Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση:Να συμβάλει και η εκκλησία τώρα στην περίοδο της κρίσης


ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ..
ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ.. ΚΟΥΤΑΛΙΑ? ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ.. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΦΑΓΑΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ: ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ , ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΦΤΩΧΏΝ ΔΕΗ ΟΤΕ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ! ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΔΙΝΕΙ. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΤΕ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ.
Αναγνώστης
ΗΘΕΛΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟΥς ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΕΝΕΡΓΑ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ , ΤΟΤΕ.... ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΑ! ΘΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ! ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΩ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΙΣΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ 750 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ! ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΤΟΣΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΜΑΖΕΥΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ


Αναγνώστρια
Φίλε,πρίν αναρτήσεις κάποιο θέμα και τις απόψεις σου καλό θα είναι να το έχεις ψαξει πρώτα.Και κάνε ένα κόπο να ρωτήσεις να μάθεις τι κάνει η εκκλησία,όχι μόνο τώρα,αλλά είδικά τώρα για τους άστεγους,τους φτωχούς,τους άπορους κλπ.Πόσα συσσίτια δίνει καθημερινά,πόσες φιάλες αίμα δίνει σε όσους έχουν ανάγκη και δέν μπορούν απο πουθενά να βρούν,πόσα άστεγα άτομα έχει περιθάλψει και πολλά ακόμα που άν τα απαριθμήσω θα μας πάρει η νύχτα.


Αναγνώστης
Ο φίλος που γράφει τόσα «μπορεί» για την εκκλησία μήπως είναι καλύτερα να δει ότι όσα προτείνει γίνονται ήδη. Μιλάει για την αμύθητη περιουσία. Ακούω συχνά για αυτή την περιουσία. Στοιχεία όμως δεν βλέπω από κανέναν ή όσοι έχουν κάτι να πουν, στην ουσία επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Μιλάνε για εκτάσεις που μπορούν να καλλιεργηθούν. Αναρωτιέμαι ποιες είναι αυτές, αν μπορούν να καλλιεργηθούν κι αν ενδιαφέρεται κάποιος Έλληνας να τις καλλιεργήσει. Στην τελική θα περίμενα από όλους αυτούς που μιλούν για την περιουσία της να ασχοληθούν λίγο και με το κοινωνικό της έργο, με το τι έχει προσφέρει στην χώρα μας εδώ κι αιώνες. Το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι οργανισμοί που προσφέρουν στον άνθρωπο δεν αναιρεί το τεράστιο έργο που επιτελεί η εκκλησία. Ας δει κάποιος πόσα ακίνητα έχει δωρίσει η εκκλησία στο κράτος, σε πρόσφυγες, σε ιδρύματα. Πόσοι άνθρωποι τρώνε δωρεάν καθημερινά. Πόσοι συντηρούνται από τα φιλόπτωχα ταμεία της.


Τέλος είναι άλλο πράγμα να ζητάμε κάθε φορά το καλύτερο κι άλλο να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Για ενημέρωση σας επισυνάπτω τον πίνακα της Αγροτκής τράπεζας (μελέτη Τσιούμα, Τασιούλα 1988) για το που ανήκει το σύνολο της αγροτικής γης της Ελλάδος


ΔΗΜΟΣΙΟ 43.598.000 στρέμματα


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 15.553.200 στρέμματα


ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1.282.300 στρέμματα


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ 1.098.400 στρέμματα
Από αυτά τα 1.282.300 στρέμματα ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, τα 367.000 είναι δασικές εκτάσεις, τα 745.400 βοσκότοποι και μόνο τα 169.900 γεωργική καλλιεργίσιμη γη. Δηλαδή οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις της αντιστοιχούν μόλις στο 0.48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας μας!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: