Τούτο το φαγάκι μπορεί να γίνει με όλων των ειδών τα ψάρια. Αρκεί να είναι μεγαλούτσικα. Είναι νόστιμο και γίνεται γρήγορα.
Υλικά για 6 άτομα
•1 κιλό μπακαλιάρος υγράλατος καλά ξαλμυρισμένος•1 κιλό πατάτες•2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
•1 ½ φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο•1 ½ φλιτζ τσαγιού χυμό λεμονιού•1 κρασοπότηρο νερό
•Αλάτι, πιπέριΠαίρνετε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες να καλύψουν όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Σκορπάτε από πάνω τους τα χοντροκομμένα κρεμμύδια. Τέλος βάζετε τις μερίδες του μπακαλιάρου. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το χυμό λεμονιού, συμπληρώνετε με το νερό και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τουλάχιστον για 45 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Υλικά για 6 άτομα
•1 κιλό μπακαλιάρος υγράλατος καλά ξαλμυρισμένος•1 κιλό πατάτες•2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
•1 ½ φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο•1 ½ φλιτζ τσαγιού χυμό λεμονιού•1 κρασοπότηρο νερό
•Αλάτι, πιπέριΠαίρνετε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες να καλύψουν όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Σκορπάτε από πάνω τους τα χοντροκομμένα κρεμμύδια. Τέλος βάζετε τις μερίδες του μπακαλιάρου. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το χυμό λεμονιού, συμπληρώνετε με το νερό και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τουλάχιστον για 45 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου