Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Οι έμποροι ζητούν το πάγωμα της αυτόματης μετάβασης σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση

Οι έμποροι ζητούν το πάγωμα της αυτόματης μετάβασης σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση
Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας αναφέρεται σε δελτίο τύπου: «Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας απέστειλε σήμερα Παρασκευή  29 Μαρτίου 2013, επιστολή προς την Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε Κα Κωτίδου, με την οποία ζητά  το πάγωμα της αυτόματης μετάβασης σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση.
Η επιστολή έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: ΠΑΓΩΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε
Αξιότιμη κ. Διοικητά,
Σε μια περίοδο όπου ο τζίρος των καταστημάτων έχει μειωθεί κατακόρυφα και τα «λουκέτα» συνεχώς πληθαίνουν,  πάνω από το 50% των ασφαλισμένων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μένουν αυτοί και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη, σε χειρότερη μοίρα και από τους λαθρομετανάστες. Ταυτόχρονα το Ασφαλιστικό μας Ταμείο βρίσκεται σε κρίσιμη φάση έλλειψης χρημάτων.
Παρότι έχει γίνει δεκτό το αίτημα για  μείωση δύο ασφαλιστικών κλάσεων, το οποίο ανακουφίζει ουσιαστικά όσους είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, με την αυτοματοποιημένη διαδικασία ένταξης σε ανώτερη κλάση, οι ασφαλιστικές εισφορές ευλόγως αυξάνονται.
Με την αυτόματη μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση, όχι μόνο το Ταμείο δεν θα εισπράξει περισσότερα χρήματα, αλλά αντιθέτως και όσοι κατάφερναν μέχρι σήμερα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αυτές τις αυξήσεις σύντομα θα βρεθούν σε αδυναμία να τις καλύψουν.
Η διαδικασία αυτή αυτόματης αλλαγής ασφαλιστικής κλάσης σε καιρούς οικονομικής σταθερότητας ή ανάπτυξης, έχει λογική. Στις σημερινές όμως συνθήκες όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται μπροστά σε  πλήρη αδυναμία κάλυψης των πάσης φύσεως υποχρεώσεων, είναι αδιανόητο να εφαρμόζονται οι ίδιες διαδικασίες.
Ζητάμε το πάγωμα της αυτόματης αναπροσαρμογής σε υψηλές ασφαλιστικές κλάσεις, μέχρι να βγει η χώρα και οι επιχειρήσεις από το τρέχον οικονομικό αδιέξοδο. Πρέπει για αυτό το θέμα να ληφθεί άμεσα απόφαση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2013.
Η Διοίκηση του Ασφαλιστικού μας Ταμείου, οφείλει να αντιμετωπίζει τους συναδέλφους με πλήρη κατανόηση των πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά».
Δημοσίευση σχολίου