Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τσιλαδιά Καλαματιανή

Τσιλαδιά Καλαματιανή
Υλικά για 6 άτομα
•8 μεγάλοι κολιοί•Λάδι για το τηγάνισμαΓια τη σάλτσα•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο•2 κρεμμύδια χοντροκομμένα•3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση•2 νεροπότηρα ντομάτα τριμμένη•1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας•3 κουτ σούπας ξύδι•2 κουτ σούπας ζάχαρη•2 κουτ σούπας δενδρολίβανο
•100 γραμ μαύρες Κορινθιακές σταφίδες•Αλάτι, πιπέριΖητήστε από τον ψαρά σας να σας καθαρίσει τα ψάρια και να σας τα φιλετάρει. Δηλαδή να αφαιρέσει το κεφάλι και την ουρά, να τα κόψει κατά μήκος και να πετάξει την ραχοκοκαλιά. Πλένετε λοιπόν τα φιλέτα του ψαριού με άφθονο κρύο νερό, τα αλατίζετε καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι.Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και τα τηγανίζετε απαλά χωρίς να τα αλευρώσετε. τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το χοντροκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου. Τα σοτάρετε καλά χωρίς να τα αφήσετε να ροδίσουν και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες, το δενδρολίβανο ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και τον χυμό, το ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει βράση. Μετριάζετε τη φωτιά και παίρνετε προσεκτικά τα φιλέτα που έχετε τηγανίσει και τα βάζετε μέσα στη σάλτσα με προσοχή να μην σπάσουν. Μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά και μετά τα αποσύρετε από τη φωτιά. Τρώγονται και ζεστά και κρύα και είναι ένας σπάνιος και πολύ νόστιμος μεζές.
Σημείωση. Τούτη τη συνταγή εκτός από κολιούς μπορείτε να την κάνετε με γόπες, φρίσες, μπαρμπούνια , κουτσομούρες και ότι άλλο ψάρι τηγανίζεται.






Δεν υπάρχουν σχόλια: