Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο γιος τους σκότωσε την αδελφή του, αλλά τον αγαπούν ακόμη!

Το αίμα νερό δεν γίνεται» για τους τραγικούς γονείς καναδού αδελφοκτόνου




Ενα ζευγάρι Καναδών αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα αγάπης ενός γονιού απέναντι στο παιδί του. Ο Μπράιαν και η Λέσλι Τζένκινς συμπαραστέκονται στο γιο τους, Μέισον, παρ΄ όλο που δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτός όχι μόνο είναι ο φονιάς της κόρης τους, Τζένιφερ, αλλά μάλιστα σκόπευε κάποια στιγμή να δολοφονήσει και τους ίδιους!



Οι τραγικοί γονείς ήταν εκείνοι που ανακάλυψαν την, 18χρονη τότε, κόρη τους νεκρή μέσα στο σπίτι τους, στο προάστιο Τσάταμ του Οντάριο, ένα κρύο μεσημέρι του Ιανουαρίου του 1998. Η άτυχη Τζένιφερ είχε δεχθεί τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και άλλους δύο στην καρδιά της και είχε πεθάνει σχεδόν ακαριαία.



Ολες οι υποψίες της Αστυνομίας έπεσαν, από την επόμενη κιόλας ημέρα, στον 20χρονο αδελφό της, Μέισον, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχοπαθολογικά προβλήματα και είχε εξαφανιστεί. Σε αυτό συντελούσε και το βεβαρημένο ποινικό μητρώο του νεαρού, ο οποίος από μικρός έκλεβε αυτοκίνητα και μπαινόβγαινε στα αναμορφωτήρια.



Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τον σωματώδη και πανύψηλο νεαρό να φεύγει από τη μικρή κωμόπολη καβάλα σε ένα άλογο. Οταν, μερικές ώρες αργότερα, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με τον φόνο. Πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, αλλά για τα επόμενα εννέα χρόνια ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα δικαστικής πλάνης και πως αποτελούσε τον «αποδιοπομπαίο τράγο της υπόθεσης, λόγω της ανικανότητας των Αρχών να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο».



Ωσπου το 2007, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους γονείς του, αναγκάστηκε να ομολογήσει πως ήταν όντως ο δολοφόνος της μικρής του αδελφής. Ο 32χρονος σήμερα Μέισον τους είπε ότι σκότωσε κατά λάθος την Τζένιφερ, παίζοντας με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του. «Οταν το όπλο εκπυρσοκρότησε και βρέθηκε στο πάτωμα να σφαδάζει, της έδωσα δύο χαριστικές βολές. Δεν άντεχα να τη βλέπω να υποφέρει» ισχυρίζεται σήμερα ο Μέισον. Κι όμως, παρ΄ όλο το απεχθές της πράξης του, απολαμβάνει την πλήρη συμπαράσταση των γονιών του.



«Δεν πονάμε μόνο εμείς με την απώλεια της Τζένιφερ» τονίζει η κυρία Τζένκινς, «αλλά πονάει και ο Μέισον. Είμαι σίγουρος ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του».



Στην πιο τραγική κατάσταση απ΄ όλους βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος, όπως δηλώνει, ήταν απολύτως πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του. «Το βρίσκω αδιανόητο το ότι μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο» καταλήγει απαρηγόρητος ο κ. Τζένκινς.



Και δολοφόνος και κληρονόμος!



Ο καναδός σκηνοθέτης Τζον Κάστνερ ανέλαβε να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ με βάση την τραγική ιστορία της οικογένειας Τζένκινς. Το ντοκυμαντέρ με τίτλο «Life With Μurder», το οποίο προβάλλεται αυτές τις ημέρες στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σέφιλντ, στη Βρετανία, έχει σηκώσει ήδη θύελλα συζητήσεων, κυρίως μετά την αποκάλυψη ότι ο Μέισον, αμέσως μετά τον φόνο της αδελφής του, Τζένιφερ, σκόπευε να δολοφονήσει και τους γονείς του! Ο σκηνοθέτης φέρνει στην επιφάνεια δύο ψεύτικες διαθήκες, στα ονόματα των δύο γονιών, τις οποίες είχε συντάξει ο ίδιος ο Μέισον, προκειμένου να τις παρουσιάσει κατόπιν στις δικαστικές αρχές και να καρπωθεί όλη την οικογενειακή περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: