Έπρεπε να έρθουν δεκάδες ιταλικά εστιατόρια στην Ελλάδα για να μας μάθουν την λιαστή ντομάτα, ενώ κατ’ ουσίαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως στις Κυκλάδες και στο Αιγαίο ξεραίνουν το καλοκαίρι τις ντομάτες για να τις έχουν το χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι είναι νοστιμότατες και εάν κάνετε μια κλασική σάλτσα με φρέσκιες ντομάτες θα νοστιμίσει ακόμα περισσότερο εάν προσθέσετε και λιαστή.Εάν την περιχύσετε με λαδάκι και τη μαρινάρετε με λίγο σκορδάκι και ρίγανη γίνεται εξαιρετικός μεζές για ουζάκι . και η ουσία είναι εδώ ότι ενώ έχετε ένα εξαιρετικό μεζέ έχετε παράλληλα και ένα εκλεκτό τρόφιμο με δεκάδες χρήσιμα στοιχεία μέσα του. Απαριθμώ τις βιταμίνες τις οποίες περιέχει. Βιταμίνη Κ, λουτείνη, βιταμίνη Α, Β καροτίνη, χολίνι, βιταμίνη Β6, παντοθενικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη και βιταμίνη C. γι’ αυτό όπως που θα προτιμήσετε τη λιαστή ντομάτα είναι η τεράστια περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο. Ένα αντιοξειδωτικό που χαρίζει υγεία και καλή λειτουργία της καρδιάς. Η φύση είναι μαγική. Δεν διαφωνώ ότι η χημεία δημιούργησε φάρμακα που βελτίωσαν την υγεία μας , αλλά στην προκειμένη περίπτωση η φύση μας δίνει ένα φάρμακο εντελώς φυσικό και συνάμα νόστιμο. Δεν μπορώ να πω πάντως πως δεν παχαίνει μια και περιέχει 258 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Έχει ισχυρή ποσότητα από φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο πεπτικό και όπως καταλαβαίνετε αρκετή ζαχαρίτσα που πλησιάζει το 37 %. Λόγω της αποξήρανσης οι πρωτεΐνες ανεβαίνουν και φτάνουν το 14%. Βάλτε τη λιαστή ντομάτα στη ζωή σας , κέρδος θα έχετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου