γεωργία, οι κλιματικές αλλαγές, η εξαφάνιση της τροφής τους λόγω των αλλαγών στις χρήσεις γης και, ενδεχομένως, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι πυλώνες υψηλής τάσης και οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.



Πηγή: europarl.europa.eu

Τι είναι το σπυράκι; Γιατί δημιουργείται; Πως το αποφεύγουμε

Γιατί βγάζουμε σπυράκια και σπυριά με πύον; Τι συμβαίνει στο δέρμα μας με τους πόρους, το σμήγμα και διάφορα άλλα και αντιδράει ο οργανισμός μας έτσι; Δείτε!






Το σπυράκι είναι ένα μικρό εξόγκωμα του δέρματός μας, που προκλήθηκε από το "βούλωμα" ενός πόρου ή κάποιους άλλους παραπλήσιους παράγοντες (όπως μόλυνση, τραυματισμός, κλπ, ενός πόρου). Τα πολλαπλά σπυράκια που βγαίνουν συστηματικά, ονομάζονται ακμή. Με την ακμή, θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο.

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα σπυράκια ως κάτι μη φυσικό και άσχημο και προσπαθούνε να τα αποφύγουνε ή να τα κάνουνε "αόρατα", όσο γίνεται. Αυτό θα το συζητήσουμε πιο κάτω.







πόροι







Πως και γιατί δημιουργείται το σπυράκι;





Ένα σπυρί δημιουργείται όταν κάποια νεκρά κύτταρα του δερματός μας, προσπαθούνε να αποβληθούν έξω από το δέρμα μας, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Και αυτό, λόγω το βούλωμα των πόρων του δέρματός μας.



Συνήθως, το βούλωμα αυτό οφείλεται στους σμηγματόδεις αδένες. Για να διατηρήσει ο οργανισμός μας το δέρμα μας υγιές, παράγει σμήγμα. Έτσι, απο ένα σημείο και μετά, το σμήγμα αυτό λειτουργεί αρνητικά για το δέρμα μας και βουλώνει τους πόρους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξάγει ο οργανισμός τα νεκρά κύτταρα, να δημιουργεί ένα σπυράκι, ώστε να εξαχθούν με "τεχνητό" τρόπο από το δέρμα μας!



Η βρωμιά από εξωτερικούς παράγοντες (καυσαέρια, ατμοσφαιρικά μικρόβια που κολλάνε στο δέρμα μας, κλπ), μπορούν επίσης να προκαλέσουν βούλωμα ενός πόρου και να δημιουργηθεί σπυράκι για αποβολή νεκρών κυττάρων.


δέρμα


Τι είναι τα σπυράκια με το πύον;





Τα σπυράκια με πύον, ακολουθούν την ίδια λογική με αυτή που προαναφέραμε. Η διαφορά όμως εδώ είναι ότι δεν προσπαθεί ο οργανισμός να αποβάλλει μόνο νεκρά κύτταρα του δέρματός μας.



Το πύον είναι ένα άσπρο υγρό, που είναι αποτέλεσμα μιας "μάχης" που έδωσε ο οργανισμός για να καταπολεμήσει κάποια μικρόβια που εισέβαλαν στον οργανισμό μας. Για να το πούμε απλά, το πύον είναι "σκοτωμένα" μικρόβια και σκοτωμένα κατάλυπα από τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού μας, που δημιουργήθηκαν κατά τη "μάχη" και που πρέπει να τα αποβάλλει!













Έτσι αυτά τα κατάλυπα, αποβάλλονται με αυτόν τον τρόπο, το σπυράκι με πύον.



Πολλοί άνθρωποι, έχουν την τάση να σπάνε τα σπυριά. Αυτό είναι εν μέρη λάθος! Για να το πούμε απλά, με το που σπάσουμε ένα σπυράκι, προκαλείται πληγή και είναι πολύ εύκολο να μολυνθει, άρα να ξαναδημιουργηθεί σπυράκι.



Επίσης, όπως το σπάμε, συσσωρεύουμε τα νεκρά κύτταρα πιο βαθιά στο δέρμα μας(μια μικρή ποσότητα που είναι υπεραρκετή, ενώ τη μεγαλύτερη τη βγάζουμε), με αποτέλεσμα να προκληθούν καινούριες μολύνσεις σε υγιείς ιστούς και πολλές φορές σε ανεπανόρθωτη ζημιά(με πρόκληση ελαφρών ουλών).



Τα σπυράκια όμως με το πύον και αυτά με τη μαύρη κηλίδα, μπορούμε να τα σπάμε(βέβαια δεν είναι απαραίτητο τουλάχιστον για αυτά με το πύον), ενώ όλα τα υπόλοιπα, προσοχή: όχι! Βέβαια, θα πρέπει να προσέχουμε, με ότι τα σπάσουμε, να είναι πεντακάθαρα και στειρομένα.





Τι να προσέχετε


σπυρί με πύον


Γενικά, ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει κάτι από την αρχή ως το τέλος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι και εδώ. Το καλύτερο θα ήταν να τα αφήσετε όλα να κάνουνε τον κύκλο τους, χωρίς να επέμβετε. Ο οργανισμός μας θα τα τακτοποιήσει όλα.



1) Αποφύγετε να τα πειράζετε και να τα ακουμπάτε.

2) Αποφύγετε το makeup σε αυτή την περιοχή, γιατί μεγαλώνετε το πρόβλημα κι άλλο, αντί για να το βοηθάτε!

3) Αν κάποιο σπυράκι επιμένει και δεν φύγει μετά από κάποιον καιρό, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.



Για να αποφύγετε όσο το δυνατόν γίνεται, να βγάζετε τα σπυράκια, φροντίστε να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό. Να το καθαρίζετε ώστε οι πόροι να μην βουλώνουν.

Επίσης, φροντίστε τη διατροφή σας! Συνήθως η αποφυγή λίπους, σοκολατών, κλπ βοηθάνε στο να μη βγάζετε σπυράκια.



Αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Άνθρωπος με άνθρωπος διαφέρουν: άλλοι μπορεί να μην έχουν πρόβλημα σε συγκεκριμένη διατροφή και άλλοι να έχουν. Οπότε δείτε ποιά είναι για εσάς η επιβλαβής διατροφή και αποφύγετέ την.

Τέλος, αποφεύγοντας το στρες, θα σας βοηθήσει στο να μη βγάζετε σπυριά, φυσικά σε συνδιασμό με τα παραπάνω.





Σημείωση: Μη συγχέετε την ακμή με ένα απλό σπυράκι! Η ακμή είναι αιτία εντελώς διαφορετικών παραγόντων, όπως προδιάθεσης του οργανισμού, τρόπος αντιμετώπισης τοξινών, και άλλοι παράγοντες που διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο! Είναι πολύ απλά, κάτι διαφορετικό, αν και υλοποιείται με σπυράκια.

Μαρτυρία σοκ: ''Ο πατέρας μου, μου έστειλε δέμα - βόμβα''!

Ένας 34χρονος σήμερα άντρας περιγράφει κάτι συγκλονιστικό. Η άγνωστη υπόθεση την οποία γράφει σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής» ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου 2003 στη Νέα Σμύρνη. Υποστηρίζει πως ο ίδιος του ο πατέρας του έστειλε ως δώρο γενεθλίων, ένα δέμα - βόμβα. ''Με τραυμάτισε σοβαρά δέμα-βόμβα το οποίο πιστεύω ότι μου έστειλε ο πατέρας μου! Εκείνο το πρωί με φώναξε η μητέρα μου και μου είπε ότι ένας κούριερ έφερε ένα κουτί για εμένα. Ηταν 10.20 το πρωί. Ετσι νυσταγμένος που ήμουν πήρα το κοπίδι και προσπάθησα να ανοίξω τη συσκευασία. Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά κάτι δεν μου άρεσε με αυτό το κουτί. Ποτέ δεν είχα δεχθεί ταχυδρομικά δώρο και δεν καταλάβαινα τι θα μπορούσε να είχε μέσα. Το μυαλό μου πήγε στο ότι μπορεί να ήταν βόμβα, αλλά γρήγορα βέβαια σκέφτηκα ότι αυτός ο φόβος μου ήταν λίγο τρελός και ότι ήμουν υπερβολικός. Αφαίρεσα ένα πλαστικό κάλυμμα που ήταν κολλημένο με ταινία. Στο εσωτερικό υπήρχε ένας κίτρινος φάκελος από αυτούς με τους οποίους ταχυδρομούνται διάφορα μεγάλα αντικείμενα. Και αυτός ήταν κολλημένος με ταινία'', περιγράφει ο 34χρονος.




Και συνεχίζει: ''Αφού τα έβγαλα όλα αυτά, είδα ένα κουτί σε σχήμα παραλληλογράμμου,μεγέθους περίπου 20Χ7Χ7, το οποίο ήταν τυλιγμένο με χαρτί περιτυλίγματος. Το έβγαλα κι αυτό και αντίκρισα ένα ξύλινο κουτί βαμμένο σε χρυσαφί χρώμα. Αναδυόταν έντονη μυρωδιά βενζίνης ή βενζινόκολλας. Στη μία μεριά το κουτί είχε μεντεσέ και στην άλλη ένα μικρό μάνταλο. Ανοιξα το μάνταλο και προσπάθησα να ανοίξω το κουτί. Το καπάκι όμως δεν άνοιγε και υπέθεσα ότι ήταν κολλημένο. Το παράτησα κάτω στο πάτωμα δίπλα στην μπαλκονόπορτα και πήγα και πάλι για ύπνο. Λίγες ώρες αργότερα σηκώθηκα και πήγα αμέσως προς το κουτί. Γονάτισα με πρόθεση να το ανοίξω. Εβαλα δύναμη και έκπληκτος είδα αυτή τη φορά ότι το καπάκι σηκώθηκε πολύ εύκολα. Προτού προλάβω να το ανασηκώσω ολόκληρο άκουσα έναν αρκετά δυνατό κρότο και είδα μια μικρή λάμψη από το εσωτερικό του κουτιού. Τρόμαξα και έκανα μια ασυναίσθητη κίνηση να προφυλαχθώ. Ακολούθησε μια εκκωφαντική έκρηξη η οποία με έριξε κάτω. Σύρθηκα προς την πόρτα,πέρασα απέναντι στο μπάνιο και φώναξα τη μητέρα μου. Το δωμάτιό μου είχε καταστραφεί''.



Στον φάκελο της μυστηριώδους ιστορίας υπάρχουν αναφορές για εμπλοκή μελών της «συμμορίας Βλαστού», για μια μεγάλη απάτη με αμοιβαία κεφάλαια στην επαρχία αλλά και για κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ωστόσο ως και σήμερα ο κατασκευαστής και ο αποστολέας αυτού του δέματος-βόμβας παραμένουν ασύλληπτοι.





Υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών χτύπησε εκείνο το πρωί το κουδούνι ενός διαμερίσματος πρώτου ορόφου στην οδό Αρκαδιουπόλεως όπου διέμενε μια κυρία, ιδιοκτήτρια φωτογραφείου, με τον 27χρονο τότε γιο της, ο οποίος ασχολείται με την πληροφορική αλλά και τον κινηματογράφο. Ο υπάλληλος παρέδωσε ένα δέμα που υποτίθεται ότι ήταν δώρο για τη γιορτή του. Ως αποστολέας εμφανιζόταν ένας μακρινός συγγενής του και η διεύθυνσή του αναφερόταν ότι ήταν στην οδό Νοταρά στην Αγιά Αχαΐας. Υστερα από μια αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια, ο νεαρός άνοιξε το κουτί και ακολούθησε μια εκκωφαντική έκρηξη. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για περίπου δύο μήνες σοβαρά τραυματισμένος.

Από την εξέταση των υπολειμμάτων του δώρου προέκυψε ότι εντός της συσκευασίας βρισκόταν χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής χωρίς περόνη. Το δέμα ήταν έτσι κατασκευασμένο ώστε με το άνοιγμά του να εκραγεί η χειροβομβίδα. Τέτοιος μηχανισμός δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα, ενώ είναι ελάχιστες οι φορές που έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και παγκοσμίως ως μηχανισμός παγίδευσης δεμάτων. Με την υπόθεση ασχολήθηκε αρχικώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ακολούθως το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Το κύριο ερώτημα που απασχόλησε τους αξιωματικούς ήταν το ποιος και γιατί επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να σκοτώσει τον νεαρό, ο οποίος ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και δεν είχε καμία προσωπική ή επαγγελματική εκκρεμότητα.

Από την πρώτη φάση της έρευνας διαπιστώθηκε ότι το δέμα ταχυδρομήθηκε από μια εταιρεία ταχυμεταφοράς στην οδό Οθωνος- Αμαλίας στην Πάτρα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν αμέσως κατάθεση από τους υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα έλαβαν για εξέταση ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που φαίνεται να τους είχε δώσει ο κομιστής του δέματος. Ωστόσο από τις καταθέσεις και την εξέταση των αποτυπωμάτων στο χαρτονόμισμα δεν προέκυψε κανένα σημαντικό στοιχείο για την ταυτότητα του αποστολέα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στη συνέχεια έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον πατέρα του ιδιωτικού υπαλλήλου, 55 χρόνων τότε, ο οποίος είναι συνταξιούχος αξιωματικός της Αεροπορίας και διέμενε μόνιμα στην Πάτρα. Κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με το αν είχε εκκρεμότητες που μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια εκδικητική ενέργεια με στόχο τον γιο του.

Ο 55χρονος ανέφερε ότι είχε οικονομικές εκκρεμότητες με έναν επιχειρηματία της Πάτρας ο οποίος κατηγορήθηκε ως πρωταγωνιστής σκανδάλου με παραπλανητικές επενδύσεις που υπόσχονταν «μεγάλες αποδόσεις» μέσω Χρηματιστηρίου και όχι μόνο.

Ο συνταξιούχος αξιωματικός κατέθεσε ότι έχασε περίπου 260.000 ευρώ και πως είχε στραφεί δικαστικώς εναντίον του επιχειρηματία. Επιπλέον ανέφερε ότι του είχε προταθεί να αγοράσει μια εταιρεία που συσχετίστηκε με το σκάνδαλο και η οποία προοριζόταν για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Ο πατέρας του νεαρού κατέθεσε ακόμη τότε ότι είχε προσωπικές και συγγενικές σχέσεις με ένα άτομο που κατηγορήθηκε αργότερα, το καλοκαίρι του 2009, ως μέλος της «συμμορίας Βλαστού» και ενεπλάκη στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου. Τέλος, μίλησε για κάποιες διενέξεις που είχε με άτομα του περιβάλλοντός του, αναφέροντας μάλιστα και την εμπλοκή ενός αστυνομικού. Ωστόσο στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε στις 13 Μαΐου 2004 δεν αποσαφηνιζόταν ποιος είναι ο κατασκευαστής της βόμβας. Η υπόθεση ανατέθηκε στο 17ο Ανακριτικό Γραφείο, όπου έλαβε απρόσμενη εξέλιξη.

Σε κατάθεση που έδωσε στις δικαστικές αρχές στις 2 Απριλίου 2005 ο νεαρός ιδιωτικός υπάλληλος, θύμα της βομβιστικής επίθεσης, ανέφερε ότι «είμαι βέβαιος από την αρχή αυτής της ιστορίας ότι κατασκευαστής της βόμβας ήταν ο ίδιος μου ο πατέρας προκειμένου να μην έχω εμπλοκή στη διευθέτηση μιας μεγάλης κληρονομιάς.Για λόγους διακριτικότητας δεν είχα αναφερθεί στις προηγούμενες καταθέσεις σε αυτή την ενέργειά του.Επιθυμώ την ποινική του δίωξη». Υστερα από λίγες ημέρες ασκήθηκε όντως ποινική δίωξη κατά του συνταξιούχου αξιωματικού για την κατασκευή της βόμβας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κτλ. με στόχο τον ίδιο του τον γιο! Εκείνος αντέτεινε ότι πρόκειται για αστήρικτες κατηγορίες, προερχόμενες από τον γιο του και τη σύζυγό του λόγω ενδοοικογενειακών διαφορών. Λίγες εβδομάδες αργότερα εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον 55χρονο και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.





Πηγή: Tlife

Ο διαβητικός που «πολέμησε» στην Τροία

Οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει από τη ζωή αλλά ο Αντώνης Μαρόπης έδειξε ότι εκτός από ηθοποιός είναι μαχητής!
Ο διαβητικός που «πολέμησε» στην Τροία

Στην ηλικία των 18 ετών πέφτει σε κώμα, με τους γιατρούς να δηλώνουν στους γονείς του ότι πάσχει από διαβήτη και πως είναι πολύ πιθανόν να μην προλάβει να ζήσει για να γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του.



Κι όμως…



Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Adoni Maropis -επί το ελληνικότερον Αντώνης Μαρόπης- όχι μόνο ζει, αλλά και… βασιλεύει ανάμεσα στους σταρ του Χολιγουντ με τη συμμετοχή του σε παραγωγές όπως η περίφημη «Τροία» δίπλα στον Μπραντ Πιτ, αλλά και το τηλεοπτικό «24».

16 σημάδια που υποδηλώνουν πως το σπίτι σας είναι στοιχειωμένο!!

Ακούτε βαριά βήματα στον διάδρομο του επάνω ορόφου, ενώ ξέρετε πως δεν είναι κανείς πάνω... Μία πόρτα κλείνει χωρίς εμφανή αιτία... Συχνά χρησιμοποιούμενα αντικείμενα εξαφανίζονται και...


επανεμφανίζονται χωρίς λόγο... Το φως της κουζίνας ανάβει από μόνο του. Μυρίζετε ένα περίεργο άρωμα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας...



Τα παραπάνω μπορεί να είναι ενδείξεις, πως το σπίτι σας είναι στοιχειωμένο. Τα αληθινά στοιχειώματα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και συχνά είναι δύσκολο να διακρίνετε εάν τα περίεργα φαινόμενα που... συμβαίνουν στο σπίτι σας οφείλονται σε στοίχειωμα.



Για την ακρίβεια, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι είναι «στοίχειωμα», τι το προκαλεί και γιατί αρχικά συμβαίνει. Υπάρχουν πολλές θεωρίες, αλλά είναι πάνω απ' όλα θεωρίες. Το ζητούμενο είναι: Εάν πιστεύετε πως το σπίτι σας είναι στ' αλήθεια στοιχειωμένο, ποια είναι η καλύτερη στάση που θα μπορούσατε να κρατήσετε;



Τα σημάδια του στοιχειώματος



Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε όσο περισσότερο μπορείτε, εάν πράγματι βρίσκετε αντιμέτωποι με μία γνήσια περίπτωση στοιχειώματος. Δεν μοιάζουν όλες οι περιπτώσεις στοιχειώματος μεταξύ τους και συχνά παρουσιάζουν μια ποικιλία φαινομένων.



Κάποιες αφορούν ένα μόνο είδος περίεργου φαινομένου - όπως το να κλείνει απότομα η πόρτα χωρίς λόγο και πολύ συχνά - ενώ άλλες παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα φαινομένων, που κυμαίνονται από αλλόκοτους ήχους μέχρι και ξεκάθαρες εμφανίσεις ανθρώπινων προσώπων ή οντοτήτων εν γένει.



Ας δούμε μια μερική λίστα φαινομένων, που μπορεί να καθιστούν πιθανή την περίπτωση στοιχειώματος:



1. Ανεξήγητοι θόρυβοι - βήματα, χτυπήματα, κρότος, σαματάς, ήχοι ξυσίματος, ήχος από κάτι που πέφτει. Κάποιες φορές οι ήχοι είναι αδιόρατοι και κάποιες άλλες μπορεί να είναι αρκετά δυνατοί.

2. Πόρτες, ντουλάπες και ντουλάπια που ανοίγουν και κλείνουν - τις περισσότερες φορές, τα φαινόμενα αυτά δεν τα βλέπει κανείς απευθείας. Το υποκείμενο είτε ακούει τους συγκεκριμένους θορύβους από τις πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν (οι κάτοικοι ενός σπιτιού μπορούν να ξεχωρίσουν εύκολα τους ήχους που κάνουν διάφορα πράγματα στο σπίτι τους) ή πηγαίνοντας προς ένα δωμάτιο θα διαπιστώσει πως η πόρτα είναι ανοιχτή ή κλειστή, ενώ την είχε αφήσει σε άλλη κατάσταση. Κάποιες φορές έπιπλα, όπως οι καρέκλες της κουζίνας, φαίνεται σα να έχουν μετακινηθεί. Πολύ σπάνια είναι η περίπτωση που το υποκείμενο θα βρεθεί ως αυτόπτης μάρτυρας την ώρα που η μετακίνηση συμβαίνει.

3. Φώτα που ανάβουν και σβήνουν - επίσης τα φαινόμενα αυτά σπανίως γίνονται αντιληπτά τη στιγμή που συμβαίνουν, αλλά συνήθως βρίσκει κανείς το φως αναμμένο ή σβηστό, ενώ είναι σίγουρος πως το είχε αφήσει στην αντίθετη κατάσταση. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί με τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

4. Αντικείμενα που εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται - αναφέρεται στην πολύ συχνή σε πολλούς ανθρώπους εμπειρία, να μη μπορούν να βρουν ένα συνήθους χρήσεως αντικείμενο, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο είναι σίγουροι πως άφησαν σε ένα σημείο, όπου συνήθως το τοποθετούν. Αλλά έχει εξαφανιστεί και όσο κι αν ψάχνει κανείς δεν το βρίσκει. Κάποια στιγμή αργότερα, το αντικείμενο βρίσκεται και πάλι ακριβώς στη θέση που είχε τοποθετηθεί αρχικά. Είναι σα να είχε δανειστεί κάποιος ή κάτι για λίγη ώρα το αντικείμενο και το επέστρεψε αμέσως μετά. Κάποιες φορές αντικείμενα δεν επιστρέφονται για μέρες ή και βδομάδες ακόμα, αλλά όταν κανείς τα ξαναβρίσκει, είναι σε μία πολύ προφανή θέση, τέτοια που χωρίς αμφιβολία δε θα μπορούσε κανείς να μην τα είχε προσέξει.

5. Ανεξήγητες σκιές - η θέαση φευγαλέων μορφών και σκιών, συνήθως με την άκρη του ματιού. Πολλές φορές οι σκιές αυτές έχουν ασαφή ανθρώπινη μορφή, ενώ άλλες φορές είναι πολύ λιγότερο ευδιάκριτης μορφής ή είναι μικρότερες.

6. Περίεργη συμπεριφορά ζώων - ο σκύλος, η γάτα ή κάποιο άλλο κατοικίδιο συμπεριφέρεται περίεργα. Οι σκύλοι μπορεί να γαβγίζουν σε κάτι αόρατο, να φοβούνται χωρίς εμφανή λόγο, ή να αρνούνται να μπουν σε έναν χώρο, όπου συνήθως μπαίνουν. Οι γάτες μπορεί να φαίνεται πως «παρακολουθούν» κάτι που διασχίζει το δωμάτιο. Τα ζώα έχουν μεγαλύτερη αισθητική οξύτητα από τους ανθρώπους και πολλοί ερευνητές εικάζουν πως έχουν και πιο σαφείς παραψυχικές δεξιότητες.

7. Αίσθημα πως κάποιος σας παρακολουθεί - δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο και μπορεί να αποδοθεί σε πολλές αιτίες, αλλά μπορεί να έχει παραφυσική πηγή, εάν το συγκεκριμένο αίσθημα επιμένει να συμβαίνει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού, κάποια συγκεκριμένη ώρα.



Οι παραπάνω είναι κάποιες από τις πιο συχνές εμπειρίες που έχουν αυτοί, οι οποίοι πιστεύουν πως το σπίτι τους είναι στοιχειωμένο. Ωστόσο, ακόμα πιο περίεργα πράγματα μπορεί να συμβούν...



Σημαντικότερες ενδείξεις



Τα παρακάτω φαινόμενα είναι πιο σπάνια, αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιο ισχυρές ενδείξεις στοιχειώματος:



1. Ήπια ψυχοκινητικά φαινόμενα - να ακουστεί ο ήχος μιας πόρτας που ανοίγει και κλείνει είναι μια περίπτωση. Αλλά το να γίνεται ορατό το φαινόμενο την ώρα που συμβαίνει, είναι διαφορετικό. Παρομοίως, το να δει κανείς το φως να ανάβει και να σβήνει από μόνο του, αποτελεί ισχυρότερη απόδειξη στο ότι κάτι ανεξήγητο συμβαίνει. Έχετε δει την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο να ανοίγουν από μόνα τους; Ή ίσως είσαστε παρόντες όταν ένα παιχνίδι με μπαταρίες αρχίζει να λειτουργεί από μόνο του. Πόρτες και παράθυρα κλειδώνουν ή ξεκλειδώνουν. Κάποιοι άνθρωποι αναφέρουν πως όταν βρίσκονται στο κρεβάτι τους, μπορούν να νιώσουν ή και να ακούσουν κάτι, που κάθεται στο κρεβάτι.

2. Αίσθηση αγγίγματος - είναι διαφορετική από την αίσθηση που μπορεί να έχει κάποιος όταν νιώθει ότι κάποιος τον παρακολουθεί. Κάποιοι άνθρωποι νιώθουν πως κάτι περνάει ξυστά από δίπλα τους, κάτι αγγίζει τα μαλλιά τους, ή ένα «χέρι» ακουμπά στον ώμο τους. Κάποιοι άλλοι μπορεί να αισθανθούν ελαφριά χτυπήματα, σκουντήματα ή σπρωξίματα.

3. Κλάματα και ψίθυροι - σε μερικές περιπτώσεις είναι δυνατό να ακούγονται πνιχτές φωνές, ψίθυροι και κλάματα. Άλλες φορές μπορεί να ακούγεται μουσική από κάποια άγνωστη πηγή. Επίσης κάποιοι άνθρωποι έχουν ακούσει κάποιος να λέει το όνομά τους. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί μία "ιδιωτική εμπειρία", αλλά κερδίζει σε αξιοπιστία εάν πέσει στην αντίληψη περισσοτέρων του ενός ατόμου.

4. Ψυχρές ή θερμές περιοχές - οι ψυχρές περιοχές αποτελούν κλασσικά συμπτώματα στοιχειώματος, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ανεξήγητη μεταβολή της θερμοκρασίας σε έναν χώρο, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει στοιχείο.

5. Ανεξήγητες οσμές - μία ευδιάκριτη μυρωδιά από άρωμα ή κολόνια που δεν υπάρχει στο σπίτι. Αυτό το φαινόμενο συνήθως έρχεται και φεύγει χωρίς κάποιον εμφανή λόγο και μπορεί να συνοδεύει άλλα φαινόμενα όπως σκιές, φωνές ή ψυχοκινητικά φαινόμενα. Επίσης, μπορεί να συμβεί να υπάρξουν και άσχημες μυρωδιές.



Κάποιες σπάνιες φορές, υπάρχουν ακόμα πιο ακραία φαινόμενα, μερικά από τα οποία φέρουν την ονομασία "poltergeist", και μπορεί να αποτελέσουν πολύ ισχυρή ένδειξη πως υπάρχει στοίχειωμα:



1. Κίνηση ή αιώρηση αντικειμένων (σοβαρά ψυχοκινητικά φαινόμενα) - πιάτα να σέρνονται επάνω στο τραπέζι, κάδρα να πέφτουν από τον τοίχο, πόρτες να κλείνουν απότομα με κρότο, ή ακόμα και έπιπλα να σέρνονται στο πάτωμα.

2. Φυσική επίθεση - εκδορές, χτυπήματα ή και δυνατά σπρωξίματα. Αυτό το είδος προσωπικών επιθέσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο και προφανώς πολύ ενοχλητικό.

3. Άλλες φυσικές αποδείξεις - ανεξήγητες γραφές σε χαρτί ή στους τοίχους, σημάδια γραψίματος στα χέρια ή στα πόδια.

4. Εμφανίσεις - φυσική εκδήλωση ενός πνεύματος ή κάποιας οντότητας. Επίσης πολύ σπάνια φαινόμενα, που μπορούν να πάρουν πολλές μορφές: ανθρωπόμορφη ομίχλη ή ομίχλη που παίρνει κάποια απροσδιόριστη μορφή, διαφανείς ανθρώπινες σιλουέτες που εξαφανίζονται γρήγορα, και ακόμα πιο σπάνια ανθρώπινες μορφές που μοιάζουν αληθινές και συμπαγείς όπως κάθε ζωντανός άνθρωπος, αλλά που εξαφανίζονται πηγαίνοντας σε κάποιο άλλο δωμάτιο, ή την ώρα που κάποιος κοιτάζει μια τέτοια μορφή.

Εδρασαν πάλι οι πέντε λεσβίες στο Νοσοκομείο του Ρίου!

Δεν λένε να σταματήσουν οι λεσβίες στο Νοσοκομείο του Ρίου! Αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο «Κόσμος» είχε αποκαλύψει το...


θέμα, φαίνεται πως η δράση τους συνεχίζεται κανονικότατα! Αν και εκείνη την εποχή είχαν «οργιάσει» (στην κυριολεξία) με ομαδικά όργια σε δωμάτιο εφημερίας (η μία είναι γιατρός) στη συνέχεια και μετά τις αποκαλύψεις τα πνεύματα ηρέμησαν! Τα πάθη... κατευνάστηκαν, ή τουλάχιστον οι πέντε λεσβίες δεν έδιναν δικαιώματα μέσα στο χώρο εργασίας τους. Πλέον, όμως, το θέμα άρχισε και πάλι να παίρνει διαστάσεις. Οι πέντε κυρίες (από διάφορους χώρους εργασίας) συνεχίζουν το «καμάκι» αλλά και τις ερωτικές συνευρέσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα! Όπου μπορούν και όταν βρουν την ευκαιρία, κάνουν ό,τι το δυνατόν για να «σβήσουν» το πάθος τους. Προ ημερών (όπως μας κατήγγειλαν) δύο εξ αυτών... χαριεντίζονταν σε «κρυφό χώρο» κλινικής! Μόνο που στάθηκαν άτυχες γιατί έγιναν αντιληπτές από συνάδελφό τους, η οποία έκανε... πως δεν έβλεπε!

Οι πέντε λεσβίες του νοσοκομείου αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης στο νοσοκομείο! Όχι μόνο μεταξύ των γιατρών αλλά... και των υπολοίπων εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ιδιαίτερα όμως η γιατρός (καθ' ότι θεωρείται ως η πιο προκλητική) βρίσκεται συνεχώς... στο στόμα των συναδέλφων της! Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν!



ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ

Το μεγάλο θέμα των νοσοκομείων πάντως (προφανώς και του Ρίου) είναι τα δωμάτια εφημερίας! Γιατρίνες και γιατροί (σε αρκετές περιπτώσεις) δεν κοιμούνται μόνοι τους και, βέβαια... παρακαλούν να μην τους ειδοποιήσουν τη νύχτα. Μία βόλτα στα δωμάτια... αρκεί για να διαπιστώσει ο καθένας το τι συμβαίνει. Και, βέβαια, δεν είναι μόνο τα «ζευγαράκια» που βρίσκονται στο στόχαστρο, αλλά και οι ομοφυλόφιλες.

Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΘα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως «μήλον της έριδος» είχε γίνει προ μηνών και καθαρίστρια, η οποία είχε «συλληφθεί» σε αποθήκη σε... άγριο σεξ με εργαζόμενο. Όμως η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκε σε ιδιωτικό συνεργείο και πλέον δεν εργάζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το αλάτι στη διατροφή μας

Το αλάτι, από την αρχαιότητα ακόμη, «νοστιμίζει» τη ζωή των ανθρώπων ως συστατικό του φαγητού, των θρησκευτικών τελετών και των παραδόσεων μέσα από μύθους και παραμύθια.

Το αλάτι στη διατροφή μας

Μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία;

Η εξάπλωση του στις δυτικές κοινωνίες, μέσω της προσθήκης του σχεδόν σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα είτε ως αλάτι είτε ως νάτριο, γίνεται όλο και πιο «επικίνδυνη» αφού μαζί με αυτό αυξάνεται και ο κίνδυνος αυξημένης αρτηριακής πίεσης, δηλαδή υπέρτασης. Η υπέρταση, είναι μια ασθένεια που συνδέεται στενά με χρόνια προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά, όπου τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται σε όλο και πιο νεαρές ηλικίες.



Για το λόγο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) αλλά και ο ΕΦΕΤ συστήνουν τον περιορισμό αλατιού, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, σε 5-6 γραμμάρια την ημέρα, δηλαδή 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως.



Πρέπει να κόψω το αλάτι ακόμη κι αν δεν είμαι άρρωστος;

Σίγουρα όχι! Το αλάτι που προσθέτουμε στο μαγείρεμα καλύπτει μόλις το 10-15% της ημερήσιας ποσότητας αλατιού, ενώ το υπόλοιπο είναι «κρυμμένο» σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Αρκεί, λοιπόν, να καταναλώνουμε, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, σε ισορροπία, χρησιμοποιώντας τα με μέτρο και προσθέτοντάς τα με έξυπνο τρόπο στα φαγητά μας.



Ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε αλάτι;

Καπνιστά και παστά προϊόντα. Το αλάτι και το νάτριο χρησιμοποιείται κυρίως ως συντηρητικό αυτών των τροφίμων. Μια γυναικεία παλάμη παστού ψαριού ή αλλαντικών περιέχει 2-6 γραμμάρια αλατιού! Προτιμήστε τα σε πολύ μικρές ποσότητες, μερικές φορές το μήνα. Όταν μαγειρεύεται τέτοια τρόφιμα, αποφύγετε να προσθέτετε αλάτι στο φαγητό, αντί αυτού προσθέστε μυρωδικά.



Κονσέρβες λαχανικών, κρέατος και ψαριών. Αν και εύκολη λύση, οι κονσέρβες περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού. Όταν χρησιμοποιείται μανιτάρια, καλαμπόκι ή τόνο σε σαλάτες ή φαγητό αποφύγετε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε μπαχαρικά όπως το κύμινο, ο γλυκάνισσος, το σκορδοπίπερο, το κάρυ ή η πάπρικα που δίνουν πικάντικες γεύσεις στα φαγητά.



Τυριά. Τα πιο σκληρά τυριά είναι πλούσια σε αλάτι ή νάτριο για το λόγο αυτό προσπαθήστε να τα καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες, σε γεύματα που δεν περιέχουν άλλες πλούσιες πηγές αλατιού (πίτσες, ελιές, παστά ή τουρσί), όπως κάποια σαλάτα ή ένα τάκος.



Σάλτσες σόγιας, μπάρμπεκιου, τσιλι, κέτσαπ, μουστάρδα. Οι σάλτσες αυτές συνοδεύουν τρόφιμα πολύ πλούσια σε αλάτι όπως fast food, πατατάκια και αλλαντικά και χρησιμοποιούνται για να κάνουν πιο ελκυστικά τα τρόφιμα δίνοντας περισσότερη γεύση ή σκεπάζοντας άλλες. Όταν τρώτε έξω, αποφύγετε να επιβαρύνετε τα πιάτα σας με επιπλέον αλάτι. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τέτοιες σάλτσες στο σπίτι κατά την προετοιμασία δικών σας πιάτων αντί αλατιού.



Η βιομηχανία τροφίμων, σε μια πρώτη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, αναγράφει την ποσότητα αλατιού ή νατρίου στις συσκευασίες τροφίμων με τη μορφή των νέων ετικετών, τα GDA’s. Τρόφιμα υψηλά σε νάτριο θεωρούνται αυτά που περιέχουν περισσότερο από 0,6 γραμμάρια νατρίου ή 1,5 γραμμάρια αλατιού στα 100 γραμμάρια.

Στο νοσοκομείο οι επιβαίνοντες του μονοκινητήριου

Σε εξέλιξη οι έρευνες που οδήγησαν στην πτώση του
Στο νοσοκομείο οι επιβαίνοντες του μονοκινητήριου

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκαν με δύο ελικόπτερα ο πιλότος του μικρού μονοκινητήριου αεροπλάνου που κατέπεσε στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καθώς και ένα δεύτερο άτομο που επέβαινε σε αυτό.



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες της πτώσης του μικρού αεροπλάνου.

Στην περιοχή είχαν σπεύσει πυροσβέστες με 9 οχήματα και διασώστες για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Αστυνομικός σκότωσε 10 ανθρώπους σε μπαρ

Αξιωματικός της αστυνομίας, που είχε αποσπαστεί σε επαρχία, σκότωσε δέκα ανθρώπους σε διαφορετικά μπαρ μικρής πόλη βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι, πριν παραδοθεί, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Αστυνομικός σκότωσε 10 ανθρώπους σε μπαρ


"Σκότωσε δέκα ανθρώπους σε μπαρ του Σιακάγκο. Προφανώς έψαχνε τη φίλη του, μόλις τελείωσε τη βάρδιά του. Ανάμεσα στους δέκα νεκρούς είναι και δύο συνάδελφοί του που είχαν κληθεί μετά τους πρώτους πυροβολισμούς", διευκρίνισε

Πτώση μικρού αεροσκάφους στα Καλάβρυτα

Εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες


Πριν από λίγη ώρα κατέπεσε ένα μικρό αεροσκάφος κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκαν και στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Πτώση μικρού αεροσκάφους στα Καλάβρυτα

Ο ένας από τους δύο είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στις λαμαρίνες του αεροσκάφους ενώ ο άλλος έχει εντοπιστεί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή φτάνουν 9 πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό του.



Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αεροσκάφος από την αερολέσχη της περιοχής. Ο πιλότος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, αλλά δεν τα κατάφερε και το αεροσκάφος έπεσε.

Σπιναλόγκα: Το νησί της σιωπής στους κινηματογράφους

Θρυλικhttp://www.star.gr/uploads/images_resize/2010/11/67286_1723.jpgή και διαχρονικά σπάνια αλλά περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, η ταινία-θρύλος του 1958 "Σπιναλόγκα - Το νησί της σιωπής"... (η μοναδική ταινία για το θέμα που έγιναν γυρίσματα ενώ λειτουργούσε ακόμη και η προβολή της οδήγησε στο κλείσιμο της), επιστρέφει ψηφιακά επεξεργασμένη και αποκατεστημένη για να μεταφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες από την 11 Νοεμβρίου την πραγματική διάσταση και εικόνα της Σπιναλόγκα.




«700 μέτρα μακριά απ’ τους ανθρώπους και εκατομμύρια μέτρα μακριά από την ανθρωπιά». Αυτό είναι το νόημα της ταινίας που εκτυλίσσεται σε αυτό το μικρό νησί, που από το 1903 έως το 1958 λειτούργησε ως χώρος αποκλεισμού ανθρώπων που έπασχαν από λέπρα.



«Η Αγία Γραφή, στην παλιά διαθήκη, τους υποχρέωνε να φωνάζουν στους δρόμους ότι είναι λεπροί, για να μην τους πλησιάζουν οι άλλοι άνθρωποι. Αργότερα τους φόρεσαν ρούχα με κουδούνια, σαν τους αρλεκίνους, για να τους ακούνε οι υγιείς και να απομακρύνονται. Σήμερα, βρίσκονται απομονωμένοι στον ξερόβραχο αυτό ίνα πληρωθεί το ρηθέν της Γραφής «μόνοι θέλουσι κατοικεί έξω του στρατοπέδου, τελείσθε η κατοικία αυτών» αναφέρει η -τότε- περιγραφή της ταινίας.

Η σκηνοθέτης κάνει ένα τολμηρό κινηματογραφικό βήμα για την εποχή της και απομυθοποιεί την ασθένεια της λέπρας χωρίς να φτάνει στα άκρα και χωρίς να ωραιοποιεί τους χαρακτήρες.





Η ταινία θεωρείται πρωτοποριακή διεθνώς, τόσο στη σύλληψη του θέματος όσο και στην εκτέλεση, αφού μερικά από τα γυρίσματα έγιναν στο νησί της Σπιναλόγκα που τότε λειτουργούσε ως λεπροκομείο. Πρόκειται για μια ιστορική ταινία, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην μετέπειτα ιστορία του νησιού και των κατοίκων του, αφού έγινε η αφορμή να κλείσει το λεπροκομείο της Σπιναλόγκα και οι ελάχιστοι εναπομείναντες πρώην λεπροί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα.





Χάρισε στη σκηνοθέτη της ταινίας Λίλα Κουρκουλάκου συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 1958 ως επίσημη ελληνική συμμετοχή, και ήταν η πρώτη γυναικεία ταινία παγκοσμίως που έλαβε μέρος σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Η δικηγόρος του Deal αποκαλύπτεται…

Και από το πουθενά ξαφνικά εμφανίζεται η Νάντια Δρακούλα! Το όνομα της άρχιζε να γράφεται παντού λίγο πριν... ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την εκπομπή «Deal» με παρουσιαστή των Χρήστο Φερεντίνο.


Πως τα κατάφερε όμως κι έφαγε το κορίτσι του Τζόρβα;

«Η πρόταση που μου έγινε αφορούσε ένα οικείο χώρο, εργάζομαι από τα 18 μου στον χώρο των μίντια, έναν παρουσιαστή και μια ομάδα συνεργατών που εκτιμώ, οπότε είπα γιατί όχι;».

Θα κολλήσει άραγε το μικρόβιο της κάμερας.

Τι λέει η ίδια;

«Η ζωή μας είναι τόσο απρόβλεπτη που είναι σχεδόν ανόητο να λες ‘σε έναν χρόνο θα κάνω αυτό ή το άλλο;’

Βίαζαν τουρίστρια επί 20 μέρες

Έζησε τον εφιάλτη της στα Χανιά


Για συνέργεια στα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και βιασμού μιας 27χρονης γυναίκας από τη Νορβηγία, συνελήφθη και κατηγορείται μία 40χρονη Ρουμάνα στα Χανιά. Δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης ήταν ένας 35χρονος και πέντε ακόμη άγνωστοι δράστες.



Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από ειδοποίηση του προξενείου Νορβηγίας, βρέθηκε η παθούσα στη παραπάνω περιοχή, από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε Αποκορώνου, η οποία κατά τη μετάβαση της στο Α.Τ Κρυονερίδας, κατήγγειλε ότι το τελευταίο 20ήμερο, ο παραπάνω δράστης με την βοήθεια της Ρουμάνας, την κατακρατούσε παράνομα σε σπίτι και με την χρήση βίας, την βίαζε είτε μόνος είτε με άλλους άνδρες μαζί.



Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ οι υπόλοιποι δράστες μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται.

Aartsbisschop Léonard krijgt een taart in zijn gezicht/MONSEIGNEUR LEONA...

ΔΕΙΤΕ: Τα σκάνδαλα παιδοφιλίας έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις


Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωση ο συντηρητικός αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της χώρας, Andre Leonard, «έφαγε» στο πρόσωπο μια πίτα κατά τη διάρκεια λειτουργίας.



Εικόνες από το περιστατικό διέρρευσαν στον Τύπο, όπου φαίνεται ένας νεαρός άνδρας να πλησιάζει τον αρχιεπίσκοπο και να του ρίχνει κάτι στο πρόσωπο.



Τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό έχουν εξοργίσει τους πιστούς.



Αξίζει να σημειωθεί πως ο Leonard είχε εκφράσει τη συμπάθειά του για τους παιδόφιλους κληρικούς υποστηρίζοντας ωστόσο πως στους ομοφυλόφιλους δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από το AIDS.



Σύμφωνα με κύκλους του αρχιεπισκόπου, το «θύμα

Σώοι εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι ψαράδες

Τα ίχνη τους είχαν χαθεί από χτεςΣώοι εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι ψαράδες


Οι δύο ψαράδες που αγνοούνταν από χτες το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Άνδρου και Καρύστου εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς στην περιοχή Αρτεμίδη Άνδρου.



Στο σκάφος επέβαιναν ένας 62χρονος με το φίλο του και είχαν ξεκινήσει για ψάρεμα από την περιοχή Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη.

Την κεράτωνε με το "άλογο" την Μαριλού!!!

Ο άντρας διαβάζει την εφημερίδα του και ξαφνικά μπαίνει στο δωμάτιο η


γυναίκα του και χωρίς να του πει τίποτα, του...

αστράφτει μια σφαλιάρα:



ΑΝΤΡΑΣ

Μα καλά τρελάθηκες; Τι με χτυπάς;

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι είναι αυτό το χαρτάκι που βρήκα στην τσέπη του παντελονιού σου και

γράφει Μαριλού;



ΑΝΤΡΑΣ

Δεν θυμάσαι πριν από 2 βδομάδες που πήγα στον ιππόδρομο; Μαριλού είναι το

όνομα του αλόγου που είχα ποντάρει.



ΓΥΝΑΙΚΑ

Πω-πω, με συγχωρείς, ώρες-ώρες και εγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνομαι τόσο

ζηλιάρα. Ελπίζω να μην σε πόνεσα πολύ.



Μετά από 3 μέρες το ίδιο σκηνικό. Ο άντρας να διαβάζει αμέριμνος την

εφημερίδα του στην πολυθρόνα και η γυναίκα του ρίχνει μια δυνατή με το

τηγάνι στο κεφάλι.



ΑΝΤΡΑΣ

Μα καλά, τι έπαθες πάλι;



ΓΥΝΑΙΚΑ

Τηλεφώνησε το άλογο σου και σε θέλει...

παραπληροφόρηση

Μερικές δεκαετίες πίσω, οι αρρώστιες όπως χολέρα, άσθμα και λέπρα έπαιρναν αθώες ψυχές. Τα χρόνια πέρασαν και τα φάρμακα για την...


αντιμετώπιση των αρρωστιών αυτών ανακαλύφθηκαν.

Τον αιώνα που διανύουμε μια καινούργια «αρρώστια» θερίζει όχι τις ζωές αλλά τα μυαλά των ανθρώπων και αυτή η αρρώστια ονομάζετε ....

παραπληροφόρηση και η ερμηνεία της είναι: σκόπιμη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων με στόχο να οδηγηθεί η κοινή γνώμη προς ορισμένη κατεύθυνση, με λίγα λόγια ο άνθρωπος να γίνει πρόβατο και τα ΜΜΕ οι βοσκοί που υπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μεγάλα κεφάλια.

Η παραπληροφόρηση κυριαρχεί σε κάθε σπίτι και η αιτία είναι η τηλεόραση. οι ειδήσεις είναι η βίτσα του βοσκού. Με αυτό μας χτυπάνε είτε στη καρδιά είτε στον εγωισμό μας είτε στην υπερηφάνεια μας και ταυτόχρονα μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι δημοσιογράφοι είναι καλοεκπαιδευμένοι ηθοποιοί. Με το τρόπο που μας κοιτάνε από το γυαλί με το τρόπο που υψώνουν τη φωνή τους αλλά και όταν χαμογελάνε ο φόβος κυριαρχεί τις καρδιές μας. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και γενικά η τσέπη με χρήμα και εξουσία είναι το μέλι για τους δημοσιογράφους που σαν πιασμένοι αρκούδες το γλύφουν χωρίς να συσκέφτονται τα αίτια. Οι πολιτικές ειδήσεις παρουσιάζονται από τους δημοσιογράφους σαν καλοστημένες διαφημίσεις. Έχουν μέσα χαμόγελα, χειροκροτήματα και πολλές υποσχέσεις. Οι κοινωνικές ειδήσεις έχουν μέσα νεκρούς, δάκρυα, πολέμους, στενοχώριες και άπειρες απογοητεύσεις και ο φταίχτης είναι ο αλβανός, ο ρώσος και ο ζητιάνος που δεν έχει φαί και πεθαίνει στους δρόμους από το κρύο. Το showbiz μας το παρουσιάζουν σαν κουλτουριάρικο πορνό. Ξανθιές που δηλώνουν ότι είναι μοντέλα και ηθοποιοί γδύνονται μπροστά στις κάμερες και οι δημοσιογράφοι το παρουσιάζουν σαν κάτι το φυσιολογικό προσπαθώντας να οδηγήσουν έμμεσα τη κοινή γνώμη να καταλάβει ότι αυτό είναι το σωστό και το πιο φυσιολογικό.



Ο απλός πολίτης που έχει εθιστεί στον κυβερνοχώρο, ο έφηβος που ψάχνει εύκολη διέξοδο από τη καθημερινή δυσκολία ο ηλικιωμένος που έχει συντροφιά τη τηλεόραση και δεν γνωρίζει τη πραγματική αλήθεια και η ανύπαρκτη παιδεία είναι οι αιτίες που διαδίδετε αυτή η αρρωστημένη παραπληροφόρηση.

Φτάσαμε στο σημείο εμείς οι ίδιοι, οι απλοί πολίτες αντί να βρούμε κάτι να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση να γινόμαστε ένα με αυτή. Διαδίδουμε πράγματα για ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουμε, και τις αιτίες ούτε καν τις σκαφτόμαστε. Δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να καταστρέψουμε έναν άνθρωπο να του στερήσουμε οικογένεια, φίλους και δουλειά. Δεν έχουμε καταλάβει ότι το ψέμα και την παραπληροφόρηση όλοι πιστεύουν αλλά την αλήθεια κανένας!



Ας βρούμε επιτέλους το φάρμακο που θα αντιμετωπίσει και θα συρρικνώσει τη παραπληροφόρηση, ας βρούμε επιτέλους διέξοδο στο καθημερινό αδιέξοδο. Και η πρώτη κίνηση μας ας είναι η απομάκρυνση της τηλεόρασης από τη ζωή

"Απιστευτο...Τουρκαλα βλεπει σε αποσταση 10 χιλιομετρων πεντακαθαρα!"

"Η Kim Goodman ειναι απο την τουρκια και εχει μπει στο ρεκορ γκινες για τις ικανοτητες της...μπορει να βλεπει εως και 10 χιλιομετρα τα παντα πεντακαθαρα χωρις κανενα προβλημα...






το... γεγονος αυτο οι γιατροι ειπαν οφειλετε στο οτι τα ματια της λειτουργουν με τετοιο τροπο οπως ενα τηλεσκοπιο.

οι γιατροι εντυπωσιασμενοι της προτειναν εναντι μεγαλου ποσου να την χρησιμοποιησουν για να βλεπουν τα αστερια με τα καταπληκτικα αυτα ματια..το φανταζονται μαλιστα καπως ετσι...

Προσπάθησαν να ανατινάξουν αεροπλάνο με... σκυλιά-βόμβες!

Σοκ προκαλεί η είδηση πως Ισλαμιστές τρομοκράτες, μέλη τη Αλ Κάιντα, προσπάθησαν να ανατινάξουν αμερικανικό εμπορευματικό αεροσκάφος με…


σκυλιά!



Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι Ισλαμιστές σκέφτηκαν να τοποθετήσουν βόμβες μέσα σε μπουλντόγκ!



Το περιστατικό συνέβη στην Γαλλία πριν δύο χρόνια αλλά μέχρι σήμερα οι αρχές το κρατούσαν κρυφό!



Τα σκυλιά – βόμβες ήταν προγραμματισμένα να ανατιναχθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης του αεροσκάφους προς το Λος Άντζελες.



Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως τα σχεδίαζαν οι τρομοκράτες αφού τα σκυλιά ξεψύχησαν, από τις φονικές ουσίες που κουβαλούσαν, πριν καν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.



« Το σχέδιο αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Αλ Κάιντα να προκαλέσει καταστροφή», ανέφερε ειδικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γαλλίας

Το μονογαμικό σεξ χαρίζει χρόνια ζωής

Το σεξ δεν είναι μόνο ευχαρίστηση ή διαδικασία αναπαραγωγής. Μπορεί να χαρίσει χρόνια. Και επειδή οι γυναίκες είναι έτσι κι αλλιώς μακροβιότερες των αντρών, η επιστημονική ανακάλυψη για το...


σεξ αφορά τους άντρες.



Κι εδώ όμως υπάρχει μια προϋπόθεση. Οι άντρες για να επωφεληθούν του ευεργετήματος θα πρέπει να είναι μονογαμικοί. Γιατί αν έχουν και ερωμένη δεν απολαμβάνουν την προστασία που τους παρέχει η τεστοστερόνη, επειδή ζουν επικινδύνως.



Στα οφέλη του μονογαμικού σεξ κατέληξαν δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της ιταλικής Εταιρείας Ανδρολογίας και....



Σεξουαλικής Ιατρικής στη Μόντενα. Στην πρώτη, του Τμήματος Κλινικής Φυσιοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, εξετάστηκε δείγμα 4.000 αντρών σε ό,τι αφορούσε σχέση, σεξουαλική δυσλειτουργία και επίπεδα τεστοστερόνης.



Τα δεδομένα διασταυρώθηκαν στη συνέχεια με εκείνα των μητρώων για καρδιαγγειακά επεισόδια. Ενα από τα ευρήματα ήταν ότι οι άπιστοι άντρες, που διατηρούσαν παράλληλο δεσμό σε μόνιμη βάση, βίωναν μεγάλο στρες στην εργασία τους, είχαν περισσότερες συγκρούσεις με τη σύζυγο, ενώ βασανίζονταν από ενοχές.



Αντιθέτως, οι πιστοί άνδρες διαπιστώθηκε ότι απολάμβαναν τα οφέλη της τεστοστερόνης, της ορμόνης που επηρεάζει την ποιότητα των σεξουαλικών σχέσεων. «Για να απολαύσει όμως ο πιστός άντρας όλα τα οφέλη στην υγεία του (λιγότερη κατάθλιψη, καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία και καλύτερο μεταβολισμό) χρειάζεται να κάνει συχνά σεξ, που σημαίνει περισσότερη τεστοστερόνη» δήλωσε ο Εμανουέλε Τζανίνι, συντονιστής της έρευνας.



Η δεύτερη έρευνα, που έγινε στο Τμήμα Παθολογικής και Ιατρικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, σε δείγμα 45 μεσήλικων αντρών, με υπογοναδισμό και μεταβολικό σύνδρομο, έδειξε ότι το σεξ που αποτελεί και ένα είδος σωματικής άσκησης βελτιώνει τον μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι χάρη στην τεστοστερόνη μπορεί να μειωθεί η αντίσταση στην ινσουλίνη, οι φλεγμονές και το σωματικό λίπος.



Αντιθέτως, όταν η αγάπη σβήνει ή υπάρχουν προστριβές, επιδεινώνεται το μεταβολικό σύνδρομο, αυξάνονται οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, ενώ κόβεται το σεξ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας μελετήθηκαν τα επίπεδα ινσουλίνης, το σωματικό λίπος και οι φλεγμονώδεις κυτοκίνες των αντρών. «Παρέχοντας τεστοστερόνη στο δείγμα διαπιστώθηκε ότι η ικανότητα της ινσουλίνης, σε ό,τι αφορά την είσοδο των σακχάρων στα κύτταρα, αυξήθηκε κατά μέσο όρο 25%, ενώ οι κυτοκίνες μειώθηκαν κατά 20%» δήλωσε ο Αντρέα Λέντζι, επικεφαλής της έρευνας.

Τι φανερώνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα μας!

Το τμήμα ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Λιντς στη Μεγάλη Βρετανία, με επικεφαλής την λέκτορα ψυχολογίας κ. Catriona Morrison, προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα: "Είναι πράγματι μεταδοτικό το χασμουρητό;"






Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Το χασμουρητό όχι μόνο "κολλάει" στον διπλανό μας, αλλά αρκεί να πούμε την λέξη ή να διαβάσουμε για αυτό και να αρχίσουμε όλοι να χασμουριόμαστε!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Λιντς διαπίστωσαν ότι ενώ και οι άνθρωποι και τα ζώα χασμουριούνται, μόνο στο ανθρώπινο είδος αυτό λειτουργεί μεταδοτικά. Πρόκειται για μία ψυχολογική αντίδραση. Ουσιαστικά χασμουριόμαστε γιατί συμπάσχουμε με τον άλλον που χασμουριέται!



Τι δείχνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα μας.

Το επόμενο βήμα της δρ. Morrison και της ομάδας της, ήταν να διαπιστώσει αν είμαστε όλοι το ίδιο "ευαίσθητοι" δέκτες του "κολλητικού χασμουρητού". Βλέποντας ότι η περιοχή του εγκεφάλου μας που ευθύνεται για το χασμουρητό, είναι η ίδια που παράγει τις σκέψεις μας για τους άλλους ανθρώπους, προχώρησε το πείραμα ακόμη πιο πέρα:

Πήρε μία ομάδα φοιτητών ψυχολογίας και μία ομάδα φοιτητών μηχανολογίας. Ένας - ένας οι φοιτητές οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα αναμονής κι εκεί τους ζητήθηκε να περιμένουν μέχρι να έρθει η σειρά τους χωρίς να γνωρίζουν ότι καταγράφονται από κάμερα. Δίπλα τους δήθεν τυχαία, καθόταν κάθε φορά ένας "άγνωστος" που στην πραγματικότητα ήταν ερευνητής και ο οποίος μέσα σε δέκα λεπτά χασμουριόταν περίπου δέκα φορές.

Στη συνέχεια οι φοιτητές έμπαιναν σε μία άλλη αίθουσα και συμπλήρωναν ένα ψυχολογικό τεστ, με θέμα την ικανότητά τους να συμπάσχουν και να συμπαραστέκονται στους άλλους.

Οι επιστήμονες στη συνέχεια έκαναν δύο μετρήσεις:

1) Μέτρησαν πόσα μεταδοτικά χασμουρητά προκλήθηκαν σε όλους τους φοιτητές και τα συνέκριναν με τα τεστ ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο ευαίσθητος και συμπονετικός είναι κάποιος, τόσο πιο επιρρεπής είναι να "κολλήσει" χασμουρητό από τον διπλανό του.



2) Μέτρησαν πόσο εύκολα κόλλησαν το χασμουρητό οι φοιτητές της ψυχολογίας σε σχέση με αυτούς της μηχανολογίας. Συμπέρασμα: Οι "θετικοί" φοιτητές της μηχανολογίας που ενδιαφέρονται περισσότερο για τους αριθμούς, δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το χασμουρητό, ενώ αντίθετα οι "θεωρητικοί" φοιτητές της ψυχολογίας, εκδήλωσαν μεγάλη ευαισθησία στο χασμουρητό του διπλανού τους.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη κι αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο για το χασμουρητό, να χασμουριέστε! Ακόμη κι αν κοιτάξετε για μερικά δευετερόλεπτα την φωτογραφία του μικρούλη που χασμουριέται, μπορεί να μην καταφέρετε να συγκρατήσετε το στόμα σας! Μην ανησυχείτε: αυτό σας δίνει το δικαίωμα να δηλώσετε - με τις ευλογίες της επιστήμης- ευαίσθητη και ψυχοπονιάρα ψυχή!

Ο γιος τους σκότωσε την αδελφή του, αλλά τον αγαπούν ακόμη!

Το αίμα νερό δεν γίνεται» για τους τραγικούς γονείς καναδού αδελφοκτόνου




Ενα ζευγάρι Καναδών αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα αγάπης ενός γονιού απέναντι στο παιδί του. Ο Μπράιαν και η Λέσλι Τζένκινς συμπαραστέκονται στο γιο τους, Μέισον, παρ΄ όλο που δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτός όχι μόνο είναι ο φονιάς της κόρης τους, Τζένιφερ, αλλά μάλιστα σκόπευε κάποια στιγμή να δολοφονήσει και τους ίδιους!



Οι τραγικοί γονείς ήταν εκείνοι που ανακάλυψαν την, 18χρονη τότε, κόρη τους νεκρή μέσα στο σπίτι τους, στο προάστιο Τσάταμ του Οντάριο, ένα κρύο μεσημέρι του Ιανουαρίου του 1998. Η άτυχη Τζένιφερ είχε δεχθεί τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και άλλους δύο στην καρδιά της και είχε πεθάνει σχεδόν ακαριαία.



Ολες οι υποψίες της Αστυνομίας έπεσαν, από την επόμενη κιόλας ημέρα, στον 20χρονο αδελφό της, Μέισον, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχοπαθολογικά προβλήματα και είχε εξαφανιστεί. Σε αυτό συντελούσε και το βεβαρημένο ποινικό μητρώο του νεαρού, ο οποίος από μικρός έκλεβε αυτοκίνητα και μπαινόβγαινε στα αναμορφωτήρια.



Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τον σωματώδη και πανύψηλο νεαρό να φεύγει από τη μικρή κωμόπολη καβάλα σε ένα άλογο. Οταν, μερικές ώρες αργότερα, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με τον φόνο. Πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, αλλά για τα επόμενα εννέα χρόνια ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα δικαστικής πλάνης και πως αποτελούσε τον «αποδιοπομπαίο τράγο της υπόθεσης, λόγω της ανικανότητας των Αρχών να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο».



Ωσπου το 2007, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους γονείς του, αναγκάστηκε να ομολογήσει πως ήταν όντως ο δολοφόνος της μικρής του αδελφής. Ο 32χρονος σήμερα Μέισον τους είπε ότι σκότωσε κατά λάθος την Τζένιφερ, παίζοντας με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του. «Οταν το όπλο εκπυρσοκρότησε και βρέθηκε στο πάτωμα να σφαδάζει, της έδωσα δύο χαριστικές βολές. Δεν άντεχα να τη βλέπω να υποφέρει» ισχυρίζεται σήμερα ο Μέισον. Κι όμως, παρ΄ όλο το απεχθές της πράξης του, απολαμβάνει την πλήρη συμπαράσταση των γονιών του.



«Δεν πονάμε μόνο εμείς με την απώλεια της Τζένιφερ» τονίζει η κυρία Τζένκινς, «αλλά πονάει και ο Μέισον. Είμαι σίγουρος ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του».



Στην πιο τραγική κατάσταση απ΄ όλους βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος, όπως δηλώνει, ήταν απολύτως πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του. «Το βρίσκω αδιανόητο το ότι μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο» καταλήγει απαρηγόρητος ο κ. Τζένκινς.



Και δολοφόνος και κληρονόμος!



Ο καναδός σκηνοθέτης Τζον Κάστνερ ανέλαβε να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ με βάση την τραγική ιστορία της οικογένειας Τζένκινς. Το ντοκυμαντέρ με τίτλο «Life With Μurder», το οποίο προβάλλεται αυτές τις ημέρες στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σέφιλντ, στη Βρετανία, έχει σηκώσει ήδη θύελλα συζητήσεων, κυρίως μετά την αποκάλυψη ότι ο Μέισον, αμέσως μετά τον φόνο της αδελφής του, Τζένιφερ, σκόπευε να δολοφονήσει και τους γονείς του! Ο σκηνοθέτης φέρνει στην επιφάνεια δύο ψεύτικες διαθήκες, στα ονόματα των δύο γονιών, τις οποίες είχε συντάξει ο ίδιος ο Μέισον, προκειμένου να τις παρουσιάσει κατόπιν στις δικαστικές αρχές και να καρπωθεί όλη την οικογενειακή περιουσία.

Magic´s Biggest Secrets Finally Revealed part2-4

Η αποκάλυψη τηs μαγείαs..! [Βίντεο]



Η εξαφάνιση ενοs λεωφορείου. ...αν γίνεται..? Παρακολουθείστε το πωs !

Τα αποκαλυπτήρια στις 9.30 το βράδυ

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων των εκλογών - Live κι από το newsbeast.gr
Τα αποκαλυπτήρια στις 9.30 το βράδυ

Γύρω στις 9.30 το βράδυ θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών.



Φυσικά, εσείς μπορείτε να ενημερώνεστε αναλυτικά από το newsbeast.gr στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα για τα αποτελέσματα των εκλογών

Barack Obama dance Michelle Obama Dance in India Obama Dance India Indi...

ΔΕΙΤΕ: Βίντεο με τις φιγούρες του ζεύγους Ομπάμα


Δεν το έβαλε κάτω ο Μπάρακ Ομπάμα. Μπορεί να είναι απογοητευμένος για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στη χώρα του αλλά φρόντισε να το ρίξει λίγο έξω.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά της συζύγου του Μισέλ, βρέθηκαν, κατά τη διάρκειά της επίσκεψής τους στην Ινδία, στο Φεστιβάλ των Φώτων και εκεί έδειξαν το ταλέντο τους στο χορό (λέμε τώρα).



Δείτε το βίντεο..

παραπληροφόρηση

Μερικές δεκαετίες πίσω, οι αρρώστιες όπως χολέρα, άσθμα και λέπρα έπαιρναν αθώες ψυχές. Τα χρόνια πέρασαν και τα φάρμακα για την...


αντιμετώπιση των αρρωστιών αυτών ανακαλύφθηκαν.

Τον αιώνα που διανύουμε μια καινούργια «αρρώστια» θερίζει όχι τις ζωές αλλά τα μυαλά των ανθρώπων και αυτή η αρρώστια ονομάζετε ....

παραπληροφόρηση και η ερμηνεία της είναι: σκόπιμη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων με στόχο να οδηγηθεί η κοινή γνώμη προς ορισμένη κατεύθυνση, με λίγα λόγια ο άνθρωπος να γίνει πρόβατο και τα ΜΜΕ οι βοσκοί που υπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μεγάλα κεφάλια.

Η παραπληροφόρηση κυριαρχεί σε κάθε σπίτι και η αιτία είναι η τηλεόραση. οι ειδήσεις είναι η βίτσα του βοσκού. Με αυτό μας χτυπάνε είτε στη καρδιά είτε στον εγωισμό μας είτε στην υπερηφάνεια μας και ταυτόχρονα μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι δημοσιογράφοι είναι καλοεκπαιδευμένοι ηθοποιοί. Με το τρόπο που μας κοιτάνε από το γυαλί με το τρόπο που υψώνουν τη φωνή τους αλλά και όταν χαμογελάνε ο φόβος κυριαρχεί τις καρδιές μας. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και γενικά η τσέπη με χρήμα και εξουσία είναι το μέλι για τους δημοσιογράφους που σαν πιασμένοι αρκούδες το γλύφουν χωρίς να συσκέφτονται τα αίτια. Οι πολιτικές ειδήσεις παρουσιάζονται από τους δημοσιογράφους σαν καλοστημένες διαφημίσεις. Έχουν μέσα χαμόγελα, χειροκροτήματα και πολλές υποσχέσεις. Οι κοινωνικές ειδήσεις έχουν μέσα νεκρούς, δάκρυα, πολέμους, στενοχώριες και άπειρες απογοητεύσεις και ο φταίχτης είναι ο αλβανός, ο ρώσος και ο ζητιάνος που δεν έχει φαί και πεθαίνει στους δρόμους από το κρύο. Το showbiz μας το παρουσιάζουν σαν κουλτουριάρικο πορνό. Ξανθιές που δηλώνουν ότι είναι μοντέλα και ηθοποιοί γδύνονται μπροστά στις κάμερες και οι δημοσιογράφοι το παρουσιάζουν σαν κάτι το φυσιολογικό προσπαθώντας να οδηγήσουν έμμεσα τη κοινή γνώμη να καταλάβει ότι αυτό είναι το σωστό και το πιο φυσιολογικό.



Ο απλός πολίτης που έχει εθιστεί στον κυβερνοχώρο, ο έφηβος που ψάχνει εύκολη διέξοδο από τη καθημερινή δυσκολία ο ηλικιωμένος που έχει συντροφιά τη τηλεόραση και δεν γνωρίζει τη πραγματική αλήθεια και η ανύπαρκτη παιδεία είναι οι αιτίες που διαδίδετε αυτή η αρρωστημένη παραπληροφόρηση.

Φτάσαμε στο σημείο εμείς οι ίδιοι, οι απλοί πολίτες αντί να βρούμε κάτι να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση να γινόμαστε ένα με αυτή. Διαδίδουμε πράγματα για ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουμε, και τις αιτίες ούτε καν τις σκαφτόμαστε. Δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να καταστρέψουμε έναν άνθρωπο να του στερήσουμε οικογένεια, φίλους και δουλειά. Δεν έχουμε καταλάβει ότι το ψέμα και την παραπληροφόρηση όλοι πιστεύουν αλλά την αλήθεια κανένας!



Ας βρούμε επιτέλους το φάρμακο που θα αντιμετωπίσει και θα συρρικνώσει τη παραπληροφόρηση, ας βρούμε επιτέλους διέξοδο στο καθημερινό αδιέξοδο. Και η πρώτη κίνηση μας ας είναι η απομάκρυνση της τηλεόρασης από τη ζωή

650 καναρίνια διαγωνίζονται στην Κρήτη

Καναρινόφιλοι από όλη την Κρήτη έφεραν τα πτηνά στο Παλαιό Τελωνείο Χανίων, όπου θα διαγωνιστούν για το έπαθλο.




Το γεγονός διοργάνωσε ο Παγκρήτιος Ομιλος Καναρινόφιλων και όπως δήλωσε ο διευθυντής της έκθεσης Δημήτρης Μόκκας, θα διαγωνιστούν περίπου 650 καναρίνια, κυρίως, αλλά και καρδερίνες, φλώροι και άλλες ράτσες πουλιών.



Όπως δήλωσε ο κ. Μόκας, δεν είναι όλα καναρίνια, έχει και υβρίδια, καθώς και πουλιά της ευρωπαϊκής πανίδας, τα οποία είναι όλα δακτυλιδωμενα - δηλωμένα, ενώ υπάρχουν και τρία εξωτικά πουλιά.



O επισκέπτης της έκθεσης, μπορεί να παρακολουθήσει δράσεις που δεν θα δει ούτε στα pet shop, ούτε στα μπαλκόνια. Πρόκειται για καθαρόαιμες ράτσες καναρινιών, που έχουν αναπαραχθεί από καναρινόφιλους όλης της Κρήτης.



Στον διαγωνισμό που γίνεται οι κριτές καλούνται να εντοπίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πουλιού, να διαπιστώσουν αν είναι καθαρόαιμο και να βραβεύσουν τα καλύτερα. Ο κριτής έχει πρότυπα της κάθε ράτσας.



Τα πουλιά, διαγωνίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:



-Καναρίνια χρώματος. Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες σε λευκά καναρίνια, κίτρινα, κόκκινα, πορτοκαλί, διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.



-Καναρίνια "ποζίτουρας": Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι οι ράτσες διαφέρουν στο φτέρωμα (π.χ. σγουρά), άλλα στο λοφίο, άλλα στον σκελετό (είναι καμπούρικα ή στέκονται κατακόρυφα). Όλα από τη φύση τους, ως χαρακτηριστικό της ράτσας τους.



-Ευρωπαϊκά άγρια πουλιά: Τέτοια είναι οι καρδερίνες και οι φλώροι.



-Υβρίδια: Πουλιά που προέρχονται από διασταυρώσεις π.χ. καρδερίνα με καναρίνι.



Επίσης, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που δεν εκπροσωπούνται στον διαγωνισμό, όπως τα καναρίνια φωνής.

Goalkeeper Goals

Θα απαγορεύονται τα παιχνίδια στα παιδικά γεύματα

Πέρασε νόμος στο Σαν ΦραντσίσκοΘα απαγορεύονται τα παιχνίδια στα παιδικά γεύματα


Το Σαν Φραντσίσκο είναι η πρώτη αμερικανική πολιτεία που περνάει νόμο που απαγορεύει τα δωράκια σε παιδικά γεύματα σε ταχυφαγεία.



Οι αρχές της πολιτείας περάσανε το νόμο την Πέμπτη, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2011.

Ο νόμος, ως κανονισμός είχε περάσει νωρίτερα στην Σάντα Κλάρα και απαιτούσε τα παιδικά γεύματα να προϋποθέτουν συγκεκριμένα στάνταρτ διατροφικής ποιότητας πριν δοθούν για πώληση με παιχνίδια.



Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των McDonald's δήλωσε ότι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την απόφαση καθότι δεν είναι κάτι που θέλουν ή έχουν ζητήσει οι πελάτες τους.

Πού ξεκουράζεται ο Νίκος Βέρτης;

Υπάρχουν και οι τυχεροί…Πού ξεκουράζεται ο Νίκος Βέρτης;


Τελείωσαν οι εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Βέρτης ετοίμασε ταξίδι για εκείνον και τους κολλητούς του. Ο τραγουδιστής είχε ανάγκη από ξεκούραση αφού ο χειμώνας θα είναι αρκετά δύσκολος για εκείνον. Τον περιμένει η περιοδεία του σε Αυστραλία και Αμερική αλλά και η ηχογράφηση του καινούργιου του άλμπουμ. Έτσι αποφάσισε να ξεφύγει με τους φίλους του, στο εξωτικό Μπαλί. Αυτά είναι…

Έπασχε από νευρική ανορεξία η Έφη Κυριάκου;

Τι απαντά η ίδια στο όργιο φημών…
Έπασχε από νευρική ανορεξία η Έφη Κυριάκου;

«Έζησα έναν εφιάλτη! Δεν πίστευα στα αφτιά μου όταν άκουγα να λέγεται ότι ήμουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία!». Η Έφη Κυριάκου δίνει απάντηση στο όργιο φημών που ακούστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες, ότι δηλαδή πάσχει από νευρική ανορεξία. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από μία φωτογραφία της.

Βρέθηκε στο Λονδίνο για επαγγελματικές υποχρεώσεις, αφού έπρεπε να συμμετάσχει σε τρία shows αλλά και σε κάποια διαφημιστικά.



Ωστόσο εδώ οι φήμες οργίαζαν!



Όλοι συζητούσαν και επέμεναν ότι βρισκόταν για νοσηλεία στο νοσοκομείο επειδή έχασε βάρος λόγω της νευρικής ανορεξίας που την κατάτρωγε!



Τα… νέα έφτασαν σύντομα και στην ίδια!



«Η αλήθεια είναι ότι έχασα το καλοκαίρι έξι κιλά. Λόγω του μυϊκού όγκου που είχα, καθώς υπήρξα αθλήτρια του βόλεϊ, φάνηκε σαν να έχω χάσει σχεδόν το διπλάσιο βάρος. Άλλο όμως να αδυνατίζεις κι άλλο να πάσχεις από νευρική ανορεξία», δήλωσε στην Espresso η ίδια.

Μισός αιώνας Μοχάμεντ Άλι

Η πρώτη εμφάνιση του πυγμάχου που έγραψε τη δική του ιστορία

Μισός αιώνας Μοχάμεντ Άλι
Σήμερα ολοκληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη επίσημη επαγγελματική γροθιά του Κάσιους Κλέι. Κατά κόσμο: Μοχάμετ Άλι.



Το 1960 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης, ένας νεαρός μαύρος ονόματι Κάσιους Κλέι κερδίζει με ευκολία το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία και αποφασίζει να γίνει επαγγελματίας.



Ο Κάσιους Κλέι, που λίγο αργότερα (1964) άλλαξε το όνομά του σε Μοχάμετ Άλι ενστερνιζόμενος τον μουσουλμανισμό, ήταν μία πολύ σημαντική παγκόσμια φιγούρα. Είναι ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών, ένας σόου μαν, αλλά και ένας άνθρωπος ο οποίος ενέπνευσε πολλούς με τις απόψεις του γύρω από κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά θέματα. Ενέπνευσε πολλούς αφροαμερικανούς και ήταν σαν τον Μάλκομ Χ του αθλητισμού.



Η μεγάλη του πολιτική κόντρα ξέσπασε το 1967 όταν αρνήθηκε να πολεμήσει στον πόλεμο Βιετνάμ και με τις απόψεις του διαμόρφωνε απόψεις στους νέους, κάτι που «τρομοκρατούσε» τα τότε κυβερνητικά στρώματα. Αυτές του οι πολιτικές πεποιθήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του στέρησαν τον τίτλο του και προκάλεσαν την καταδίκη και φυλάκισή του, ενώ αρκετοί πρώην υποστηρικτές του τον χαρακτήρισαν προδότη και εγκληματία.



Λίγο μετά αποφυλακίστηκε, αφού δικαιώθηκε με την έφεση που έκανε, και από το 1970 έως το 1979 συνέχισε να είναι ο φόβος και ο τρόμος των ρινγκ, μέχρι που αποσύρθηκε το 1980.

Αγωνία για τους ψαράδες που αγνοούνται

Άκαρπες οι μέχρι τώρα έρευνες
Αγωνία για τους ψαράδες που αγνοούνται

Δύο ψαράδες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή Αυλάκι, στον Πόρτο Ράφτη. Οι δύο άντρες έφυγαν χτες το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής στους συγγενείς τους.



Ο γιος του ενός ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές της Ραφήνας και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους.



Εδώ και για περίπου πέντε ώρες οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Γιαγιά πούλησε το εγγόνι της!

Για να «φάει» τα λεφτά με τον εραστή της


Έναντι του ποσού των 30.000 δολαρίων επιχείρησε να πουλήσει τον εγγονό της μια 45χρονη γυναίκα. Το κόλπο στήθηκε σε συνεργασία με τον εραστή της και η αρχική τιμή ήταν 75.000 αλλά μετά από… «παζάρια» έπεσε.



Η κρίση βλέπετε…
Γιαγιά πούλησε το εγγόνι της!


Το περιστατικό το κατήγγειλε ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής και η γυναίκα συνελήφθη στη Φλόριντα λίγο μετά την παράνομη συναλλαγή.



Στη… γιαγιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα παράνομης πώλησης ή παράδοσης βρέφους και απάτη ενώ ο 42χρονος εραστής της κατηγορείται παράλληλα για συνεργία.

Το λάθος του Mega με «Το νησί»

Γιατί μετάνιωσαν;
Το λάθος του Mega με «Το νησί»

Τα μαλλιά τους τραβάνε στο Mega εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας που έχει η σειρά «Το νησί». Ο λόγος είναι ότι πίεσαν τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη να μειώσει τα επεισόδια και να… πετάξει πάρα πολύ υλικό!



Όλα αυτά βεβαίως προτού η σειρά ξεκινήσει να προβάλλεται και κάνει τα μηχανάκια της AGB να πάρουν φωτιά.



Ίσως λοιπόν είναι δικαιολογημένοι στο κανάλι της Μεσογείων, αφού δεν περίμεναν αυτήν την τεράστια επιτυχία και επέμειναν στα αρχικά σχέδιά τους για την παραγωγή μόνο 26 επεισοδίων, διάρκειας 45 λεπτών το καθένα κι όχι 60 λεπτών όπως τους είχαν αρχικά παραδοθεί.



Στα σχέδια λοιπόν του Mega, σύμφωνα με την Espresso, είναι να προβληθούν τουλάχιστον δύο επεισόδια με τα όσα έχουν γίνει στα γυρίσματα. Σε αυτά δε, έχουμε να ακούσουμε ακόμα και μαντινάδες, αφού ηθοποιοί, τεχνικοί και φυσικά οι ντόπιοι σε κάθε ευκαιρία έριχνα και μια μαντινάδα… κατεβάζοντας και μια ρακή.

Σήμερα θα βαπτιζόταν και πέθανε !

ΣΟΚ στην κοινωνία της Ρόδου από τον άδικο χαμό 3χρονhttp://2.bp.blogspot.com/_dUuDWLhiCQ0/S8lNsD0euXI/AAAAAAAACzY/JSvT7kS8BNA/s320/xeri_paidi.jpgου παιδιού από την Ανάληψη που σήμερα θα γινόταν η βάπτισή του...


Το παιδί βρέθηκε το πρωί νεκρό από πνιγμό που προήλθε από αναρρόφηση. Έρευνα διενεργούν οι αρμόδιες αρχές.

Συνέλαβαν τον Spiderman, τον Batman και τον Captain America

Όπως φαίνεται ακόμα και οι σούπερ ήρωhttp://www.mediasoup.gr/sites/default/files/imagecache/medium_splash/images/spiderman_arrested_1.jpgες μπορεί να παραβούν το νόμο και να συλληφθούν...


Η αστυνομία στο Connecticut επενέβη σε μια φιλονικία ανάμεσα στον Spiderman, τον Batman και τον Captain America. Φυσικά, ο λόγος για νεαρούς μεταμφιεσμένους σε σούπερ ήρωες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα γκαράζ στο Stanford, νωρίς το πρωί τις Απόκριες, όταν ο 25χρονος Michael Sanchez, ο οποίος φορούσε ένα κοστούμι του Captain America, έμπλεξε σε καυγά με έναν άλλο άνδρα που δε φορούσε στολή. Ο άνδρας αυτός ήταν ο πατέρας του 21χρονου Vincent DeCarlo, ο οποίος ήταν ντυμένος ως Spiderman εκείνη τη μέρα. Ο DeCarlo δήλωσε πως εκδικήθηκε τον πατέρα του με τον ίδιο τρόπο που ο Spidey εκδικήθηκε τον Uncle Ben, παλεύοντας δηλαδή με τον Captain America.

Όταν η αστυνομία τους χώρισε, η κοπέλα του Spider man, η 18χρονη Nicole Bitterly που ήταν ντυμένη ως Poison Ivy γρονθοκόπησε τον Captain America.

Σύμφωνα με την Courant.com ο Captain America κατηγορείται για επίθεση τρίτου βαθμού, όπως επίσης και ο Spiderman, ενώ η Poison Ivy κατηγορήθηκε για παραβίαση της ειρήνης.

Το άσθμα συνδέεται με τον καρκίνο του πνεύμονα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μισούρι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν σχέση μεταξύ άσθματος και καρκίνου στον πνεύμονα...
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=256737&w=400&h=300&q=80

Ωστόσο, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα, δήλωσε η δρ Marilyn Glassberg, του University of Miami Miller School of Medicine.

Οι ερευνητές, αφού εξέτασαν αρχεία 759 ασθενών, με και χωρίς καρκίνο του πνεύμονα, ανακάλυψαν ότι το 46,2% των ασθενών με άσθμα είχε και καρκίνο στον πνεύμονα, σε σύγκριση με ποσοστό 22,5% όσων δεν είχαν άσθμα.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι χρόνιες επαναλαμβανόμενες φλεγμονώδεις «προσβολές» θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο στον πνεύμονα.

Η Glassberg σημείωσε ότι, ενώ το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια «σημαδεύουν» τους πνεύμονες, ο καρκίνος του πνεύμονα δεν προκαλείται από το «σημάδευμα» του πνευμονικού ιστού, ενώ πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν φαίνεται να έλαβαν υπ' όψιν τους το κάπνισμα, που αποτελεί σημαντική αιτία καρκίνου του πνεύμονα.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών θώρακος στο Βανκούβερ.

Euroleague: Ήταν βλακεία, αλλά τον συγχωρώ

Δεν είναι και το πιο καυτό όνομα του Ευρhttp://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7126c9b7b72e055c52d6b72688a81830_L.jpg?943912800?943912800?943912800ωπαϊκού μπάσκετ. Όμως από το βράδυ της Πέμπτης ο Σάσο Όζμπολτ έγινε γνωστός... λόγω της απαράδεκτης ενέργειας του Μάικ Μπατίστ!




Ο Σλοβένος άσος που άθελα του πρωταγωνίστησε σε ένα περιστατικό που και ο ίδιος, αλλά και ο Μπατίστ θέλουν να ξεχάσουν το συντομότερο με δηλώσεις που έκανε για πρώτη φορά μετά το συμβάν ξεκαθάρισε πως αφού μίλησε για αρκετή ώρα με τον άσο του Παναθηναϊκού αποδέχεται την συγγνώμη του!

Μέρος της συνέντευξης του Σλοβένου, που… ελέω Μπατίστ έγινε το πρόσωπο των ημερών, στην ιστοσελίδα basketnet.gr έχει ως εξής:

-Ας μιλήσουμε για την επίμαχη φάση του αγώνα… Ο Μάικ Μπατίστ είναι 8 χρόνια στο Παναθηναϊκό και δεν θεωρείται «βρώμικος» παίκτης. Αλήθεια, τι έγινε; Όλοι είδαμε ότι σε πάτησε στο κεφάλι. Του κρατάς κακία ή θεωρείς πως ότι έγινε ήταν πάνω στην ένταση του ματς;

«Ευγενικά το έθεσες… Εγώ θα έλεγα ότι ήταν βλακεία αυτό που έκανε αλλά το έκανε εσκεμμένα. Ξέρεις, πολλοί φίλοι μου με παρότρυναν από χθες να κάνω μήνυση αλλά δεν πρόκειται να αντιδράσω έτσι…Πάντως, είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γινόταν αν όντως, κινούμουν δικαστικά»

-Ο Μάικ έχει ζητήσει επανειλημμένα συγνώμη για ότι έκανε. Να σου μεταφέρω ότι δήλωσε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι «συγνώμη». Ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος μπορώ να πιστέψω ακόμη ότι έκανα. Ζήτησα συγνώμη χθες, αλλά θα προσπαθήσω να του μιλήσω και σήμερα, τηλεφωνικά και να του ξαναπώ ένα μεγάλο και ειλικρινές «συγνώμη». Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και λυπάμαι ειλικρινά… Είναι κάτι που δεν έπρεπε να είχε συμβεί». Σου τηλεφώνησε τελικά ο ίδιος; Κάνεις δεκτή τη «συγνώμη» του;

«Από το πρωί χτυπούσε το τηλέφωνο μου κάθε ένα λεπτό αφού Σλοβένοι αλλά και Έλληνες δημοσιογράφοι ήθελαν να μιλήσουν μαζί μου. Όπως καταλαβαίνεις, κάποια στιγμή, το έβαλα στο «αθόρυβο» και μετά το έκλεισα γιατί δεν άντεχα άλλο. Ξέρω ότι ο Μάικ είναι καλός άνθρωπος και ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα γι’ αυτό και τον συγχωρώ»

-Σάσο, έχεις μια κορούλα 7 μηνών ενώ ο Μάικ ένα γιο ενός έτους. Ως πατέρας σε πατέρα και αθλητής σε αθλητή, τι έχεις να του πεις για το χθεσινό επεισόδιο;

«Θα το πω το εξής… Ευτυχώς δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Αν εξαιρέσεις κάποια ράμματα που έκανα…. Αλλά θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Ελπίζω και εύχομαι να του γίνει μάθημα».

-Η ρεβάνς στην Αθήνα θα είναι «περασμένα ξεχασμένα»;

«Ασφαλώς. Για μένα το θέμα έχει λήξει»

Ποια ηθοποιός θα περνούσε μια βραδιά έρωτα με τον Βλοντάκη;

Είναι νέα και ωραίαhttp://www.gossip-tv.gr/sites/default/files/imagecache/large_20_normal/2010_11/guiz_girl_0.jpg αλλά αρκετοί την θεωρούν bitch και αυτό γιατί την έχουν ταυτίσει με τους ρόλους που έχει υποδυθεί. Ο λόγος για την...Βαλέρια Κουρούπη, η οποία δήλωσε πως θα ήθελε να περάσει μια νύχτα πάθους και έρωτα με τον Αντώνη Βλοντάκη. Η ηθοποιός βρίσκει τον πολίστα sexyhttp://www.gossip-tv.gr/sites/default/files/imagecache/originalg/slideshow/valeria_kouroupi.jpg και πολύ αρσενικό.

Κορυφαία μαργαριτάρια επωνύμων

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε κορυφαίες ατάκες επωνύμων που έχουν γράψει ιστορία. Για να μην… αισθανθούν άσχημα, δεν θα αποκαλύψουμε τα ονόματα τους αλλά με λίγο ξεσκόνισμα της μνήμης σας, σίγουρα θα βρείτε για ποιον χτυπά η καμπάνα. Πάμε λοιπόν.






Γνωστό μοντέλο και παρουσιάστρια που θέλει να κάνει και… ποιοτική στροφή είπε : «Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά. Τους υπόλοιπους τρεις όμως , που πιστεύουν πως είμαστε έξυπνες δεν τους ακούμε».





Πασίγνωστος παρουσιαστής ειδήσεων μας χάρισε την εξής ατάκα: «Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, συμβαίνει για δεύτερη φορά».





Τραγουδίστρια που λαϊκή δε θέλει να την λες, ξεστόμισε: Η ηχογράφηση έγινε στο σπήλαιο, όπου βρέθηκε ο πρώτος εν ζωή σκελετός.





Πρώτο όνομα στις πίστες με στόμφο και σοβαρότητα δήλωσε σε συνέντευξή του: «Όταν τους ζήτησα την ανάγκη τους δεν μου την έδωσε κανείς».





Γυναίκα συνάδελφός του προηγούμενου ενώ βρισκόταν στην πίστα ζήτησε: «Παρακαλώ να χαμηλώσουν τα φώτα, γιατί τώρα θα πω ένα τραγούδι off the record».





Ηθοποιός με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο ενεργητικό της είπε: «Δόξα τω Θεώ, είμαι άθεη».





Γνωστότατος πολιτικός μας προσέφερε την εξής ατάκα: «Αυτό το θέμα θα έλεγα είναι άνευ ουσιαστικής ουσίας».





Αυτές είναι μερικές από τις απολαυστικές ατάκες που κατά καιρούς μας έχουν χαρίσει οι επώνυμοι και φυσικά έχει και... συνέχεια

Ποια παίκτρια του Next top Model, είναι ζευγάρι με παίκτη του Master Chef...;;;

Για την ακρίβεια πρώην παίκτης του Master Chef..!
http://www.athensbars.gr/sites/default/files/homepage/quiztitle.jpg?1289068752

Ο λόγος για τον... Σπύρο Καραγκουλέ, και την Τζέσικα..! Εκείνος μπήκε στο παιχνίδι για την αναγνωρισιμότητα ενώ όνειρό του είναι να παρουσιάσει κάποια εκπομπή μαγειρικής. Εκείνη έχει τελειώσει τη γυμναστική ακαδημία και το όνειρό της είναι να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας. Τελικά κατάφεραν να μπουν και οι δύο στα αντίστοιχα παιχνίδια. Ο Σπύρος δεν τα κατάφερε, για να δούμε τι θα κάνει η Τζέσικα..!