Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μαρμελάδα ντομάτας

1.1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
2.1 kg λευκής ζάχαρης
3.χυμός από 1 λεμόνι
•Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα σε μια βαριά κατσαρόλα βάση.
•Απαλά φέρει τις ντομάτες σε βρασμό.
•Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
•Συνεχίστε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φτάσει η μαρμελάδα ρύθμιση σημείο.
•Χύστε σε ζεστό, αποστειρωμένα βάζα ή αν χρησιμοποιείτε
•Αμέσως σε ένα δοχείο να κρυώσει, πριν από ψύξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: