Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δεν ντρέπεστε μωρέ?

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Καλά, είναι δυνατόν στελέχη μιας κυβέρνησης που ανάλγητα έχει φέρει το λαό σε εξαθλίωση με περικοπές συντάξεων, μισθών, με επιβολή βάρβαρης φορολογίας «για το καλό του τόπου», να προκαλούν με τη...

συμπεριφορά τους και να το παίζουν «φίρμες», καλαμοκαβαληκευτές, εκμεταλλευόμενοι την «εξουσία» που με δόλο απέσπασαν, για να μη ξεχνάμε και το «λεφτά υπάρχουν»;Ο ένας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπερφίαλος και αλαζών όπως πάντα, προφανώς λόγω όγκου, χρειαζόταν -λέει- ελικόπτερο super Puma για να πάει να ανάψει κεράκι στην Παναγία της Τήνου τον δεκαπενταύγουστο, με κόστος μετακίνησης 17.000 ευρώ.Βλέπετε ο εν λόγω κύριος δεν έχει μάθει να συνταξιδεύει με την «πλέμπα» που τη θυμάται όπως όλοι τους μόνο όταν έχει την ανάγκη της ψήφου της για να «ξεχωρίσει», να «προβληθεί» και να «εξουσιάσει».Αν τα πλήρωνε από την τσέπη του με γεια του και χαρά του.Όμως τη δαπάνη την επιβαρύνθηκε το δύστυχο κρατικό ταμείο που οι υπόλοιποι χαχόλοι δύστυχοι πολίτες προσπαθούν να καλύψουν στερούμενοι τα βασικά τους επειδή «έτσι γουστάρει» στους παραπάνω κυβερνήτες. Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικό και το μπουγιουρντί που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως είναι κοντά στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο προκλητικά ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να τον μεταφέρει στην Κρήτη.Βλέπετε ο κύριος υπουργός δεν καταδέχτηκε να πάει μέχρι το αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου σταθμεύει το κρατικό αεροσκάφος, καθώς θεώρησε την περιοχή μπας κλας.Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ... πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ. Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφος Legacy έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή.Όσο για τον αξιότιμο κύριο υπουργό Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας και έχει χάσει τον ύπνο του ψάχνοντας να βρει όβολα να βουλώσει τις τεράστιες τρύπες των ελλειμμάτων, προφανώς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο.

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχησαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα.Αυτά τουλάχιστον δημοσιεύθηκαν στον τύπο χωρίς να διαψευσθούν από τους αρμοδίους.Θα μου πείτε αυτό σε πείραξε; Τόσα και τόσα γίνονται.Ναι ρε φίλε, αλλά όταν αυτοί που επικαλούνται την ανάγκη περιστολής δαπανών στον Δημόσιο τομέα γιατί αυτός δημιούργησε το χάλι των οικονομικών, αυτοί που χαρακτηρίζουν τους δημόσιους υπάλληλους αντιπαραγωγικούς και τους ένστολους «άχρηστους», αυτοί που έχουν ανοίξει με τη βία το πορτοφόλι των ανυπεράσπιστων πολιτών και του βουτάνε και το τελευταίο λεπτό, θα έπρεπε τουλάχιστον να τηρούν τα προσχήματα και να μη προκαλούν με την επιδειξιμανία τους, την αλαζονεία τους και την αφροσύνη τους.Προκαλούν που προκαλούν με τους μισθούς τους, ας τους ξοδεύουν τουλάχιστον. Όχι να τους πληρώνουμε και τα έξοδά τους. Νισάφι πια.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1577.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: