Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ρακοσυλλέκτης στα Τρίκαλα έκρυβε έναν θησαυρό!


Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους κληρονόμους ενός ρακοσυλλέκτη, αφού στο φτωχικό του σπίτι στα Τρίκαλα Θεσσαλίας έκρυβε έναν ολόκληρο θησαυρό!






Ο ηλικιωμένος, που δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τη δική του οικογένεια, πριν από...


μερικούς μήνες είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε παλαιό κτίσμα ιδιοκτησίας του και την ταφή του είχε αναλάβει ένα ζευγάρι συγγενών του, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί του κληρονόμοι. Ο ρακοσυλλέκτης, παρά το γεγονός ότι είχε επιλέξει να ζει απομονωμένος από όλους, φαίνεται πως είχε μεριμνήσει για το μέλλον των συγγενών του.






Μετά τον θάνατό του το ζευγάρι άρχισε τις εργασίες κατεδάφισης του σπιτιού, ώστε στη συνέχεια είτε να πουλήσουν το οικόπεδο είτε -σε περίπτωση που έπαιρναν κάποιο δάνειο- να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους. Τελικά, όχι μόνο βρήκαν χρήματα για να φτιάξουν μια πολυτελή βίλα, αλλά και για να ζήσουν μια χλιδάτη ζωή τόσο οι ίδιοι όσο και οι απόγονοί τους.






Κατά τη διάρκεια εργασιών (κατά το γκρέμισμα του τζακιού που υπήρχε στην οικία) βρέθηκαν τσουβάλια γεμάτα με χρυσάφι... Συγκεκριμένα, βρέθηκαν σε κούφιο τοίχωμα τσουβάλια με χαρτονομίσματα και λίρες που όχι μόνο έφταναν για να κάνουν νέο σπίτι, αλλά και για εξοχικό στα πιο χλιδάτα μέρη του πλανήτη.






Εκατοντάδες λίρες, καθώς και χιλιάδες ευρώ, αλλά και παλιά χαρτονομίσματα των 5.000 και 10.000 δραχμών βρίσκονταν κρυμμένα για χρόνια ολόκληρα στο σημείο, χωρίς κανείς να πάρει είδηση το παραμικρό. Μπροστά στη θέα του θησαυρού το ζευγάρι τα έχασε, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει το δώρο που του έκανε η θεά τύχη και ο μακαρίτης ρακένδυτος θείος.






Ο ηλικιωμένος που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή, σύμφωνα με τους κατοίκους, αναζητούσε καθημερινά την τροφή του στα σκουπίδια και στο συσσίτιο της εκκλησίας, ενώ κάποιες φορές γείτονες του πήγαιναν ρούχα και ένα πιάτο φαγητό, καθώς τον λυπόντουσαν και φοβόντουσαν μην πεθάνει από το κρύο.






Οπως όμως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο ρακοσυλλέκτης που τριγυρνούσε από το πρωί έως αργά το βράδυ στους δρόμους της πόλης ό,τι πολύτιμο έβρισκε πεταμένο στα σκουπίδια στη συνέχεια το πουλούσε στα παζάρια, αποκομίζοντας διάφορα ποσά. Ετσι, αν και ο ίδιος δεν έζησε μια φυσιολογική ζωή, τώρα οι συγγενείς του θα μπορέσουν να απολαύσουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί.






Το ακριβές ποσό του θησαυρού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς του ρακοσυλλέκτη ακόμη μετρούν τα χρήματα που βρέθηκαν! Μάλιστα, αρκετά από αυτά λόγω της παλαιότητάς τους θα χρειαστεί να τα δώσουν για ανταλλαγή τόσο στις τράπεζες όσο και σε συλλέκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: