Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με "Ακατάλληλα Παιχνίδια"


Αφού διάβασα το κείμενο του γονιού που αντιλήφθηκε ακατάλληλες εικόνες πάνω σε παιδικά παιχνίδια, έριξα μια ματιά στην... ιστοσελίδα http://www.charuca.net/ , κάντε μια επίσκεψη και μπορεί να παρατηρείσετε ότι η πρώτη φιγούρα αριστερά παρουσιάζει μια θηλυκή φιγούρα με κερατάκια, δοντάκια (δεν μοιάζει φαφούτα η φιγούρα) και μια μίνι φουστίτσα που πετάει έξω το κολλαράκι. Αν δεν βλέπω καλά ή αν τα βλέπω μόνο εγώ κι όχι εσείς να με διορθώσετε.










Πατώντας enter στο site και κάνοντας περιήγηση εδώ http://www.charuca.net/wp/ είδα ότι το σήμα της charuca είναι μια νεκροκεφαλίτσα. Γλυκούλα μεν, νεκροκεφαλίτσα δε. Συνεχίζοντας ξαναείδα τη θηλυκή σέξι φιγούρα με τα κερατάκια και τα δρακουλίστικα (;) δοντάκια.










Εδώ http://charuca.net/wp/?page_id=16 που παρουσιάζονται οι χαρακτήρες της εταιρείας ανάμεσα σε άλλους είδα μια θηλυκή και αρσενική φιγούρα με κερατάκια, να κάνει το σήμα του διαβόλου, να περιλαμβάνει νεκροκεφαλίτσες και αγριεμένες φατσούλες. Α, ναι είδα και μια μαύρη νυχτεριδούλα με άσπρο στόμα από όπου φαίνεται σα να στάζει κάτι άσπρο. Είδα κι άλλα πράγματα αλλά μπορεί να με πείτε ανώμαλη γι'αυτό δεν τα σχολιάζω.


Βέβαια είδα και φιγούρες που δεν τους βρήκα κάτι μεμπτό.










Δεν ξέρω αν όσοι απάντησαν και τα "έψαλαν" ουσιαστικά στον ανήσυχο γονιό (που σοκαρίστηκε μ'αυτά που συνειδητοποίησε) έψαξαν το θέμα λίγο περισσότερο, επίσης δεν γνωρίζω αν οι κύριοι/ες αυτοί/ές έχουν ακούσει κάτι για υποσυνείδητα μηνύματα, και για το πόσο ευάλωτες και ευπηρέαστες είναι οι μικρές ηλικίες. Φανταστείτε το παιδί σας να παίζει με γλυκές σέξι δρακουλίνες; Δεν είναι καταπληκτικό; Ίσως στο μέλλον ως ενήλικο άτομο να αισθάνεται μια οικειότητα με παρόμοιες φιγούρες. Το θεωρείτε απίθανο; Ίσως για πλάκα να κάνει το σήμα του διαβόλου και να παίρνει ένα αγριεμένο βλέμμα, όχι για κακό, αλίμονο... απλά αυτό είδε το παιδάκι κι αυτό μιμείτε.Τα παιδιά είναι πολλοί καλοί μιμητές, ελπίζω να μην χρειάζεστε αποδεικτικά στοιχειά γι'αυτό...










Α... και για να μην ξεχάσω... κάτι αρχαίοι 'Ελληνες έλεγαν ότι το παιδί θα μάθει την ΑΡΕΤΗ (τι είναι πάλι αυτό;) από την "ΕΞΗ" [ = ιδιότητα (ικανότητα,συνήθεια,διάθεση,εξοικείωση) που αποκτήθηκε με την επανάληψη μιας πράξης ή με τη συνεχή επίδραση του ίδιου παράγοντα - http://el.wiktionary.org/wiki/έξη ].


Λέω να κάνω ένα πείραμα, στο ένα μου παιδί να επιτρέπω να παίζει με γλυκούλες νεκροκεφαλίτσες, σέξι κολαράκια κι άλλα τέτοια γαργαλιστικά και ψιλοσατανικούλικα, ενώ στο άλλο θα του δίνω μόνο κλασσικά παιχνίδια, με ήπιες φιγούρες. Μετά από 20-30 χρόνια θα σας πω το αποτέλεσμα.


Αλλά ξέχασα, δεν έχω παιδιά... Ας προσφερθεί κάποιος γονιός να κάνει το πείραμα βρε παιδιά, για να δούμε τελικά, η "ΕΞΗ" γίνεται "ΑΡΕΤΗ" ή "ΚΑΚΙΑ";


Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: