Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εξόντωσαν τα ζώα στα Μέγαρα ενόψει Καθαράς Δευτέρας!

Δεν τα ήθελαν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων





Σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν αυτές τις μέρες στην παραλιακή Πάχη Μεγάρων, που βρίσκεται απέναντι από τη Σαλαμίνα και πολύ κοντά στην Αθήνα, νεκρά ζώα να κείτονται δηλητηριασμένα. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν ήθελαν το τριήμερο της Αποκριάς να υπάρχουν αδέσποτα στην περιοχή και να ενοχλούν -όπως ισχυρίζονται- τους πελάτες τους θα διασκεδάζουν. Τα άτυχα ζώα, που με πολύ κόπο στείρωσε πριν από μερικές εβδομάδες η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων - Νέας Περάμου, δηλητηριάστηκαν σταδιακά για να μη γίνει αντιληπτή η πράξη τους.Το φιλοζωικό site www.zoosos.gr έχει επανειλημμένως τονίσει το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, αφού είναι εκατοντάδες τα αδέσποτα που περιφέρονται εκεί. Οι Αρχές φυσικά κλείνουν τα μάτια όπως σε κάθε πρόβλημα και ο κλήρος πέφτει σε λίγους φιλόζωους της περιοχής που κάνουν ό,τι μπορούν και με όσα μέσα διαθέτουν. Τα αδέσποτα δεν «φυτρώνουν»
Τα αδέσποτα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Πάχης και των υπόλοιπων περιοχών δεν «φύτρωσαν» μια μέρα εκεί. Συνήθως πρόκειται για σκυλιά που κάποιοι άνθρωποι κάποτε αγόρασαν ή υιοθέτησαν και στη συνέχεια για να τα ξεφορτωθούν τα εγκατέλειψαν σε μια ασφαλή απόσταση από το σπίτι τους, ώστε να μην ξαναεπιστρέψουν μόνα τους, φορτώνοντας το δικό τους πρόβλημα στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής.
Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Νέας Περάμου, Νατάσα Μελετίου, έκανε λόγο για πάνω από 450 στειρώσεις της φιλοζωικής από τον Ιούνιο έως τώρα χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το έγκλημα
Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου προτρέπουν όλους όσοι ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στα ζώα αυτού του τόπου να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στην ταχυδρομική διεύθυνση της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Νέας Περάμου (οδός Μινώα 3, Μέγαρα, Τ.Κ. 19100) ή στο e-mail filozwiki.kinisi@gmail.com. Οι επιστολές θα κοινοποιηθούν στον Δήμο Μεγαρέων και στους επιχειρηματίες της περιοχής. Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να κλείσουν συμβολικά τον κεντρικό δρόμο, μοιράζοντας φυλλάδια με τις φωτογραφίες των νεκρών ζώων στους επισκέπτες της Πάχης την Καθαρά Δευτέρα, προχωρώντας ακόμα και στην τοποθέτηση ακόμα και πτωμάτων των ζώων σε κοινή θέα!Ενα από τα επόμενα βήματά τους θα είναι και η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ζητηθεί μάλιστα και ακρόαση από την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση. Επειδή το έγκλημα αυτό παραμένει εδώ και χρόνια ατιμώρητο, θα ενημερωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και οι εισηγητές των κομμάτων του νομοσχεδίου για την προστασία των ζώων.Οπως και να έχει, πολλά από τα ζώα που θα «ενοχλούσαν» τους πελάτες των εστιατορίων τελικά θα… λείπουν το τριήμερο που μας έρχεται αφού δηλητηριάστηκαν. Κάποιοι συνάνθρωποί μας, ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλοι, προτίμησαν αντί να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό να τα εξοντώσουν.
Πηγή: www.Zoosos.gr


Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν υπάρχουν σχόλια: