Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πρόστιμα στους εργοδότες που δεν υποβάλλουν έως τις 28 Μαρτίου τις βεβαιώσεις αποδοχών

Πρόστιμα στους εργοδότες που δεν υποβάλλουν έως τις 28 Μαρτίου τις βεβαιώσεις αποδοχών


Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα βρεθούν οι εργοδότες που δεν θα αποστείλουν έως τις 28 Μαρτίου στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών.
Σύμφωνα με απαντήσεις που παρέσχε για το ζήτημα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης:
-Σε περίπτωση που υπόχρεος δεν στείλει καθόλου βεβαιώσεις αποδοχών στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα του επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4174/2013 (100 ευρώ).
-Σε περίπτωση που υπόχρεος στείλει βεβαιώσεις αποδοχών, αλλά κάνει κάποιο λάθος στο ποσό του παρακρατούμενου
φόρου δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο. Αλλά αν όμως δηλωθεί διαφορά από τον φορολογούμενο αυτή μπορεί να επισύρει καταλογισμό και πρόστιμο για τους παρακρατούμενους φόρους.
-Μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής, δηλαδή την 28η Μαρτίου, θα μπορεί να υποβληθεί τροποποιητικό αρχείο βεβαιώσεων; χωρίς πρόστιμο. Μετά την ημερομηνία αυτή θα επιβάλλεται το σχετικό πρόστιμο.
-Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν συμπληρώσουν τις αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση παρακράτησης φόρου (πχ. αμοιβές μικρότερες των 300 ευρώ) θα υπάρχουν κυρώσεις.
-Οι εργοδότες θα πρέπει να γνωστοποιούν τα ποσά στους μισθωτούς ανεξάρτητα της αποστολής, ώστε να υπάρχει διασταύρωση από τον φορολογούμενο.
Τέλος, ερωτηθείς μέσω twitter για το εάν υπάρχει περίπτωση παράτασης στην υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών που λήγουν στις 28 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης απήντησε πως δεν νομίζει ότι θα υπάρξει.
πηγή: imerisia.grΠΗΓΗ:http://www.ergasiaka.net/forologika/forologika-nea/item/937-prostima-se-ergodotes-gia-bebaioseis-apodoxon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: