Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Απολαύστε Ντομάτα

1.1 κιλό ώριμες ντομάτες
2.500 g (περίπου 4 μέτρια), κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
3.1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4.300 γρ μαύρη ζάχαρη
5.1-2 φλυτζάνια ξύδι από βύνη
6.1 κουταλιά της σούπας ξηρή σκόνη μουστάρδας
7.1 φύλλο δάφνης
8.1 κουταλάκι του γλυκού μικτών μπαχαρικών
9.½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
10.¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν 11.¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
•Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και περίπου τσεκουριά. Τοποθετήστε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με το αλάτι και το βάζετε στο ψυγείο μια μέρα στην άλλη. Αυτό αντλεί από το υγρό και να εντείνει τη γεύση.
•Την επόμενη μέρα, αδειάστε το υπερβολικό νερό και βάλτε το μείγμα σε μια βαριά κατσαρόλα βάση. προσθέστε τη ζάχαρη και αρκετό ξύδι για να καλύψει μόλις.
•Φέρτε τη νοστιμιά σε βρασμό, μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Παρόλο που οι ντομάτες είναι σιγοβράζουν, ξηρό τηγανίζουμε τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί. Αυτό θα πάρει περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε μερικές κουταλιές από το υγρό μαγείρεμα ντομάτα και ανακατεύουμε για να σχηματίσουν μια πάστα. Προσθέστε αυτό το καρύκευμα πάστα για να απολαύσει την ντομάτα και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, επειδή, όπως να πήξει, θα έχουν την τάση να κολλήσει και να κάψει, για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα.
•Κουτάλα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα με πλαστικά καπάκια . απόλαυση πρέπει να αποθηκευτεί για 3 μήνες ή περισσότερο για να επιτρέψει τις γεύσεις να ωριμάσει. τρώει αυτό το απολαύσετε μέσα σε λίγες εβδομάδες είναι μια χαρά, αλλά η γεύση είναι εξουδετέρωσαν με ξίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: