Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΣΔΟΕ: Άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς έκδοση εισαγγελικής διάταξης

Ανοικτές όλες οι καταθέσεις στο ΣΔΟΕ. Πως θα γίνεται ο έλεγχος. Από πότε θα έχουν άμεση πρόσβαση
Άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης θα έχει το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από τη κεντρική υπηρεσία και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση αποκτούν απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων.
Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων φορολογουμένων από το 2002 και μετά. Οι κινήσεις λογαριασμών "φαίνονται" από το 2008 και μετά.
"Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης", αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σε ένα τετράμηνο θα έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των 2.062 φορολογουμένων της λίστας Λαγκάρντ. Αν μας ενισχύσουν με προσωπικό, σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος πόθεν έσχες για όλους", τονίζουν στην εφημερίδα στελέχη του ΣΔΟΕ.
Πως θα γίνεται ο έλεγχος
Αρχικά οι ελεγκτές μπαίνουν στον λογαριασμό με ειδικό κωδικό και τον ΑΦΜ. Έπειτα, η πύλη εισόδου στους τραπεζικούς λογαριασμούς ανοίγει από ειδικό μοναδικό κόμβο διασύνδεσης της ΓΓΠΣ με τον Τειρεσία. Τέλος, οι τράπεζες καθημερινά θα αποστέλλουν στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν για τον εμπλουτισμό του κόμβου.
Δημοσίευση σχολίου