Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν γιατί σκότωσαν το παιδί τους

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν γιατί σκότωσαν το παιδί τους
Ηταν ένα δύσκολο μωρό, δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου. Πεινούσε, γκρίνιαζε, αλλά δεν ήθελε να φάει το φαγητό του!»






Με αυτά τα λόγια προσπάθησε ο 32χρονος πατέρας και η 35χρονη σύζυγός του να δικαιολογήσουν στους αστυνομικούς, αλλά και στον εισαγγελέα της Πάτρας τους λόγους που τους οδήγησαν να ξυλοκοπήσουν και να βασανίσουν μέχρι θανάτου το μόλις 22 μηνών αγοράκι τους.






Το ανείπωτης φρίκης περιστατικό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αποκαλύφτηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν οι γονείς του μωρού κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφεραν χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το αγγελούδι ήταν νεκρό, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, καθώς στο άψυχο κορμάκι του υπήρχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης.






Μάλιστα, η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα που εξέτασε το άψυχο σώμα του παιδιού έκανε λόγο για υπόθεση παιδικής κακοποίησης, αφού διαπίστωσε ότι αιτία θανάτου είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εντοπίστηκαν κακώσεις εκτός από το κεφάλι του, στο πρόσωπο, στον κορμό, αλλά και στα άκρα του, διαφορετικού μεγέθους, εγκαυματικές βλάβες και εκδορές κακοποίησης.






Οπως προέκυψε από την προανάκριση, τα ανθρωπόμορφα κτήνη είχαν χτυπήσει βάναυσα το απόγευμα της Πέμπτης με τα χέρια τους το αγγελούδι προκειμένου να σταματήσει να κλαίει. Οταν τα... κατάφεραν το έβαλαν στην κούνια του, όπου παρέμεινε νεκρό για τουλάχιστον δεκαπέντε ώρες. Την επομένη το πρωί, όταν διαπίστωσαν ότι βρισκόταν σε κατάσταση ακαμψίας, κατάλαβαν τι είχαν κάνει, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.






Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ξεσπούσαν πάνω στο άμοιρο βρέφος. Το περασμένο καλοκαίρι το μωρό είχε μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο. Τότε τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι ήταν πολύ σοβαρά και έτσι οι γιατροί θεώρησαν σκόπιμο να το διασωληνώσουν και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα.






Δυστυχώς όμως, οι γιατροί είχαν πιστέψει τους τοξικομανείς γονείς ότι το παιδί είχε πέσει από την κούνια και έτσι δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό η αστυνομία.






Την ίδια ώρα γείτονες του ζευγαριού, που διαμένει στη Λεύκα, λένε πως συχνά-πυκνά άκουγαν φωνές και κλάματα από το σπίτι του 32χρονου και της 35χρονης, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκαν ότι θα σκότωναν το σπλάχνο τους. Το ζευγάρι έχει ακόμη δύο μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 5 και 3 ετών, στα οποία ρίχνει το φταίξιμο για τα σημάδια κακοποίησης του μωρού. Αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: