Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ντομάτα Chutney

1.1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
2.500 g κρεμμύδια καφέ, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε 1 cm ζάρια
3.1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4.250 γρ σταφίδες ή σταφίδες, ψιλοκομμένο
5.250 ml λευκό ξύδι
6.300 γρ μαύρη ζάχαρη
7.2 φύλλα δάφνης
8.1 κουταλάκι του γλυκού κάρι σκόνη
9.½ κουταλάκι του εδάφους κόλιανδρο
10.½ κουταλάκι του γλυκού έδαφος κουρκούμη
11.½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12.¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
•Dice τις ντομάτες και τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ με το κρεμμύδι. πασπαλίζουμε με αλάτι , σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μια μέρα στην άλλη. Την επόμενη μέρα αδειάστε το υπερβολικό υγρό.
•Τοποθετήστε το μείγμα ντομάτας και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
•Προσθέστε το σουλτανίνα ή σταφίδες, το ξύδι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης, και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
•Σε ένα μικρό τηγάνι ή γουόκ, τοστ το κάρυ σε σκόνη και τα μπαχαρικά για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε λίγο υγρό από το μείγμα ντομάτας για να σχηματίσουν μια πάστα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλατοπίπερο πάστα στο τσάτνεϊ.
•Σιγοβράστε για 1 ½ -2 ώρες ή μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ένα μαλακό συνέπεια μαρμελάδα. Θυμηθείτε να ανακατεύετε κατά διαστήματα για να το αποτρέψει από την καύση.
•Χύστε σε ζεστό αποστειρωμένα βάζα και τη σφραγίδα με ένα καπάκι. κρυώσει πριν την αποθήκευση στο ντουλάπι. Διατηρείται στο ψυγείο


Δεν υπάρχουν σχόλια: