Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Οι "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

Η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους δύο νεκρούς και τον έναν τραυματία στο Νέο Ηράκλειο. 18σέλιδη η προκήρυξη. "Αντίποινα για τη δολοφονία Φύσσα", αναφέρει μεταξύ άλλων, ο συντάκτης
Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου.
Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB, στην οποία ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα έγινε ως "αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα - μέλη του νεοναζιστικού κόμματος".
Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης ότι το χτύπημα είναι αφιερωμένο στο απαξιωμένο προλεταριάτο από την Αφρική και την Ασία, στον κάθε μετανάστη που λοιδορείται. "Η δολοφονία Φύσσα αποτελεί σημείο καμπή, αφού αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δολοφονικής καμπάνιας της Χρυσής Αυγής που τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα μετά την είσοδο της στο αστικό κοινοβούλιο, έχει επιδοθεί συστηματικά σε δολοφονίες και ξυλοδαρμούς μεταναστών, εργαζομένων, ξυλοδαρμούς και βιαιοπραγίες κατά αριστερών και αντιεξουσιαστών και όλα αυτά με την πλήρη κάλυψη της δημοκρατικής αστυνομίας", αναφέρεται.
Ο συντάκτης συνεχίζει ότι η επίθεση έγινε για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει... "στα σκουπίδια της ιστορίας", ενώ σημειώνεται ότι η δολοφονία έγινε παρά το γεγονός ότι τα γραφεία της παράταξης βρίσκονται δίπλα σε αστυνομικό τμήμα.
"Αφού οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να βρίσκονται για προστασία στα ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος, την αστυνομία. Άλλωστε και τα κεντρικά τους γραφεία στη Μεσογείων βρίσκονται απέναντι από τη σχολή της αστυνομίας, στο πάρκο της χωροφυλακής".
Σαφείς είναι παράλληλα, οι υπόνοιες σχετικά με τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τον εφοπλιστικό κόσμο, καθώς σε σημείο της προκήρυξης αναφέρεται ότι ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκουπου είναι νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και συνδέεται με "έναν σημαντικό χρηματοδότη της Χ.Α., τον εφοπλιστή Μαρινάκη".
Γιατί χτύπησαν τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής και όχι βουλευτές
Στην προκήρυξη ο συντάκτης αναλύει ότι χτύπησαν τους δύο νεαρούς και όχι τους βουλευτές της ακροδεξιάς παράταξης, καθώς "κατά την φαινομενική εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής υπήρξαν έστω και μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των Χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει, είναι συνυπεύθυνος".
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι σφαίρες 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι μόνο "με σφαίρες θα μας σταματήσουν". Ο συντάκτης σχεδόν σε κάθε παράγραφο αναφέρεται στη δολοφονία Φύσσα και το γεγονός ότι αυτή στάθηκε η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να ξεκινήσει ο εμφύλιος ταξικός πόλεμος.
"Το σοκ που προκάλεσε η πολιτική απόφαση της Χ.Α. για τη δολοφονία από το χέρι Ρουπακιά, ακολούθησε το δέος της φαινομενικής της εξάρθρωσης. Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, παρακολουθώντας την όλη διαδικασία, μπορεί να αντιληφθεί ότι τίποτε δεν τελείωσε, αντιθέτως όλα τώρα αρχίζουν", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια η προκήρυξη αναφέρεται στις "κατασκευασμένες" δημοσκοπήσεις, στις οποίες η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σταθερή άνοδο και κατέχει την τρίτη θέση, στην επίθεση των μελών της παράταξης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και στην ένταση στην πηγάδα του Μελιγαλά.
"Δεν αποκλείεται να δούμε και ενδεχόμενη συνεργασία για συγκυβέρνηση Χρυσής Αυγής με τη ΝΔ", προσθέτει ο συντάκτης, ενώ δεν διστάζει με σαφή παραδείγματα να σχολιάσει αρνητικά την υπόγεια σχέση Χρυσής Αυγής με αστυνομία.
Στην 18σέλιδη προκήρυξη αναφέρονται επίσης, ένα ένα όλα τα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής κατά αλλοδαπών σε Αθήνα και περιφέρεια, με το συμπέρασμα: "Αυτός είναι ο πόλεμος των φασιστών".
Προαναγγέλλουν νέα χτυπήματα
Στην προκήρυξη, η οργάνωση προαναγγέλλει με σκληρό τρόπο νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας:
"Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός χαρακτήρας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι".
Μάλιστα, η προκήρυξη κλείνει καλώντας σε ανταρτοπόλεμο:
"Ο ανταρτοπόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού, είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που μας έχει δωρίσει για να αξιοποιήσουμε η ιστορία. [...] Ως επαναστατικό προλεταριάτο που λαμβάνει θέση μάχης στην ταξική αντεπίθεση, οφείλουμε να ριζοσπαστικοποιήσουμε κάθε ενδιάμεσο αγώνα που αναδύεται, υπερβαίνοντας τα εκτονωτικά αντανακλαστικά χαρακτηριστικά".
Το τηλεφώνημα αγνώστου που σήμανε συναγερμό
Νωρίτερα, στις 16.50 το απόγευμα του Σαββάτου άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr, λέγοντας ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της  Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Συντάκτης του zougla.gr πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα, ενώ το USB παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική.
Μάλιστα, ο συντάκτης που παρέλαβε την επίμαχη σακούλα έδωσε κατάθεση λίγο μετά τις 19.00 στις αρμόδιες Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: