Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

μαριναρισμένο χοιρινό σουβλάκι (σασλίκ)

Μαριναρισμένο χοιρινό σουβλάκι (σασλίκ) Υλικά για 6 μερίδες:
2 κιλά λαιμό χοιρινό (ένα κομμάτι χωρίς κόκκαλο)
2 μέτρια κρεμμύδια
150-190ml κρασί κόκκινο ή λευκό (όχι ρετσίνα)
1 φύλλο δάφνης αποξηραμένο
αλάτι-πιπέρι μαύρο και σε κόκκους

Παρασκευή: Κόβουμε το χοιρινό σε χοντρά κομμάτια (80-85 γραμμάρια) όσο το δυνατόν τετραγωνισμένα. Αλατοπιπερώνουμε (αν χρησιμοποιήσουμε κόκκους πιπέρι τους σπάμε ελαφρώς με το γουδί), σπάμε το δαφνόφυλλο σε 2-3 μεγάλα κομμάτια, ανακατεύουμε με το κρέας και αφήνουμε να τραβήξουν 25 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια σε μέτριες ροδέλες.
Αφού περάσει το 25λεπτο, τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα στρώσεις από το χοιρινό και τα κρεμμύδια εναλλάξ. Στο τέλος περιχύνουμε με το κρασί. Δεν είναι απαραίτητο να σκεπαστούν με το κρασί.
Προσοχή, εάν χρησιμοποιήσουμε παραπάνω κρασί υπάρχει το ενδεχόμενο η γεύση του κρασιού να καλύψει την γεύση από το κρέας και να μην έχουμε καλό απότέλεσμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Περνάμε σε μεγάλα σουβλάκια μεταλλικά και ψήνουμε σε κάρβουνα με μέτρια φωτιά.
Καλή επιτυχία
Έγραψε ο Δημήτρης Κ. Σωτηρέλης



Δεν υπάρχουν σχόλια: