Αλληλεγγύη για όλους. Μία ανοιχτή συλλογικότητα με σκοπό εκτός από το αυτονόητο, την αντίσταση και την αυτοοργάνωση. Επιχειρεί τη διάδοση της ανάγκης "να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας". Ανανέωση της ιστοσελίδας της (vid)
Αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη για την επιβίωση του λαού αλλά συγχρόνως και της κοινωνίας. Για αυτό, ο στόχος είναι να διαδοθεί η αντίληψη πως όλοι όσοι πλήττονται από την κρίση πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
"Μέσα από την αλληλεγγύη αποδεικνύουμε πως μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, να φτιάξουμε έναν πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο και να προετοιμάσουμε τους όρους της ανατροπής της σημερινής κατάστασης και πολιτικών". Αυτό γράφεται στο ενημερωτικό υλικό της συλλογικότητας "Αλληλεγγύη για Όλους", τα μέλη της οποίας έδωσαν την Πέμπτη το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο κέντρο της Αθήνας, στα γραφεία τους.
Η ανοιχτή συλλογικότητα έχει χωρίσει την αλληλεγγύη σε δομές και έχει καταγράψει συνολικά 2.500 από αυτές καθώς και δίκτυα τα οποία λειτουργούν στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αναλυτικότερα:
Δομές υγείας. Έχουν καταγραφεί περίπου 30 κοινωνικά και αλληλέγγυα ιατρεία - φαρμακεία, ενώ ετοιμάζονται άλλα 10 στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Από τα 17 εξ αυτών από τα οποία και έχουμε στοιχεία, γίνεται γνωστό πως έχουν εξυπηρετηθεί 13.000 πολίτες αλλά από τον Οκτώβριο του 20112 ο κόσμος αυξάνεται συνεχώς.
Δομές τροφής. Περίπου 65 στο σύνολο. Δηλαδή, κοινωνικές κουζίνες, διανομή τροφίμων αλλά και οι πρωτοβουλίες "χωρίς μεσάζοντες". Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το 22% του πληθυσμού έχει επωφεληθεί από τα κινήματα "χωρίς μεσάζοντες".
Δομές παιδείας. Υπάρχουν 40 σχολεία τα οποία ασχολούνται με την ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Συμμετέχουν περίπου 700 δάσκαλοι και καθηγητές.
Κολλεκτίβες εργασίας. Συνολικά 15 κολλεκτίβες, όπου και προτείνεται ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της εργασίας.
Τέλος, καμπάνια για το λάδι. Έχουν διανεμηθεί 10 τόνοι λάδι με την εμπλοκή 20 νομών, σε δομές αλληλεγγύης οι οποίες στηρίζουν νοικοκυριά. Επίσης ωθήθηκαν ελαιοπαραγωγοί να εμπλέξουν στη σιγκομιδή ελιάς άνεργους πολίτες της περιοχής.
Η ιστοσελίδα solidarity4all.gr
Με μία διαδραστική ιστοσελίδα η "Αλληλεγγύη για Όλους" ευελπιστεί να γίνει το εργαλείο εκείνο το οποίο θα βοηθά στη σύνδεση των δομών μεταξύ τους. Επί της ουσίας η φιλοδοξία της συλλογικότητας είναι πως θα χτισθεί ένας κόμβος επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις δομές αλλά και ανάμεσα στις δομές.
Η ανανεωμένη ιστοσελίδα www.solidarity4all.gr καταγράφει τις δομές αλληλεγγύης και τις δράσεις τους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε καθέναν και καθεμία να βρει τη δομή στην οποία επιθυμεί να απευθυνθεί για να προσφέρει ή να κάνει χρήση των υπηρεσιών, ανέφερε ο Γιάννης Μπάρκας, μέλος της συλλογικότητας.
Επίσης η συλλογικότητα διατηρεί ένα διεθνές γραφείο διάδοσης στο εξωτερικό για θέματα που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, προωθώντας τη δικτύωση των νοτίων χωρών, το οποίο εκτός από την αλληλοϋποστήριξη, στοχεύει και στην αλλαγή τη πολιτικής της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου