Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Λεμεσός: Σκυβαλότοπο έκαναν τον φράκτη Καντού με σωρούς από άχρηστα αντικείμενα

Σωροί από κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα, οικιακά σκουπίδια, οικοδομικά υλικά, ξηρά χόρτα και κλαδέματα, πλαστικά, και έπιπλα που έχουν παλιώσει κι οι ιδιοκτήτες τους τα βαρέθηκαν, είναι το θέαμα που αντικρίζει ο...


κάθε διερχόμενος ντόπιος και ξένος παρά τον υδατοφράκτη Καντού και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα Σωτήρας και στα νέα οικόπεδα αυτοστέγασης που έχουν παραχωρηθεί σε εκτοπισθέντες και στο δρόμο που οδηγεί στις κοινότητες των ορεινών περιοχών Τροόδους. Με κάθε ευκολία και εγκληματική αδιαφορία για την απειλή που δημιουργείται στο φυσικό περιβάλλον, κάποιοι ασυνείδητοι, κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, απαλλάσσονται από κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα, αδειάζοντάς τα στον χώρο του υδατοφράκτη, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε σκυβαλότοπο, αναφέρει ο κοινοτάρχης Καντού.






Εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή γύρω από το φράγμα, ο κοινοτάρχης Καντού Σοφοκλής Γεωργίου έστρεψε τα πυρά του εναντίον των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, αφού, όπως αναφέρουν, αν και γνωρίζουν την κατάσταση, ωστόσο αδιαφορούν και δεν κάνουν ό,τι πρέπει για να εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο.






«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει άλλο και πρέπει επιτέλους όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοτάρχης.






«Με δικά μας έξοδα επανειλημμένα καθαρίζουμε το συγκεκριμένο χώρο αλλά πίσω μας κάποιοι συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη δραστηριότητά τους μετατρέποντάς τον σε σκουπιδότοπο», ανέφερε ο κ. Γεωργίου. Όπως ανέφερε, θα επιδιώξει εντός των προσεχών ημερών να έχει συνάντηση με τον έπαρχο Λεμεσού με στόχο, όπως είπε, την εξεύρεση εκείνων των τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της όλης κατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: