Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ένα «πράσινο» ασύρματο πληκτρολόγιο



Η τεχνολογία συναντά την περιβαλλοντική ευαισθησία


Το πρώτο της, ηλιακά επαναφορτιζόμενο, πληκτρολόγιο παρουσίασε σήμερα η Logitech. Το καινοτομικό Logitech® Wireless Solar Keyboard K750 φορτίζεται κάθε στιγμή που υπάρχει φως στο περιβάλλον, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, καταργώντας όλα τα γνωστά προβλήματα με μπαταρίες.



«Το Logitech Wireless Solar τροφοδοτείται από το φως και μπορεί να λειτουργήσει έως τρεις μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Ακόμη, στο ίδιο πνεύμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, έχουμε φροντίσει να μην περιέχει καθόλου πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και η συσκευασία του να είναι πλήρως ανακυκλώσιμη» σχολίασε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Logitech για πληκτρολόγια και desktop σετ, Denis Pavillard.







Ένα «πράσινο» ασύρματο πληκτρολόγιο
Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar λειτουργεί από το ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ, καταργώντας καλώδια φόρτισης και ογκώδη τροφοδοτικά. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μια ειδική εφαρμογή (είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο logitech.com/k750/solarapp) η οποία προβάλλει ένα μετρητή φωτεινότητας (σε μονάδες lux), ώστε να μπορούμε να τοποθετούμε το πληκτρολόγιο στην ιδανική θέση για περισσότερο φως, ενώ με μια ματιά μπορούμε να δούμε τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, ή να ειδοποιηθούμε όταν αυτή εξαντλείται.







Το πρωτοποριακό αυτό πληκτρολόγιο της Logitech μπορεί να φορτιστεί και από το φως εσωτερικών χώρων, ενώ παραμένει φορτισμένο ακόμη και μετά από 3 μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Τέλος, ένας ενσωματωμένος φωτεινός δείκτης μας δείχνει πάντα τη διαθέσιμη ενέργεια.



Ιδιαίτερα κομψό με πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά

Με μόλις 7,5 χιλιοστά πάχος και τις στρογγυλευμένες ακμές του, το Κ750 είναι ένα περιφερειακό που χαίρεσαι να το βλέπεις και να το κρατάς.







Άνετη πληκτρολόγηση

Το χαμηλού προφίλ πληκτρολόγιο έχει τα γνωστά πλήκτρα σχεδίασης Logitech Incurve™. Με κοίλο σχήμα, τα πλήκτρα Incurve υποστηρίζουν τις άκρες των δακτύλων μας, ενώ βοηθούν στο να τα τοποθετήσουμε πάνω στο σωστό πλήκτρο κάθε φορά. Επίσης οι απαλές και στρογγυλευμένες γωνίες τους εξυπηρετούν το γρήγορο και εύκολο πέρασμα από πλήκτρο σε πλήκτρο.



Τιμή και διαθεσιμότητα

Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K750 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2011 με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €79,99. Για περισσότερες πληροφορίες για το πληκτρολόγιο μπορείτε να επισκεφθείτε το site της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: