Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κοπεγχάγη: Σκότωσαν και λιοντάρια μετά την καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο

Ζωολογικός κήποςΟ ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης σκότωσε την Δευτέρα τέσσερα λιοντάρια μετά από μια καμηλοπάρδαλης, τον Μάριους.
«Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρα και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους» ανέφερε η διεύθυνση του σήμερα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα δύο μικρά, ηλικίας μόλις 10 μηνών, θα σκοτώνονταν από το νέο αρσενικό μόλις του δινόταν η ευκαιρία.
Τα λιοντάρια σκοτώθηκαν την Δευτέρα καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο «σπίτι» για αυτά, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κήπου.
Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ζωολογικού κήπου σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι θα γνωριστεί με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.
Τον περασμένο μήνα ο υπεύθυνος του κήπου Μπενγκ Χολστ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να σκοτωθεί η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου.
Ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σκοτώσει τον Μάριους πριν ενηλικιωθεί γιατί, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ενδογαμία μεταξύ καμηλοπαρδάλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: