Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ποιοι θα πάρουν οικονομική ενίσχυση μέσα στο 2011

Ποιοι θα πάρουν οικονομική ενίσχυση μέσα στο 2011 Πού θα πάνε τα 243 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν στο κρατικό προϋπολογισμό




Παρά τη στενότητα των δημόσιων οικονομικών, λόγω της μεγάλης κρίσης, το υπουργείο Οικονομικών θα «ανοίξει» και φέτος τα κρατικά ταμεία για να δώσει τις ενισχύσεις 243 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν στο κρατικό προϋπολογισμό του 2011.






Για το πολυαναμενόμενο επίδομα θέρμανσης εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διατεθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο μαζί με την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Το συγκεκριμένο επίδομα είχε δοθεί και το 2009 σε άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε συνταξιούχους που δικαιούνται το ΕΚΑΣ και σε συνταξιούχους του ΟΓΑ.






Στις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού προβλέπεται και κονδύλι ύψους 7 εκατ. ευρώ ως οικονομικό κίνητρο για απόσυρση οχημάτων. Προφανώς το υπουργείο οικονομικών οφείλει ακόμα λεφτά σε πολίτες που απέσυραν το όχημα τους.






Το 2011 θα διατεθούν και 6,3 εκατ. ευρώ για το φοιτητικό επίδομα. Το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται στους γονείς προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε ιδρύματα του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, στις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, και σε πανεπιστήμια της Κύπρου, όπου ισχύει το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.






Επίσης, χορηγείται και στους ίδιους τους φοιτητές όταν είναι πάνω από 25 ετών, ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.






Τέλος εγκρίθηκαν και ενισχύσεις 30 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά που ζουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι χαρακτηρισμένες ως ορεινές περιοχές στην Πιερία είναι οι κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Βρίας, Ελατοχωρίου, Κάτω Μηλιάς, Παντελεήμονα, Ρητίνης, Φωτεινών. Επιπλέον, στις μειονεκτικές περιοχές της χώρας κατατάσσονται και οι εξής του νομού: Λεπτοκαρυά, Αλώνια, Έλαφος, Εξοχή, Καστανιά, Καταλώνια, Κούκος, Λιβάδι, Μοσχοπόταμος, Μοσχοχώρι, Νέα Τραπεζούντα, Παλιόστανη, Παλιό Κεραμίδι, Ρυάκια, Σεβαστή, Σφενδάμη και Τρίλοφος.






ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ






ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:


- Ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ


- Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, εισοδήματα φτώχειας






ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ


- Ενισχύσεις 7 εκατ. ευρώ


- Πληρωμές που απομένουν






ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ


- Ενίσχυση 6,3 εκατ. ευρώ


- Οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα






ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ


- Ενίσχυση 30 εκατ. ευρώ


- Νοικοκυριά σε Ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια: