Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Free Funny Videos Tube & Clips of Funny Jokes, Pictures at Videobash

Δωρεάν Funny Tube Videos & φιλμάκια της Αστεία Ανέκδοτα, εικόνες σε Videobash

Free Funny Videos Tube & Clips of Funny Jokes, Pictures at Videobash

Free Funny Videos Tube & Clips of Funny Jokes, Pictures at Videobash

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

cebaceb1cf80cebdceb9cf83cebcceb11 ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι:



Στον πρώτο μήνα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στα Καταστήματα του Κλάδου, το σωματείο μας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από δεκάδες Συναδέλφους απ’ όλη την Κορινθία, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων (μείωση τζίρου) από την εφαρμογή του μέτρου.



Μείωση πελατείας

Καθημερινή μείωση του τζίρου

Δυσκολία στην πληρωμή υποχρεώσεων

Δυσκολία στην διατήρηση των θέσεων εργασίας

Αντικειμενικές δυσκολίες εφαρμογής του νόμου σε καταστήματα που βρίσκονται σε ημιώροφους που δεν έχουν εξωτερικό χώρο, σε πατάρια που δεν μπορεί να ελεγχθεί αν κάποιος καπνίζει ή όχι ή ότι άλλο σχετικό έχει πέσει στην αντίληψή σας.

Δυστροπία των πελατών να εφαρμόσουν το νόμο και αδυναμία να έρθετε σε αντιπαράθεση μαζί τους μια και τους έχετε άμεση ανάγκη.



Το Σωματείο μας μετά την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ξεκίνησε διάλογο με το Υπουργείο Υγείας αναζητώντας συναινετική λύση. Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε για θετική επίλυση του προβλήματος, υπήρξε αναδίπλωση και αλλαγή στάσης του Υπουργείου, προφανώς με «άνωθεν» εντολή και συνηγορία των γνωστών δογματικών κύκλων του Υπουργείου.



Το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. μετά την εμμονή της κυβέρνησης να οδηγήσει τα καταστήματα μας σε «κλείσιμο», με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας ΣΥΓΚΑΛΕΙ στα Γραφεία του στην Κόρινθο την Δευτέρα 17/10/2010 και ώρα 14.00 ΕΚΤΑΚΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο με την ολομέλεια των Μελών του για να καθορίσουν από κοινού την στάση μας,



- για την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου μέχρι την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

- να καλέσει τα Μέλη του μετά την εκπνοή του χρόνου (17/10/10) να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του Κλάδου και να αποφασιστεί η κλιμάκωση των αντιδράσεων.



Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική διευκρίνιση.



Για το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.

Σύλληψη 59χρονης για εκβιασμό

Συνελήφθη στο Ξυλόκαστρο, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Κορίνθου, μία 59χρονη γυναίκα, η οποία...
εκβίαζε ιδιοκτήτη οικήματος, ζητώντας του συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην τον καταγγείλει στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία για παραβάσεις του οικήματός του.
Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που της παρέδωσε ο παθών, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η 59χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Ljubco Georgievski about Alexander the Great

Σοκαριστικό βίντεο που ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς και τα ψεύδη τους

Ομολογία Σοκ από τον πρώην πρωθυπουργό της FYROM, Γκεοργκιέφσκι: ...
"ο Goce Delchev και ο Dame Gruev έδιναν θανατικές καταδίκες σε όποιον τολμούσε να πει ότι το αίμα του Μ. Αλέξανδρου κυλούσε στις φλέβες του"
Πριν περίπου 100 χρόνια, οι ΨευτοΜακεδόνες "Ήρωες" των σημερινών Σκοπιανών εκτελούσαν ως προδότη όποιον ...

τολμούσε να δηλώσει απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου, ενώ σήμερα όποιος τολμάει να ισχυριστεί το... αντίθετο αποκτάει την στάμπα του Προδότη

Επιδείνωση του καιρού - προειδοποιεί η ΕΜΥ

Για σημαντικές αλλαγές και επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κάνοντας μάλιστα πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Κυριακή 17 έως την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το Σάββατο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κατά το επόμενο τριήμερο (Κυριακή 17 έως Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010) προβλέπεται.... επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

• Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στη Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο) και αργότερα την υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.

• Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 σχεδόν σε όλη τη χώρα.

• Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.

• Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.
Βάσει των ανωτέρω προβλέψεων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

• Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

• Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους.

• Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ. Απροσπέλαστη έμεινε για αρκετή ώρα η παραλιακή

Προβλήματα στη Σάμο από την παρατεταμένη βροχόπτωση

Προβλήματα δημιούργησε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την πόλη της Σάμου. Λόγω της παρατεταμένης έντονης βροχόπτωσης, δημιουργήθηκαν χείμαρροι, που προξένησαν ζημιές σε καταστήματα και σε αυτοκίνητα, στην περιοχή Ροδίτσες, κοντά στο νοσοκομείο του νησιού.
Η παραλιακή για αρκετή ώρα έμεινε απροσπέλαστη, ενώ λόγω έργων που γίνονται για τη δημιουργία συστήματος βιολογικού καθαρισμού στον δρόμο προς το γήπεδο της Σάμου, χώματα και μπάζα παρασύρθηκαν από το νερό και μπήκαν σε καταστήματα.
Από το πρωί του Σαββάτου, τα συνεργεία του δήμου αποκαθιστούσαν τις ζημιές.

25 αλήθειες που ισχύουν για τις γυναίκες !

Δεν κάνεις κάτι λάθος όταν δεν καταλαβαίνεις τι θέλει. Πολλές φορές, ούτε κι εκείνη ξέρει. Υπάρχουν όμως 25 αλήθειες, που ισχύουν για όλα τα θηλυκά του πλανήτη. Σου τις μαθαίνει η Ιταλίδα θεά και μοντέλο Bianca Balti.
1. Ακου με, σε παρακαλώ! Οχι επειδή λέω κάτι που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σου, αλλά επειδή η ικανότητα να ακούς είναι σημάδι σεβασμού κι έχει τη δύναμη να αλλάζει τη δική μου κοσμοθεωρία.
2. Οι γυναίκες μιλούν στη δική τους γλώσσα. Για παράδειγμα, το «είμαι μια χαρά» σημαίνει «μου λείπουν οι δυο τρομάρες» ή το κλασικό «εγώ δεν θα πάρω γλυκό», που σημαίνει «θα φάω από το δικό σου».
3. Θυμήσου ότι το ΠΜΣ, εκτός από ακρωνύμιο του Προεμμηνορρυσιακού Συνδρόμου, είναι και η Περίοδος Μεταβλητών Συναισθημάτων. Ασε με λοιπόν να κλάψω, να φάω το γλυκό σου, να κάνω ό,τι μου έρθει στο κεφάλι. Οι αλλαγές στη διάθεσή μου έχουν να κάνουν με τις ορμόνες μου, όχι με σένα.
4. Μακιγιάζ, ανταύγειες, χτένισμα, πεντικιούρ, μανικιούρ: όλα είναι δώρα για σένα. Γιατί το μόνο που θέλω είναι να σου αρέσω. Να ανησυχήσεις λοιπόν όταν πάψω να τα κάνω.
5. Οταν σου αρέσω πολύ, να μου το λες. Μη μου το λες όταν δεν σου αρέσω. Γιατί μέχρι να το ξεχάσω, πρέπει να ακούσω από το στόμα σου καμιά εικοσαριά κομπλιμέντα.
6. Θυμάμαι τι φορούσες την πρώτη φορά που μου είπες πως με αγαπάς. Το γεγονός όμως ότι δεν θυμάσαι τίποτα από εκείνη τη μέρα με κάνει να πιστεύω ότι δεν το εννοούσες.
7. Σε αγαπούσα πολύ καιρό πριν αρχίσω να σου το λέω. Είναι γυναικεία τακτική να οδηγούμε το παιχνίδι στην παράταση (και ύστερα λες ότι δεν ξέρω από μπάλα).
8. Εννοείται ότι είσαι ο καλύτερος απ' όσους έχω πάει. Οι άλλοι έπαψαν να υπάρχουν από τη στιγμή που σε ερωτεύτηκα.
9. Ποτέ δεν θα σου αποκαλύψω των πραγματικό αριθμό των πρώην εραστών μου. Εξάλλου, τι νόημα έχει; Ξαναδιάβασε το 8!
10. Διαβάζω κάθε μέρα τις προβλέψεις για το ζώδιό σου.
11. Κρυφογελάω όταν ακούω το σερβιτόρο να σου λέει: «Θα δοκιμάσετε εσείς το κρασί ή η κυρία σας;».
12. Σκύψε αυθόρμητα πίσω μου και φίλα με στο λαιμό. Αν είσαι καλός, θα σε αφήσω να περάσεις κι άλλο χρόνο στα προπύλαιά μου.
13. Οι φίλες μου ξέρουν τι κάναμε χθες το βράδυ. Ανάμεσά μας δεν υπάρχουν μυστικά.

14. Κάνε με να γελάω και θα είμαι ευτυχισμένη. Γέλα με τα χάλια σου και θα είμαι δική σου.
15. Λίγη ζήλια δεν βλάπτει αν α) και οι δύο παραμένουμε αρτιμελείς και β) δεν με αφήνεις να αναπνεύσω με τις καχυποψίες σου. Αν βρεις το μέτρο, θα ξέρω ότι νοιάζεσαι και θα με κολακέψεις.
16. Οταν δεν σου κάθομαι, δεν το κάνω για να σε τιμωρήσω. Απλώς, μερικές φορές θέλω να με αφήνεις ήσυχη, δηλαδή όχι ακριβώς ήσυχη. Ο.Κ., δεν μπορώ να σου το εξηγήσω, γιατί ούτε κι εγώ ξέρω τι θέλω.
17. Μπορώ να προσποιηθώ, το θέλω και θα το κάνω. Αν έχει τη σειρά που θέλω να δω κι εσύ έχεις ορεξούλες, τι πρέπει να κάνω; Μήπως προτιμάς να έχω πονοκέφαλο;
18. Λατρεύω το σεξ! With or without you, που λέει και ο Μπόνο. Το μυαλό μου είναι πιο βρώμικο απ' ό,τι φαντάζεσαι.

19. Δυσκολεύομαι να σου αντισταθώ την ώρα που βγαίνεις από το ντους, αθλείσαι, αλλάζεις τη λάμπα στο σπίτι μου, μιλάς με την ηλικιωμένη γειτόνισσά μου, φοράς το κοστούμι σου, με βοηθάς με τη φορολογική δήλωση, παίρνεις master στο DIYing.
20. «Θέλεις να σου πάρω λουλούδια;». Αφού με ρωτάς, όχι! Το θέμα είναι να το κάνεις αυθόρμητα. Αν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνητικό από πριν, άσ' το.
21. Εννοείται ότι θα αργήσω στο ραντεβού μας. Βλέπεις, θέλω το χρόνο μου για να στολιστώ και να σου αρέσω. Δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός; Η ικανότητά μου να εφευρίσκω δικαιολογίες θα σε τρομάξει.
22. Αν μάθω ότι μου τα φόρεσες, μπορεί να σε συγχωρήσω. Στην πορεία όμως θα εύχεσαι να σε είχα χωρίσει.
23. Με ακούς που τραγουδάω με πάθος: Ι kissed a girl and I liked it, the taste of her cherry ChapStick. Ξέρω ότι θα ήθελες να είναι ένας στίχος βγαλμένος από τη ζωή μου, αλλά, sorry! Θα μείνει απλώς μία φαντασίωση.
24. Θες μία απλή συμβουλή για να διορθώσεις τα λάθη σου στο κρεβάτι: όταν πηγαίνεις γρήγορα, το θέλω πιο γρήγορα. Και όταν το κάνεις αργά, μου αρέσει ακόμα πιο αργά.

25. Νιώθω πολύ τυχερή που είμαι μαζί σου κι ελπίζω να νιώθεις κι εσύ το ίδιο. Ακόμα κι αν έχεις τα πάντα, χρειάζεσαι κάποιον να τα μοιραστείς μαζί του.

Κλέβουν... ότι να΄ναι για να στήσουν νοικοκυριό!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει καθημερινά το αστυνομικό δελτίο από την Ηλεία, που αναδεικνύεται σε…
πρωταθλήτρια των ασυνήθιστων κλοπών!
Μέσα σε ένα 24ωρο, η μόνη διάρρηξη της… προκοπής έγινε σε ένα διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στον Πύργο, όπου οι δράστες άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 29.500 ευρώ που ήταν κρυμμένα στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας.
Κατά τα άλλα, οι «πεινασμένοι» της Ηλείας ξαναχτύπησαν στα Βυτινέικα όπου από ένα αγρόκτημα άρπαξαν ένα… κατσίκι και «ρούφηξαν» το πετρέλαιο από μια φρέζα!
Οι δράστες φαίνεται πως ετοιμάζουν… τσιμπούσι με το άτυχο ζώο, καθώς διέρρηξαν και μια αποθήκη με επαγγελματικό εξοπλισμό σε μικρή απόσταση, από την οποία έκλεψαν… 45 καρέκλες, οκτώ τραπέζια, ένα μηχάνημα ψησταριάς για γύρο, μια επαγγελματική φριτέζα, δύο σόμπες, δύο κλιματιστικά και τρεις κουλούρες με καλώδιο, αξίας 5.000 ευρώ!
Στον Πύργο, οι άγνωστοι που «μπούκαραν» σε μια νεοαναγειρόμενη οικοδομή είχαν αποφασίσει να αλλάξουν την… διακόσμηση του σπιτιού τους, γιατί άρπαξαν μερικά κιβώτια με πλακάκια και 100 κιλά κόλλας για την εφαρμογή τους!
Στην Αμαλιάδα, οι διαρρήκτες που μπήκαν σε ένα σπίτι, άρπαξαν την τηλεόραση. Ως εδώ, το πράγμα έχει λογική… Όμως, πήραν ακόμη ένα δερμάτινο σακάκι και ένα ζευγάρι μπότες… νούμερο 41, πράγμα που δείχνει τις διαστάσεις τους
Εκτός από τις περίεργες κλοπές, συνεχίζουν την δράση τους και οι άγνωστοι ιερόσυλοι. Στο Νεοχώρι Ζαχάρως διέρρηξαν τον ναό του Αγίου Παύλου και άρπαξαν περίπου 250 ευρώ από τα δύο παγκάρια.

Γυμνές φωτογραφίες της Βασίλισσας της Ποπ, πολύ πριν γίνει η Μαντόνα που ξέρουμε...




Η Μαντόνα πόζαρε γι’ αυτές τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε ηλικία... 20 ετών, όταν ακόμα δούλευε ως μοντέλο για να μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα της σχολής χορού όπου φοιτούσε...
Η φωτογράφηση έγινε στο πλαίσιο ενός μαθήματος του νεοϋορκέζου Μάρτιν Σρέιμπερ (Martin Schreiber) προς τους φοιτητές του και δείχνει την άγνωστη και μελαχροινή τότε Μαντόνα Τσικόνε (Madonna Ciccone) σε διάφορες χαλαρές πόζες.
Αφού η Μαντόνα έγινε σταρ ο Σρέιμπερ πούλησε τις φωτογραφίες στο Περιοδικό «Playboy», το οποίο τις δημοσίευσε το 1985.

Δείτε τις φωτογραφίες

Κοριτσάκι 14 χρόνων συνελήφθη με χασίς!

Απίστευτο κι όμως αληθινό και μάλιστα… Κρητικό!


Ένα άγουρο κοριτσάκι μόλις 14 χρόνων συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαζί με έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άντρα! Χρειάστηκε δε να τους καταδιώξουν περιπολικά για να τους συλλάβουν!



Η 14χρονη μαθήτρια ήταν επιβάτης στην μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 37χρονος, ο οποίος πάτησε γκάζι όταν έπεσε σε μπλόκο και οι άνδρες της Αστυνομίας τους έκαναν σήμα να σταματήσουν σε έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί η μηχανή και να συλληφθούν οι δύο επιβάτες, πάνω στους οποίους βρέθηκαν 110 γραμμάρια χασίς! Μετά την σύλληψη της ανήλικης, συνελήφθη και η μητέρα της με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας.
*** Όλα… μπόλικα τα είχε ένας 41χρονος Έλληνας που συνελήφθη στο σπίτι του στην Άψαλο Πέλλας! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας που τον παρακολουθούσαν, κατέσχεσαν στην κατοικία του ένα κιλό και 170 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και 1.030 σπόρους κάνναβης. Ήταν τα προϊόντα που είχε τρυγήσει από τα συνολικά 33 χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στην αυλή του!
*** Η σύλληψη δύο νεαρών στο Κιλκίς με 39,6 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, οδήγησε τους αστυνομικούς στον προμηθευτή τους που εντοπίστηκε στο σπίτι του. Εκεί, κατασχέθηκαν τρία κιλά και 791 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και 1.925 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών.

Ένας επίγειος παράδεισος!

Ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν όσους επισκεφθούν το Βοτανικό Πάρκο στα Χανιά, μία έκταση διακοσίων στρεμμάτων με χιλιάδες βότανα, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά...
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μυρωδιές από όλο τον κόσμο, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής, την καθιστούν πραγματικό επίγειο, οικολογικό παράδεισο.

Στο κέντρο του πάρκου υπάρχει βρίσκεται μία καμένη αιωνόβια ελιά, ως δείγμα μνήμης και σημείο αναφοράς στη θλιβερή πυρκαγιά του 2004.

Στο Διαδίκτυο όσοι βασανίζουν τα ζώα

Στο Διαδίκτυο όσοι βασανίζουν τα ζώαΠρωτοποριακή νομοθεσία για την προστασία των ζώων θα υιοθετήσει η Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, η κομητεία Suffolk, στο ανατολικό Long Island, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αναρτήσει στο Διαδίκτυο τον πρώτο ηλεκτρονικό κατάλογο με τα ονόματα, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για κακοποίηση ζώων.

Όσοι από τους καταδικασθέντες δεν εγγραφούν στον κατάλογο, θα έρθουν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και ποινή φυλάκισης.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύ στενή σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και οικογενειακής βίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο νομοθέτης του Suffolk, Jon Cooper.

«Σχεδόν όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι ξεκινούν με τον βασανισμό ζώων, οπότε κατά μια έννοια θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές», προσέθεσε.
Όπως προαναφέρθηκε, η ηλεκτρονική λίστα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο οπότε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος από τους γείτονές τους έχει καταδικαστεί για περιστατικό κακοποίησης ζώου.
Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που βασανίζουν ζώα συνηθίζουν να κλέβουν τα κατοικίδια των γειτόνων τους. Με τη νέα νομοθεσία που προωθείται, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο θα απαγορεύεται να αγοράζουν ζώα από pet shop, ή να τα υιοθετούν αδέσποτα από καταφύγια.
Οι οργανώσεις προστασία των ζώων ελπίζουν ότι ο νόμος που πέρασε ομόφωνα την Τρίτη στην κομητεία της Νέας Υόρκης θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Νέα Υόρκη συγκλονίστηκε από τη σύλληψη της Sharon McDonough, η οποία κατηγορείται ότι έθαψε γατάκια και περίπου 42 σκύλους στην αυλή της. Οι γείτονές της που είχαν χάσει τα κατοικίδιά τους φοβόντουσαν ότι τα είχε σκοτώσει ωστόσο όπως διαπιστώθηκε η διεστραμμένη McDonough αγόραζε τα κατοικίδια από pet shops ή τα έπαιρνε από καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Λαμία: Νεκρό στην άσφαλτο 12χρονο κοριτσάκι!

Σοβαρά τραυματισμένα τα δύο αδελφάκια του, ηλικίας 5 και 10 ετών...
Τραγικό θάνατο βρήκε στις 12.00 το μεσημέρι ένα 12χρονο κοριτσάκι στην εθνική οδό και συγκεκριμένα στο 217 χιλ. λίγο πριν το πρατήριο ''Μακεδονία'' στο ρεύμα προς Λαμία. Το άτυχο κοριτσάκι ήταν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος πατέρας της, μαζί με τα 3 ανήλικα αδέρφια της.

Σύμφωνα με το lamiareport, το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε στο διάζωμα. Η 12χρονη σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν δύο από τα αδέρφια της. Ένα 5χρονο αγόρι και ένα 10χρονο κοριτσάκι. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Ελαφρά τραυματίστηκε το 4ο παιδί και πολύ ελαφρά ο πατέρας, που κρατείται στο Α΄Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων...

Έκανε σεξ με 3 διαφορετικές φουσκωτές κούκλες και μετά τις πέταξε στο παρακείμενο στενό

Ο εισβολέας παραβίασε το κατάστημα που βρίσκεται στη περιοχή Cairns και αφού «πέρασε» όμορφα με τις τρεις φουσκωτές κούκλες τις πέταξε στο παρακείμενο στενό!






«Είναι πολύ παράξενο και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία να κυκλοφορεί αυτός ο άντρας ελεύθερος στο δρόμο,» είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. «Πήρε τις κούκλες, τις φούσκωσε, τις χρησιμοποίησε και τις πέταξε στον δρόμο,» πρόσθεσε. Η αστυνομία πήρε δείγματα για… εξέταση DNA ενώ βρήκε αποτυπώματα πάνω στις κούκλες και διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του εν λόγω άντρα.

kato dimhnio






ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ
 ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ
 ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ


ΟΧΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ (ΠΕΣΔΑ)

cf83cebacebfcf85cf80ceb9ceb4ceb9ceb15 ΟΧΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ (ΠΕΣΔΑ)

Με ψήφισμά τους οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι Σικιωνύων και οι συνδυασμοί τους, μαζί με 12 ακόμα φορείς του Δήμου στηρίζουν ενεργά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων , σύμφωνα με την οποία δεν αποδέχεται και γνωμοδοτεί αρνητικά για την μελέτη Επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Διαβάστε το κείμενο του ψηφίσματος:



ΠΡΟΣ :



Τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φ. Χατζημιχάλη.



Κιάτο , 13-10-2010

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ :



1.Νομάρχη Κορινθίας κ. Ν. Ταγαρά και Νομαρχιακούς Συμβούλους.

ΤΕΔΚ Νομού Κορινθίας.

Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Α. Τσουλούφα και Δημοτικούς Συμβούλους.

1.Υποψήφιους Περιφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου κκ : Ν. Γόντικα , Γ.Δράκο , Λ.Μπούκλη , Αθ.Πετράκο , Π.Τατούλη , Γ. Τσόγκα.

2.Υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Κορινθίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κκ: Ειρ. Ακαρέπη , Γ. Δέδε, Ν. Ταγαρά , Ν. Χανιά.

3.Υποψήφιους Δήμαρχους Δ. Σικυωνίων κκ : Χρ. Ζαχαριά, Σωτ. Παπαδημητρίου , Σπ. Σταματόπουλο, Αν. Χωρέμη.

4.Τα Μ.Μ.Ε. του Νομού Κορινθίας.



ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Τετάρτη 13-10-2010, οι παρακάτω φορείς που δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Σικυωνίων και συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου , δηλώνουμε ότι υιοθετούμε και στηρίζουμε ενεργά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων , σύμφωνα με την οποία δεν αποδέχεται και «γνωμοδοτεί αρνητικά για την μελέτη Επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου , για τους παρακάτω λόγους:



Η αναθεωρημένη πρόταση του ΠΕΣΔΑ δεν διευκρινίζει ποια λύση θα ακολουθήσουμε μετά το πρώτο στάδιο προσαρμογής.

Χωροθετείται σαν συγκεκριμένη και μοναδική αναφορά στο ΠΕΣΔΑ Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της «Λιτσάρδας» του Τ.Δ. Σουλίου , στο χώρο του υπάρχοντος ΧΥΤΑ.

Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση να εξυπηρετούμε την διαχείριση όλων των οικιακών απορριμμάτων όλων των Δήμων της Δυτ. Κορινθίας (από Βόχα έως Ευρωστίνη)

Δεν συμφωνούμε με την χωροθέτηση ,έστω και για προσωρινό διάστημα, δεματοποιητή σύμμικτων απορριμμάτων και στην μετέπειτα καύση τους, καθώς επίσης και με την επέκταση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ.

Λέμε ΟΧΙ σε οποιαδήποτε βιομηχανοποίηση σκουπιδιών.

Είμαστε υπέρ μιάς ολοκληρωμένης διαχείρισης Απορριμμάτων που σημαίνει, Διαλογή στην πηγή, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Λιπασματοποίηση, δημιουργία ΚΔΑΥ ανά νομό, ΧΥΤΥ, ενημέρωση των πολιτών και εφαρμογή του κανόνα «ο ρυπαίνων πληρώνει»

Επιπλέον, θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση του σημερινού Περιφερειάρχη, δεν νομιμοποιείται ηθικά να δεσμεύσει τον νέο Περιφερειάρχη που θα αναδειχθεί σε λίγες ημέρες από τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, με διευρυμένες αρμοδιότητες

Επ’ αυτού του πολύ σημαντικού για την τοπική κοινωνία μας θέματος, καλούμε τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες να τοποθετηθούν ευθέως, δημοσίως και εγγράφως προς τους Πολίτες και την Περιφέρεια , άμεσα και πριν την διενέργεια των επικείμενων εκλογών



Οι υπογράφοντες



Υποψήφιοι συνδυασμοί Δήμου Σικυωνίων :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Χρ. Ζαχαριά

ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Τ. Χωρέμη

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Σπ. Σταματόπουλου

Φορείς και Σύλλογοι :

Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Διαδικτυακή Ομάδα «Θα ανοίξουμε το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος»

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων

Επιχείρηση ΧΥΤΑ Δήμου Σικυωνίων

Εργατικό Κέντρο Κιάτου

Ναυτικός Όμιλος Κιάτου (ΝΟΚ)

Οικολογικός Σύλλογος Κορινθιακού(ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ)

Ομάδα Copyleft

Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Φιλοξενία»

Σικυώνια Περιβαλλοντική Εταιρία (ΣΙΠΠΕ)

Σύλλογος Σικυωνίων Πολιτών

Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνος «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»



Σχετικά άρθρα:



ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜMΑΤΑ …ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Οι πιο καταστροφικοί ιοί στη ιστορία του ίντερνετ

Από τον αθώο Morris μέχρι το φόβητρο ονόματι conficker, σας παρουσιάζουμε τους ιούς που συγκλόνισαν το σύγχρονο ίντερνετ.










40 χρόνια μετά τη γέννηση του ίντερνετ και περίπου 22 από το πρώτο antivirus software το συμπέρασμα είναι ένα: Κανένα λογισμικό δεν μπορεί να μας προστατέψει καλύτερα από τη γνώση και την προσεκτική χρήση του υπολογιστή μας. Αυτό άλλωστε έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη οι πιο επιτυχημένοι ιοί της σύγχρονης ιστορίας του διαδικτύου.



Ο πρώτος

Όλα, σχεδόν, ξεκίνησαν το 1988 και τον Morris. Σε μια εποχή που το ίντερνετ ήταν ακόμα ιδανικό και τα Windows είχαν αναπτυχθεί με γνώμονα τη μη-προστασία, ένας προγραμματιστής έγραψε τον ιό με στόχο να μετρήσει το μέγεθος του διαδικτύου. Τελικά, ένα προγραμματιστικό λάθος ήταν αρκετό για να μολυνθούν χιλιάδες υπολογιστές και να προκληθεί «denial of service» σε διάφορες δικτυακές υπηρεσίες.



Σ’ αγαπώ

Ένα e-mail με θέμα «Σ’ αγαπώ» ήταν ο λόγος που το Πεντάγωνο, η CIA και το Βρετανικό Κοινοβούλιο υποχρεώθηκαν να «κατεβάσουν» τους mail server τους το 2000. Οι απανταχού «ερωτοχτυπημένοι» άνοιγαν το μήνυμα και το συννημένο «ερωτικό γράμμα» διαδίδοντας τον ιό που έκανε το γύρω του κόσμου σε μια μέρα. Μέσα σε οχτώ μέρες υπήρχαν 50 εκατομμύρια μολυσμένοι υπολογιστές και ζημίες 5,5 δις δολαρίων.



Για μια στριπτιτζού

Μια στριπτιτζού από το Νιού Τζέρσεϊ με το όνομα Μελίσσα ήταν η αφορμή για να γεμίσουν χιλιάδες υπολογιστές από ανεπιθύμητα e-mail, να μπλοκάρουν mail server και να προκληθούν ζημιές σε όλο των κόσμο, το ύψος το οποίων δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς. Ο ιός Melissa και οι διάφορες παραλλαγές του ήταν δημιούργημα του Ντέιβιντ Σμιθ και προκάλεσαν απανωτά επεισόδια μεταξύ 1999-2005. Για τη δράση του ο Σμιθ καταδικάστηκε σε φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα. Αργότερα συνεργάστηκε με το FBI για την εξάρθρωση άλλων ομάδων χάκερ.



Ερυθρός κώδικας

Στο απόγειο της δόξας του, στις 19 Ιουλίου 2001, ο Code Red είχε προσβάλλει 359 χιλιάδες υπολογιστές. Ήταν ο πρώτος μιας σειράς ιών που εκμεταλλεύονταν μια αδυναμία γνωστή ως buffer overflow εμποδίζοντας τη σύνδεση στο Ίντερνετ. Στα θύματα συγκαταλέγονται ο web server του Λευκού Οίκου και ένα σωρό website που είδαν την αρχική του σελίδα να γράφει «HELLO! Welcome to http://www.worm.com! Hacked By Chinese!».



Πρότυπο «ατυχίας»

Δύο χρόνια μετά τον Code Red, ένα ξαδερφάκι του, ο Slammer, γονάτισε το διαδίκτυο προσβάλλοντας 75 χιλιάδες υπολογιστές. Ανάμεσα στα θύματα ήταν το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yohhap που αναγκάστηκε να κλείσει για ώρες στις 25 Ιανουαρίου 2003. Ο ιός ήταν τόσο επιθετικός που στο μικρό διάστημα της παρουσίας του πολλές χώρες το εξέλαβαν για οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. Ευτυχώς δύο τυχαίοι παράγοντες απέτρεψαν τα χειρότερα: Ο ιός διαδόθηκε μέσα σε σαββατοκύριακο και έγινε αντιληπτός από τον Μάικλ Μπακαρέλα που ειδοποίησε το σύστημα προστασίας Bugtraq.



Πρότυπο επιτυχίας

Ότι δεν κατάφεραν ο Slammer και ο Code Red το κατάφερε ο Sasser, ένας ακόμα ιός που έκανε χρήση του buffer overflow. Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων έκλεισε όλες του τις δορυφορικές επικοινωνίες για ώρες, η Delta Air Lines ακύρωσε αρκετές υπερατλαντικές πτήσεις, το Βρετανικό Λιμενικό έμεινε χωρίς ηλεκτρονικούς χάρτες ενώ ζημιές υπέστησαν μεγάλες εταιρείες όπως η Goldman Sachs και οργανισμοί όπως το Γερμανικό Ταχυδρομείο και η Κομισιόν. Ο συγγραφέας του ιού ήταν ένας Γερμανός φοιτητής πληροφορικής ονόματι Σβεν Γιάσαν. Ευτυχώς για τον ίδιο, είχε γράψει τον ιό σε ηλικία 16 ετών και τελικά δικάστηκε με βάση τον νόμο περί ανηλίκων.



Η 18η Σεπτεμβρίου

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2001 και μέσα σε, μόλις, 22 λεπτά ο Nimda έγινε ο πιο επιτυχημένος ιός του διαδικτύου. Το κλίμα γενικευμένου πανικού από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οδήγησε στη συσχέτιση του ιού με την Αλ Κάιντα αν και κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε ποτέ.



Αγαπητέ Βασίλη...

Αν και τελικά συνελήφθη για να καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης, ο 18χρονος Τζέφρι Λί Πάρσον κατάφερε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπιλ Γκέιτς: Μπίλι σταμάτα να βγάζεις χρήμα και διόρθωσε το λογισμικό σου» έγραφε η ιστοσελίδα των Windows Update τον Αύγουστο του 2003. Υπογραφή: Blaster.



Η καταιγίδα

Ένα e-mail που έγραφε «230 νεκροί από καταιγίδα στην Ευρώπη» έκανε το γύρο του κόσμου τον Ιανουάριο του 2007. Τελικά η καταιγίδα ήταν ο ιός Storm, η Ευρώπη ήταν η Microsoft, που είδε την κεντρική της σελίδα σε κατάσταση «denial of service», και οι 230 νεκροί το 8% των παγκοσμίων μολύνσεων από τότε.



Τέλος εποχής

Η εποχή που οι ιοί γράφονταν απλώς για να προκαλέσουν αίσθηση, να δηλώσουν διαμαρτυρία και να σπάσουν τα νεύρα υπηρεσιών / κυβερνήσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γι’ αυτό φρόντισε ο Conficker, που ξεκινώντας στα τέλη του 2008 διατηρεί ακόμα και σήμερα ένα δίκτυο χιλιάδων μολυσμένων υπολογιστών. Ο ιός λειτουργεί επιτρέποντας την εγκατάσταση προγραμμάτων σε υπολογιστές από απόσταση κάτι που τον κάνει ιδανικό για την εξυπηρέτηση των σκοπών του κυβερνοεγκλήματος. Το πιο εύλογο κίνητρο είναι η υποκλοπή τραπεζικών στοιχείων και χρημάτων.

Διπλή μεταμόσχευση χεριών και με εγγύηση

Διπλή μεταμόσχευση χεριών, αλλά με «εγγύηση» για τη μη απόρριψη του μοσχεύματος, έγινε, για πρώτη φορά, σε ιταλικό νοσοκομείο. Η 52χρονη ασθενής που είχε χάσει και τα δυο της χέρια πήρε όχι μόνο μοσχεύματα, αλλά και βλαστοκύτταρα, ώστε να διασφαλιστεί πως ο οργανισμός δεν θα τα απορρίψει. Η επέμβαση που διήρκεσε έξι ώρες έγινε από την ομάδα του καθηγητή Μάσιμο ντελ Μπένε και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη του είδους αφού θεωρητικά είχε διατυπωθεί η μέθοδος, στην πράξη όμως δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι τώρα.




Η ασθενής χρειάστηκε πριν από τρία χρόνια να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των άκρων της λόγω σοβαρής μορφής σήψης, η οποία προήλθε από μια απλή κυστίτιδα.

Τα χέρια που της μεταμοσχεύτηκαν ανήκαν σε δότρια 58 ετών. Η διαφορά από άλλες τέτοιες επεμβάσεις έγκειται στη χρήση των βλαστοκυττάρων. Οι γιατροί πήραν τα βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών της ασθενούς και σε διάστημα μιας ημέρας από την επέμβαση τα έγχυσαν ξανά στο σώμα της. «Αυτά είναι τα κύτταρα τα οποία, για λόγους που ακόμη δεν γνωρίζουμε, έχουν ισχυρή ανοσοκατασταλτική δράση» εξήγησε ο Αντρέα Μπιόντι, διευθυντής του εργαστηρίου βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου «Σαν Τζεράρντο». Αργότερα η ασθενής θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση λιπώδους ιστού στα χέρια που θα προέρχεται και πάλι από

Σκουλίκι του Κρεμλίνου στο πιάτο

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του τη Τρίτη σε επίσημο γεύμα του Κρεμλίνου προς τιμή του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βολφ καθώς ένα... σκουληκάκι έκανε περατζάδα μέσα στη σαλάτα του!


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το Κρεμλίνο που αντί να προσφέρει ένα θεσπέσιο γεύμα υψηλού gourmet δημιούργησε μια άκρως φρέσκια και ζωντανή σαλάτα, με τον υπεύθυνο σεφ να είναι προ των πυλών για να χάσει τη δουλειά του- και όχι αδίκως.

Μάλιστα ο Ντμίτρι Ζελένιν, κυβερνήτης της Tver Oblast απαθανάτισε τον μικρό επισκέπτη δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter.

"Συμβαίνουν ακόμα και στο Alexandrovsky Hall", έγραψε προσθέτοντας ότι "μαζί με το μοσχαράκι μπορεί να σας σερβίρουν λάχανο με σκουλήκια".

Ωστόσο, πέραν του Ζελένιν κανείς άλλος δεν το βρήκε διασκεδαστικό.

Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Σεργκέι Πριχόντκο τα έψαλλε για τα καλά στον Ζελενιν λέγοντας ότι πρέπει να εισαχθεί νόμος που να απαλλάσσει τους κυβερνήτες από τα καθήκοντά τους λόγω βλακείας, προσθέτοντας ότι δεν θα μπει στο κόπο καν να σχολιάσει την ανευθυνότητά του.

Ο Ζελένιν αμέσως κατέβασε τη φωτογραφία και το post του από το Twitter.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σεφ του Κρεμλίνου Α. Γκάλκιν όλα τα υλικά υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο και οι ισχυρισμοί του Ζελενιν είναι ηλίθιοι.

Τέλος παρά τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ο κριτικός γεύσεων Βλαντισλαβ Βασούκιν ανέφερε στους Moscow Times, ότι το να βρεθεί κάποιο σκουλήκι είναι κάτι το πιθανό, καθώς τα φύλλα του μαρουλιού και γενικά των λαχανικών θέλουν καλό πλύσιμο.

USB Ανεμιστηράκι

USB ανεμιστηράκι για να σας δροσίζει ακόμα και στις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου. Τροφοδοτείται μέσω usb θύρας. Αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία και αισθάνεστε μη αποδοτικοί λόγω ζέστης, τότε το επιτραπέζιο USB ανεμιστηράκι θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.




Χαρακτηριστικά



Τροφοδοσία: Μέσω της USB θύρας

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Επιτραπέζια τοποθέτηση

Αθόρυβο μοτέρ υψηλής ποιότητας

Διακόπτης On/Off

Μαλακά πλαστικά πτερύγια για την αποφυγή τραυματισμών

Εύκαμπτος μεταλλικός βραχίονας για να τον ρυθμίζετε κατά βούληση

Διαστάσεις: 220 χιλ.

Βάρος: 142 γρ.

«Επεσα θύµα απάτης στο Ιντερνετ»

Χιλιάδες ευρώ έχασαν Ελληνες από επιτήδειους Νιγηριανούς!


«Ηµουν στο εξωτερικό για επαγγελµατικό ταξίδι, όταν διάφοροι φίλοι µου άρχισαν να µου τηλεφωνούν και µε αγωνία να µε ρωτούν τι µου έχει συµβεί και πόσα χρήµατα χρειάζοµαι. Μόλις ξεπέρασα το πρώτο σοκ κατάλαβα πως είχα πέσει θύµα απάτης στο Ιντερνετ».



Η φωτογράφος Μάρω Κουρή προστέθηκε στη λίστα των θυµάτων του νέου τύπου της νιγηριανής απάτης, που µετράει ήδη αρκετές εκατοντάδες «θύµατα» στην Ελλάδα και αρκετές χιλιάδες ευρώ που κατέληξαν στην τσέπη των επιτήδειων.



Οσοι βρίσκονταν στη λίστα των επαφών του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου που διατηρούσε η κ. Κουρή στο Υahoo, έλαβαν ταυτόχρονα το ίδιο µήνυµα. «Επρεπε να έρθω στην Αγγλία για επείγουσες δουλειές. Κλέφτες όµως µπήκαν στο ξενοδοχείο µου και µου έκλεψαν τη βαλίτσα, το πορτοφόλι και όλα µου τα προσωπικά έγγραφα. Η πρεσβεία µού έδωσε µόνο ταξιδιωτικά έγγραφα. Δυστυχώς δεν έχω µαζί το τηλέφωνό µου και οι τηλεφωνικές γραµµές του ξενοδοχείου χάλασαν µετά τη ληστεία. Ετσι µπορείτε να µε βρείτε µόνο µέσω email. Σας παρακαλώ, στείλτε µου 1.500 λίρες ή όποιο άλλο ποσό µπορείτε και θα σας τα επιστρέψω όταν γυρίσω πίσω. Ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος για να πάρω τα χρήµατα είναι να µου τα στείλετε µέσω της Western Union Μoney».



Εστειλε τα λεφτά

Τουλάχιστον ένας φίλος της κ. Κουρή έπεσε θύµα των αετονύχηδων του Διαδικτύου. «Δεν κατάφερε να επικοινωνήσει µαζί µου και θεώρησε πως όντως µου είχε συµβεί ό,τι περιγραφόταν στο µήνυµα. Ετσι έστειλε λεφτά στους απατεώνες».



Οι κακοποιοί στην περίπτωση της κ. Κουρή εκµεταλλεύτηκαν τη βιασύνη της να δώσει προσωπικά της στοιχεία χωρίς προηγουµένως να τσεκάρει το περιεχόµενο ενός µηνύµατος που θεωρητικά της εστάλη από τον πάροχο της ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας. «Στις περισσότερες περιπτώσεις αποστέλλεται στον κάτοχο ενός email ένα µήνυµα όπου η εταιρεία του λέει πως θα κάνει αναβάθµιση του λογαριασµού και ζητάει τον κωδικό πρόσβασης. Αν ο χρήστης δώσει τον κωδικό άνοιξε απευθείας την πόρτα στους απατεώνες», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωµατικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος. Οι αστυνοµικοί συνιστούν σε αυτές τις περιπτώσεις να αλλάξει η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και όχι µόνο ο κωδικός πρόσβασης. «Αν µια φορά αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο email, την έχουν για πάντα», επισηµαίνει ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, κάθε χρόνο µε τον τρόπο αυτό οι απατεώνες κερδίζουν περισσότερα από 4 δισεκατοµµύρια ευρώ παγκοσµίως, ενώ συνεχώς εξελίσσουν τις απάτες τους.

Ένα "σούπερ μάτι" να μας φυλάει απέκτησε η ΕΛΑΣ

Στην υπερσύγχρονη φαρέτρα της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, μετά τους δίδυμους σούπερ κοριούς, αναμένεται να προστεθεί στις αρχές του νέου έτους και το σούπερ μάτι. Το νέο αυτό «όπλο» θα δώσει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να επιφέρουν μεγάλα χτυπήματα στο οργανωμένο έγκλημα, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να «βλέπουν» κάθε ηλεκτρονικό υπολογιστή.




Το νέο ηλεκτρονικό υπερόπλο, το σούπερ μάτι, με τη μορφή ενός ειδικού μηχανήματος θα έχει δυνατότητες διασύνδεσης και παρείσφρησης στους υπολογιστές ύποπτων ατόμων προκειμένου να παρακολουθεί και να καταγράφει σε πρώτο χρόνο ιντερνετικές περιηγήσεις, όπως επίσης όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία, είτε αυτή διεκπεραιώνεται διαμέσου e-mail είτε μέσω chat rooms.



Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες προκειμένου ο συγκεκριμένος εξοπλισμός να υπαχθεί σε ειδικό πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), το οποίο στο σύνολό του θα αποδώσει στην αστυνομία τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογική υποστήριξη με συνολικό κόστος που θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ. Προεξάρχουσα θέση σε αυτή τη λίστα των νέων προμηθειών κατέχει αδιαμφισβήτητα το σούπερ μάτι, ο ξάδερφος των δίδυμων σούπερ κοριών που έχουν ήδη στα χέρια τους η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική.



Αλλωστε, όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η ενίσχυση με ένα σύστημα... νόμιμων παρακολουθήσεων των διαδικτυακών σταθμών και συνομιλιών ατόμων που θεωρούνται εχθρικά προς την κοινωνία και την εθνική ασφάλεια αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μια υποχρέωση που αναλήφθηκε σε σχετική σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες λίγο καιρό μετά τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις της «Αλ Κάιντα» στις 7 Ιουλίου του 2005 σε τρεις συρμούς του μετρό και σε ένα λεωφορείο στο Λονδίνο.



Βέβαια, όπως συμβαίνει και τώρα με τους σούπερ κοριούς, προαπαίτηση για να προχωρήσει η αστυνομία στην παγίδευση του υπολογιστή ενός υπόπτου είναι η έκδοση σχετικού βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και αφού προηγουμένως υποβληθεί τεκμηριωμένο αίτημα από πλευράς προανακριτικών αρχών.



Το σούπερ μάτι, σε αντίθεση με τους δίδυμους σούπερ κοριούς που είναι εγκατεστημένοι στις δύο υπηρεσίες που τους χρησιμοποιούν (ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική), θα εγκατασταθεί στην έδρα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη διαφάνεια.



Στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα εντάσσεται και η προμήθεια «αλεξίσφαιρης» ασπίδας που θα χρησιμοποιείται ως αμυντικό μέσο απόκρουσης των επιθέσεων από τους «μάγους» του ιντερνετικού πεδίου, τους γνωστούς χάκερ.





ΟΜΠΡΕΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οπως έχει γράψει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η «Espresso», οι αρμόδιοι αξιωματικοί επιδιώκουν την προμήθεια ενός ειδικού λογισμικού που θα εγκατασταθεί στη νέα διευρυμένη έδρα τους, στον 13ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και το οποίο θα αποτελέσει ομπρέλα ασφαλείας για ακόμη και καταιγιστικής μορφής επιθέσεις από αθέμιτους επιδρομείς.



Με αυτό το υπερ-σύστημα θα παρέχεται η δυνατότητα στην αστυνομία να εντοπίζει την όποια επίθεση τη στιγμή που εξαπολύεται, προκειμένου να ενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά αντανακλαστικά για την αυτόματη ανύψωση απόρθητων τειχών προστασίας. Ειδικοί αισθητήρες θα ανιχνεύουν την απόπειρα παραβίασης ενός συστήματος και ανεξαρτήτως από το αν πρόκειται για ιστοσελίδα δημόσιου ή ιδιωτικού συμφέροντος θα λαμβάνουν τα απαραίτητα για την απόκρουση αντίμετρα.

Πυρκαγιά στο «Μητέρα»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δεύτερο υπόγειο του μαιευτηρίου «Μητέρα». Η πυρκαγιά, μικρής έκτασης, εκδηλώθηκε σε αποθήκη με πλαστικά και αντιμετωπίστηκε άμεσα. Στο σημείο έσπευσαν 8 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίες με 24 πυροσβέστες.




Ευτυχώς, η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης και σβήστηκε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Δεν προκλήθηκε αναστάτωση και ούτε βέβαια χρειάστηκε να εκκενωθεί κάποιος χώρος του νοσοκομeio

Η γη σε 3D διαστάσεις

Καταγράφουν την επιφάνεια της γης με κάθε λεπτομέρεια δύο δορυφόροι σε τροχιά, προκειμένου να την αποτυπώσουν σε τρεις διαστάσεις




Δύο Γερμανικοί δορυφόροι πετούν σε στενή τροχιά καθώς ετοιμάζονται να δημιουργήσουν το πιο λεπτομερή τρισδιάστατο χάρτη της γης.

Ο TanDEM-X που εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας θα προσφέρει τον ακριβέστερο μέχρι σήμερα υψομετρικό χάρτη του πλανήτη, πετώντας σε στενό σχηματισμό με τον πανομοιότυπο δορυφόρο TerraSAR-X, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε τροχιά από το 2007.

Οι TanDEM-X και TerraSAR-X βρίσκονται σε απόσταση 350 μέτρων ο ένας από τον άλλο καθώς πετούν γύρω από τον πλανήτη μας με 7χλμ το δευτερόλεπτο.

Σύντομα το ζεύγος που κινείται σαν να επιτελεί κάποιου είδους τελετουργικού χορεύοντας γύρω από τη γη σύντομα θα ξεκινήσει να παρατηρεί έντονα το πλανήτη και να καταγράφει. Όλες οι λεπτομέρειες καθώς και η πορεία των δορυφόρων καθορίστηκαν τη περασμένη βδομάδα.

Όπως αναφέρει και ο Μάνφρεντ Ζινκ της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας DLR "Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαστε όλοι λίγο νευρικοί καθώς η διαδικασία είναι περίπλοκη".

Οι τροχιές τους είναι έτσι καθορισμένες ώστε να μην μπορούν να συγκρουστούν, ενώ το όλο εγχείρημα γίνεται για πρώτη φορά.

Οι δορυφόροι θα χορεύουν στο απέραντο κενό γύρω από τη γη για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η κοντινότερη απόσταση στην οποία θα έρθουν είναι τα 200 μέτρα.

Μάλιστα, τα ραντάρ των δύο δορυφόρων θα λειτουργούν σαν δύο ανθρώπινα μάτια καθώς διαθέτουν "στερεοσκοπική όραση".

Το Δεκέμβριο υπολογίζεται οι επιστήμονες να έχουν τελειώσει τα απαραίτητα τεστ και να ξεκινήσει η πρώτη λήψη των δεδομένων.

Στην ουσία οι δορυφόροι θα εκπέμπουν συνεχώς ραδιοκύματα τόσο από τη ξηρά όσο και από τη θάλασσα και χρονομετρώντας τα-πόσο δηλαδή κάνουν να επιστρέψουν- θα προσφέρουν ένα ψηφιακό υψομετρικό πρότυπο του πλανήτη με κατακόρυφη ακρίβεια δύο μέτρων και οριζόντια ανάλυση περίπου 30 εκατοστών, ενώ για να να έχουν τρισδιάστατη όραση, ο ένας δορυφόρος λειτουργεί ως πομποδέκτης και ο άλλος ως δεύτερος πομπός.

Μάλιστα, το όλο εγχείρημα αποτελεί μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους χάρτες που προσέφερε η Αποστολή Τοπογραφίας Ραντάρ (STRM) που ολοκλήρωσε η NASA το 2000.

Γροθιά σε γυναίκα που έκανε έλεγχο για το κάπνισμα!

Αγριεμένοι την υποδέχτηκαν οι θαμώνες σε ένα ουζερί


Την επόμενη φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αντικαπνιστικού νόμου θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν πρέπει να μπουν για έλεγχο σε ουζερί.



Και αυτό διότι όπως μάθαμε, η απάντηση που τους έδωσε κάποιος κάτοικος ενός γειτονικού χωριού, συγκεκριμένα στο Ζάρκο Τρικάλων, στην απόδοση ταυτότητας για να κοπεί πρόστιμο λόγω καπνίσματος, σε ουζερί μέρα μεσημέρι μόνο κόσμια δεν ήτανε καθώς όπλισε το χέρι του και κατάφερε μία γροθιά στο πρόσωπο της ελεγκτού, τρέποντάς την σε φυγή μαζί με τους υπόλοιπους ελεγκτές προς αποφυγήν λιντσαρίσματος!

Ο μυθικός θησαυρός του Αλήπασα

Τηλεοπτικά συνεργεία του BBC, αλλά και από την Τουρκία, Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς παρακολουθούν από κοντά την προσπάθεια ενός Ελληνοαυστραλού, που... ερευνά με γεώτρηση για τον περίφημο θησαυρό του Αλή Πασά που εικάζεται πως είναι αμύθητος και θαμμένος κοντά σε χωριό στα Τρίκαλα.


Χθες, δεύτερη μέρα της ανασκαφής στη Βασιλική, το γεωτρύπανο χτύπησε σκληρό βράχο στα 25 μέτρα βάθος και σταμάτησε προκειμένου να βρεθεί τρόπος να διατρηθεί το πέτρωμα και να συνεχίσει μέχρι τα 35 μέτρα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ελληνοαυστραλού κυνηγού θησαυρών, βρίσκονται θαμμένα τα αμύθητα πλούτη.

Μάλιστα, ο εμπνευστής της επιχείρησης, που φρόντισε να εξασφαλίσει άδειες από το Δημόσιο και τον Στρατό για την επιχείρηση, έχει δεσμευθεί πως θα προσφέρει το 2% στους κατοίκους της Βασιλικής - αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σε ποίον θα ανήκει ο θησαυρός εάν ποτέ βρεθεί.

Ελλάδα και Τουρκία θα τον διεκδικήσουν

Μέχρις στιγμής, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τόσο το ελληνικό Δημόσιο που έχει εκδόσει τις άδειες και στο οποίο σύμφωνα με το νόμο ανήκει το 50% από ότι βρεθεί, αλλά και το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, προτίθεται να διεκδικήσει το θησαυρό, καθώς ο φημισμένος Αλή Πασάς ήταν αξιωματούχος των Οθωμανών.

Ο 65χρονος Ελληνοαυστραλός πάντως, που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ακριβείς πληροφορίες για το θησαυρό, κάνει λόγο για 30 τόνους χρυσού σε νομίσματα, που ήταν η προσωπική περιουσία του Τεπενελνή και διέταξε να σκαφτούν υπόγεια δωμάτια για να τον αποθέσει. Μάλιστα σύμφωνα με τον μύθο, επέλεξε αυτή την τοποθεσία, ανάμεσα στο χωρίο και την τοποθεσία Θεόπετρα, καθώς ήταν ο τόπος καταγωγής της αγαπημένης του συζύγου κυρα Βασιλικής, το όνομα της οποίας πήρε και ο οικισμός.

Καιρικές συνθήκες και σκληρό πέτρωμα

Πάντως από την πρώτη μέρα της ανασκαφής, ούτε ο καιρός ούτε η τύχη ήταν με το μέρος του 65χρονου χρυσοθήρα. Από τη μία η καταρρακτώδης βροχή, από την άλλη το σκληρό πέτρωμα που συνάντησε το γεωτρύπανο, προκάλεσαν καθυστερήσεις.

Το σχέδιο προβλέπει, όταν η γεώτρηση φθάσει στα 35 μέτρα, να κατέβει ειδική κάμερα, προκειμένου να καταγράψει τι υπάρχει στον πυθμένα.

Funny Crash Compilation #2