Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Πλημμυρισμένη πόλη επανέρχεται στην επιφάνεια!

perierga.gr - Villa Epecuen: Μια πλημμυρισμένη πόλη έρχεται στην επιφάνεια!
Επιστροφή στη δεκαετία του 1920, σε ένα τουριστικό χωριό που ονομάζεται Villa Epecuen και δημιουργήθηκε κατά μήκος της ακτής Lago Epecuen, μια αλμυρή λίμνη, περίπου 600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.
Η λίμνη Lago Epecuen, όμως, είχε μια ιδιαιτερότητα, που έκανε την πόλη ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Παρόμοια επίπεδα αλατιού με τη Νεκρά Θάλασσα και δέκα φορές υψηλότερη στάθμη νερού από ό, τι οποιοσδήποτε ωκεανός.
Οι θεραπευτικές τις ιδιότητες έγιναν γρήγορα γνωστές και μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα πάνω από 25.000 επισκέπτες κατέφθαναν εδώετησίως προκειμένου να θεραπευτούν από την κατάθλιψη, τους ρευματισμούς, την αναιμία, ακόμα και το διαβήτη.
Ο πληθυσμός της πόλης κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1970 με περισσότερους από 5.000 κατοίκους και σχεδόν 300 τουριστικές επιχειρήσεις που ευημερούσαν.
Περίπου την ίδια εποχή, οι παρατεταμένες βροχές ανέβασαν τη στάθμη των νερών στη λίμνη με αποτέλεσμα το 1985 να πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, η οποία καλύφθηκε σιγά σιγά από νερό.
Σχεδόν 25 χρόνια αργότερα, το 2009, η ξηρασία έσωσε τη θέση της στο υγρό κλίμα της περιοχής κι έτσι η πόλη άρχισε σιγά σιγά να… επανεμφανίζεται!perierga.gr - Villa Epecuen: Μια πλημμυρισμένη πόλη έρχεται στην επιφάνεια!perierga.gr - Villa Epecuen: Μια πλημμυρισμένη πόλη έρχεται στην επιφάνεια!perierga.gr - Villa Epecuen: Μια πλημμυρισμένη πόλη έρχεται στην επιφάνεια!perierga.gr - Villa Epecuen: Μια πλημμυρισμένη πόλη έρχεται στην επιφάνεια!perierga.gr - Villa Epecuen: Μια πλημμυρισμένη πόλη έρχεται στην επιφάνεια!Δημοσίευση σχολίου