Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Γκιούλμπασι αρνάκι στη λαδόκολλα με ντομάτα και κεφαλοτύρι σερβιρισμένο με πατάτες τηγανητές

Γκιούλμπασι αρνάκι στη λαδόκολλα με ντομάτα και κεφαλοτύρι σερβιρισμένο με πατάτες τηγανητές
Υλικά για 6 άτομα
•1 ½ κιλό αρνί από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
•4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
•5 ντομάτες χοντροκομμένες
•1 κουτ σούπας ρίγανη
•250 γραμ κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
•Αλάτι, πιπέρι
•Μπόλικες λαδόκολλες
•Φυτικό σπάγκο
•Λίγο αλουμινόχαρτο
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνετε τις μερίδες του κρέατος, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, τις χοντροκομμένες ντομάτες, το κεφαλοτύρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με τα χέρια σας να ανακατευτούν καλά. Αλατίζετε, πιπερώνετε και ξανανακατεύετε για δεύτερη φορά. Απλώνετε 3-4 λαδόκολλες σε λεία επιφάνεια, αδειάζετε όλο το περιεχόμενο της λεκάνης και το κλείνετε σε πακετάκι δένοντάς το με φυτικό σπάγκο. Τυλίγετε το δέμα με λίγο αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για τουλάχιστον 3-3 ½ ώρες. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο τηγανίζετε άφθονες πατάτες τηγανητές.
Βγάζετε το δέμα από το φούρνο, το ακουμπάτε σε μεγάλη πιατέλα, το ξετυλίγετε και το σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με τις λαδόκολλες. Το γαρνίρετε με μπόλικες πατάτες τηγανητές.








Δεν υπάρχουν σχόλια: