Την λέμε και ομελέτα, φουρτάλια ή και τορτίγια, ανάλογα σε ποια χώρα βρισκόμαστε. Η συγκεκριμένη συνταγή για φριτάτα, όμως, είναι αρκετά πιο υγιεινή από τις συνηθισμένες, χορταστική όσο δεν πάει και, φυσικά, εντελώς απλή και εύκολη για κάθε τεμπέλα που θέλει ένα ζεστό, νόστιμο γεύμα στο τέλος της ημέρας.
Υλικά
6 αυγάμερικά μπουκετάκια μπρόκολο, βρασμένα για 3-4 λεπτά
50γρ. φέτα σε κομματάκια30γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη½ φέτα μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως, κομμένο σε τετραγωνάκια (προτιμήστε Vollkorn, υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ)λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος2κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε όλα τα αυγά, προσθέτετε λίγο αλάτι και τέλος ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά.3. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο να απλωθεί παντού.4. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο τηγάνι και ψήνετε την φριτάτα μόνο από τη μία πλευρά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια την μεταφέρετε στο γκριλ και την ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα και είναι έτοιμη, την σερβίρετε σε πιάτο.
Υλικά
6 αυγάμερικά μπουκετάκια μπρόκολο, βρασμένα για 3-4 λεπτά
50γρ. φέτα σε κομματάκια30γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη½ φέτα μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως, κομμένο σε τετραγωνάκια (προτιμήστε Vollkorn, υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ)λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος2κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε όλα τα αυγά, προσθέτετε λίγο αλάτι και τέλος ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά.3. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο να απλωθεί παντού.4. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο τηγάνι και ψήνετε την φριτάτα μόνο από τη μία πλευρά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια την μεταφέρετε στο γκριλ και την ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα και είναι έτοιμη, την σερβίρετε σε πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου