Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το θέμα της διάβρωσης των ακτών στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης …ήρθε στη βουλή

Το θέμα της διάβρωσης των ακτών στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης …ήρθε στη βουλή
Από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Κόλλια αναφέρεται: «Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με αφορμή έγγραφο του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, με το οποίο η Δημοτική Αρχή κάνει δραματική έκκληση προς του συναρμόδιους φορείς για άμεση παρέμβαση προς αποκατάσταση και πρόληψη σοβαρών καταστροφών λόγω διάβρωσης κατά μήκος του Κορινθιακού, για την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αμέσως μόλις έλαβα την επιστολή του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στο οποίο περιγράφεται η δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το συνεχιζόμενο και ανεξέλεγκτο φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών,  θεώρησα υποχρέωσή μου να φέρω για μια ακόμη φορά το θέμα στο Κοινοβούλιο, υπερτονίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα έργα αποκατάστασης και πρόληψης των καταστροφών κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Έχω και στο παρελθόν πραγματοποιήσει ανάλογες παρεμβάσεις, καθώς το γραφείο μου κατακλύζεται από εκκλήσεις συμπολιτών μου, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες.
Στην αναφορά που κατέθεσα επεσήμανα στους αρμόδιους Υπουργούς ότι τα τελευταία χρόνια η διάβρωση της ακτογραμμής κατά μήκος του Νομού Κορινθίας και ιδιαίτερα στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης προσλαμβάνει καταστροφικές διαστάσεις. Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών είναι ανεξέλεγκτο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες στην Παλαιά Εθνική Οδό, ιδιαίτερα στο τμήμα που διασχίζει το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Οι καθιζήσεις είναι μεγάλου βάθους, εμφανίζονται και επανεμφανίζονται χωρίς προειδοποιητικές ενδείξεις, ώστε είναι φανερό ότι πρόχειρα και πρόσκαιρα μέτρα δεν αρκούν για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των οδηγών.
Τόνισα ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα για να προληφθεί ο κίνδυνος σοβαρότατων ατυχημάτων και ζήτησα να εγκριθεί έκτατη χρηματοδότηση προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση εκτέλεση έργων αποκατάστασης και πρόληψης της διάβρωσης. Πιστεύω ότι οι αρμόδιοι φορείς συμμερίζονται αυτήν την άποψη, ώστε θα ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε αυτό το μείζον πρόβλημα και θα ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημά των κατοίκων της περιοχής. Θα παρακολουθώ το θέμα από κοντά και πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, για τις οποίες θα ενημερώσω τους συμπολίτες μου.»
ΣΣ. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα όλο δεσμεύσεις- υποσχέσεις ακούμε. Επι της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα το ιδιαίτερο και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Δεν υπάρχουν σχόλια: