Πλαστός με χόρτα
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί
- 8 φλιτζ τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζ τσαγιού φρέσκο βούτυρο
Για τη γέμιση
- 300 γραμ σέσκουλα
- 300 γραμ σπανάκι
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 300 γραμ χόρτα του βουνού
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
- 250 γραμ τυρί φέτα
- 3 αβγά
- Αλάτι
Πλένετε καλά όλα τα χορταρικά. Τα χοντροκόβετε , αλλά ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα χοντροκομμένα χόρτα μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε μέσα τη φέτα θρυμματισμένη καιανακατεύετε. Τέλος κτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε μέσα στη γέμιση ανακατεύοντας καλά.Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται συμπληρώνετε λίγο αλάτι.Παίρνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί. Βουτάτε το χέρι σας σε λίγο νεράκι και ραντίζετε τον πάτο του ταψιού. Αδειάζετε από πάνω 4 φλιτζ καλαμποκάλευρο να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ραντίζετε το καλαμποκάλευρο με λίγο νεράκι, κόβετε σε μικρά κομμάτια το μισό φρέσκο βούτυρο και το σκορπίζετε πάνω στο καλαμποκάλευρο. Αδειάζετε τη γέμιση πολύ προσεκτικά και με τέτοιο τρόπο που να καλύψει όλη την επιφάνεια. Την ισιώνετε με ένα πιρούνι και πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια τσαγιού καλαμποκάλευρο. Ραντίζετε και πάλι με λίγο νεράκι, κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια το σκορπάτε πάνω στο ταψί και φουρνίζετε την πίτα στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα. Τη σερβίρετε ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου