Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ρεβίθια δενδρολίβανο

Ρεβίθια δενδρολίβανο
Υλικά για 5-6 άτομα
•½ κιλό ρεβίθια
•1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•2 κουτ σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου
•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
•Αλάτι
•Λεμόνι για το σερβίρισμα
Μουλιάζετε από βραδύς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Την άλλη μέρα το πρωί τα σουρώνετε , τα τρίβετε με τα χέρια σας όσο μπορείτε περισσότερο και αμέσως μετά τα βάζετε μέσα σε μια μεγάλη πάνινη πετσέτα και τα τρίβετε πάνω στο νεροχύτη για να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται. Αν μείνουν και μερικά μην στεναχωριέστε. Έχουν και αυτά τη γεύση τους. Όπως είναι έτσι καλοπλυμένα και ξεφλουδισμένα τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και αλάτι. Ανακατεύετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο και νεράκι μέχρι να σκεπαστούν και να τα σκεπάζουν περίπου 1 δάχτυλο. Ανάβετε το μάτι και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 ½ , σκεπάζετε τη κατσαρόλα, της βάζετε από πάνω ένα βάρος να μην έχετε εξάτμιση υγρών και μαγειρεύετε έτσι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμα. Πρέπει να μην έχουν πολλά υγρά τα ρεβίθια σας και να είναι ελαφρώς τραγανά. Συνοδεύστε τα με γαύρο μαρινάτο και μαύρες ελίτσες


Δεν υπάρχουν σχόλια: