Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Θρίλερ με τον «ήρωα» που παρέδωσε 250.000 ευρώ

Τελικά οι καλές ειδήσεις στις μέρες μας είναι άλλο ένα είδος υπό εξαφάνιση… Ενώ όλοι αρχικά εντυπωσιάστηκαν από την φιλοτιμία και την γενναιοδωρία ενός 30χρονου οδηγού των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, που είπε ότι...


βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία 250.000 ευρώ, ωστόσο όπως φαίνεται κάτι δεν «κολλάει» στην ιστορία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Σταύρος Σπανούδης είπε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι... βρήκε και επέστρεψε στον κάτοχό τους 250.000 ευρώ. Μάλιστα είπε ότι ο άνθρωπος στον οποίο άνηκαν τα χρήματα λέγεται Βασίλης Κοσμόπουλος. Ο κ. Κοσμόπουλος λοιπόν κατά τα λεγόμενα του οδηγού κατέβηκε την Πέμπτη το πρωί στην στάση Ίκλαινα, χωρίς όμως να θυμηθεί να πάρει την τσάντα του που περιείχαν και τα λεφτά… Ο οδηγός τότε όπως λέει φρόντισε να ειδοποιήσει τον κάτοχο της τσάντας και να τον ενημερώσει για την εύρεση της τσάντας.

«Οχι, ο κ. Κοσμόπουλος δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει την τσάντα του, αρχικά νόμιζε ότι του έκανα πλάκα στο τηλέφωνο. Λίγα λεπτά μετά, φώναξε τη γυναίκα του και στη συνέχεια τον άκουσα να κλαίει», θυμάται ο οδηγός του ΚΤΕΛ. «Μου πέρασε από το μυαλό να τα κρατήσω, πολλές φορές, ότι μιας και τα βρήκα... ήταν δικά μου, όμως σκέφτηκα πως αυτά τα λεφτά στην ουσία δεν ήταν δικά μου. Με αυτά ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει τη ζωή του, αλλά αυτά τα λεφτά έπρεπε να δοθούν, τα λεφτά δεν ήταν δικά μου», καταλήγει για να προσθέσει στην «Ελευθερία»: «Και γράψε από κάτω, καμιά νύφη;»

Η αστυνομία όμως όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, δηλώνει άγνοια για το περιστατικό αφού όπως επισημαίνει κανένας δεν πήγε να δηλώσει το περιστατικό. Επιπλέον το ενδεχόμενο να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας του οδηγού, ενισχύει το γεγονός ότι και τα κτελ δηλώνουν άγνοια, αφού ο κ. Σπανούλης είπε πως βρήκε μία τσάντα με λεφτά την οποία και παρέδωσε στον κάτοχό του, χωρίς όμως να έχει γίνει στα ΚΤΕΛ κάποια αναφορά απώλειας.

Το βασικότερο σημείο όμως που κάνει την ιστορία να μοιάζει περίεργη είναι ότι το ευχαριστήριο μήνυμα που υπάρχει στην εφημερίδα και από το οποίο ξεκίνησαν να γίνονται τα ρεπορτάζ δεν το έβαλε ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχασε τα χρήματα αλλά ο ίδιος ο οδηγός του λεωφορείου που υποτίθεται ότι τα βρήκε. Πλήρωσε δηλαδή για ένα μήνυμα όπου ευχαριστούσε τον εαυτό του.

Το star.gr επιχείρησε να βρει τον οδηγό, όμως το σήκωσε μία ξαδέλφη του και είπε πως δεν υπάρχει λόγος να έστησε όλη αυτήν την σκευωρία, «ούτε πολιτικός είναι, ούτε νύφη θέλει να βρει» είπε χαρακτηριστικά ενώ το ευχαριστήριο μήνυμα το έγραψε επειδή του το ζήτησε ο άνθρωπος που έχασε τα χρήματα.

Δείτε το video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: