Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Επίσημη πρεμιέρα για «Το Πέταγμα του Κύκνου»

Επίσημη πρεμιέρα για «Το Πέταγμα του Κύκνου» Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στο «Αττικόν»



Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που εδρεύει στην Αθήνα εκπροσωπώντας δεκάδες συλλόγους Ηπειρωτών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, θα παρουσιάσει, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, στους Ηπειρώτες της Αθήνας τη νέα ταινία του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του Κύκνου», το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στην Ήπειρο.






Ο σκηνοθέτης Νίκος Τζίμας, μετά τις ταινίες «Ο άνθρωπος με τα γαρύφαλλο», «Ο Αστραπόγιαννος», «Τα χρόνια της θύελλας», «Ο Τάφος των εραστών» κ.α., επιστρέφει με μια διεθνή συμπαραγωγή, γεμάτη δράση και με ένα εντυπωσιακό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών.






Η συγκλονιστική ιστορία του Αλέξη, ενός "goldenboy", που υπηρέτησε το κέρδος αψηφώντας τις συνέπειες. Μια φοβερή οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξαιτίας της απληστίας μιας κοινοπραξίας πολυεθνικών, ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει ο Αλέξης, τον ξυπνάνε από την μεγάλη αυταπάτη. Η σύγκρουση με τα "μεγαθήρια" είναι αδυσώπητη. Θέλει να ξαναβρεί όλα όσα έχασε... τη ζωή του...






Σύμφωνα με τον ίδιο «Το "Πέταγμα του Κύκνου" είναι το πέταγμα της ψυχής στην ελευθερία, στην ομορφιά, στη μαγεία της φύσης και του έρωτα. Είναι μια αναφορά σε ό,τι χάνουμε, στη δίνη του σύγχρονου τρόπου ζωής, κάπου ανάμεσα στις συμπληγάδες της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας…».






Η ταινία, που θα προβάλλεται από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου σε 70 αθηναϊκούς κινηματογράφους, θα κάνει «επίσημη πρώτη» τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο «Αττικόν», ενώ μία ημέρα πριν, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, προσφέρεται δωρεάν στους Ηπειρώτες της Αθήνας από την «Πανηπειρωτική», στο κινηματογράφο «Όπερα» (Ακαδημίας και Ιπποκράτους).





Δεν υπάρχουν σχόλια: