Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Αρνούνται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα

Εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασηςΑρνούνται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα


Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν το μεσημέρι στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές και να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, τακτική που έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν αρκετοί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.



Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η αστυνομία δεν έχει δώσει επισήμως τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία τους ωστόσο είναι γνωστά, αφού έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και μάλιστα εναντίον του ενός, του Παναγιώτη Αργυρού, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και δικογραφία για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη.



Ο δεύτερος δράστης είναι ο Γεράσιμος Τσάκαλος, επίσης παλιός γνώριμος της αστυνομίας και αδελφός καταζητούμενου.



Στην κατοχή των δύο νεαρών βρέθηκαν δύο πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν ως παραλήπτες την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και τον Νικολά Σαρκοζί. Επίσης, σε τσαντάκια μέσης που φορούσαν εντοπίστηκαν δύο 9αρια Glock, για τα οποία αναμένεται η βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές επιθέσεις ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: