Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται τα Groups στο Facebook

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον όσοι χρήστες της υπηρεσίας...θέλουν να μοιράζονται το υλικό τους με συγκεκριμένους φίλους. Τα Facebook Groups θα ...


δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργία ομάδων, που θα έχουν ειδική πρόσβαση σε status updates και άλλες πληροφορίες.



Βέβαια, αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη με τις λίστες φίλων. Εδώ και πολύ καιρό, ο χρήστης μπορεί να φτιάξει μια λίστα με μερικούς από τους φίλους του και να ορίσει τι πρόσβαση θα έχουν στο υλικό του. Ωστόσο, όπως είπε κι ο ίδιος ο Mark Zuckerberg στην παρουσίαση, "μόνο το 5% από τα 500 εκατομμύρια users έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό". Με άλλα λόγια, τα Facebook Groups είναι μια νέα και πιο εύχρηστη έκδοση των Friend Lists, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για όλους τους χρήστες να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα.



Παράλληλα, ο Zuckerberg ανακοίνωσε άλλο ένα χαρακτηριστικό. Μέσα στις επόμενες ημέρες, όλοι οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ό,τι έχουν ανεβάσει στο Facebook, από φωτογραφίες και videos, μέχρι status updates. Το νέο εργαλείο ονομάζεται Download Your Information και αναμένεται να ενσωματωθεί σύντομα σε όλους τους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: