Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Οι άνδρες βαδίζουν πιο αργά όταν είναι ερωτευμένοι

Οι έρευνες δείχνουν ότι τελικά το βήμα του συμβιβασμού το κάνουν οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου, που επιβραδύνουν τον ρυθμό τους, ειδικά όταν είναι ερωτευμένοι
Oι άνδρες περπατούν πιο γρήγορα, διότι είναι πιο μεγαλόσωμοι και πιο δυνατοί από τις γυναίκες. Έχουν διαφορετικό μυικό σύστημα και άλλο δρασκελισμό. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να βαδίσει μαζί; Ποιος αλλάζει τον ρυθμό του για να προσαρμοστεί στον άλλο;
Οι έρευνες δείχνουν ότι τελικά το βήμα του συμβιβασμού το κάνουν οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου, που επιβραδύνουν τον ρυθμό τους, ειδικά όταν είναι ερωτευμένοι.
 Στο Σιάτλ οι επιστήμονες έκαναν ένα ενδιαφέρον πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 22 άτομα, 11 άνδρες και 11 γυναίκες. Τους χώρισαν σε δύο ομάδες ανάλογα με το φύλο και τους έβαλαν να περπατήσουν στην αρχή μόνοι τους, ύστερα με φίλους, με εκπροσώπους του αντίθετου φύλου και στο τέλος με εκείνον ή εκείνη που ήταν ερωτευμένοι.
Τα ευρήματα της έρευνας απέδειξαν ότι οι γυναίκες δεν αλλάζουν το περπάτημά τους για κανέναν. Όντως  όμως οι άνδρες σταματάνε να τρέχουν μόνο όμως όταν συνοδεύουν την αγαπημένη τους.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό ανάγεται στα πρωταρχικά στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης, όταν οι άνδρες είχαν ακόμα το ένστικτο της προστασίας στα αδύναμα μέλη της οικογένειας ενώ ήθελαν να εξασφαλίσουν την γονιμότητα των γυναικών και έτσι φρόντιζαν για την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: