Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Παραγωγής ενέργειας από...μπύρα!

Πάνω από 200 νοικοκυριά στη Βρετανία, θερμαίνονται από την ανακύκλωση αποβλήτων εργοστασίου, που παράγει...μπύρα!


Η ζυθοποιία στο Σάφολκ, της ανατολικής Αγγλίας, άρχισε να ανακυκλώνει τα απόβλητα της, και με την παραγωγή βιοαερίου, παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών για θέρμανση και μαγείρεμα.

Το πρόγραμμα της ζυθοποιίας Adnams, υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία φυσικού αερίου, British Gas και περιλαμβάνει τη μετατροπή σε βιοαέριο, των απορριμμάτων από το κριθάρι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της μπύρας...

Σύμφωνα με τη ζυθοποιία, κάθε νοικοκυριό καταναλώνει για θέρμανση και μαγείρεμα ενέργεια, που ισοδυναμεί με την ποσότητα των απορριμμάτων, που παράγονται από τη διαδικασία παρασκευής 150 λίτρων μπύρας.

Τα απόβλητα του εργοστασίου του βιοαερίου, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους αγρότες ως λίπασμα για την καλλιέργεια του κριθαριού, από το οποίο παρασκευάζεται η μπύρα.

Με την παραγωγή βιοαερίου, μειώνεται η χρήση ορυκτών πηγών ενέργειας, που ευθύνονται για τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, ένα δεύτερο πρόγραμμα "πράσινης" ενέργειας ανακοινώθηκε στη Βρετανία, όπου ένα εργοστάσιο μετατροπής των ακάθαρτων υδάτων σε βιοαέριο άρχισε να λειτουργεί στο Οξφορντσάιρ της νότιας Αγγλίας.

Εκεί, πρόκειται να παράγεται βιοαέριο και βιομεθάνιο, ώστε να τροφοδοτείται το εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Το βιοαέριο παράγεται από τη ζύμωση οργανικών υλικών, ζωικών και φυτικών (μεθανοποίηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: