Συνειδητοποίησα με έκπληξη πως τόσο καιρό δεν σαν έχω κάνει μια συνταγή με όσπρια. Είναι μια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας, γεμάτη υγεία και γεύση.
Ξέρω πως πολλά παιδιά δυσκολεύονται με τα όσπρια, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μια πολύ απλή και πετυχημένη συμβουλή είναι να προσθέτετε γεύσεις που αρέσουν στα παιδιά σε ένα φαγητό που δεν το προτιμούν συνήθως. Έτσι, μαθαίνουν να αγαπούν τα πάντα και δεν γίνονται περίεργα στις προτιμήσεις τους.
Σε αυτή τη συνταγή μαγειρεύουμε τις φακές με φρέσκα λαχανικά, λουκάνικο και ρόδι, συνδυασμός ακαταμάχητος για μικρούς και μεγάλους. Το k-mix της Kenwood μας λύνει τα χέρια αφού μας ετοιμάζει όλα τα υλικά σε δευτερόλεπτα, σε ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με περισσότερα υλικά όπως μανιτάρια, μπέικον, αχλάδια και πορτοκάλι. Η σαλάτα αυτή τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνη της, αλλά και ένα λαχταριστό συνοδευτικό.
Υλικά
½ κιλό ψιλές φακές
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο καλής ποιότητας
3 καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 ρόδι
½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Μερικά φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό ψιλές φακές
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο καλής ποιότητας
3 καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 ρόδι
½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Μερικά φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε για 15 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό τις φακές μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στη μέση, το σκόρδο και τη δάφνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον βραστήρα σας για να γλιτώσετε χρόνο.
Προσοχή να μη σας χυλώσουν οι φακές, για να γίνουν σαλάτα θέλουμε να κρατάνε ακόμα, καλό είναι να ελέγχετε το βράσιμο τους τα τελευταία λεπτά.
Παράλληλα, χτυπήστε το λουκάνικο στον κάδο του K-mix της Kenwood με τις λάμες ώστε να γίνει σαν κιμάς.
Ψιλοκόψτε τα λαχανικά στο K-mix με τον δίσκο κοπής σε φέτες για ομοιομορφία.
Κόψτε το ρόδι στη μέση και καθαρίστε τα σπόρια του.
Μόλις βράσουν οι φακές, τις σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λουκάνικο με το μισό ελαιόλαδο για πέντε λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο που βράσαμε.
Μόλις βράσουν οι φακές, τις σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λουκάνικο με το μισό ελαιόλαδο για πέντε λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο που βράσαμε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για πάντα ακόμα λεπτά, προσθέτουμε μισή κούπα νερό, το ελαιόλαδο, τις φακές, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Για να σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε τη τελευταία στιγμή το ρόδι και λεμόνι.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου