Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρά μωρά κρυμμένα σε ντουλάπα


Μπροστά σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχές της Βρετανίας, όταν συνέλαβαν μια γυναίκα που έκρυβε τα ...τρία νεκρά μωρά της στη ντουλάπα του σπιτιού της, για πάνω από 20 χρόνια. Η 55χρονη Bernadette Quirk είχε γεννήσει τέσσερα νεκρά μωρά στο διάστημα 1985 με 1995. Δεν είχε αναφέρει καμία από τις γέννες στις αρχές. Το πρώτο μωρό το είχε θάψει χωρίς άδεια σε νεκροταφείο, ενώ τα σώματα των άλλων τριών, τα είχε τυλίξει σε εφημερίδες και κουρέλια και τα είχε κρύψει μέσα στη ντουλάπα της.


Τα πτώματα των μωρών ανακάλυψε η κόρη της τον περασμένο Ιούλιο, η οποία κάλεσε την αστυνομία. Σήμερα, επιβλήθηκε ποινή στη γυναίκα αναγκαστικής κοινωνικής εργασίας και τέθηκε υπό επιτήρηση. Στη δίκη της, η ζωή της περιγράφηκε σαν «χαοτική και δυσλειτουργική», αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, μετά τη διάλυση του δεύτερου γάμου της στα μέσα του ’80. Οι αλλεπάλληλες αισθηματικές σχέσεις της συνέβαλαν στην ασταθή ψυχολογική της κατάσταση.


Δεν δόθηκε παρόλα αυτά εξήγηση γιατί η Quirk είχε κρατήσει κοντά της τις σορούς των παιδιών της. Δικαστικός ανέφερε ότι ένιωθε ντροπή για τις εγκυμοσύνες της και δεν πίστευε στην έκτρωση. Όταν άκουσε την ποινή που της επιβλήθηκε ένιωσε ευγνώμων προς τον δικαστή για την εξαιρετικά ανθρώπινη προσέγγισή του στην υπόθεσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: