Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Βίντεο: Χρυσαετός αρπάζει μωρό

Το βίντεο δείχνει ένα χρυσαετό να αρπάζει ένα παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ, να το σηκώνει μερικά μέτρα από το έδαφος και να το αφήνει να πέσει. Ο ''πόλεμος'' για την αυθεντικότητα του περιστατικού
Ακούγεται περίεργο όμως πρόκειται για ένα βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο χρήστης MrNuclearCat και δείχνει έναν τεράστιο αετό να πετά πάνω από πάρκο στο Μόντρεαλ και τελικά να πιάνει ένα μωρό και να το μετακινεί για κάποια μέτρα, πριν το πετάξει στο έδαφος.
Η κάμερα ''έπιασε'' τη στιγμή που ο αετός αρπάζει το μικρό παιδί, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του πατέρα του. Μία ήρεμη και χαλαρή βόλτα στο πάρκο μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς το μεγαλόσωμο αρπακτικό πλησίασε από την πίσω πλευρά το μωράκι, πιστεύοντας πως βρήκε το γεύμα του.
Φαίνεται να κάνει βόλτες, να πλησιάζει στο έδαφος και να πιάνει το μωρό με τα νύχια του. Απομακρύνεται μαζί με τη λεία του, όταν ο πατέρας του μικρού τρέχει προς το μέρος του για να σώσει το παιδί του.
Golden Eagle Snatches Kid από depy6

Στην κίνηση αυτή ο αετός απελευθερώνει το μωρό από ύψος και πέφτει με φόρα στα γρασίδι. Δεν κλαίει, αλλά είναι πλέον ήρεμο αφού προτιμά την αγκαλιά του πατέρα του από του αετού...
Ο χρυσαετός είναι το πιο μεγάλο αρπακτικό πουλί της Βόρειας Αμερικής και η ταχύτητά του, όταν "βουτάει" για να αρπάξει τη λεία του, φθάνει τα 240χλμ την ώρα.
Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο έχει ξεσπάσει πόλεμος για το αν το βίντεο με το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αληθινό, με τους χρήστες να διχάζονται. Μάλιστα η Ηuffington Ρost διεξάγει ψηφοφορία για την αυθεντικότητα ή μη του βίντεο.
Πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι που έχουν ασχοληθεί με τις "απάτες" στο διαδίκτυο, όπως ο Αλεξάντρ Ερβό και ο Μπενουά Γκαλερί, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αναμφίβολα πλαστό. "Αυτό το απίστευτο βίντεο από το Κεμπέκ που δείχνει τον αετό να αρπάζει ένα νήπιο δίνει την αίσθηση ότι είναι πλαστό", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ερβό.
Άλλοι χρήστες επισήμαναν ότι η πλαστότητα φαίνεται από το γεγονός ότι η σκιά του αετού εμφανίζεται ξαφνικά στο βίντεο.
Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια άποψη: "Αν το βίντεο με τον αετό είναι πλαστό, τότε είναι τρομερά καλοφτιαγμένο" ανέφερε ένας άλλος χρήστης του Twitter
Τα συμπεράσματα δικά σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια: