Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος ήθελε να σαμποτάρει την εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου;

Ποιος ήθελε να σαμποτάρει την εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου;
Από τη Μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με πολλή την Εκκλησιαστική ευπρέπεια και εν μέσω πολυπληθούς συρροής πιστών πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 22α Δεκεμβρίου 2013, η προγραμματισμένη εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και παρά τις αντίξοες συνθήκες, όπως διαμορφώθησαν μετά το τηλεφώνημα που προηγήθηκε περί τοποθετήσεως εκρηκτικού μηχανισμού εις τον εν λόγω Ι. Ναό.
Την Εκδήλωση, στην οποία έψαλλε επιτυχώς Χριστουγεννιάτικους Ύμνους εκ των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού και του Όρθρου των Χριστουγέννων ο εκ των 40 και πλέον Κορινθίων Ιεροψαλτών χορός με την επωνυμία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου – χοράρχη κ Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, παρουσίασε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, Θεολόγος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος, ως γνωστόν, με την θεολογική του κατάρτιση αλλά και την κομψοέπεια του, γλαφυρότατα ανέπτυξε το θέμα του με τίτλο: «ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΣΟΥ…», δηλαδή σκέψεις, προβληματισμούς αλλά και απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο, ειλημμένες εκ των ιερών Ευαγγελίων και ιδιαιτέρως από τα περιγραφόμενα περιστατικά της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.
Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος συνόψισε το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων από όσα εψάλησαν και ακούστηκαν, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τους χορωδούς, τον διευθύνοντά τους, τον ομιλητή αλλά και τους παρισταμένους πιστούς και ευχόμενος σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: