Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΛΑ να καθαρίσουμε την παραλία μας - Εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός στην Γλυφάδα - 8.5.11

Το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της MKO "Υδροναύτες", σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό βυθού στην παραλία Γλυφάδας, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011.






Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της οικολογικής εκδήλωσης «ΕΛΑ να καθαρίσουμε την παραλία μας», στην οποία θα συμμετάσχουν πλήθος φορέων και εθελοντών με παράλληλες δραστηριότητες στις ακτές περιμετρικά της περιοχής.


Ο καθαρισμός βυθού θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Υδροναύτες» και εντάσσεται στην εκστρατεία υποβρυχίων καθαρισμών «Φωνή Βυθού», σε συνέχεια αντίστοιχων προηγούμενων εθελοντικών δράσεων στην Κερατέα, στη Λίμνη Βουλιαγμένης και στο λιμάνι του Λαυρίου.


Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια συγκέντρωσης των ανθρωπογενών ρύπων της περιοχής να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να βοηθήσουμε τον βυθό της περιοχής να ανασάνει, απελευθερώνοντας τον από οτιδήποτε τον επιβαρύνει και αναδεικνύοντας την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.


Η συγκέντρωση των εθελοντών αυτοδυτών θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Cafe "Ζέρβα" στην παραλία της Γλυφάδας, την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 09.30, όπου θα γίνει η εγγραφή τους στη λίστα εθελοντών και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο δράσης, τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και για τις ομάδες εργασίας που θα συνεργαστούν με τους εθελοντές επιφανείας.


ΕΛΑ και εσύ, ΜΑΖΙ για την θάλασσα που ονειρευόμαστε.









Δεν υπάρχουν σχόλια: