Πιθανόν να αναρωτηθείτε τι καινούργιο έχω να προσφέρω σε τούτη δω τη κλασική συνταγή που ουσιαστικά βράζεις τις χυλοπίτες, τις περιχύνεις με λίγο βουτυράκι ζεστό, τις πασπαλίζεις με μπόλικη ξηρή μυζήθρα και τέλος.Ακούστε το μυστικό της τέλειας χυλοπίτας που μπορεί να είναι και ταλιατέλα, αλλά και μακαρόνι Νο 6Βράζετε λοιπόν το ζυμαρικό σας σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 7-10 λεπτά . πριν σουρώσετε το ζυμαρικό κρατάτε 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο. Σουρώνετε και αφήνετε το ζυμαρικό στο σουρωτήρι και ρίχνετε το μακαρονόζουμο που κρατήσατε μέσα στη κατσαρόλα. Το βάζετε να βράσει. Ρίχνετε μέσα 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ σούπας βούτυρο. Ανακατεύετε. Προσθέτετε 1 φλιτζ τσαγιού μυζήθρα και την αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα σουρωμένα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Τα σερβίρετε αμέσως μελωμένα προσθέτοντας τριμμένη μυζήθρα από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου