Υλικά για 6 άτομα
•1 μεγάλο χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό ή δύο μικρότερα•2 μεγάλα κρεμμύδι τριμμένα στον τρίφτη
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο•3 σκελίδες σκόρδο•2 φύλλα δάφνη•3 κουτ σούπας γλυκιά πάπρικα τριμμένη•600 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες•1 κουτ σούπας πελτέ1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασίΑλάτι, πιπέριΣε μια μεγάλη κατσαρόλα που είναι καλά ζεσταμένη πάνω στο μάτι χωρίς τίποτε άλλο μέσα ρίχνετε το χταπόδι, τις σκελίδες σκόρδο, το ξύδι και τη δάφνη. Καπακώνετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε τις πατάτες, πασπαλίζετε με την πάπρικα, αλατίζετε διακριτικά και ρίχνετε νεράκι στη κατσαρόλα ίσα-ίσα να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα και μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα πιπερώνετε καλά το φαγητό.
•1 μεγάλο χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό ή δύο μικρότερα•2 μεγάλα κρεμμύδι τριμμένα στον τρίφτη
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο•3 σκελίδες σκόρδο•2 φύλλα δάφνη•3 κουτ σούπας γλυκιά πάπρικα τριμμένη•600 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες•1 κουτ σούπας πελτέ1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασίΑλάτι, πιπέριΣε μια μεγάλη κατσαρόλα που είναι καλά ζεσταμένη πάνω στο μάτι χωρίς τίποτε άλλο μέσα ρίχνετε το χταπόδι, τις σκελίδες σκόρδο, το ξύδι και τη δάφνη. Καπακώνετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε τις πατάτες, πασπαλίζετε με την πάπρικα, αλατίζετε διακριτικά και ρίχνετε νεράκι στη κατσαρόλα ίσα-ίσα να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα και μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα πιπερώνετε καλά το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου