Για να φτιάξετε σπιτικά Samoa bars, ένα υγιεινό, νόστιμο και εντελώς διαφορετικό γλυκό αλλά και σνακ για το σχολείο θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
-6,5 κούπες αλεύρι
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο
-1/4 κούπας στέβια (βιολογική εναλλακτική γλυκαντική ουσία αντί για ζάχαρη)
-μισή κουταλιά μαύρη ζάχαρη
Για τη γέμιση:
Σοκολάτα:
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπας ερυθριτόλης
-30 γραμμάρια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
-1/4 κούπας κακάο
-1/4 κούπας βανίλια
-1 κουταλάκι του γλυκού στέβια
-6,5 κούπες τεμαχισμένη, άγλυκη καρύδα
-1/2 κούπας ερυθριτόλη
-2 κουταλιές της σούπας μελάσσα
-1/2 κούπας σαντυγί
-1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας
Προετοιμασία
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚. Ανακατέψτε τα συστατικά της ζύμης σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν ομοιόμορφη ψίχα. Τοποθετήστε το μείγμα στον πάτο ενός μεσαίου ταψιού για 15 λεπτά. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, την ερυθιτρόλη και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Τοποθετήστε και τη σκόνη του κακάο και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να ξαναγίνει λείο. Τέλος, προσθέστε τη βανίλια και τη στέβια και ανακατέψτε.
- Απλώστε τα 2/3 του μίγματος της σοκολάτας πάνω στη ζύμη.
- Σε μία κατσαρόλα ψήστε την καρύδα ανακατεύοντάς την συχνά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Για την καραμελένια γέμιση τοποθετήστε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την ερυθριτόλη και τη μελάσσα, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 5-7 λεπτά, ώσπου να βγουν μπουρμπουλήθρες.
- Βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέστε το έλαιο καρύδας και τη σαντυγί. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
- Τοποθετήστε το λείο μίγμα ξανά για ένα λεπτό στη φωτιά. Μόλις το αφαιρέσετε προσθέστε την ψημένη καρύδα.
- Τοποθετήστε το μίγμα πάνω στη σοκολάτα που είχαμε τοποθετήσει νωρίτερα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
Έπειτα προσθέστε την υπόλοιπη σοκολάτα, αφού την έχετε ελαφρώς ξαναζεστάνει.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου